ada2
|
dobro jutro mamamajča - ja, to je vse skup en drek, ta javna dela so bolj kot ne mazanje oči, oz. so dobra za zelo mlade, ki nimajo družine, ali tiste, ki so tik pred penzijo. glede plačila mislim. torej, ker bi začela delat, bi seveda moral Marki v vrtec, pa čeprav le za 3 mesece, ker pa do zdaj nisi delala bi prišla v najnižji razred za plačilo, verjetno tam nekje med 30 in 40 eur. otroški dodatek ti pade za 20 % (saj je za to 20, ali je 10? ne spomnim se več, je že dolgo od tega, ko sem jaz to za nušo dobivala, vem, da sem takrat imela za 30 % povišan OD, ker ni bila v vrtcu, pa ker sva bili sami, ampak zdaj res ne vem, ali je bilo 20 za nevrtec, pa 10 za enostarševsko družino, ali obratno) kolikor je večji, če otrok ne obiskuje vrtca, plus lahko se zgodi, da ravno zaradi te tvoje "nagrade" (moram napisat nagrada, saj 250 eur menda ni plača, ne?!?) padeš še en razred. pri že tako malih OD se take spremembe zelo poznajo. na koncu boš sicer še vedno nekaj v plusu, čeprav je to slaba tolažba, saj boš morala delati ravno toliko in tako dobro, kot tisti, ki bo za isto delo zaslužil normalno, celo plačo. jaz bi na tvojem mestu delo vseeno sprejela. vsaka izkušnja šteje, za naprej boš lahko to dopisala tvojemu življenjepisu, na zavodu za delo bodo videli, da si pripravljena delati, da res želiš neko normalno službo in konec koncev daj priložnost ljudem v vrtcu rogaška, da te spoznajo, da vidijo, da si dobra in morda se ti pa le posreči in dobiš redno zaposlitev. želim ti, da ti uspe, pa le pogumno, saj veš kaj smo rekle, 2010 bo boljše leto