Kaj skuhati za naslednji dan? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Bam Bam -> Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 13:16:03)

Torej, kaj ve skuhate za naslednji dan, da jed samo še pogrejete ali dokončate, ko pridete iz službe?




Anonimen -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 13:17:39)

Zrezke, čufte, filane paprike, golaž, zelje, omako za špagete, juho, ma cel kup stvari se da narediti.




Bam Bam -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 13:23:11)

Ankica, hvala za ideje, samo kaj, ko je s čufti, filanimi paprikami, golažem že prejšnji dan toooliiiko dela oz. priprava vzame veliko čaa. Pa se mi v teh poletnih dneh ne da 2 uri za štedilnikom stat in gret stanovanje. Zelje je za pozimi super stvar, ja...

Še kakšna bolj "quick" varianta?




Erdbeere -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 13:37:47)

še malo idej: pasulj, jota, paprikaš (pa skušah potem samo še široke rezance ali makarone) več pa tud jaz ne vem več, tud jaz rabim kakšno idejo 




Anonimen -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 13:43:57)

Pizzo,ze vse tipi top na pekacu postavis v hladilnik,drug dan samo speces.
Najlazje je pa kak golaz,ricet,segedin,pasulj...saj samo skupaj vrzes,pa se samo kuha.Se bolj enostavno.....zvecer k telefonu postavis meni od hallo pizze,drug dan pa samo poklices[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Najaa -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 16:01:30)


IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28
Se bolj enostavno.....zvecer k telefonu postavis meni od hallo pizze,drug dan pa samo poklices[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


dobra! [sm=smiley36.gif]




azik -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 19:31:10)

Bograč,ričet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 22:51:50)

Quick varianti, ki ju narediš isti dan, ni potrebno prejšni dan kuhat.

- Pečen piščanec v porovi omaki z njoki. Piščanca narežem na koščke, popečem na olivnem olju in solim, njoke skuham, porovo omako pa naredim tako, da por očistim in narežem na kolobarje, na hitro popražim na olivnem olju, dodam en strok česna, solim, popram, zalijem z mlekom in na nizkem ognju kuham pbl. 10 minut, odstavim, zmiksam s paličnim, po potrebi zgostim in dodam žlico kisle smetane. Preprosto in dobro, če omaka ostane, jo zmrznem in je za naslednjič.

- Piščanca zrežem na koščke in popražim do zlate barve, solim. Na olivnem olju prepražim zelenjavo, narezano na koščke: bučke, korenček, papriko, paradižnik, solim, popram in dodam nasesekljan peteršilj. Zraven paše kus-kus, riž ali široki rezanci.

Za oboje potrebuješ 20 minut.

Za to vročino paše tudi kakšna testeninska solata, filane paprike in podobno pa vedno delam v velikih količinah, da imam potem za 4 obroke.




Anonimen -> RE: Kaj skuhati za naslednji dan? (22.7.2009 22:58:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Quick varianti, ki ju narediš isti dan, ni potrebno prejšni dan kuhat.

- Pečen piščanec v porovi omaki z njoki. Piščanca narežem na koščke, popečem na olivnem olju in solim, njoke skuham, porovo omako pa naredim tako, da por očistim in narežem na kolobarje, na hitro popražim na olivnem olju, dodam en strok česna, solim, popram, zalijem z mlekom in na nizkem ognju kuham pbl. 10 minut, odstavim, zmiksam s paličnim, po potrebi zgostim in dodam žlico kisle smetane. Preprosto in dobro, če omaka ostane, jo zmrznem in je za naslednjič.

- Piščanca zrežem na koščke in popražim do zlate barve, solim. Na olivnem olju prepražim zelenjavo, narezano na koščke: bučke, korenček, papriko, paradižnik, solim, popram in dodam nasesekljan peteršilj. Zraven paše kus-kus, riž ali široki rezanci.

Za oboje potrebuješ 20 minut.

Za to vročino paše tudi kakšna testeninska solata, filane paprike in podobno pa vedno delam v velikih količinah, da imam potem za 4 obroke.


Meni se zdi se hitreje,krompirjeva solata+polpeti,puranji z gobami,smetano+pire,spinaca+pire...




Stran: [1]