Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:09:18
|
|
|
|
HelloKitty1
|
Jutrooooooo!!!!! Mah tole spanje... ponoč 3x vstanem za WC, pa nenormalno mi je vroče pa imava samo 20 stopinj notr....zjutri so pa začel ene plošćice štemat tik pred vhodom v blok in tok razbijajo da ni šanse da bi še spala, še pes ne more Včeraj popodlan do večera je naš mali tako skakal po trebuhu, da sem že mislila da je kaj narobe.. saj ni a ne? Je bil pa aktiven 5 ur skupaj... a je to normalno? Danes zjutraj ko sem pa kužeta pejala na sprehod pa čutim dete čist nekje spodaj.. men se zdi da je ene 3 cm pred exitom ...mogoče si pa že kej prštimava... Ampak ne ne sej še ni čas.. Drugače pa vsem, ki ste že rodile ČESTITKE .. pa diplomo tut ne gre kar tako zanemarit, a ne tako da BRAVO!!!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:10:52
|
|
|
|
Februarka08
|
Skačica, tud jaz nimam ravno lepih izkušenj z dojenjem v P itak takoj na začetku nimaš mleka in potem je tamala izgubila na teži in panika, pa da bova mogli še tam ostat, pa ne vem kaj še, sem se tako sekirala, da je sigurno še to vplivalo, valda jokala, ker tamali ne dam hrane itd... so mi rekli da si morm črpalko prnest da bom izpumpala kar je še ostalo in ji potem tisto še dat po inekciji (ker je blo tolk mal) kakšnih 5 ml, ampak vsaj to... no, zadnji dan na tehtanju je končno dobila dovolj gor, da sva lahko šle domov upam da bom zdaj kaj manj napsihirana, in bo lažje steklo. Se mi je pa tamala tud skoz jokala, sem jo 1x peljala k sestram da so ji dale za jest, pa ni pojedla več kot 20ml. Mah... Na začetku je res težko, pa še kakšna pametna sestra ti ne zna pravilno svetovat in si potem čist zbegana... Se pa spomnim da so mi zadnjo noč joške kar vrele od vročine! Čist vroče, notri pa zatrdline... ker se je mleko delalo. No, to je to, se tud jaz kar ne morm ustavit ko začnem čvekat
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:13:54
|
|
|
|
frrrr
|
skačica, če samo 2x kaka, pol ni tolk hudo. mogoče je tekoče, ker je kakšen juice pila... upam no. črpalka - je nisem nikoli imela in je tut zdej nimam namena uporabljat ali kupit. kolikor sem videla in slišala uporabnice, ta zadeva samo napsihira. otroka čimprje pristavit (dokler ima sesalni refleks fajn močen) in vzrtrajat. če so bradavice vdrte in tut z nastavki ne gre dojit, je druga pesem. če pride do kakšnega zastoja mleka al pa kaj podobnega, tut druga pesem. najbolj pomembno pri dojenju je pa sproščenost... ne se sekirat ali je mleka dovolj... bodite prepričane v to, da ga bo ob pravem času dovolj. za povečanje količine je pa treba pristavljat, pristavljat, pristavljat. povpraševanje in ponudba.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:18:30
|
|
|
|
frrrr
|
sicer je pa normalno, da dete prve dni po porodu izgublja na teži... tretji dan naj bi šlo počasi navzgor. pa ne vem kateri dan je tut tak bolj jokast, ko se kr za brezveze neki zasekiraš. takrat zelo prav pride partnerjeva vzpodbuda. men vem, da sem imela ene 2x krizo... mali ni spal, nisem vedela a je lačen al kaj... flašk in aptamila nismo imeli doma, mož me je potolažil, da je vse ok in mali pridno raste, pa je blo... čez pol urce mali že spal, js bla pomirjena... vse to spada zraven...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:21:53
|
|
|
|
karmen b
|
Kar pridi Frrrr, sej najčka tud pol gre.
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:23:39
|
|
|
|
mng
|
Pozdravljene! Prijateljica, ki je pred parimi meseci rodila mi je dala kapljice, ki si jih vbrizgaš v nos. Imenujejo se syntocinon in vzpodbuja refleks iztekanja mleka. Tak, da punce nič paničarit- mlekeca bo dovolj. lp
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:27:28
|
|
|
|
ninasiki
|
hello bejbe kako sm midva sva se pa do zdej premetavala po pojstli k dva leniuca uglaunem zdej pa na kavico zajtrk in pol gre spet na šiht učer sm pozabla napisat kdaj je naslednji pregled za razpredelnico 28.9 + CTG lepo se mejte pri žabarju pa še zame kako kepco sladoleda al pa tortico pojejte
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:29:26
|
|
|
|
mateja8
|
Ojla punce, sporočam vam, da smo 17. 9. 2009 povili deklico po imenu Vita. Težka je bila 2130 gramov in dolga 46 cm. Porod so mi sprožili v 35t5d, zadari visokega pritiska. Včeraj smo prišle iz porodnišnice. Samo toliko na kratko, ker še težko sedim (šivi pa to). Se kaj javim.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.9.2009 10:32:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:33:20
|
|
|
|
tassika
|
Punce, sem sicer novembrka ampak vseeno bi vam zastavila eno vprašanje, ali je potrebno kupiti nastavke za dojenje in pa katere, ker baje jih je kar nekaj vrst in nimam pojma ali to sploh rabim in pa kateri so najboljši? Pri nas punce pišejo, da je to potrebno vzeti sabo v porodnišnico.
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:34:54
|
|
|
|
frrrr
|
IZVIRNO SPOROČILO: mng Pozdravljene! Prijateljica, ki je pred parimi meseci rodila mi je dala kapljice, ki si jih vbrizgaš v nos. Imenujejo se syntocinon in vzpodbuja refleks iztekanja mleka. Tak, da punce nič paničarit- mlekeca bo dovolj. lp to je dobro tut, če je prevelik naval mleka in ne bi prišlo do kakšnega zastoja oz. zamašitve voda. men so že v porodnišnici predpisali recept, ker sem imela tolk polne prsi.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:35:14
|
|
|
|
Aniiita
|
mateja8- čestitke, čestitke..še ena pupika čimprejšnje okrevanje ti želim in vse lepo. Hvala vsem za izkušnje glede prsne črpalke.. saj jaz imam namen pristavljat, vem, da gre po principu povpraševanje - ponudba..sem samo pomislila, da je morda fajn še dodatno s tem "pomagat". Neki so namreč govorili, da ti že v porodnišnici turajo to črpalko, pa sem potem pomislila, da bi raje svojo vzela kot pa imela eno izposojeno.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.9.2009 10:35:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:36:59
|
|
|
|
frrrr
|
mateja8 - čestitke za punčko z lepim imenom! fajn se pocajtajte...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:38:01
|
|
|
|
mateja8
|
Glede dojenja vam lahko povem, da sem danes 5 dan po porodu in imam fuuuuullllll preveč mleka za našo pupo. Se počasi odpravljam v lekarno po črpalko, ker me prsa že pošteno bolijo in so čisto trde. Moram si začet črpat, da ne bom vnetja dobla. Drugače pa ja, nastavke morte met s sabo ker jih v porodnišnici nimajo.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:39:31
|
|
|
|
mateja8
|
Hvala vsem za čestitke. Res sem vesela, da imamo pupo doma in se pridno cartava.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:40:05
|
|
|
|
frrrr
|
IZVIRNO SPOROČILO: tassika Punce, sem sicer novembrka ampak vseeno bi vam zastavila eno vprašanje, ali je potrebno kupiti nastavke za dojenje in pa katere, ker baje jih je kar nekaj vrst in nimam pojma ali to sploh rabim in pa kateri so najboljši? Pri nas punce pišejo, da je to potrebno vzeti sabo v porodnišnico. če imaš vdrte bradavice, potem so potrebni. sicer pa js ne bi nakupovala to na zalogo. če se pokaže potreba po tem, potem gre pa takrat nekdo do lekarne in kupi. za boleče oz. razpokane bradavice, je dober bepanthen mazilo, pa lanolin so prejšnjič punce omenjale. prve dni mogoče mau boli, ko dete vleče, a se bradavice vsega navadijo. dete veliko lažje zagrabi bradavico brez nastavka... vsaj men se zdi no, ker pri tistem nastavku je treba res orng vlečt in se mi zdi mučenje za mamico in otroka. tega nisem uporabljala, videla pri svakinji kolk ene matrarije je s tem.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.9.2009 10:40:44
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:44:05
|
|
|
|
frrrr
|
mateja8, syntocinon bi ti tut pomagal. predpiše zdravnik oz. ginekolog na recept. stisneš v nos, čez 10 minut pod topel tuš masirat dojke in ne rabiš črpalke. razen, če seveda misliš delat zalogo mleka za v hladilnik ali zmrzovalnik.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:44:35
|
|
|
|
drobtinica29
|
čaw punce! no pa sem spet med vami! mi nekaj dni ni delal nick oz se nisem mogla prijavit, sedaj pa sem spet med vami, ! načvekale pa ste toliko da sem vas komaj prebrala, tako da za nazaj ne vem sedaj vsega kaj ste komentirale! čestitke vsem ki ste rodile no pa da se še jaz pohvalim, tudi jaz sem prejšnji teden diplomirala , sem tako ponosna sama nase!! BRAVO! ob enem pa čestitam ROLKIKI za enako dejanje! sem pa danes tudi jaz pridna! cotikie za so že vse oprane, pa posteljnina tudi, sedaj perem še dekice, zraven likam vse to sedaj, pa sem se utrudla pa sem mogla malo se vsest in da se vam malo javim! Vglavnem pripravljamo za vse. Mali pa vzgaja take akrobacije v trebuščku da je veselje, saj prav tak, a ne! sedaj pa že tudi jaz komaj čakam da ga spoznam, čeprav do PDP-ja je še daleč, ampak mi vsi nekako pavijo da bom vrjetno kar prej mamica, no bomo vidli, lepo po vrsti, ste še nekatere pred mano. Sedaj še čakamo na vožiček, mi moral priti 1x ta teden. nič lepo bodite, pa obilo sladkanja tistim pri Žabarju lp
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:45:59
|
|
|
|
frrrr
|
michelle - imava zgleda kr podobne izkušnje in poglede
< Sporočilo je popravil frrrr -- 22.9.2009 10:46:11 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:47:09
|
|
|
|
frrrr
|
drobtinica29 - čestitke za diplomo! joj ste pridne.. zdej imam pa slabo vest, ker js še nisem... mogoče pa dete počaka
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:51:30
|
|
|
|
Anonimen
|
mateja8 ... čestitam za rolika ... bravo za diplomo katrin ... ful maš cortkano pupiko drobtinica 29 ... tudi tebi čestitke za diplomo rakica ... Kje si? Kako si?
< Sporočilo je popravil majcy_m -- 22.9.2009 10:55:45 >
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 22.9.2009 10:55:32
|
|
|
|
Februarka08
|
Mateja8 iskrene čestitke ob rojstvu vaše Vite Drobtinica29 čestitke ob diplomiranju
|
|
[Brisano sporočilo] 22.9.2009 10:55:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?