Tanja55
|
Sem ze parkirala na prostorih rezerviranih za invalide, ampak samo zato, ker sem imela s sabo babico, ki ne more dobro hodit. Trenutno ima tudi moj oce bergle, tako da sem edina v druzini, ki vozi. Noben od njiju ne more pokrcit kolena, kar pomeni, da moram vrata odpret na stezaj, da lahko clovek gre v in iz avta. To na obicajnem parkingu velikokrat ni mozno,ker je boks premajhen, ce zraven se kdo parkira (sploh, ce ne parkira v sredino boksa ampak mal po svoje). Torej, kaj naj zdaj naredim? Teram babico, da leze 200 metrov do trgovine ali zapeljem pred trgovino, vse 4 zmigovce, v ler in ven iz avta, odpret njena vrata, babico ven, v senco, da pocaka, jst spet v avto in parkirat. Ali it na parking, kjer to opravim v miru? Nalepke pa nimam, ker sama nisem invalid. Da se razumemo, zelo dobro vem, koliko je vredno, da clovek lahko hodi. Mami je pred smrtjo zgubila mobilnost in na Soci sem prezivela vsak dan 6 mesecev. Ampak, to, da me na primer nekdo nadere ko psa, ko me vidi skocit iz avta, se predno vidi, da imam na pol pokretno osebo s sabo, se mi pa tudi zdi visek kulture. Ko sem sama, nikoli ne prakiram na prostorih za invalide, ko imam s sabo napol pokretno osebo bom se naprej parkirala tam, ker roko na srce, mislim, da imajo to pravico, ceprav jih pripelje nekdo, ki nima za invalide predelanega avta in dve uporabni nogi.
|