Rubin.
|
Najprej en lep pozdrav po dolgem času . Sem imela računalnik na popravilu, zato bolj slabo javljanje. Sicer pa smo fajn, bi rekla super fajn, samo teža bi lahko šla malce bolj gor . Pa zgleda, da že mora tako biti. Sedaj smo na 3700g in 52 cm je velika. Sva jo danes s sestro izmerili, tako za interno uporabo . Smo se že kopali in moram rečt, da je Gaja ful uživala. Me je prav zanimalo, kako bo. Ampak je bilo kar fajn, nič se ni prestrašila, kot da ni nič. Tudi gosto hrano smo začeli uvajat. In je prav navdušena. Se oblizuje in cmoka. Hihihi. Prav fajn je, samo en minus je, da se to dogaja v bolnici . Sej so sestre fajn, pa zdravniki tudi, samo doma je le doma, pa še 24/dan. Tu pa je čas omejen in imam občutek, kot da hodim v službo, sicer čudovito službo, v kateri uživam, ampak po določenem času grem domov. Eh,... Dr. jo je včerej ponovno priklopila na home ventilator, ampak ni uspelo. So pljučka zgleda še premajna. Z ZZZS imamo že tudi vse zrihtano, vsi aparati so že doma, iz lekarne dobim še par malenkosti in voila. Je pa to dolgotrajna muka, ki se vleče že od lani decembra. No, hb je bo ta teden konec. Moram pa povedat da so v Mb ZZZS zelo prijazni sploh g., ki je zadolžen za MTP, se da vse z njim dogovorit, ko dobijo stvari me pokliče, res sem zelo pozitivno presenečena, ker so me mamice, ki imajo otročke s kanilo, pripravljale na najhuješe, one so namreč imele dolge borbe in boje z njimi. Ampak zgleda da so v Mariboru vsi fajn, pa tudi z direkcijo v Lj, nisem imela težav. Pa moram rečt, da jih v bistvu nikjer nimam, samo traaaaaaaaaaaaaaaajaaaaaaaaaaaaaa. IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Imam čast,da osebno poznam eno od vas,čeprav se mi zdi,da ste mi v teh mesecih,ko spremljam vaše zgodbe postale prav vse tako domače,znane... Predvsem pa se z vašo pomočjo učim biti boljša mama,bolj potrpežljiva,bolj hvaležna za vse stvari,ki se nam zdijo samoumevne,pa potem ugotoviš,da imaš samo presneto srečo,da se je vse končalo srečno. No Sami0804 potem veš, da nismo nič posebnega, smo pač mame . Lepo, da naši posti tako učinkujejo nate. Res je vse preveč jemljemo stvari, ljudi za samoumevne. In se vačasih pozabimo truditi zanje. Potem pa nekaj vidiš prebereš in to je to. Vse dobro tudi tebi. IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Drage mamice malih borčkov.Ne morem vam povedat kako hudo mi je pri srcu ko berem kaj slabega koliko solz potočim ob vaših besedah ,vem kako trpite,kako rada bi vas objela ,pa rekla ,malo še ,pa bo vse tako kot mora bit.Vem,da besede domov sploh ne čakate ,greste korak za korakom in strmite k malim dosežkom.Edino na taki način razmišljanja preživiš. Želim vam ,da vam enkrat izgine vsa ta bolečina ,ki jo nosite sabo.Drage mamice ponosna sem na vas ,pa čeprav vas osebno ne poznam.Želim vam ,da kmalu pride dan ko boste lahko rekli ,smo v svojem domeku. Resnično iz srca vam želim ,da mine vso gorje in pride samo dobro. Persida, ko bi nam lahko kdo to zagotovil, kar sem poboldala, potem bi bilo vse lažje. Ampak, ko ne veš in to je to, kar je najbolj uničujoče. Jaz sem pri Gaji bila že zelo samozavestna. Sva se rihtali zjutraj, kot da sva doma, kanila in cevi naju sploh niso več ovirali, jaz ji sploh ne vidim skoraj več, potem pa je prišla pljučnica in vse postavila na glavo. Spet smo trepetali za njenjo življenje. 2x je viselo na nitiki. Uffffff. Ko se samo spomnim, me obide slabost. Zato jaz ne zmorem rečt, nobeni mamici, ki ima otroka na eint, da bo še vse dobro, ker dokler otrok potrebuje intezivno nego, nikoli ne veš kakšen bo izid, kruto ampak realno. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja rubin, je Gaja že doma? Ni . Domov bo lahko prišla, ko bo priklopljena na home ventilator, sedaj je še vedno na bolnišničnega. Ta aparat, s katerim bo šla domov, je testiran na težo 5kg. To pomeni, da lahko otroka nanj priklopijo, ko ima pet kg, takrat so pljučka toliko velika, da lahko sprejmejo toliko l zraka, kot ga aparat lahko najmanj vpihne. Ker pa sva midve z dr. optimistki, jo vsake toliko priklopi nanj in poskuša, če mogoče pa bo le šlo prej. Ampak ne gre . Kljub temu upam, da ne bomo rabili čakat na 5kg, ker tako kot gre sedaj teža gor, bo v bolnici še dolgo, pa seveda pod pogojem, da ne pride kaj vmes. Dadaegon, tebi ne bom nič posebej napisala, ker se itak slišiva parkarat na teden . Rekla bom samo to, da si čudovita oseba, polna optimizma, pripravljena pomagat, sočutna, čista po duši, res si en tak sonček, in verjamem, da je tudi to eden od razlogov, da vajin Gašperček vztraja in se ne preda. Lepo te je poznati. Seveda pa Gašperčku pošiljam ogromno pikapolonic, pujskov, cel živalski vrt, samo da mu gre na bolje. Ko/če pa bo potreboval kanilo, pa sem ti na razpolago za vse informacije, ki jih boš potrebovala. Na FB je tudi stran za mamice, ki imajo otroke s kanilo/ts. Tam sem spoznala kar nekaj mamic, ki so v podobni situaciji. Z štirimi pa sem v stalni navezi. Res so bogat vir informacij. Vse so zelo prijazne, znajo potolažit, najti pravo besedo ob pravem času in kar je najbolj važno, noben otrok ni več na raspiratorju . To mi je v veliko tolažbo. Res so čudovite osebe in mi je v čast, da jih poznam. Kljub nezavidiljivi situaciji so ostale pozitivne in dobrega srca. Moje rr-jevke hvala da mislite na nas, rvi .
|