|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Z-majčki 2009 - 2. del
1.8.2009 13:53:58   
elyy
evo jst sm tud obesla cunje uzuni,je biu tian kar pridan v vozičku,tako,da sem lahko počasi vse razvrstila!
zdej grem pa počasi kuhat zrezki v gobovi omaki z njokami...njamiiiiiiiii.
o blagor se vam na pikniku user posted image ...
jst se že dva dni spravljam nohte uredit,pa mi neuspe...bom jst to bolj umeru zvečer tudi,ko bo moj možek domauser posted image

s beremo**
lep dan vam želim 

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
1.8.2009 14:37:35   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
evo, še našega lenega pastirčka:(user posted image ) user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Ej, kot da bi našo lenivko gledala... samo da bolj grdo gleda (izpod obrvi), ker ne mara biti na trebuhu.

sem se spomnila, da moram vprašati (saj verjetno sem že kdaj spraševala, a...) spalne vreče, koliko so praktične in kdaj z njimi začeti oz. kakšno velikost izbrati????

Ful praktične. Tamara jo je imela od 3. meseca naprej - debelejšo, ker je bil takrat februar in se jo je ful navadila. Pa še takrat je šla v posteljico in ji je vreča še vedno dala občutek omejenega prostora in varnosti. Potem sem ji v Odeji (sicer draga, ampak ful kvalitetna) kupila eno ornk veliko (mislim, da je cifra 108 ali nekaj takega, še zdaj ji je ful komot) letno in jo drajsa še zdaj. Meni je super, ker me ne daje skrb, da se ponoči odkrije, hkrati pa je še vedno ne zna sneti in me potem ne skrbi, da bi zlezla čez gitre.

Julija dobi svojo jeseni, ko bo šla v posteljico.

IZVIRNO SPOROČILO: KatMat
aja babe....ucer smo spet user posted image taprvic je blo vse ok (smo pazil) tadrugic je pa kr not spustu!pol mu pa recem ja haloooo???? a bi rad da sem spet noseca pa prav sej se ni luneuser posted image user posted image user posted image ce pa bos bomo pa zrihtal da ne bosuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ne se hecat - prvo leto po porodu zanosiš kot šus - efekt ostanka hormonov.

IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

ej a je normalno...nasa ma skoz 37,5 temp

Kje si merila? V ušesu je vročina šele nad 38.

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
In jo spet ful napenja-dons še ni kakala. Upam, da bojo Biogaia kej kmal prjele...

Pri nas teče že 6. dan. Pazi z Bio Gaia. Jaz sem ji jih dajala, potem pa je ena napisala, da so bolj za zaustavljanje driske.

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488
Sem vam pozabla potožit, ker me že dolgo ni blo. Sumim, da ima Zarja alergijo na mleko,

To je pa shit. Upam, da so bile marelice in breskve.

punce, imate kakšen nasvet, kako naj se spravim nazaj k diplomi (samo še zaključiti moram: kazalo, urediti tabele, literaturo,...)?? kakšno spodbudno besedo zame??

Enostavno se odloči. Ko daš mularijo spat, si rezerviraj eno urico, ali pa uro prej vstani.
kakšno ime se vam zdi Erazem? je bolje Erazm, saj se drugi e sploh ne izgovori?

Lepo. Z obema e. Zakaj, a že delate tretjega user posted image  user posted image

Uh, tole branje mi je toliko časa vzelo, da ga nimam več za pisat. Pa ponavadi je med vikendi bolj zatišje, kaj pa se dogaja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
1.8.2009 15:14:01   
zoja10
ejla...
mi ne uspe brat za nazaj, smo pršli učeri z morja je blo res fantastično...
moram pohvalit mojga je skoz čuval Tajo, jaz sm se pa sončla in dost plavala pa na blazinci ležala itd...user posted image user posted image user posted image user posted image  so moje baterije do fula polne user posted image  sred avgusta gremo pa še enkrat,...komi čakam...

se je pa učeri zvečer neki groznega mi zgodilo,... se je Taja začela dušit, me je tok panika zagrabla je blo pol po kakšni minutki boljše,... in to 2x... sm jo dojila in je kr začela ful lovit zrak , je kr en cajt trajalo pol je pa rigala zgleda ni uspela požret in dihat sprot,... sm bla že čist nakoncu kaj nej nrdim je blo pa pol boljše,...
sej večkrat tko glasno zajame zrak sam zdej je to kr ponaljala,.. upam da se nikol več ne ponovi, sem pa zasledila na internetu da nej bi bil to kao reflus da se vrača ji nazaj v grlo,...sam a se to tko pozno pojaviuser posted image ...nevem.... zdej pa kr mal kašlja vsake tolk...

Zdej se gremo pa nafotrat in pol še mal vozičkat,...

držite se na hladnem...

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
1.8.2009 15:41:15   
zoja10
mi je uspelo prebrat za nazaj,... na hitrco....
vidm da se ene že matraste za majčke 2010,...user posted image ....kar pogumno,...user posted image

jaz tudi pridem v postojno, torej kateri dan določmo??

Torek, sreda?

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
1.8.2009 16:43:35   
lananai
Pozdravljene po dolgem času. user posted image Mi smo nazaj z morja. Je bilo fajn si malo glavo spočit. Tisa je nogice vsak dan malo namakala, en dan je šla celo v šlaufek. Ji je malo prevelik. Kakala je že tretjič le na 10 dni in sem klicala zdravnico. Pravi, da do 14 dni je normalno, če je kakec kašast in ne v bobkih. Tudi drugače je ne moti taka prebava, tko da se nimam za kaj sekirat.

zoja10, sori za morje, da se nama ni ratalo dobit. Mi smo bili ob osmih zvečer še zadnjič na plaži in v morju. Če si slišala kakega dojenčka, ki je jokal celo pot od plaže do apartmaja, je bila to Tisa. user posted image Ji je bilo zgleda še malo mraz al kaj... je nehala jokat takoj, ko smo prišli v apartma. user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
1.8.2009 16:57:43   
lananai
Je pa Tisa dobila en svoj ritem spanja. Zaspi okrog 22h, se zbudi za dojenje okrog 5h, 6h in nazaj zaspi do kakih 8h. Luksuz! user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
1.8.2009 20:41:38   
meduzica
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Pravi, da do 14 dni je normalno,

moja pediatrinja je rekla da je do 7 dni normalno ampak da urgirajo tam nekje pri 9, 10. dnevu

no, našega je pri 8. dnevu že tako šraufalo, da je dobil glicerinsko svečko. Naslednji dan je kakal. Od takrat kaka vsak dan (mu pa dajem bio gaia kapljice)

Očitno je vaša dober porabnik user posted image . če se počuti ok pol najbrž res ni nobene panike

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
1.8.2009 21:11:08   
Dudica1
No da se malo javim...popoldne je minilo hitro...otroka sta bila ful ful pridna...Maj je bolj malo spal ampak je skoz govoril in se smejal tako da je zaspal zdej v momentu user posted image (no sej to vsak večer),večji pa je tud pridno zaspal ni nič vstajal iz postelje in hodil sem v dnevno user posted image .
Jutri pa gremo na medvedje brdo,če katera poznauser posted image ,mal plesat pa neke igre so tako da bo spet eno luštno popoldne upam user posted image .

V ponedeljek moram pa po tabletke za prestavit M....pa večjemu še čevlje za v vodo kupit pa eno posebno brisačo bi rad imel (medvedek po) user posted image ,pa senčnik
user posted image A KATERA VE KJE DOBIT TIST SENČNIK ALI POLŠOTOR AL KAKO SE ŽE REČE ZA NA PLAŽOuser posted image ...da se samo razgrne,ne da bi mogla kej z klini prbijat user posted image

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
1.8.2009 21:30:26   
Anonimen
Dober večer!
Je za nami en krasen dan, s samo dvema stresnima situacijami (beri: jok). Smo šli popoldne v zoo (očka in Urban z avtom, midva z Oskarjem s kolesom,... nazaj sem šla pa sama s kolesom, ker sem napačno predvidevala, da bo Oskar zaspal v avtu). Prav prijetno je bilo spet poganjati pedala in čutiti veter v laseh!
Osam se nismo dali motiti,... jih je letos res veliko (kaj ni to znak, da bo huda zima?)

IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes

pa zraven sem kupila še eno zaščitno prevleko za njeno posteljo (tko da ma zdej 2) pa še eno za svojo posteljo - k tko rada bruha po njej user posted image

jaz dodatno zavarujem rjuhico pred "mlečnimi in slinastimi izbljuvki" s kakšno pleničko ali samo prevleko za blazino in mu po potrebi to zamenjam (kakšen teden vsak dan, kdaj na dva dni), tako mi ni potrebno vsak dan menjati rjuhe.

je pa danes Urban kar pridno tiščal rokico v usta,... izgleda da so tudi njega začeli matrati zobki.
pa zdaj mu včasih ponudim joško in me prav navihano pogleda "o, ne, mami, zdajle pa res nisem lačen" se je že začelo! čez pet minut pa joka, da bi jedel,... pa pravijo, da nas pri teh tednih (mesecih) še ne obračajo okrog! kar vražički švigajo iz njegovih očk!

je pa danes popil ogromno čaja (se mi zdi, da skoraj 4 dcl kar smo bili v zooju! še dobro, da sem imela toliko pripravljeno,...) vroče! in ko smo ga zvečer skopali, se mu je tako smejalo! si pri njegovem prvem mesecu nisem mislila, da se bo tako spremenil glede kopanja (ko pa je vreščal, kot da ga dajem iz kože!) HB da se je!

lake, kako je bilo v Iškem? mi nameravamo tja jutri, če se nam bo izšlo,... bomo videli.
Dudica, upam, da si se najedla torte! jaz bi tudi košček! čokoladna?

mama11, ja,... danes je zatišje. včeraj pa so noro klepetali! se vidi, da se je vrnila elyy(user posted image )
zoja10, upam, da je s Tajo vse ok in da se ji je samo kaj zaletelo. našemu Urbančku se včasih večkrat zaleti mleko in ga potem tolčem po riti ali hrbtu, da se mi ne začne davit,... mu preveč steče in tega ne pričakuje,...

lananai, lepo da si se oglasila! zdaj pa nadoknadit klepetanje za nazaj!

tisti šotor za na plažo se mi zdi, sem vidla v reklami za Interspar,... ampak nisem ziher,... če ne v kakšni športni trgovini poglej!

grem še malo papcat in pupcat,... na to sem pa kar pozabila danes,...
bom sirov burek.
a ima kakšna dober recept, da bi si ga naredila kar sama?

(odgovor članu Blueeyes)
  Neposredna povezava do sporočila: 2259
1.8.2009 21:45:07   
lake
Smo preživeli še kar lep popoldan. Sm ugotovila da je Taja bolj zapečkar, kamorkol gremo je sitna, doma se pa smeje. Smo bli v Iškem vintgarju, je super ker je ene 5 stopinj hladneje, in skoz mal piha. Je pa res da z vozičkom ne prideš daleč, ker so proti koncu precej veliki kamni in korenine. Je pa fajn za take kot Okar, ker lahko mal noge namočjo v potok, pa precejšnja gneča je z parkiranjem, je popoldan treba kar daleč parkirat.
Je šla pa tača z nama, ker je na obisk pršla pa sva jo kr sabo povabla. Sva vzela sabo sendviče, pa papriko, pa kumarice... Pol se pa noben ni niti pritaknu hrane, piknik pa tak user posted image

Zdej morm pa vrt pa rože zalit, pa pridem nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
1.8.2009 21:50:24   
Dudica1
Očitno smo vsi imeli lepo popoldne user posted image
ktja ja zelo dobra kremno čokoladna in na eni strani čisto malo ribeza...njammmmiuser posted image ...res dobra doma narejena (kolegica)
lake lepo da si taščo povabla...user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
1.8.2009 21:58:22   
elyy
Mi smo se meli tudi lepo,smo bli pol do večera skos uzuni...tian je prav uživaluser posted image

mama:se vidi,da samo čvekam....morem nadoknadit za prejuser posted image

danes pa pogrešamo katmat......ei pa kaj je s flasko,že dolgo se nič neoglasi tle na forumu????

babnce,grem jst počasi malega uspavat*****

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
1.8.2009 22:01:44   
ledenka
mi smo bili pa kar doma, pekli na žaru in se hladili - not imamo luksuznih 22 C user posted image brez klime.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
1.8.2009 22:04:29   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica

Pravi, da do 14 dni je normalno,

moja pediatrinja je rekla da je do 7 dni normalno ampak da urgirajo tam nekje pri 9, 10. dnevu

no, našega je pri 8. dnevu že tako šraufalo, da je dobil glicerinsko svečko. Naslednji dan je kakal. Od takrat kaka vsak dan (mu pa dajem bio gaia kapljice)

Očitno je vaša dober porabnik user posted image . če se počuti ok pol najbrž res ni nobene panike

Ja, sem že jst rekla, da vse iz mojega mlekeca ponuca, tko da je zlo malo odpadnih snovi... user posted image

(odgovor članu meduzica)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
1.8.2009 22:10:17   
lananai
lananai, lepo da si se oglasila! zdaj pa nadoknadit klepetanje za nazaj!

Bom probala nadoknadit. Ma po pravici povedano, se mi kar ne da za računalnikom sedet. Pa še Tisa je v fazi, ko se mora stalno kaj dogajat. Popoldan sem jo imela v posteljici. Je ene 15 minut dala mir in se sama zamotila. Potem je začela po malem jokcat... Sem šla tja in ko me je vidla, se je na vsa usta nasmejala. Sva se malo pogovarjale. Ko sem šla proč, je pa spet začela jamrat.

Kdaj je pa najbolj zgodaj, ko se začnejo zobki pojavljat? Naša se je na morju začela slinit in mehurčke delat. Pa spodi ma že videt, kot da so zobki tik pod površino. user posted image Jah, sej potem jih pa še do 6 mesecev ne bo. user posted image

V katere številke pa vi oblačite svoje malčke? Tisa ima večino še 56, nekaj že tudi 62. Ima pa noge za 1. številko skor večje kot roke. user posted image Bo dolgonoga. Sem jo merila par dni nazaj s šiviljskim metrom in sem namerila 58cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
1.8.2009 22:13:42   
Anonimen
lake, otroci so se prejšni vikend kopali v Iškem, ne samo namakali nogice! njihova dovzetnost za mrzle temperature je povsem drugačna od nas, odraslih (je tudi mene mikalo, da bi skočila v vodo in se osvežila, a nisem imela s seboj kopalk).

joj, Dudica, tale torta pa,... mljask!

Elyy, FLASK_A se mi zdi, da je na morju.

ledenka dobro ohlajeno stanovanje!
saj pri nas tudi ni tako vroče, ker smo na zahodni strani,... a vseeno komaj čakam, da se odselim iz tega stanovanja,... čimprej!

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 2266
1.8.2009 22:20:28   
Anonimen

Pa še Tisa je v fazi, ko se mora stalno kaj dogajat. Popoldan sem jo imela v posteljici. Je ene 15 minut dala mir in se sama zamotila. Potem je začela po malem jokcat... Sem šla tja in ko me je vidla, se je na vsa usta nasmejala. Sva se malo pogovarjale. Ko sem šla proč, je pa spet začela jamrat.

Urban se je tudi odločil, da ne bo samo opazovalec. Zdaj se že dogaja, da ga moram nesti na sprehod po stanovanju, da si malo ogleda še kaj drugega kot tisto, kar vidi iz ležalnika ali koška. In spremlja prav vsakega, ki gre mimo njega in se mu začne smejati, da bi ga ja opazil,... in če se narediš, da ga ne opaziš, potem večkrat sledi jok,... in ko mu nameniš besedo ali dve, nasmeh do ušes!

Je pa že bolj luštno za Oskarja, ki mi stalno govori:"Mami, daj Urbanu reci, naj me gleda!" pa ga potem Urban gleda tudi če spiuser posted image ... in včasih mu Oskar takšne frise dela, da ga Urban gleda kot boga! Že vidim, kako bo čez eno leto capljal za Oskarjem in ga klical:"Oka!" to bo luštno!

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 2267
1.8.2009 22:22:19   
Anonimen
nosi pa Urban večinoma 62/68 številko,... čez kakšen mesec mu bo že tesna, če ne premajhna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2268
1.8.2009 22:27:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mama11

sem se spomnila, da moram vprašati (saj verjetno sem že kdaj spraševala, a...) spalne vreče, koliko so praktične in kdaj z njimi začeti oz. kakšno velikost izbrati????

Ful praktične. Tamara jo je imela od 3. meseca naprej - debelejšo, ker je bil takrat februar in se jo je ful navadila. Pa še takrat je šla v posteljico in ji je vreča še vedno dala občutek omejenega prostora in varnosti. Potem sem ji v Odeji (sicer draga, ampak ful kvalitetna) kupila eno ornk veliko (mislim, da je cifra 108 ali nekaj takega, še zdaj ji je ful komot) letno in jo drajsa še zdaj. Meni je super, ker me ne daje skrb, da se ponoči odkrije, hkrati pa je še vedno ne zna sneti in me potem ne skrbi, da bi zlezla čez gitre.

Julija dobi svojo jeseni, ko bo šla v posteljico.

mama11, a če je številka zelo večja, potem niti ne bi smelo tako motiti, ne? čeprav sem nekje prebrala, da ni dobro, da se mu kupi preveliko (a sem pozabila, zakaj)
imaš te vreče z rokavčki ali brez? kako pa bi bilo s spanjem na boku v primeru vreče?

(odgovor članu mama11)
  Neposredna povezava do sporočila: 2269
1.8.2009 22:42:57   
lake
Rože zalite, jst pomolzena, in se hladim zuni n gugalnici, pa ne vidm čist dobr tipk ker je tema.

Nisem vidla kej dost globoke vode v vintgarju da bi lahko namočla kej višje od nog. Tajo morm tud skoz po stanovanju nost, najbolj všeč ji je kuhinja, pogovarjam se pa z njo itak cel dan. Mi je nakbolj lušna ko zaspi v naročju, me pogleda vsa zaspana z enim učem, se naglas nasmeji in zaspi. Res je prava zaspanka. Tujim ljudem pa rab par minut da se jim nasmehne, medtem ko se ostalim ki jih pozna  nasmehne takoj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
1.8.2009 22:55:08   
lake
Vidm da ni nobene več gor, tko da grem jst tud počas v vodoravni položaj. Sosedje so pršli z morja in so tko glasni, da sm že vse zvedla kako so se mel pa kaj so počel, ker svoji hčeri razlagajo.

Lahko noč!

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
1.8.2009 23:07:05   
Anonimen
lahko noč, lake!
in lahko noč ostalim,...

sem utrujena. zelo. upam, da je tudi Urban utrujen in tako zelo zaspan, da bo prespal vso noč!

(odgovor članu lake)
  Neposredna povezava do sporočila: 2272
2.8.2009 7:34:01   
Anonimen
in dobro jutro!

Dudica, vidim, da si že vstala!user posted image
kam jo boste danes mahnili? dan bo vsekakor vroč in lep!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2273
2.8.2009 7:57:00   
Anonimen
sam tojk da se pofočkam

smo vstali in pojzatrkovali zdej pa mal pospravljenja, potem kuhanje kosila, popoldne pa gremo na obiskuser posted image user posted image user posted image user posted image

lep dan vam želimuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2274
2.8.2009 8:12:08   
lake
Dobro jutro!

Midve sva tud vstale, zdej si bom eno kavico prvoščla, pol gre moj na Golf, midve pa najbrž mal ven, popoldan bomo pa mal na žaru pekl.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?