mamči
|
Meni so nekateri posti res smešni. Nekaterim se porod ni zdel nič takega in pol napišete, da ste rodile v 1,2,3 urah, halo ? Obstajamo tud take namreč, ki smo rojevale 11 ur 45 minut in se zato porodi med sabo ne morejo kar tako primejat. O epiduralni nekatere nimate pojma, dajte si malo prebrat pa ne sam negativne strani ven vlačit, ki se mimogrede zelo, zelo redko zgodijo. Odkrito rečeno se mi Aniita, ki je postavila vprašanje in ostale nosečke že konkretno smilijo, ko vse tole berejo. Osebno med obema nosečnostima nisem prebavljala babjih čvek in opisovanj mesarskih klanj žensk, ki so v resnici rodile lažje, kot gremo nekateri na veliko potrebo. Aniita in ostale - mislim, da je najpomembnejše, da se "sama s sabo pogovoriš" kakšen način poroda boš izbrala. Da poslušaš sebe in svoje telo. In če imaš neke realne potrebe, želje med porodom in če ti stanje dopušča, da npr. babico prosiš, da bi hodila, čepela-... da željo jasno izraziš in ti jo morajo omogočit. Da aktivno sodeluješ. Jaz sem bila pri drugem porodu, kot nemirna mačka. Nekje 8 minut v postelji na enem boku, 6 minut na drugem, nato hopa iz postelje, in z vsemi kabli 3 kroge pri postelji, nato ob postelji dva počepa, trikrat kroženje z boki, nato spet v posteljo, en bok, drugi bok in jovo na novo... Hočem ti povedat, da sem bila tako nemirna, da bi me moj dec, ko me je samo gledal in mi pomagal s postelje lahko komot imel poln kufer. Pa babica tudi, če bi bila kao tečna. Samo jaz sem čutila kaj mi paše in me nič na svetu (rezen, če bi bil otrok ogrožen) ne bi ustavilo pri mojih akrobacijah. Men je pasalo porod je vsaj malo bolj napredoval. Pa da se od čistega začetka poroda do konca v sebi zavedaš, da bo mogoče neznosno, si dopustiš možnost, da pa vendarle zaprosiš za nekaj proti bolečinam. Sama sebe, svojo psiho moraš dobro pripravit. Odgovor na tvoje vprašanje : jaz sem dvakrat rodila brez vseh sredstev. Oba poroda težka, na oba poroda fizično in psihično dobro pripravljena, s super ekipo v MB, super možem ob strani, z jasnimi cilji , zavedanjem, da bo bolelo, dolgo trajalo.... Porodov ne bom opisovala, ker se mi ne zdi primerno. Ampak, če bi bila zdajle noseča, ne vem le bi šla še na tako "trdo" varianto, se mi zdi da sem prestara za te štose . Imela sem dva maratonska poroda, zdaj bi se šla pa bolj soft varianto, sem si nekako zaslužila - sam me je igel preveč strah. Ampak koliko sebe poznam in sem bolj trmast človek bi mogoče šla še tretjič na maraton. Vglavnem v sebi se je treba odločit in bit fleksibilen in iz ure v uro dopuščat odprta vrata za spremembe in presenečenja. Mogoče boš ravno ti ena izmed tistih srečnic, ki rodijo v 2 urah brez problema.
|