Anonimen
|
Evo me, moja mucka spi . Zdaj pa čas za komentarje : Blueeyes - Kako luštne fotke ! Očitno ste se res imeli zelo fajn na morju . Mi bomo pa čofotali drugo leto, pozimi pa upam, da nam bo uspelo za par dni pobegnit nekam na sneg, da se dragi malo nasmuča, jaz natečem na smučeh, vsi skupaj pa na sanke . kpmk - Sem vesela, da sem ti lahko pomagala . Se mi zdi, da smo se tukaj na rr našle prave fajn babnice, ki jih drugače težko srečaš . Itak si pa vse med sabo pomagamo tako ali drugače. Meni pomaga že to, da vem, da so tukaj mamice z enako starim dojenčkom kot Ela, da torej gremo vse skozi iste težave in da ni hudič, da skupaj ne bi našle rešitve na vse možne težave . Akina, za nas, ki smo imele travmatičen porod, mislim, da bo treba kar orng delat na psihi, preden spet zanosimo, saj bo strah pred porodom gotovo prisoten. Meni žal ni uspelo septembra se vključit v to skupino ProMama na Naravnih začetkih, saj je ob popoldnevih, toda gotovo bi mi strokovna pomoč zelo prav prišla. To bo treba še malo naštudirat . Se pa zavedam, da ne bo lahko in da bodo na dan prišli vsi spomini. HB sem svojo porodno zgodbo že tolikokrat povedala, da sem se nekako čez to pripovedovanje sčistila, toda še vedno je v meni strah: kaj pa če bo drugič tudi zastoj?! Tolažim se samo s tem, da sedaj vem, kako stvar izgleda in vem, kje so moje meje in da ne bom pustila, da bi me drugič tako dolgo mučili z bolečinami samo zato, ker CTG ni pokazal močnih popadkov. Najpomembnejši je moj subjektiven občutek in če ga ne bodo spoštovali, bom sredi poroda norela . Če sem bila prvič ostra samo na papirju, v dejanjih pa nekako nisem upala, bom drugič ostra tudi v dejanjih. Ne bom si več pustila, da bi me tako zlorabili kot so me . Glede GH pa mi jemo trikrat na dan GH, saj ji enostavno mleko ni več dovolj. Tako da možno, da tvoj zakladek pač rabi več GH, ker aktivno raste. Važno je, da ima ponoči in zgodaj zjutraj še en mlečni obrok. detelja - Omenila si, da je Maja hotela samo mrzlo mleko. Jaz sem tudi pri Eli opazila, da bolje, da je mleko nekoliko bolj mrzlo kot pretoplo, čeprav idealna temperatura je mlačna. Če je čisto mičkeno pretoplo, ne bo pila. Ima pa še eno foro. Včasih noče mleka, pa ji dam najprej vodo in ful pije, potem pa zemanjam flaški in začne jest. Se mi zdi, da se mora včasih najprej odžejat, da lahko je. Isto se ji dogaja sedaj pri kašicah, včasih celo vmes pije, ker postane žejna. Ful tečnari in nekako začutim, da je žejna, spije vodo in potem lahko mirno jeva naprej. Jaz tudi ful pijem med kosilom, tako da jo čisto štekam . Glede bruhanja pa upam, da sta že ok. Možno, da je pač enostavno še prehitro za njen želodček in boš morala še malo počakati s špinačo. Po seznamu, ki ga je meni dala patronažna, so za špinačo zreli šele pri 7. mesecih. Toda Maja je bruhala tudi po korenčku, a ne? Hm ... Mogoče je enostavno prehitro in boš morala še malo počakati z GH. Vsekakor nam otroci dajo vedet, kako in kaj in bruha gotovo ne brez razloga. Javi, kako sta uredili . Glede cartanja, pa nimaš kaj: imaš očitno eno orng cartljivko . Pri nas se tudi samo cartamo, predvsem se mamica kar ne more nalubčkat in nacartat pri Eli . nmagk - Bravo za mere! Pa hvala za link na čeveljce, bom drugo pomlad gotovo naročili kakšne . matcar - Upam, da si že zdrava . akina - Pa tudi vi upam, da ste že zdravi in ok . Pa čestitke za 5 mesecev . malcekvita - Jeah za uspešno selitev . Mi se bomo tudi v roku pol leta do enega leta selili (še iščemo svoj domek) in si kar predstavljam, kakšen super občutek je, ko se vseliš v svoje, na novo urejeno stanovanje ali hiško . Jaz komaj čakam. Če zvečer ne morem zaspati, v mislih opremljam hiško (z Ikeo seveda, ki jo vem na pamet ), pa zaspim kot bi rekel keks . Pa upam, da ste že zdravi . rea27 - Čestitke za tako lepo novico! Madonca, ste pa res hitri. Očku pa kar povej, da je čisto dovolj hitro, saj se mora ženska vmes malo odpočiti, predvsem njeno telo, glede na to, da dojiš, pa itak. brigita23 - Upam, da ste že vsi zdravi in da je tvoje koleno ok . Ela pa Niku pošilja en'ga ekstra zdravilnega poljubčka . Pa čestitke za 5 mesecev . Mi pa še 10 dni, pa že pol leta, uau! Glede prenašanja viroze, pa sta itak z Nikom čisto povezana, tako da on do tebe dobi tudi protitelesa, zato se nič ne sekiraj. Se pa kar spomnim, kako je, ko si bolan . Tudi midve z Elo sva bili obe skupaj bolni in sva cele dneve preležali v postelji, je kar nekako šlo, čeprav sedaj, ko je že večja, ne vem, če bi se strinjala . sonček85 - Madonca, ti pa si pridna že navsezgodaj zjutraj . Saj ni čudno, da nam ti rihtaš sezname . veronikab - To je bil pa prav pregrešen zajtrk . Glede knjige za lažje pogovore med partnerjema, pa je naslov: Resnica se začenja v dvoje. Te opozarjam, da je kar težko berljiva , nič kaj ne teče branje, toda vsebina je izjemna . Seveda je potem te razgovore v dvoje treba prakticirat, je pa fajn, da človek nekatere stvari ozavesti, saj so potem vsi pogovori, ne samo kreganje , bolj konstruktivni . Če pa rabiš kakšen nasvet, pa kar javi, z veseljem pomagam . Pa super za izlet in previjanje na zadnjem sedežu . Glede kašic pa so super od Holle, jaz jih enostavno ne morem prehvaliti. So popolnoma brez sladkorja, bio in še izjemno okusne . Morda samo nasvet: kupiš adaptirano mleko posebej in te kašice od Holle in najprej zmešaš mleko in potem skupaj s kašico. Kašice ti potem ostanejo tudi za zmešat z zelenjavo ali z vodo. Ljubljančanke - Ve kar javite, kdaj se dobimo in kje, pa gotovo pridem . Mislim, da nam manjka ena organizatorka . Blueeyes ti nam kar javi, ko bo srečanje, se pridružimo . tinaaja - Jeah za novo premično sredstvo . Je avto? Pa bravo za pregled in mere . klavdyk - Joj, upam, da je nosek že bolje . S krompirjem pa bi jaz na tvojem mestu kar počakala. Pa s piškoti tudi, saj so najbrž iz pšenice. Bolje kakšne mlečno-žitne kašice in seveda zelenjavne in sadne. Glede izleta pa so na začetku tudi naši izleti izgledali tako, saj Ela ni hotela ne prav jesti, ne spati. Se je pa sedaj kar nekako vnesla in navadila in je vedno lažje . Očitno naši zakladki rabijo nek svoj čas, da sprejmejo tuje okolje in se lahko toliko sprostijo, da lahko jedo in spijo tudi drugje kot doma. Pat74 - Super, da ste tako hitro poštimali na ORL . Pa upam, da ste že zdravi . In brez uši . mišk - Bravo za mere in da vse lepo teče . Pa tudi jaz sem nora na punčke, tako da se ne bi branila, če bi imela tri princeske. Če bo pa drugi fantek, bomo pa seveda tudi njega imeli ravno tako radi kot punčko . m..tina - Super, da je prehad mimo in seveda za zobka . Glede živega srebra pa morda tole: če je tako živahen, bo rabil toliko več animacije, predvsem pa pravilno usmeritev energije. Boš videla, ko bo našel svojo igro, ga pa ne boš mogla vstran spravit, tako bo noter padel . Glede na to, da že tipka, bo pa morda kakšen pisatelj . Nalini - Ni kaj, Aleksej je tipičen oven, me kar spominja malo na našo ovnico Elo . Kaj č'mo, če pa imamo rogece pri bajti, a ne? . Pa fajn za avtosedež, mi bomo mogoče tudi mogli počasi prešaltat, saj se mi zdi, da tudi Eli poza v jajčki ne paše več. Pa kako lep jutranji pregled mamice . Ela tega še ne počne, jaz bom pa itak znorela od veselja, ko bo šarila po meni. Mogoče jo preveč lubčkam, pa niti ne pride do tega . Ker Elin prvi stavek bo itak: Daj mami, nehi me že lubčkat! Pa pri nas tudi pihamo in se afnamo, ko smo siti, z rokicami si začne manit očke, pa malo po ustih, pa kašo na očke in čelo . Glede oblačenja, pa smo mi čez dan odvisno od vremena, včasih fajn na debelo, včasih pa samo majčka in hlačke ter nogavice (recimo danes, ko je bilo tako zelo fajn toplo), ponoči pa dolge rokave in dolge hlačnice, nogice včasih gole, včasih v pidžamici (odvisno, katero pidžamico imamo), pa pokriti smo z odejo in je to to. Čez dan se pa itak non stop slačimo in oblačimo, se prilagajamo vremenu. Pa super za Ikeo , jaz vedno uživam v nakupovanju, pa tudi samo gledanju, kaj vse bi imela . Oblačenje - Ela je že zelo zgodaj pokazala, da ne mara, če ji nekaj oblačiš čez glavo in roke v rokavčke. Nekako smo se navadili, da čez glavo smo hitri kot blisk , čez rokave pa se zraven pačimo, pa pojemo, da jo malo zamotimo, tako da večinoma nekako speljemo brez težav, včasih pa se pač buni. televizija - Mi je doma nimamo, zato pa je na obiskih tako zanimiva, da bi jo samo gledali, če se ne umaknemo . tinaaja - Dita se že plazi? Bravo Dita! zanchy - Hvala za odličen zajtrk . Vidim, da je pri vas tudi pestro . Tu neham, da ne bo post čez celo stran .
|