ronja1a -> RE: hujšajmo skupaj ena drugi v oporo (10.11.2009 6:58:50)
|
Kolumbo, nič kaj fajn se tole ne sliši. Jaz imam pa defkt na avtu, so mi ga včeraj odpljali, ker je počila guma. Pa ravnokar sem jih zamenjala in še nove so. Naš mali je za zdaj zdrav, mi pa nič kaj fajn ni poslušat to o novi gripi. Tinaaja, kaj pa tvoji dve. Sta zdaj zdravi? Recepti - jaz veliko delam z zelenjavo, pa s zdaj nič kaj pametnega ne spomnim. No poglejmo: - ena varijanta je pečena zelenjava: namečeš v pladenj različno zelenjavo (bučke, paprika, melancani, korenček, koromač ... pač tisto, ki ti je všeč), začiniš po okusu, lahko česen in petršilj, olivno olje spodaj in pečeš pri kakih 200 stopinjah - potem v voku pražim različno zelenjavo - malo eksprimentiram, zadnjič sem popražila kumare, ker mi surove niso pasale, lahko dodaš kurkumo ali druge začimbe ... - naredila sem tudi sladko zelje (olivno olje, čebula, zelje, lahko še paradižnik ali mezga, če ti je všeč; vse skupaj na hitro popraženo) - včasih namešam bučke, šampinjone in (ali) šparglje (dodam na koncu, iz konzerve), običajno dam zraven kr neki petršilja ... če ni mesa, zraven lepo paše tofu ... mali mi bo v računalnik zlezel, če ne neham, bom končala ... če se še kaj spomnim, napišem ....
|
|
|
|