![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 4.5.2011 21:00:32
|
|
|
|
mladika
|
vesper,kokr jst vem ni mogoč da bi se kej vidlo,mogoč odebeljena sluznica... ker pršanje če se je jajčece že vgnezdilo...
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 4.5.2011 21:04:16
|
|
|
|
vesper
|
mladika hvala. Sej se je meni tudi zdelo da je nekako tako, ampak nisem bila prepričana. Torej še vedno lahko upamo na plusek
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 7:01:23
|
|
|
|
Janchek81
|
vesper lahko ti samo to povem, da prejšnje leto ko sem bila noseča sem bila pri G ( 5 teden ) ... seveda še jaz nisem vedela, da sem, sem mislila, da mi pač samo malo dlje zamuja .. in sem jo vprašala, če bi se lahko vidlo in mi je delala UZ in je rekla, da žal ne more vidt .. nekje pri 6, pri 7 pa zihr vidjo ... samo tudi v 7 ni nujno, da vidi bitje srca ... toliko iz moje strani, moja izkušnja tako, da dvomim, da tudi če bi pogledala, bi ti lahko samo napovedala ali se bliža ali ne .. vidi po jajčnikih ....
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 7:52:38
|
|
|
|
vesna_b
|
zelo težko bi se kaj videlo, zato pa tudi naročajo na prvi pregled okoli 8 tedna nosečnosti. držim pesti!!!
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 11:42:52
|
|
|
|
kejt2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Katte sj to tabelco sm jst nedavno nazaj dala link sm no vids, men pa to žal ne drži .. al pa ne vem, ne lulam ob pravem času al kaj jaz vem .... al pa nimam več O al kaj ... nimam pojma sam itak sm si rekla, da se bom zdj posvetila, da bo prišlo ko bo prišlo, ta mesc porabm še zadnje (3) teste od CB in te bom začela uporabljat 7. dan potem se pa več ne hecam .. pustim času čas in se ne obremenjujem s tem kdaj mam O in kdaj je nimam in tko naprej pa teb teli Ovul-testi sploh pravilno pokazejo .. ker glede na to kok so dragi testi so res čist nepraktični in sploh veš ne kaj moraš natančno gledati ... jaz sem se ene pou ure sploh sprašvala katero konico une 'palčke' pomolit notr u urin sama seb sem se smejala tm na wcju na šihtu Jest sem imela identično izkušnjo kot Jancheck: črtici mi sploh nista izginili. Tj. delala sem vse lepo po navodilih (glede na cikel, izračunaš, kdaj cca naj bi imel ovulacijo, nato x dan narediš prvi test). In sta bili dve črtici- super smo tik pred ovulacijo, juhu, gremo na delo. Čez dva dni isto. Itd. dokler nisem porabila vseh 5 lističev... Kolikor razumem pa do ovulacije pride, ko LH upade in posledično črtici izgineta... V posvetovalnici so mi rekli, da je to samo super. Zakaj ne vem. Prav tako še vedno ne vem, kdaj zares ovuliram... Ali torej tistega meseca nisem ovulirala? Zato so me tele amerški testi, ki jih promovirate kar nekoliko "zrajcali".
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 11:59:08
|
|
|
|
Janchek81
|
kejt2 ne lulava pravilno ... a veliko piješ? a delaš zjutri s prvim urinom O teste? Ma to je taka uganka da groza, tko da jst se ne grem več, še te teste do konca porabim in je to to .. me prou zanima kakšna komedija bo že zdej, ker bom O teste začela delati že na 8. dan po in valda, na 2 dni ... sej ena farmacevtka mi je rekla, da lahko da sem imela O na 14. dan - jaz sem pa delala test na 13. dan in ko sem naslednjega naredila na 15. dan mi je lahko samo še zaznalo, da je šla mimo ne vem .. ubistvu je vse skupaj tko čudno s temi testi, pa sem mislila, da če dam več dnarja da bo pa 100% pokazalo ... da jih pa delam vsak dan se mi pa zdi, da jih lahko pol kr ene tri paketke kupim, dam 90€ in bom vedla ( mogočeeee ) kdaj imam O ... pač men je že vse skupaj mal smešno, ali pa za zjokat ... saj ne vem
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 12:09:00
|
|
|
|
Katte
|
kejt2, pa sta bili črtici vsak dan obe enako močni ali je bila testna svetlejša? Meni se je testna vsak dan bolj jačala, po tem, ko je bila testna močnejša od kontrolne, mi je pa itak zmanjkalo lističev in ne vem, kako je bilo naprej. Drugače je bila včeraj že vidna rahla črtica (prej kot prejšnji mesec), tako da LH raste . Delam pa test popoldne, ko pridem iz službe.
< Sporočilo je popravil Katte -- 5.5.2011 12:11:02 >
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 12:40:13
|
|
|
|
kejt2
|
Ja, obe sta bili enako (zelo) močni. Tudi jaz sem delala teste popoldan ob 15:30. Ali preveč pijem? Hmmm. Meni se zdi, da veliko pijem in, ko sem zdravnici povedala, da pijem vsaj 2l tekočine (predvsem vode) na dan, je rekla, da je to premalo Verjetno bi bilo bolje test delati zjutraj, tako kot nosečnosti, ko je urin bolj skoncentriran. Če se bom odločila ponovit vajo, bom lulala zjutraj! Ne vem pa, ali bi morala prej začet s testi ali kasneje (kot je predvideno na podlagi izračuna)?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 12:57:16
|
|
|
|
Katte
|
Oprosti, se ne spomnim, če si že kje napisala. Imaš mogoče PCO? V tem primeru ti ne bi pokazalo prav.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 12:58:28
|
|
|
|
Janchek81
|
kejt2 sej je odvisno od testov kdaj moraš pomočiti v urin ... jaz sem imela Ovul-teste iz DMa .. tam je bilo napisano da je nekje okoli 10h ure do .. ne vem točno kdaj .. ampak glede na to, da jaz pijem ogromno količino čaja, kave ( 2 na dan ) in potem non-stop lulat hodim in je urin čist preveč razredčen in so testi napačni. Potem sem imela iz Mullerja ene, tam je pisalo da je najbolje da skoz ob isti uri in da je to isto nekje po 10uri, pa sem isto opravljala pa isti rezultati, tako, da niti nisem vedela kdaj nej bi mela O .. potem sem pa te kupila od CB digital pa piše notri da je najbolje delati z jutranjim urinom, ker je najbolj koncentriran in da če ni jutranji pa da se nej ne pije veliko tekočine in vsaj 4 ure ne gre na stranišče, tako, da .... tega sm pa pomoje prepozno začela uporabljati ( 13. dan ), tako, da zdej v maju bom začela že 8. dan po opravljati teste in na vsake 2 dni, ko pa bo črtica bolj vidla pa še naslednji dan, da bom ja mogoče ugotovila kdaj naj bi mela to mojo O Ubistvu .... tuki morš bit mogoče že mal eksperta da točno dan ugotoviš .. vsaj zase lahko to pišem
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 12:59:27
|
|
|
|
Janchek81
|
Katte kaj pomeni PCO? Kej v zvezi z policističnimi jajčniki?
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:00:04
|
|
|
|
Katte
|
Testi so itak različni, po mojem se je najbolje kar držati navodil .
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:00:50
|
|
|
|
Katte
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81 Katte kaj pomeni PCO? Kej v zvezi z policističnimi jajčniki? Tako je. Kar ena čez drugo piševa .
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:02:22
|
|
|
|
Janchek81
|
Katte sam pri policističnih jajčnikih ti sploh ne bi zaznalo druge črtice ... vsaj vem, ker so mi to kolegice govorile, sploh 2, ki sta imele policistične jajčnike lahko samo, da ma kakšne hormonske motnje ... tako kot sem jih jaz takrat imela ko mi je nosečniški test pokazal + pa sploh nism bla noseča ....
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:17:16
|
|
|
|
Katte
|
Pri PCO je lahko LH trajno zvišan, torej bi bila ves čas črtica. Ni pa po mojem pravilo.
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:20:52
|
|
|
|
Janchek81
|
Katte no ja ... ne vem ... men so rekle, da le nikol ni pokazal, da bi mele O ... pr men je pomoje bl problem ta k ne traja O tok časa ampak mal manj ... al pa ... al pa ... NE VEM VEEEEČ sj pravm .. to je men ze visja tehnologija, zato se mi pa več ne da .... pač gremo v nove dogodivščine brez O testov in takrat k nama paše in potem bo že pršlo, da bo zamujala
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:32:01
|
|
|
|
kejt2
|
Jest sem tudi obupala nad "višjo tehnologijo". Mogoče pa tisti mesec sploh nisem ovulirala...
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:36:00
|
|
|
|
Katte
|
Janchek81, jaz se na tvojem mestu še ne bi takoj tako sekirala. S tvojim sta dokazano plodna, prvič sta dovolj kmalu uspela zanositi. Napaka plodeka je bil tragičen slučaj. Po UPN je verjetno še trajalo nekaj časa, da se je stanje rodil normaliziralo. Tako da imaš še čas. Pa tudi tvojega še ne sekiraj s spermiogramom. Naj gre na pregled, če še par mesecev ne bo uspelo. Zdaj pa poskusita čim več , pa se bo prej ko slej prijelo. Pa srečno .
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:37:25
|
|
|
|
Janchek81
|
kejt2 ja sej možno, da res nisi, pa si mela kkšne hormonske motnje .... drgač pa jst se bl že igrajčkam s temi O testi kokr pa kej druzga in se pol sam smejim k ne vem več kaj nj druga črtica pomeni in a je to močna al ni močna .. 5 bab nas dobesedno zja v un test in na konc samo smeh ... ne vem no več Jst nama priporočam kejt2 da pustiva na mir tele O teste in se prepustiva variantu 'ko bo pa pač bo' in takrt k nam paše in z možgani na off a je O al je ni, a bo pršla, kaj pomen una črtica, kaj pa ta črtica .. itd , to je že preveč zame ... sm šla 3 mesce čez to .. pa se mi več ne da s tem ubadat ... maybe sam za igrajčkanje, sam če pomislim koliko denarja je že stran vrženega ....
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 13:46:25
|
|
|
|
Janchek81
|
Katte zaenkrat se definitivno še ne sekiram in nič .. samo je pa nekej ... ni nujno, če si enkrat zanosu, da boš drugič tud ane ... to sm poslušala celo zadnjič eno oddajo .. drugače pa mojega NIKAKOR nisem mislila niti naročiti na spermiograf, mogoče si malo zamešala, ko sem komentirala od punce kater fant na začetku ni želel in je odklanjal spermiograf ... to moj 100% ne bi šel .... tako, da svojega zaenkrat ne mislm na spermiograf pošiljati, glede na to da sem imela UPN 23.9.2010 in da je bilo 3 mesece po tem potrebno NUJNO počakati z sexom brez zaščite, tako, da greva ubistvu zdaj v 4. krog ... je pa nekej res, prejšnje leto tak čas sem bila pa že nosčeka, sam še vedla nism sm se lih zdej spomnla ... no ja, ubistvu, midva bova zdj kr tko pač ko nama bo pasal, jaz bom dala možgančke na off, s temi O testi se ne mislim več ukvarjati in tako naprej ... in vseeno upam, da nama čimprej uspe zagledati
|
|
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 15:49:03
|
|
|
|
vesper
|
punce hvala. Torej upanje še ostaja Držim pesti tudi za vse vas
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 16:18:18
|
|
|
|
witch
|
Dan punce Najprej čestitke naši novi nosečki. dspela čestitam in ti želim lepo nosečnost. Čez 9 mesecev pa zdravega in glesnega dojenčka. Za vse, ki aprila spet nismo roza pa pa z veliko optimizma naprej. Pri meni ni nič novega. O je že mimo. Tak da zdaj pridno čakamo.
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 20:16:22
|
|
|
|
mladika
|
evo mi smo lih v času O in že čakam dragija da pride iz službe,da ga napadem... tista k najde recept kako dat možgančke na off kar se bebija tiče,mi pa naj le javi,se priporočam,pa mislim da še ktira...
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 20:36:15
|
|
|
|
vesper
|
ja mladika, sem takoj s tabo. Tudi meni ne gre, saj ne da sem zdaj depresivna zaradi tega ali karkoli, ampak odmislit pa ne morem...nikakor in nikakor Tako, zdaj pa še rabim kakšno vaše mnenje. Zdaj ko sem prišla domov, sem namreč imela na hlačkah malo kravavo, res tako svetlo roza in čisto za vzorec. Ko sem se obrisala s papirjem ni bilo nič več. Zdaj pa ne vem, je možno vgnezditvena? (sem pa 4dni pred predvideno M). Skrbi me namreč, ker moram poklicat v neplodnostno, prvi dan M, da se naročim za UZ, za postopek, zdaj pa sem malo zmedena. Zmedena sem pa zato, ker se mi to še res ni nikoli zgodilo, da bi moja M prišla toliko prej. Zamujala je, prehitevala pa nikoli Vsakega mnenja bom vesela
|
|
RE: PRVI POSKUS ZANOSITVE 5.5.2011 21:49:30
|
|
|
|
kejt2
|
Vesper, midve sva pa res v istem čolnu. Samo, da jaz s postopkom še odlašam (sem dobila obvestilo konzilija že pred prazniki in ga imam na mizi...).
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiOvulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.