Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Quick varianti, ki ju narediš isti dan, ni potrebno prejšni dan kuhat. - Pečen piščanec v porovi omaki z njoki. Piščanca narežem na koščke, popečem na olivnem olju in solim, njoke skuham, porovo omako pa naredim tako, da por očistim in narežem na kolobarje, na hitro popražim na olivnem olju, dodam en strok česna, solim, popram, zalijem z mlekom in na nizkem ognju kuham pbl. 10 minut, odstavim, zmiksam s paličnim, po potrebi zgostim in dodam žlico kisle smetane. Preprosto in dobro, če omaka ostane, jo zmrznem in je za naslednjič. - Piščanca zrežem na koščke in popražim do zlate barve, solim. Na olivnem olju prepražim zelenjavo, narezano na koščke: bučke, korenček, papriko, paradižnik, solim, popram in dodam nasesekljan peteršilj. Zraven paše kus-kus, riž ali široki rezanci. Za oboje potrebuješ 20 minut. Za to vročino paše tudi kakšna testeninska solata, filane paprike in podobno pa vedno delam v velikih količinah, da imam potem za 4 obroke. Meni se zdi se hitreje,krompirjeva solata+polpeti,puranji z gobami,smetano+pire,spinaca+pire...
|