|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
5.11.2009 12:50:13   
rina22
Prejle nisem mela kaj dosti časa (saj ga tudi zdaj nimam, pa vseenouser posted image user posted image ), pa nisem utegnila tega posta pokomentirat:

IZVIRNO SPOROČILO: Belika

O to pa nisem vedela da lahko daš tudi manj meric mleka in več vode... sem mislila da, je treba biti striktem pri doziranju mleka, ko so tako stroga navodila - ne preveč ne premalo ampak točno merico. Pa to kaj vpliva na prebavo?

Jaz sem ji 1X nardila malo več vode in manj meric mleka, pa je blo čist ok. Vsi zdravstveni delavci itak govorijo drugače. To sem občutial na lastni koži, ko sva bili v bolnici. Tak da najbolje, da delaš po svojem občutku. Vsaka mamica ve, kaj je najbolje za njenega otročka. Najbolj me je jezilo, ko mi je vsak govoril nekaj po svoje, jaz pa, ko sem itak 24/7 z njo, pa ne vem, kaj ji odgovarja, kolko poliva,....user posted image
Želim ti povedati to, da sama najbolje poznaš svojega otročka in da delaj po svojem občutku. Vsaj tako je moje mnenje...

Ja to o siljenju pa sem tudi jaz prej hotela napisati, da ga ne silim za vsako ceno in ne dobesedno na silo ;)....

Enakouser posted image

Mi je pa všeč ime tvoje punčke, ker mi imamo pa Timauser posted image user posted image . Za ime Timeja sicer še nisem slišala, je pa moj rekel, ko sva imela ime zbrano, kaj če bo pa slučajno vseeno punčka, pa sem delala kombinacije za punčko iz imena Tim, pa mi ni ratalo (Timeta, Timka in take hecne izpeljanke sem delala, na Timejo pa sploh pomislila nisemuser posted image user posted image user posted image ).

HVALA za kompliment user posted image user posted image user posted image Ko sem jaz prvič slišala za tole ime (Timeja), še nisem bila user posted image , ampak sem takoj rekla, da če bom kdaj mela hčerkico, da ji bo tak imeuser posted image Tim je zelo lepo imeuser posted image user posted image

V sosednjem bloku so imeli namreč ščurkeuser posted image user posted image  in ker se grozno bojim te golazni sem preventivno naredila tako čistko, da pri nas sigurno neb imeli kaj jesti. No še vedno upam, da so se jih znebili, in da ne bodo slučajno našli pot v naš blok, ker se mi zmešauser posted image . No imamo pa zato vsak dan stanovanje kot v pravljici... prej mi ni nikoli uspelo obdržati reda, sedaj se pa spomnim na to golazen in poskrbim, da ni njikjer kake drobtine in vse skrite kotičke imam pod nadzorom... skrbi me edino še zračnik, in že napeljujem mojega da bi ga kar zazidala, pa pravi, da sem norauser posted image

Upam, da res ne boste dobili te nadloge... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
5.11.2009 12:59:53   
rina22
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Meni se je zgodilo istouser posted image user posted image Kak pa je bilo napisano ime na tistem potrdilu, ki ga dobiš prej? Meni so že na tistem potrdilu narobe napisali ime. Napisali so Timoteja namesto Timeja. Pa grem na ZZZS povedat, da naj spremenijo, da ne bo na kartici narobe pisalo, pa me žensak čudno gleda, češ kako ime ima malauser posted image user posted image Da še ona ni slišala za tako ime. Pa ji jaz rečem, da je veliko imen, za katere še ona ni slišala in da naj prosim popravi. Pa mi ženska zabrusi, da oni ni kriva, da starši zbiramo taka čudna imena svojim user posted image , še posebej mladiuser posted image Halo..... no, potem je pa končno po svojem monologu uspela popravit.

a ves da bi jo kr user posted image , ona ni tam da razgljablja o tem kaksna imena damo ali ne damo, ampak zato da napise oziroma prepise podatke iz rojstnega lista...ce pa 6 crk ne znajo pravilno napisat so pa nesposobniuser posted image

Ja, se strinjamuser posted image user posted image Veš, da se mi sploh ni dalo dolgo ubadat z njo. Mah... sem ji rekla, da je to moja stvar, kako ime ima moj otrok in ne njena.

Aja, mimogrede, katrinka, UZ kolkov sva že imeli, tak da, ko boš posodobljala seznam, ga lahko zbrišešuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Aja, se eno vprasanje, za tiste, katerih otrocki imajo malo bolj nenavadna imena - kako so reagirali starsi in okolica?

Ja, očitno se tudi ime Timeja smatra kot nenavadno, tak da lahko tudi na to vprašanje odgovorim.. Vsi so me spraševali, kje sem našla to ime - že v porodniuser posted image user posted image user posted image Nihče pa ni rekel - vsaj do sedaj ne - da bi blo grdouser posted image

giggica, super slikicauser posted image user posted image user posted image

Aja, še tole: Ko vozim sama, je nikoli nimam na sprednjem sedežu. Glavni razlog je zato, ker je to še bolj nevarno, ko bi jo vedno gledala, in ji kaj popravljala, dudo ali pa kaj... Imam pa tudi srečo, da full hitro zaspi, ko jo dam v avtosedež, tak da ni neke panike. Sicer pa, vsaka dela tak, kot ji paše in kak se odloči. In prav je takuser posted image

Zdaj pa grem dalje kuhatuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
5.11.2009 14:18:02   
katrinka
ja jaz drugace k spredaj da je v lupinci z mojim avtom tako in tako ne gre, itak mi pa zaspi tko da je ne gledam skozuser posted image varnost vsekakor prvauser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
5.11.2009 14:21:53   
bybyka_1987
IZVIRNO SPOROČILO: giggica

user posted image

naša rožicauser posted image

kak smo srckani :):):)upam da se kdaj najina mala spoznata da ji bom tasca hehe user posted image user posted image pa ne kaj zamert!
sicer pa pune nikoli newemo kdaj se bodo spoznali nasi sonncki tisti katerih smo bol oddaljeni
drgac pa ja tudi mi imamo problem z imenom skoraj povsod napisejo JULIJAN namesto JULIAN!
najpogosteje na izvidih iz lj?
user posted image user posted image tk da sem zekar jezna!k dober ne pogledajo na zdravstveo!
nisem pa imela problemov pri zdravstveni kartici

(odgovor članu giggica)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
5.11.2009 14:58:00   
Češnca
Heeeeeeeeeeeeej!

Nisem nič brala, le površno preletela, ker imam oba doma, pa še sami smo do nedelje - posledično imam res malo časa! user posted image

Moram pa čestitat žogi za Jakoba! user posted image user posted image user posted image

Pa še komentar glede imen... Naša dva imata oba slovenski imeni, res pa nista pogosti! Anžej je posledično skoraj vedno Anže (tudi to ime je lepo, ampak njemu pač NI tako ime!), za Juša pa pogosto dobiva komentar "Jooooj ti mladi starši, kakšna imena si izmislijo!?" ali pa vprašajo "Ja kje sta pa to ime našla???". Pol jim pa rečem, da po Jušu Kozaku in so modro tihu! user posted image Sori, ampak to je staro slovensko ime... user posted image Sva pač tako izbirala - slovenska, a redka imena. Sicer pa sem mnenja, da da vsak svojim otrokom takšno ime, ki mu je najbolj všeč in ostalih to nič ne briga!!!

Šibam k malemu plezalčku... Joj, stalno se premika, pa zdej se še na trebuh daje... user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu bybyka_1987)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
5.11.2009 16:06:52   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Češnca

Pa še komentar glede imen... Naša dva imata oba slovenski imeni, res pa nista pogosti! Anžej je posledično skoraj vedno Anže (tudi to ime je lepo, ampak njemu pač NI tako ime!), za Juša pa pogosto dobiva komentar "Jooooj ti mladi starši, kakšna imena si izmislijo!?" ali pa vprašajo "Ja kje sta pa to ime našla???". Pol jim pa rečem, da po Jušu Kozaku in so modro tihu! user posted image Sori, ampak to je staro slovensko ime... user posted image Sva pač tako izbirala - slovenska, a redka imena. Sicer pa sem mnenja, da da vsak svojim otrokom takšno ime, ki mu je najbolj všeč in ostalih to nič ne briga!!!

tocn to, vsak stars sam izbere...pa itak ni nikol dobr...a so prekratka, predolga, prevec slovenska, prevec tuja...ja najbolj da imena kr ukinemouser posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
5.11.2009 16:25:59   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

ja jaz drugace k spredaj da je v lupinci z mojim avtom tako in tako ne gre, itak mi pa zaspi tko da je ne gledam skozuser posted image varnost vsekakor prvauser posted image

Se strinjamuser posted image user posted image

Češnca, meni sta imeni tvojih sinčkov lepi - pa še kot praviš - sta res stari slovenski user posted image user posted image Ne vem, kaj bi ljudje radi. NIso taka imena ok, niso tuja ok... HB, da se lahko starši sami odločimo, kak bo ime našim otrokomuser posted image

Ja, katrinka, se strinjam, da lahko glede na to kar imena ukinemouser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
5.11.2009 16:26:51   
rina22
Danes je bil pa tak lepi dan, da sva bili kar 2X na sprehoduuser posted image user posted image user posted image Zdaj pa tak zadovoljno pančkauser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
5.11.2009 19:49:40   
rina22
Moram delit veselje - Timeja se je danes začela smejat na glasuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
5.11.2009 20:23:10   
Špela30
Ojla mamike!
Sem cela okupirana od mojega sončka, se skos hoče igrat in se potem non stop hecava pa delava razno razne neumnosti, se včasih že sama sebi zdim smešnauser posted image . Ampak je pa res čudovito, ko se otročki takole pričnejo igrati in sodelovati in te čarobne občutke hočem na polno izkoristitiuser posted image .

Danes je bilo res lepo vreme, upajmo, da bo še čimveč takšnihuser posted image user posted image user posted image .

Vsa imena od naših julijskih otročkov so lepa, tista redka in tudi tista malo bolj pogosta. Najbolj pomembno je, da je ime všeč mamici in očku, saj ga bosta zagotovo največkrat uporabilauser posted image .

Chatty... oba s Tristanom sta zelo ljubkauser posted image

zoga
... čudovito sobico je dobila Lea!

Giggica... prekrasna fulll posrečena slikicauser posted image user posted image

Rina se veselim s tabo za glasen smeh!!!

Poljubčka!

< Sporočilo je popravil Špela30 -- 5.11.2009 20:24:07 >

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
5.11.2009 20:57:22   
Galateal
Hrupka hvala za nasvet glede vožnje. Sem danes kar hitro šla kupiti tole žabico/ogledalo, ki si ga predlagala in res je bil tudi znižan user posted image
Hura za Timejo user posted image
Je bila tako vesela, ko jo je mami dvakrat peljala na sprehod user posted image

Kakšna šlamparija na teh slovenskih uradih. Ne morem verjeti! Pa da so potem še nesramni, ker so sami nesposobni in ne znajo prepisati nekaj črk imena user posted image
No, nam se zaenkrat še ni kaj takega zgodilo. Le v porodnišnici so nam napisali napačno uro rojstva (ampak samo za 10 minut), pa na kartončku smo imeli napačni dan (31. avgust namesto julij)
Nekaterim je Aelita ful čudno ime in skoraj vsak me po tistem, ko povem, kako ji je ime, vpraša še enkrat: "Kako?" Zato ima zraven Ana, ker se mi vsakemu, ki ga srečam na ulici, ne da razlagati in ponavljati user posted image
Tisti, ki jim je všeč zven imena ali poznajo literarno junakinjo Alekseja Tolstoja iz knjige z istoimenskim naslovom pa so nad imenom navdušeni. No, meni je všeč tako zven kot sam pomen imena (gre za ideal socializma, Aelita je princesa Marsa, ki želi spremeniti turbokapitalistični svetovni red, njeno ime po grofu Tolstoju pa v marsovščini pomeni zadnjič videna svetloba zvezde)

Nočko user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
5.11.2009 21:15:04   
giggica
hvala za komentarje za slikico:)
bybyka_1987  user posted image user posted image

user posted image user posted image ja kaj pa naj zamerim, komplimente pa res ne:)) mogoče se pa res spoznata...in bova medve pogruntale, da sva nekoče nekje na nekem forumu govorile o tem:) nikoli se ne ve kako te življenje preseneti:)

LEPO JE SPREJEMATI IN LEPO JE DAJATI, A NAJLEPŠE NA TEM SVETU JE BITI MATI! ŠE POSEBNO TAKEMU SONČKU, KOT JE BIANCA:)))

(odgovor članu Galateal)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
5.11.2009 21:16:32   
giggica
aaa kaj sem nardila:))) pa hotla sem sam ime skopirat:)))ajoj!

LEPO JE SPREJEMATI IN LEPO JE DAJATI, A NAJLEPŠE NA TEM SVETU JE BITI MATI! ŠE POSEBNO TAKEMU SONČKU, KOT JE BIANCA:)))

(odgovor članu giggica)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
5.11.2009 21:35:49   
Špela30
Oooo rina, full dober ticker imaš!user posted image

(odgovor članu giggica)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
5.11.2009 22:15:10   
Blacky24
Z temi imeni je res križ... z uradi sicer nimamo problemov, jih imamo pa z nekaterimi sorodniki, ki jih očitno moti dolžina imena. In je vse od Tinke do Tince. Dobivam kar zelene pike - naša pupa je Tinkara in vsaj zaenkrat nič drugega. In imam občutek, da ko jih popravljam jo še bolj z užitkom tako kličejouser posted image No, hud problem jim predstavlja tudi to, kdaj se bo bogi otrok znal podpisati, glede na to da ima tako dolgo ime. Hja, če bo inteligenco dedoval po njih verjetno res ne kmalu...user posted image user posted image

Mamo pa midve drugi teden spet zdravnika, ker so jo že trije pediatri gledali in se ne morejo odločiti ali mala res zateguje ramena ali neuser posted image in naju pošiljajo od vrat do vrat. Tako da drugi teden gremo še k enemu, da poda svoje mnenje. Verjetno je to spet ene  izmed tistih for, ko je bila oklicana za gluho in je sedaj dokazano da ni. Ah ja, naše zdravstvo.

A je že katera kaj razmišljala o uvajanju gh? Naša je sicer stara 3,5m in počasi malo zbiram info kaj in kako..smo na AM, ji pa še ne mislim dajati. čeprav je bilo rečeno nazadnje iz strani dohtarja da do 5 m absolutno nič. Kako pa kaj druge planirate, sploh tiste ki imate otroke na AM, boste čakale do 5 meseca ali jim ponudile že kaj prej?

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
5.11.2009 22:24:58   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: Špela30

Oooo rina, full dober ticker imaš!user posted image

Majčkeno ponavljam...ne bit jeznauser posted image

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
6.11.2009 9:16:53   
rina22

Rina se veselim s tabo za glasen smeh!!!

Hvala user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Galateal

Hura za Timejo 
Je bila tako vesela, ko jo je mami dvakrat peljala na sprehod

Ja, verjetno je blo res to krivouser posted image user posted image user posted image Hvala tudi tebi user posted image user posted image
Mimogrede - meni je Aelita lepo imeuser posted image Sem ravno prejšnjič mojemu govorila, da ima tvoja punčka tak lepo imeuser posted image

Oooo rina, full dober ticker imaš!

Majčkeno ponavljam...ne bit jezna

Hvala user posted image user posted image user posted image user posted image Ja, koooooončno mi je uspelo s temi tickerjemiuser posted image user posted image user posted image Zakaj bi bla jezna? O, to pa neuser posted image

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
6.11.2009 9:36:46   
katrinka
dobro jutrouser posted image

uvajanje GH - moja suzi bo stiri mesece stara danes teden, tako da bom malo probala naslednji vikend ali pa en kasneje, to pa zato ker tako in tako se to dela dopoldne in zelim da moj slika ko bo prvic jedla...to pa deluje samo med vikendom ko moj ni v sluzbi...se niti ne oziram prevec na te tabelce kdaj in kako...frutke imas ze od dopolnjenega cetrtega meseca naprej in ce zacnem z eno zlicko ji ne bo nic hudegauser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
6.11.2009 9:49:24   
Špela30
Katrinka, enako razmišljam kot tiuser posted image .
Taj bo jutri star 4 mesece in kot naročeno je sobota, očka doma, oborožen s fotoaparati hihi.
Sva pa mu kupila od Milupe riž&banano in bom kar z mojim mlekcom zmešala za par žličk.
Seveda fotka sledi hihi.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
6.11.2009 10:53:49   
dd77

Ciao mamike...ufffa dež pa dež

Mene zanima za to uvajanje goste hrane....

Brala sem na več straneh interneta da pač generacija naših mam je dajala po 4 mesecu da po novem pa svetujejo čim pozneje, nekje komaj po 5 mesecu,najbolje 6. mesec.Kaj mislite o tem?

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
6.11.2009 10:54:13   
anci banci
jaz Svitu že od 3 mescev in pol dajem GH in jo lepo sprejema, še več čisto je navdušen nad zelenjavnimi kašicami (npr bučke in krompir)pa tudi nad sadnimi

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
6.11.2009 10:58:21   
dd77

Aja še to...kako prilepim slikico naprimer tle zdej kjer pišem da nedajam v album recimo.boooooooo...

Hvala za pomoč.

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
6.11.2009 11:00:16   
anci banci

IZVIRNO SPOROČILO: dd77

Ciao mamike...ufffa dež pa dež

Mene zanima za to uvajanje goste hrane....

Brala sem na več straneh interneta da pač generacija naših mam je dajala po 4 mesecu da po novem pa svetujejo čim pozneje, nekje komaj po 5 mesecu,najbolje 6. mesec.Kaj mislite o tem?

dež je pa prav moreč

res je včasih so že zelo hitro dajali kašice, moje mišljanje je da svojega otroka najbolje poznaš in se sama odločiš za to kdaj mu boš začela dajat GH. Jaz sem se zelo hitro odločila, ker se je ponoči začel zbujati na urco in bil konstano lačen, čez dan pa tudi nisem imela tak veliko mleka za njegove potrebe.. in smo počasi začeli uvajat... žlico po žlico... sedaj pa zmaže skoraj celo kašo v lončku in mi zopet spi celo noč, jaz pa imam tudi zvečer veliko mleka, da ga lahko nahranim

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
6.11.2009 11:07:53   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: dd77

Aja še to...kako prilepim slikico naprimer tle zdej kjer pišem da nedajam v album recimo.boooooooo...

Hvala za pomoč.

Shraniš slikico na www.shrani.si in link prekopiraš v post v katerem pišeš.

Ja dež.... fuj fej!user posted image

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
6.11.2009 12:03:23   
šivilja
Jas sem do grla v prenovi in zato ne uspem kaj veliko brati, sploh za nazaj.
Pleskarji bli, naredili, šli, ostal je kaos. Prihaja parketar za predsobo, steklar za kuhinjo in mizar za stopnice, predsobo in dnevno sobo. Čas prihoda- neznan, kar pomeni kaos do nadaljnjega. Upam samo da mi ga bo uspelo spremeniti v organiziran kaos, ker trenutno je v stilu atomske bombe.

Do nedelje moram spacati še dve torti. Še dobro da imam tako pridnega otroka, mercatorjeva spletna trgovina je pa tudi zlata vredna, ker drugače ne bi že cel teden nič jedli.

Glede GH - res je pravijo čim kasneje. res pa je da pri otrocih na AM začneš prej, je pa seveda od otroka odvisno - jaz sem starjaša sva izključno dojila. prvi je imel premalo in sva začela GH pri petih mesecih, drugi se ni pa nič mudila in sva se šest mesecev samo dojili. za Hano imam občutek da bo tudi že prej lačna - že zdaj tako gleda če si jaz kaj nosim v usta. Je pa to zelo odvisno od otroka do otroka kdaj začeti. Itak probaš z eno žličko in takoj vidiš, če je preipravljen jo bo pojedel.

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.