Anonimen
|
Ah, filane paprike, njam, ena najbolj preprostih jedi. Jaz naredim takole: mleto meso, riž 1 jajček, sol, poper, sesekljana čebula, česen, peteršilj zmešam v maso, če je preveč gosto, dodam še malček vode, ampak res malček, nadevam v očiščene paprike. Če delaš s surovim rižem, je ptorebno paziti, d afila ni natlačena, ker se potem riž ne skuha. Mora biti kar precej prostora vmes. Omako naredim odvisno od tega, kaj imam na razpolago. Če imam sveže paradižnike, jih nasesekljam, sicer uporabim tiste iz konzerve (1 konzervo pelatov). Na olivnem olju prepražim čebulo in česen, dodam pelate, baziliko, peteršilj, malo pokuham in zalijem z vodo, solim in zgostim (z moko, gustinom,...), v to dam paprike in kuham eno urico. Zraven pa pire krompir in zeleno solato.
|