Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 IZVIRNO SPOROČILO: kokoska007 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 Sem ze parkirala na prostorih rezerviranih za invalide, ampak samo zato, ker sem imela s sabo babico, ki ne more dobro hodit. Trenutno ima tudi moj oce bergle, tako da sem edina v druzini, ki vozi. Noben od njiju ne more pokrcit kolena, kar pomeni, da moram vrata odpret na stezaj, da lahko clovek gre v in iz avta. To na obicajnem parkingu velikokrat ni mozno,ker je boks premajhen, ce zraven se kdo parkira (sploh, ce ne parkira v sredino boksa ampak mal po svoje). Torej, kaj naj zdaj naredim? Teram babico, da leze 200 metrov do trgovine ali zapeljem pred trgovino, vse 4 zmigovce, v ler in ven iz avta, odpret njena vrata, babico ven, v senco, da pocaka, jst spet v avto in parkirat. Ali it na parking, kjer to opravim v miru? Nalepke pa nimam, ker sama nisem invalid. In zakaj mora tvoja babica, ki komaj hodi, v trgovino?????? A po trgovini bo lahko hodila ali jo daš v voziček? Ves kaj Kokoska007, temu se rece clovesko dostojanstvo. Bog ne daj, da bos kdaj gledala, kako cloveku vsak dan manj delajo noge, kako se danes vstane iz postleje sam, jutri pa ne. Bog ne daj, da bi nekoc oblezala in tiste stvari, ki bi jih prej delala sama, bi sedaj morala vsakic nekoga prosit za to. Takrat se oglasi znova in morda bos dojela, ko ti bo kaksen mulc odgovoril v tonu, v katerem si zdej ti meni. Moj post je bil namenjen prav temu, da se ljudje morate zavedat, da so situacije take in onake. Ja, obicajno res grem in naredim tako, kot je rekla spelin@, ampak ko je dez, sneg in ostalo (zakaj za vraga sploh lazi ven, ce je dez, a ne?)...se zgodi, da ni vse odvisno samo od casa. Tega si itak vzamem, kadar grem z njo ven. Tudi k zdravniku mora obcasno, ampak zakaj le naj bi jo peljal sorodnik, ce ne more hodit, naj si resilca nabavi a ne?Kako se pa clovek pocuti, ce je od nekoga odvisen pa itak nikogar ne briga. Kako je, ce mora cakat na tujega cloveka, ko bi se pred letom ali dvema skocil in naredil sam... In ja, vecinoma grem sama in zanjo urejam stvari, tudi z listkom seveda in nabavljam sama. Ampak to ne pomeni, da zdej je pa clovek obsojen na svoje 4 stene, ce tezje hodi. Taksna razmisljanja so visek arogance in netolerance ljudi, ki v svoji prevzetnosti ne vidijo dalj od svojega nasu. Zdravje in zivljenjska moc so jim pa itak samoumevni. Podpišem se pod vsako besedo