Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 11:22:38
|
|
|
|
baby blue
|
eva Ana srečno... Upam da že cortaš Jst sem pa tudi iz pregleda... Najprej sem čakala na ginekološkem skoraj pol urce da me je vzela notr in izmerila pritisk ter me stehtala... Kg ostajajo isti, pritisk 130/85... Potem me je pa poslala na porodniški oddelek na 30 minutni CTG ki ni pokazal nič presenetljivega od tega je otrok 20 minutk lepo spal... Popadkov ni bilo je sicer nekaj nakazanega ampak je rekla da je to bolj kot neka rahla brca... Skratka rodili še ne bomo... Po CTG-ju sem šla nazaj na ginekološki oddelek kjer mi je naredila potem UZ in je vse ok... Otroček ima 2800 g... Ko sem bila na CTG-ju je še ene obrazce o poteku nosečnosti in podatkih izpolnjevala... Naslednji pregled oziroma CTG in UZ imam 3.9 če me ne bo prej luna vrgla Aja pa naslednjič bom dala še vodo pa vaginalno me bo pregledala da vidi stanje tam spodaj
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 11:27:10
|
|
|
|
Pupček
|
Hojla jaz sem tudi še v enem kosu. se mi kar smilite, ko berem, da slabo spite. jaz od kar se je mal shladilo (no vsaj ponoči se je) spim super. sicer grem 2x do 3x na wc, kar ni tako hudo glede na to da imam le 4 korake do školjke . spim pa do 9-ih, pa še takrat mi je težko vstat. sem kar zaspanček ratala . no ja, zdaj filam baterije za pol ko me bo malo deralo budilo. kar se tiče vrstnega reda za rojevanje. jaz dam prednost altaji, veselki, tulpek-u, bariki in vili malini - za vrstni red se same dogovorite, no pol bi pa že jaz šla. no, pred sabo spustim še jasmino. eva Ana pa verjeno zdej že carta, če ne pa da bo čim prej. Veselka da bo na pregledu vse ok.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 11:27:29
|
|
|
|
klaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca Uh punce, ve ste pa pozorne na vsaki gib,špikanje, otrdevanje.......jaz pa uživam, pobožam, pa grem dalje.....uživajte v teh trenutkih....jaz jih sigurno zadnjič. Se ti pridružujem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 11:30:05
|
|
|
|
Anonimen
|
ma če me ne bi bolel pa tko naprej bi zarad mene lahk tud čez rok bila tko k pa ni vse fantastično in super bi pa raj čimprej se teh bolečin rešila in pa potem na polno uživala no sej tko k Kid rock poje ...we're one day older and one step closer,roll on tonight.... poudarkom na tonight
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 11:36:37
|
|
|
|
BBP
|
Evo mene s pregleda. Prvi CTG je za mano. Brez posebnosti. Utrip ok, o popadkih ne duha ne sluha, kar je tudi ok. Pritisk sem imela danes začuda nekam visok zame, ampak ni G nič komentirala. Kile so na istem. Voda ok. Naše dete ima 3080 gramov. Me pa že jutri čaka zunanji obrat, tako da moram danes porihtat še vse zadeve, ki jih do zdaj nisem uspela in mojmu še enkrat naredit vodeno turo, kje bo kaj našel. Eva ana, upam, da že držiš svoj mali zakladek v rokah. Še za Veselko. Upam, da je z vse ok. Mogoče pa tudi ona že carta. Potem pa najbolje, da se kar po vrsti odpravimo. Jaz se namreč ne bi še vrivala v vrsto.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:04:48
|
|
|
|
Lubenička
|
Pozdravljene, danes sem pa kar dobro spala Nč posebnega se ne dogaja... eva Ana...držimo pesti, da bo vse vredu Vse ostale...čestitke za dobro opravljene preglede!! altaja, tulpek...jaz vama dajem prednost...naj se že kej zgodi, madona!! Drugače pa je 4.9. polna luna in mislim, da bo takrat gužva v P...katere bodo pa na vrsti, bomo pa takrat videle grem jaz likat...imam 5 strojev
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:08:00
|
|
|
|
kepica
|
Evo mene z nenačrtovanega pregleda. Že včeraj ponoči pa potem čez dan in danes ponoči sem imela trd trebuh. In ker mi G ni dala nič napotnice za ctg, sem se danes kar sama odpravila v P, da me malo pogledajo. Ko sem jim povedala, da sem prvič imela zeleno plodovnico, so me takoj poslali na amnioskopijo, potem pa je sledil vaginalni pregled in ctg. Plodovnica je čista, odprta sem 2cm, ctg popadkov ni zaznal, sem jih pa dobila takoj po ctg-ju in se občasno pojavljajo. Naslednjo amnioskopijo imam v ponedeljek, ampak so rekli, da je samo vprašanje časa, tako da ni rečeno, da jo dočakam. Malo krvavim po pregledu, trebuh imam še vedno kot beton, mali na vsake toliko malo pomiga pa malo me panika daje, ker nisem pričakovala, da se bo vse to razvilo iz enega navadnega pregleda, zato se sedaj intenzivno psihično pripravljam, da bi znali danes že kam letet ali pa v naslednjih dneh. Ja, pa še nekaj za seznam. Po sili razmer smo spremenili kraj poroda (beri:pobrali so mi vse papirje, imajo polno svežih izvidov pa še čakajo me, tako, da ne bom komplicirala), zato bom rodila v Kranju in ne na Jesenicah. Toliko na hitro. Sedaj se grem pa spedenat...za vsak slučaj
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:11:07
|
|
|
|
barika
|
Kepica, a prvič, ko si rodila, si bila čez rok?? jaz sem bila (12 dni) in je bila zato plodovnica temno zelena, kar je verjetno normalno men je pa danes moj brat izjavil (pride vsak dan za dobre 3 urce) da zdej pa nej že grem rodit, ali pa počivat, ne pa da skoz letam okoli , pa sem se zamislala in res samo letam okoli, sej mi ful paše, ampak potem pa obležim ali pa obsedim, potem pa spet naprej
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:13:21
|
|
|
|
aromaja
|
Pismo, tukaj ste pa res vse nestrpne :) Jaz sem kot ponavadi, s tem da me manj boli hrbet in da sem postala čist brezvoljna in brez energije za karkoli. Vsega tega otrdevanja, premikanja, špikanja pa sploh ne šmirglam, pri meni je itak skoz non-stop žurka že zadnje tri mesece. Ko bodo popadki, bom prekleto dobro vedla da je to to, še nobena ni prespala lastnega poroda ;) Za seznam: naslednji pregled imam 2.9., vse ostalo ostaja nespremenjeno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:13:36
|
|
|
|
veselka
|
evo me nazaj iz P... CTG nič posebnega, odprtost nič posebnega... UZ ploda nekaj je med mehurjem in levo ledvičko, ampak se skozi mene ne da povedat kaj točno. je pa ledvička BP tako da bodo počakali, da rodim normalno (baje pediatri ne marajo da se sproža porod, če res ne zgleda kej resno narobe) in potem moji rožici po porodu naredili UZ in če kej ni ok, gre verjetno v Lj. tko da je dr. Merlo rekel, da naj naju ne skrbi, ker ledvička zgleda zdrava. v ponedeljek pa naj že ob 7ih pridem v P (če prej ne bo akcije) na CTG in pregled (torej moram poklicat mojo G, ker imam popoldne pri njej naročen pregled, pa je verjetno brez veze se vozit še do lj, če zjutraj ne bo posebnosti), pa na gibe naj bom pozorna do takrat. v glavnem, grem zdej mal noge v luft dat.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:16:01
|
|
|
|
tulpek
|
Kepica, pa ti nas boš vse prehitela... kaj pa sms obveščanje . Boga Tanik, bo mogla cele dneve prepisovat sms-e sem gor .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:18:54
|
|
|
|
kepica
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Kepica, a prvič, ko si rodila, si bila čez rok?? jaz sem bila (12 dni) in je bila zato plodovnica temno zelena, kar je verjetno normalno Prvič sem imela na PDP pregled in je bila voda mlečna, ampak so me naročili, naj pridem naslednji dan rodit. In ko sem naslednji dan prišla-torej en dan čez rok, je bila voda že zeleno obarvana, kar ni dobro za otročka, saj se lahko okuži, zato je mali dobil antibiotik. Voda mora biti mlečna in ne zelena. Če je zelena je že panika. Vsaj pri meni je bilo tako.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:19:32
|
|
|
|
tulpek
|
Veselka... kaj naj rečem... bilo bi boljše, če bi rekli, da je vse super, ampak tudi tako bo dobro. Če bi bilo kaj resnega, bi že posredovali, če ne drugega, bi hoteli čim prej zunaj. Mogoče ima samo UZ kakšne probleme s tvojim . Srečno in držim pesti, da ne bo treba v Lj z .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:24:08
|
|
|
|
kepica
|
Punce, pravkar sem dobila sms: Hej pri nam gre zares! Odprti, v porodni z popadki! Jasmina in tadej go go Jasmina Hiter in čim manj boleč porod ti želim tulpek...evo, za enkrat še izpolnjujem svojo dolžnost. Če pa kaj pride vmes se bom pa s Tanik zmenila. Vsekakor boste obveščene.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:27:14
|
|
|
|
Lubenička
|
jasmina in tadej...GO GO GO
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:29:40
|
|
|
|
barika
|
uuuu jasmina, čim hitreje in čim manj boleče!!! tulpek a boma obupale, al počakama, da se gužva znormalizira?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:39:13
|
|
|
|
veselka
|
jasmina
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:58:01
|
|
|
|
tulpek
|
Jasmina . (še ena, ki se vriva ) IZVIRNO SPOROČILO: barika uuuu jasmina, čim hitreje in čim manj boleče!!! tulpek a boma obupale, al počakama, da se gužva znormalizira? Pa ne vem...naj se do nedelje gužva znormalizira, potem jo pa lahko midve narediva, vsaki v svoji enoposteljni porodni . Ampak tista pinki je moja . Js sem že napol obupana in to predvsem zato, ker nimam nič drugega za počet, kot čakat, da me kaj zašraufa. Če bi bila s čim zaposlena, bi bilo boljše, tak pa samo o tem razmišljam...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 12:59:28
|
|
|
|
barika
|
Tulpek, meni je vseeno, v kaeri sobi rodim, taprvič sem v oni za tri (pa sma bila z mojim sama) in sploh ni panike, je vse tak skrito, da se nič ne vidi
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 13:04:26
|
|
|
|
tulpek
|
Barika, saj če bi bila sama not, niti ne bi bilo tako grozno. Čeprav... verjetno takrat res ne opaziš, kaj se dogaja okoli, je dosti drugih stvari. Pa js bi vseeno raje pinki sobo .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 13:15:51
|
|
|
|
klaja
|
Jasmina sedaj pa gre zares, dihaj, dihaj!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 13:19:39
|
|
|
|
simonae
|
Eltea, Izak in ati! Čestitke za malega korenjaka
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 13:26:19
|
|
|
|
chebelica21
|
Jasmina naj hitro mine,... Še malo pa boš imela svojo kepico v naročju,... Sedaj pa že jaz postajam nestrpna,... Čeprav še imam čas,...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 13:26:55
|
|
|
|
simonae
|
Jasmina in tadej! Moje dete tudi ne miga več tako kot prej (že od 33.tedna) in občasno komaj skupaj spravim res 10 gibov in me občasno skrbi. No, pa sem imela ta teden pregled in med ultrazvokom meni G joj kako je živahno dete, nič ni primeru. Jaz pa a res? Sploh nisem nič čutila, ko pa pogledam, pa se je res vse premikalo. A niso bili to ostri in hitri gibi, ampak bolj počasni. Torej, morda se tudi tebi to zgodi. Saj naslednja dva dneva pa je spet vse ven lezlo iz trebuha in sem komaj dihala občasno, ko ni bilo nič miru.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 27.8.2009 13:30:05
|
|
|
|
tažana
|
dejmo Jasmina, dejmo Jasmina...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?