ninocka
|
Dober dan!!! sinskaT, hvala ker si odprla temo Cestitke vsem julijkam za njihove soncke in upam, da bodo zelo, zelo pridni Dobr, da sem sla brat tole temo, ker sem ugotovila, da sva z mojim pozbila v sluzbi nasega prijavit za zavarovanje. V petek imamo pa prvi pregled...joj, joj, se vidi, da mamo tri otroke in je mami cist zmesana Prejsnji teden smo praznovali prvo obmesecnico, in sicer tako, da je sel oci v sluzbo , jst pa sem ostala sama z vsemi tremi. Se trudim navaditi in nekako uskladiti vse tri in njihove zadeve, pa mora vcasih eden, vcasih drugi malo potrpeti. Lian je OK, moj zizoland je odprt 24/7 - cez dan se ful skoz doji, tudi po 2-3 ure (s 15 min premori) in sploh ne zaspi al pa zaspi za 10-15 min pol pa pset dojenje. Bi spal, ce bi mami mela zizo zunaj, pa da jo ma za povstrcek Ponoci pa spimo enkrat vec, drugic manj. Kaksno noc se zbudi damo 1x, poje in spi naprej, drugic se zbudi 2-3x, vcasih se ga pa ne da in ne da nazaj uspavat in bi samo cuzal. Ampak se mi zdi, da ga takrat kaj napenja in mu je lazje ce se doji. Meni je vseeno, tko al pa tko spim zraven njega (se dojiva leze). Dude noce (tud prva dva je nista mela), sicer bo sel danes moj kupi se eno drugo in bomo se s to probali. Ce je pa ne bo sprejel, pa ga ne mislim vec matrat. Vceraj se mi je prvic zavedno nasmehnil - sem se mu nasmehnila in me je tud on nazaj obdaril z nasmeskom. Drugace se je pa ze ful v porodnisnici smejckal, samo to so tisti nezavedni nasmeski. Ratali smo tudi ze pubertetniki - zacela se mu je cistit koza in ima zdej ful mozoljckov po obrazu. Spimo v dnevni v zibki, v spalnici v svoji postelji al pa na moji ali pa v vozicku. Opravil je tudi ze eno potovanje - z mojim sva sla v avstrijo in sva ga vzela s seboj, pa na izlet je sel na grad Bogensperk in 2x je bil v ZOOju. Dobili smo tudi ze davcno in pa 2 rojstna lista Enega sem dobila iz EU Ljubljana, drugega pa iz Postojne (kjer se je rodil). To se mi je zgodilo zdej prvic, prej sem vedno dobila samo od Postojne rojstni list. A se je se kateri to nardilo? Moja prehrana - jem vse, edino se mi je pa okus ful spremenil - ful mi ne pase sladko (edino ledena kava), nesquick kroglice so mi prav ogabne (sploh ne vem, kaksen okus sem mela med nosecnostjo, ker sem jih skoz jedla), aja pa lubenice pojem 3-4 kg na dan...ma skoz bi jo glodala Izogibam se edino gobam, ker se mi zdi, da ga napenja po njih. Drugace pa jem vse, ce pa kaj vidim, da mu ne pase, pa pol to opustim. Prvi pregled pri G - sem pozabila klicat in sem dobila datum sele 19.08. (skor 2 meseca po porodu)> Se bom pa zdej zmenila za kontracepcijo - bom mela mireno. Cisca - jo se zmeraj mam, sploh po kaksnih mal vecjih naporih al pa intenzivnem dojenju se mi spet pojavi, lahko jo pa ze par dni ni nic... Komarji - mi imamo v splanici raid vrocina - nimamo klime, je pa v bajti tam nekje okrog 23-24 stopinj. kapljice - antiflat (iz AU) in vetrovne kapljice. Antiflat imam, ce bi meli kolike, ce ga pa napenja, mu dam pa mal koroskih, da se sprda in pokaka. Kako jih imate pa oblecene ponoci in s cim pokrite? Pri nam ima samo pizamico z dolgimi rokavi in stopalci, pa pokrit je s kovtrckom. Cez dan je pa v pajacku kratki rokavi - hlace + nogavicke, ali pa takih tankih dolgih hlacah, bodi kratek rokav in nogavicke, ce je pa mraz ma pa bodi z dolgim rokavom. ceprav moji mi pa ful govorijo, da je premalo oblecen, ampak ko ga potipam je topel. Tolk za prvic Mam pa se en predlog - a lahko vsaka napise se sem svojo porodno zgodbo? Sej verjetno ste jih ze objavljale pri nosecnosti, ampak bi blo lepo, ce bi jih mele se tukaj?? Jst moram mojo samo do konca napisat - itak je trajal porod 20 min, ne vem kaj tolk bluzim