ursa_p
|
Dan! Pes in sneg ... to je zato, ker morajo psi ob snegu precej dvigovati noge pri hoji, sploh ce ga je tako veliko. Sigurno nekaj ni ok. Poglej, ce ima tacko v sklepu kaj zateceno. Seveda bi ji najbolj pomagal pocitek, ampak tudi jaz tokrat moji ne morem branit uzitka. Toliko gledam, da mi ne nori glih po hribih gor in dol, ampak samo po ravnem in da ne nori tam, kjer drsi. Take poskodbe je fino greti. Se pravi das cold hot blazinico gor (seveda ne golo, ampak obleceno) in naj se cim veckrat greje. Je pa fino pretipati sklepe (in jih "razmigati"), da vidis, kje tocno jo boli. Ce gre za zapestje, ga poskusis "ukriviti" nazaj in vidis, ce jo ga se lahko ukrivis cisto nazaj (v kolikor ne gre, je nekaj narobe), ce gre za kolk, se nogo stegne nazaj. Ce psa mocno boli, bo sigurno zacvilil. Ce tudi po cca. tednu dni pocitka ne bi bilo ok, potem je pa fajn it do veta (ce gre za sklepe, jaz priporocam dr. Matka iz topolsice - vem, da je dalec, ampak je pa res fajn). Aika tudi sepa samo po pocitku, ko je zunaj ni videti, da bi jo kaj bolelo. Zaenkrat se ne delam panike, ce se bo to dlje casa pojavljajo, potem bodo sledili ukrepi. Ce se kateri od nasih nabere sneg med blazinicami sploh ne gre nikamor naprej. Se samo ustavi, dvigne tacko in caka, da ji jo spucas. Danes greva z Maticem gledat Jamskega cloveka. Sicer me nekaj krci matrajo (cudno) in upam, da se bo umirilo. Mi je mami prisla vse cunje za dojencka zlikat, jaz sem pa galove prestavila iz previjalne v njegovo novo omaro, pa psa sem ven peljala, pa cunje prala, pa kopalnico stimala .... in je bio ocitno kr mal prevec. No, sem hotla rect, da nekaj pa ze imam pripravljeno, kljub temu, da sem hotla zacet sele v februarju. Zdej pa pocivam, da bom do vecera ze ok. Lp, Ursa
|