slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncica01 Jaz sem rodila po naravni poti. Ce bom se kdaj rojevala :) bo to absolutno po naravni poti. Seveda boli, a mine in pozabis. Ni pa tako grozno da se ne bi moglo zdrzati. Jaz sem tudi rodila po naravni poti - bolelo je tako, da ni bilo za zdržati in če bi morala še kdaj čez to, sploh ne bi več želela zanositi. Si pa želim še enega ali dva, tako da bomo morali drugače urediti. Sicer pa sploh ne razumem te debate - naravno/EA - mene ni še nihče do zdaj vprašal, če sem naravno rodila tega otroka ali ne, pa da bi bila zaradi tega kaj bolj pogumna... Bila sem si uboga, skoraj umrla, partner ni mogel biti ob meni, ker je bila gužva in je v isti sobi še ena rojevala, tudi babica ni bila nobena ob meni, tako da živ obup... res dobra primerjava, da ti sedmico na živo pulijo, tako pač včasih so, samo danes pa ne več... in če se bo res dalo, tudi jaz v drugo ne bom več naravno rojevala. Sem se pa že v prvo dogovorila za ultivo, a ker me nobena babica ni pogledala, tudi za ultivo ni poklicala... zadnjih 10 minut pred porodom je ena prišla, potem pa je itak že prepozno. Je pa res, da smo različne, jaz imam visok prag bolečine, a sem imela zelo močne popadke in je bilo res hudo. Poznam pa punce, ki jih ni kaj preveč bolelo, slišala sem tudi za eno, ki je doma dvakrat rodila, na WCju, ker je mislila, da jo na blato... tako da dejansko nekatere zelo malo boli, tako da ni za delat primerjav. VSaka pač upa, da bo ona med tistimi, ki mimogrede rodijo. Potem pa je tudi tako, da so porodi pri isti ženski različni, mojo sestrično prvič skoraj ni bolelo, drugič pa zelo... Mojo sestrico sem jaz poskušala malo pripraviti, da porod boli, a je bila precej freh, rekla, da kakšno urico bo pa že potrpela... rodila je pred enim tednom in ne gre več rodit brez EA. Je rekla, ja, eno uro, ampak je kot bi en dan umiral, nepredstavljiva bolečina pač... Sicer pa ko si enkrat v tem, res ne moreš nič, beba mora ven, zlepa ali zgrda Aja, pa tisto glede priprav - jaz se sploh nisem bala poroda, mislila sem si, da bom že kako, kako pa so ženske doslej rojevale... ko sem prišla v porodnišnico, sem se še hecala, popadke imela na 5 minut... ko pa je bebi začela pritiskati, pa mi noben optimizem, dobra volja itd. ni pomagalo, sem se morala kar zresniti Potem sem ponoči v porodnišnici razmišljala, kako mojemu povedati, da jaz več čez porod ne morem, da bova pač ostala pri tem bebiju. No, sedaj je dobro leto od tega in bi imela drugega bebija, samo naravno pač ne. Tudi če si ob začetku porodniške najamem hotelsko sobo v Postojni ali Feldbachu, ni mi mar za stroške... Da bi me kdo imel za prpo, me ne skrbi, itak večina znancev rojeva v Avstriji, samo jaz nisem želela komplicirati in paničariti