|
RE: Julijske čvjeke 2008, 1.del :) 13.9.2009 22:20:50
|
|
|
|
metuljcek321
|
ksenči, WB. Vidla mejl. Do kdaj rabiš? Umpa, all's well that ends well. Sam, da ste skoordinirali dopust, da se je le-ta spremenil iz nočne more v prijetno pravljico . Izdaja knjige: NOROOOOOO DOBRO, draga moja - sem ful ponosna nate! Kakšen fantastičen občutek mora to bit, ko te pokličejo (in še fuuuul si čakala na ta trenutek, ko so kar nekaj prelagali vse skupaj). Meni je že za objavo članka noro toplo pri srcu, kako mora šele bit, ko gre za knjigo. Knjigo za odrasle. Tvojega knjižnega otroka nr. 1 (te vrste). Prebrala odlomke - berljivo, tekoče, zabavno, razgibano, človeka zanima, kaj bo naprej (bo slučajno izvedela, da je zanosila, btw? ... he, he - ob rihtanju za ter potem čakanju na ginekološki pregled sem se spomnila na eno nagrajeno zgodbo iz Avstralije - izbirali so naj ginekološko štorijo - zmagala je ženska, ki je prišibala iz službe, da se še na hitro uredi down under, v naglici poštimala zadevice, se obrisala v hčerino brisačo ... komentar ginekologa, ko se je ulegla na mizo: "Ja, gospa, saj se ne bi bilo treba tako zelo urediti zame." --> dotična Mrs. je bila spodaj vsa od bleščic, ki jih je prenesla nase s hčerine brisače --> aha, osebnih stvari ne gre menjati; glejte, kam te to lahko pripelje ). Zapazila nekaj slovničnih napak, ki bi jih z veseljem popravila:) A lektorja ti dajo oni? Ker drgač sm lohk jest . Mene osebno ne moti, ker ni veliko dialogov - je to čisto na začetku knjige? Če ja, je to potem čist OK, ker moraš itak predstavit razmere, zavzeti stališče & to najlažje narediš preko monologa/notranjega dialoga/osebnega razmišljanja. Meni je samo žal, da glavna oseba ni za eno itsy bitsy malo dekado mlajša - ker potem bi se pa resnično lahko poistovetila z njo & komentirala, predlagala, svetovala na veliko Ima knjiga nadaljevanja? 3, če se ne motim? Kako je ime junakinji? Hčeri? Možu? Almera, kolk dobr za oblačilca - hura! Si me pa ravno spomnila, da se tudi jaz spravljam prečekirat, kaj imam po vrečah, ki jih je princeska dobila od bratranca in sestrične - zdaj, ko se je tko pošteno shladilo (ju3 bo sibirski mraz, dio mio - že vidim, kako bomo škrtali z zobmi v razredu - se bo treba na čebula sistem napravit), bodo kaj kmalu prišle v poštev konkretno tople cunjice. Mamma Mia je bil fin film, I agree. A veš, da sem potem brala, da naj bi nekaj podobnega skušali napisati in posneti s pesmimi Novih fosilov - ma, to bi blo tud odlično, a ne? Imajo tak repertoar, da bi se komot dalo sestavit kakšno zgodbo, ki ima dejansko rep in glavo ... ljubezen, veselje, radost, žalost, presenečenja, zasuki, preobrati, ... ni, da ni ... jaz bi šla to 100%-no gledat, res! rovarka, a te mal hormončki dajejo?
|