mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: mama11 IZVIRNO SPOROČILO: k.tja sem se spomnila, da moram vprašati (saj verjetno sem že kdaj spraševala, a...) spalne vreče, koliko so praktične in kdaj z njimi začeti oz. kakšno velikost izbrati???? Ful praktične. Tamara jo je imela od 3. meseca naprej - debelejšo, ker je bil takrat februar in se jo je ful navadila. Pa še takrat je šla v posteljico in ji je vreča še vedno dala občutek omejenega prostora in varnosti. Potem sem ji v Odeji (sicer draga, ampak ful kvalitetna) kupila eno ornk veliko (mislim, da je cifra 108 ali nekaj takega, še zdaj ji je ful komot) letno in jo drajsa še zdaj. Meni je super, ker me ne daje skrb, da se ponoči odkrije, hkrati pa je še vedno ne zna sneti in me potem ne skrbi, da bi zlezla čez gitre. Julija dobi svojo jeseni, ko bo šla v posteljico. mama11, a če je številka zelo večja, potem niti ne bi smelo tako motiti, ne? čeprav sem nekje prebrala, da ni dobro, da se mu kupi preveliko (a sem pozabila, zakaj) imaš te vreče z rokavčki ali brez? kako pa bi bilo s spanjem na boku v primeru vreče? Pravijo, da naj ne bi bila močno prevelika, ker bi se kao lahko zadušil. Naša je šla v to "preveliko" s 6 meseci in ni bilo prav nobene nevarnosti. Po moje gre bolj za to, da bi jih kupil čim več - po velikosti. Je letna - brez rokavčkov (ima naramnice), spi pa kakor hoče - na trebuhu, hrbtu ali boku. Zadrga je na sredini trebuha (nekatere jo imajo na boku, tisto bi znalo motiti). Drajsamo jo že eno leto, pa je še vedno lepo ohranjena. Prva, ki jo je imela (od 3-6 mesecev ) je bila bolj debela - zimska, ampak tudi z naramnicami, iz Leclerca. Zelo lepa, ampak manj uporabna, ker je imela zadrgo na boku (takrat je mula spala samo na trebuhu, tako da je ni motilo) in ker je bila bolj trda - zdaj, ko je večja in se ponoči bolj obrača, bi jo motilo. Je bila pa kvaliteta bolj tako, tako - zadrga je po 3 mesecih uporabe šla k Mi smo že zjutraj odpravili tedensko nabavo. Sem ful vesela, da nam v tej savni ni treba več zdoma. Sem gledala po Mullerju, Turbo Limaču in Merkatorju, kje bi našla kakšno verigo z igračkami za na voziček (so na elastiki in se vrtijo, pa tolče z rokicami po njih. In nisem nikjer našla - v Mullerju so imeli eno z ogromnima plastičnima avtomobilčkoma, ki mi pa ful ni bila všeč. Ali je katera videla kje kakšne luštne? Juliji danes teče 7. dan, ko ne kaka. Če ne bo nič do popoldne, dobi masleno svečko. Saj je ful pridna punčka, ampak je pa ponoči še kar 2-3x. Komaj čakam na gosto hrano... vsaj starejša je mesec po pričetku uvajanja začela spati celo noč.
|