|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010
10.8.2009 22:11:07   
majas
Pozdravljene...sem šla samo malo poškilit... in iskala aprilke 2010... saj sploh ne morem verjeti. v soboto je bil test en debeli plusek..in sem bila tako vesela.. hotela sem še počsakati na prvi pregled a ker ste ostale že toliko načvekale se vam moram še jaz pridružiti.... ker še komaj dojemam.

Tudi po moji izračunih bi naj bil pdp  13.4. 2010. Imam pa že eno hčerkico ki bo letos novembra stara leta.

Držite pesti da bo še na pregledu vse ok...potem pa čvekamo in čvekamo... upam da hitro mine  user posted image

lp, čuvajte se

maja

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 176
10.8.2009 23:21:42   
katy83
pozdravljene!
Da še jaz podam nekaj podatkov za naš seznam. To je moja prvauser posted image , stara sem 25 let in sem iz Maribora.
Zaenkrat sem še študentka Pef, imam še 4 izpite in diplomo. Upam, da mi čimprej rata.
glede nosečnosti: hm, še kar ne morem dojet, da je test pokazal user posted image , s fantom sva se 1 leto trudila, pa nič, zdaj pa kot strela z jasnega. full sva vesela, ampak mislim, da še nisva prav dojela.

nič, vse aprilčice 2010, fajn se držite. Vesela sem, da vas bom imela! user posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 177
11.8.2009 7:53:17   
Getreal
Dobro jutro dekleta :)
Še ena aprilčica se vam pridružuje jeeeeee user posted image user posted image user posted image Ne morem verjet,
da je že tolko punc zbranih..sem samo za hec pogledala, če je april mogoče že na sceni
in vidim da že dogaja user posted image

No pdp je po izračunih babyzone-a 13.4.2010 user posted image
Stara sem pa skoraj 23 let in to bo najin prvi otročiček, ki je nastal ob prvem poskusu.
Prihajam pa s primorske.

Uživajte!

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 178
11.8.2009 8:08:33   
majas
Dobro jutro vsem...
Počitim se super.. vas mučijo kaj slabosti? Jaz kot da ni nič drugače user posted image

lep dan

(odgovor članu Getreal)
Neposredna povezava do sporočila: 179
11.8.2009 8:19:21   
L & L
OOOOOOOOOOOOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako lepo aprilčice 2010, sem vas prišla samo pozdravit in zaželet lepo nosečnost in zdrave otročke, sem namreč apričica 2009, pa fajn čvekejte.
Lep pozdrav in uživajte čim bolj.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 180
11.8.2009 8:28:33   
azeleja01
Dobro jutro,

tudi jaz se počutim odlično. Brez slabosti, čeprav sem zadnjič brala, da so otroci nosečnic, ki jim je bilo slabo, bolj inteligentni od tistih, ki jim ni bilouser posted image user posted image user posted image .... Nosečnost se mi zaenkrat pozna samo na prsih, ki so zdaj prekrasno polne...moram izkoristit lep vreme za dekolteje user posted image
Zdaj pa veselo v službo...

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 181
11.8.2009 8:42:45   
NATAŠA35
jutro aprilčice...kako ste?

jaz tudi nimam ne vem kakšnih slabosti, čeprav nekako ne morem jest, mi ne paše veliko...

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 182
11.8.2009 8:52:36   
Chi_Pita

user posted image  APRILČKI 2010user posted image

user posted image  

PDP, NICK, STAROST, KRAJ, NOSEČNOST, NASLEDNJI PREGLED(NP)

2.4.2010
user posted image
jasna, 32, 2.user posted image , 1 user posted image ,
NP 01.09.2009
4.4.2010
user posted image Nohtek10, 24, gorenjska, 1.user posted image , 0 user posted image , NP 02.09.2009
5.4.2010
user posted image 26AnejaA, 1.user posted image , 0 user posted image
user posted image Chi_Pita, 24, obala, 1.user posted image , 0 user posted image , NP 25.08.2009
user posted image Clarie2010, 27, Lj, 1.user posted image , 0 user posted image , NP 14.08.2009
6.4.2010
user posted image Chloe, 29, Celje, 2.user posted image , 1 user posted image ,  NP 21.08.2009
7.4.2010
user posted image mokca, 31, Lj, 2.user posted image , 1 user posted image , NP 24.08.2009
8.04.2010
user posted image izgubljena_ovčka, 26, gorenjska, 2.user posted image , 1 user posted image ,
09.04.2010
user posted image  mausi, 40, Gorenjska,  5.user posted image , 2 user posted image , NP 08.09.2009
user posted image azaleja, 40, Lj, 2.user posted image , 1 user posted image , NP 27.08.2009
user posted image kai1, 2.user posted image , 1 user posted image
12.04.2010
user posted image Venera, 34, MB, 2.user posted image , 1 user posted image ,
13.4.2010
user posted image majas, 2.user posted image , 1 user posted image
user posted image Getreal, 23, primorska, 1.user posted image , 0 user posted image ,
14.04.2010
user posted image roža03, 3.user posted image , 2 user posted image ,
18.4.2010
user posted image mojca976, 1.user posted image , 0 user posted image , NP 24.08.2009
20.04.2010
user posted image NATASA35, 34, Stahovica, 4.user posted image , 3 user posted image ,
23.04.2010
user posted image ŽanaTaja, 30, Lj, 3.user posted image , 1user posted image

X.4.2010
user posted image katy83, 25, MB, 1.user posted image , 0 user posted image ,

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu Chi_Pita)
  • Neposredna povezava do sporočila: 183
    11.8.2009 9:02:02   
    izgubljena_ovcka
    Evo za seznam, prvi pregled 25. 8.

Jaz sem zaenkrat še brez vseh znakov, no mogoče me malo peče zgaga enako kot v prvi nosečnosti...

(odgovor članu kai1)
    Neposredna povezava do sporočila: 184
    11.8.2009 9:05:42   
    Chi_Pita
    Dobro jutro punce user posted image

seznamček se počasi polni ...  user posted image waw in spet je dosti takih, ki pričakujete že 2. otročka user posted image

NATAŠA35 hm, piškoti zjutraj pod nobenim pogojem ... prej sem zjutraj vedno kavico spila in piškoti so bili obvezno zraven, zdaj pa ni šans user posted image ... donat sem si kupila, upam da mi bo umiril želodec ... pa jedla bi in jedla, sam pazim, da ne dajem preveč hrane vase ...
    mojca976... še ena avgustovska borka je prišla ... juppiii user posted image user posted image user posted image ...

katy83
    tebe bi pa prosla, če napišeš  PDP - vsaj približno ... ker te nisem vedela kam postavit user posted image

"Držite se svojih sanj. In naredite vse kar je treba, da jih spremenite v resničnost!"

(odgovor članu NATAŠA35)
    Neposredna povezava do sporočila: 185
    11.8.2009 9:28:10   
    Claire2010
    woooow koliko se nas je že nabralo user posted image  saj ne morem verjet. Po 2 dneh pogledam gor in vidim toliko novih nosečk user posted image

Pri meni ni nič novega. Moje počutje je še kar odlično, v bistvu se ni nič spremenilo, razen tega da so prsi bolj napete in me bolj bolijo. Drugače se pa počutim super in mi tale bolniška kar malo preseda. Rajši bi bila v službi, še rajši pa seveda na morjuuuuuuu user posted image

V bistvu mi je pa kar čuden občutek - npr. 2 tedna nazaj se mi niti ni sanjalo da sem noseča (prišlo je malo nepričakovano), potem prvi šok ko sem izvedela to novico in čez 1 teden, ko sem se komaj malo navadila, nov šok, da mogoče niti nič ne bo iz tega... Smešno je, ker je moje počutje skoz enako, samo psihično se je potrebno non-stop pripravljat na nova stanja... No bomo videli v petek. Psihično sem se že čisto sprijaznila, da je to konec (predvsem na podlagi mnenja ginekologa, ki je govoril že o "novi nosečnosti", je pa to ginekolog, ki mu 99% zaupam), če se je pa zmotil, pa toliko boljše user posted image

Definitivno vam javim kako in kaj se bo razpletlo!!!

(odgovor članu Chi_Pita)
    Neposredna povezava do sporočila: 186
    11.8.2009 9:30:45   
    ŽanaTaja
    IZVIRNO SPOROČILO: azeleja01

Brez slabosti, čeprav sem zadnjič brala, da so otroci nosečnic, ki jim je bilo slabo, bolj inteligentni od tistih, ki jim ni bilouser posted image user posted image user posted image ....

A  res?? Kje si pa to bralauser posted image  Potem bo oz je moj Žan Tai nadpovprečno inteligenten, ker jaz, sem pri njemu tttaaaakkkko bruhala, da sem kar čez dan spala na wc - ju in sam glavo noter obračal, shujšala 6 kg, bila čist nemočna...

Upam, da zdaj ne bom deležna tega in bom šla mimo brez težav...

Dobrodošle vse nove nosečke aprilčice...super koliko nas je žeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu azeleja01)
    Neposredna povezava do sporočila: 187
    11.8.2009 9:33:14   
    ŽanaTaja
    Claire2010 - ful držim pesti zate in upam, da v tvojem trebuščku tvoj sonček pridno raste in da bo petek tvoj najsrečnejši danuser posted image user posted image

Me smo s tabouser posted image

(odgovor članu Claire2010)
    Neposredna povezava do sporočila: 188
    11.8.2009 10:02:23   
    Nohtek10
    Halo, nosečke! user posted image

Punce, jaz mam take prsi, da mekar k tlemi vleče user posted image . Že tako sem bolj prsata, zdaj pa je groza... tako imam napete, polne, bolijo me že, ko samo grem po stopnicah, tek sem morala kar opustit, zdaj grem rajši malo na kolo ali kakšen ples... Drugače pa nič posebnega, slabosti sploh ni... edino včeraj sem bila grozna, sem ležala celi dan... vse me je bolelo, glava, trebuh, hrana mi ni dišala, že danes pa sem kot prerojene... če ne bi občutila, ne bi verjela, da se lahko razpoloženje tako menja.

Punce, kako kaj pazize na hrano? Kaj je priporočljivo sedaj jesti? Vem, da ne smem jetrc in mehko kuhanih jajc, jajca na oko verjetno tudi ne? Še kaj posebnega? Kako pa je s sladkiši? Temu se jaz tako težko uprem!!!!!!user posted image Kave itak ne pijem, kadim ne, alkoholik tudi nisem, ampak čokolada........to pa je moja razvada.... saj se trudim, ampak gre težje, kot sem mislila... Kako gre vam?

Aja, dobrodošlica vsem novim nosečkam!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ŽanaTaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 189
    11.8.2009 10:26:37   
    inch
    No, pa da se še jaz opogumim. PDP 15.4., še 29l, MB, 1.user posted image , G na dopustu.

Aja, pa pridne smo ble julija, ne? Nas je ogromno, sem mislila, da še sploh ni nič gor.

(odgovor članu Nohtek10)
    Neposredna povezava do sporočila: 190
    11.8.2009 10:44:34   
    mokca
    čao mačke!
    uuuuuu same nove user posted image dobrodošle!!
    meni cajt počas teče.matr nikamor mi ne gre!počutje je ok,zdej ko sem v službi,pa zjutri malega popedenat v vrtec pelat,pa kužike ven peljat,....sem zvečer čist fertik.user posted image

kar se hrane tiče mi sladko ne diši,če user posted image nimamo probleme z zaprtjem,....KAR.
    jaz sem se v prvi user posted image izogibala le školjk,tatarca,mogoče res surovih jajc,pa malo manj pršuta,....drugače sem jedla vse.tudi gobe.jajčka sem si obvezno vsak jutr zmučkala s kruhom in zraven bela kava.user posted image user posted image vsak dan.na jedilniku mi je bila le še pašteta.in mali jo obožuje.user posted image user posted image user posted image je neki res na tem.user posted image user posted image

pa dejte no,to ni res,da tiste mamice ki bruhajo so njihovi user posted image bolj inteligentni.itak da ne.isto kot ne velja,da tisto ko zgaga peče,ima otroček ful las.če jih je ob rojstvu res imel,je to zgolj naključje.

me pa bolj to zanima!tiste,ki ste v 2user posted image .ali je res razlika v počutju,okusih,slabosti,...itd,če nosiš  fantka ali punčko????ali je v čem finta???

no nam 3 je vseeno,samo da bo zdrav in da bo vse ok.

user posted image user posted image

Upam,da se najinem sinčku aprila pridružijo še ene iskrive očke.

(odgovor članu inch)
    Neposredna povezava do sporočila: 191
    11.8.2009 11:01:50   
    kai1
    oj

Pri meni še ni nobene slabosti. Tudi v prvo je ni bilo.Edino, nonstop me žnara v predelu maternice in jajčnikov, kot, da bom dobila menstro. Kar se tiče hrane, sem pri malemu jedla prav vse. Manija pa na korenje. Dnevna doza 1 kg. Sedaj mi pa diši morska hrana, ki jo sicer ne obožujem. No, školjk se bom izognila. Ali fantek ali punčka mi je vseeno, samo, da je vse ok. Sicer mi pa po kitajskem kaže, da bo punčka.

Se ravno odpravljam na morje, Savudrija, da izkoristim dopust. Se pišemo po vrnitvi.
    Aja, sem iz oklice Ljubljane, stara skoraj 30let ( jih dopolnim čez 10 dni).

lp

(odgovor članu mokca)
    Neposredna povezava do sporočila: 192
    11.8.2009 11:13:36   
    nejanejc
    ojla,

jst se cakam tri tedne do pregleda, da lahko sporocim pdp, ki se sigurno razlikuje od datuma,ki se zracuna po zadnjem dnevu menstruacije.

mene tud špika in žnara v maternici,kot bi mogla tečko dobit... pa joške me tud bolijo, ko me nikol niso.... no, na Triglav je slo pa skorej brez bolecin. Pol nevem, je boljse,da migam, kot da pocivam... Nevem. Ma sej smo sli pocasi, res. Bo treba jeseni kako telovadbo za nosecnice najdet.

meni zaenkrat se vsa hrana paše, nič mi ne smrdi...

pa lep dan se naprej

(odgovor članu kai1)
    Neposredna povezava do sporočila: 193
    11.8.2009 12:45:20   
    NATAŠA35
    ma tole z bruhanjem je malo za čase povlečeno...pri prvem se tolko bruhala, da sem še hujšala, pri zadnjem pa skoraj nič, pa se mi zdi najbolj pameten od vseh treh, mogoče ker toliko potegne od prvih dvehuser posted image user posted image

kar se tiče pa nosečnosti, je pa vsaka razred zase:
    1user posted image : bruhanje, nepridobivanje na teži, hujšanje zarad bruhanja, slabo počutje, bolečine v trebuhu, grlu, če sem lahko jedla pohan zrezek + pomfri (zaradi bruhanja), jedla bolj slano - obožuje ravno to
    2. user posted image nora na sladoled: srednji je najbolj nor na sladoled in mleko + piškote
    3.user posted image nisem se pazila, jedla sem vse in raznoliko: mali je vse, še kaj zmiksa
    4. user posted image zaenkrat ne opazim ničesar, razen čuden okus v grlu - malo po železu malo po user posted image , ne znam povedat in lačna sem ter veliko pijem predvsem mi paše voda, zaspana sem in počutim se izmozgano utrujeno, potem pa spet prekipevam od energije...mogoče pa bo težko pričakovana punca....

pravijo če mama nosi fantka, da imam lepo kožo, lase, če pa punčko se ji vse pozna na koži: polna mazoljčkov, mastni lase....pa še oblika trebuha je drugačna, če imaš fantka ali punčko...

ali boste šle na 3D ali 4D UZ? jaz do sedaj nisem bila niti na nuhalni, niti nisem šla na ta UZ...

(odgovor članu nejanejc)
    Neposredna povezava do sporočila: 194
    11.8.2009 12:46:28   
    Venera
    Pozdravljene babike!user posted image
    tako kot večino, tudi mene bolijo prsa in velika so, da je joj. So že na splošno večja, zdaj pa še to! Moj mož je sicer vesel, jaz pa malo manj nad tem dejstvom!user posted image user posted image user posted image user posted image
    drugače pa tudi meni nič ni, samo tu in tam kako špikanje po maternici.

Moram pa reči, da tudi v prvi nosečnosti je bilo enako, samo boleča prsa na začetku  ter občasno špikanje. Slabo mi ni bilo nikoli. In upam, da mi tudi zdaj ne bo!user posted image user posted image user posted image user posted image
    Aja, kar se tiče hrane, pri prvi nosečnosti sem jedla vse razen jetr, solate, bifteka in pršuta ter mehkega sira. Drugače pa mi je ful pasala vložena pesina solata, ki sem jo pojedla po mojem za celo njivo. Je moja tašča takrat naredila fantastično in upam, da ji tudi letos uspe! Zanimivo, po nosečnosti mi nikoli ni tako dišala, kot takrat!user posted image user posted image user posted image user posted image . Mislim, da sem tudi zaradi tega imela ful dobro kri!!!!user posted image

Jaz sem bom zdaj od vas malo poslovila - no mogoče se jutri še kaj javim, v četrtek pa gremo končno na zasložen dopust. Ko se vrnem, pa se bom naročila pri ging.

Uživajte user posted image , jejte kaj vam paše, no razen tistega res škodljivega, in pa radi se imejte!
    venera

(odgovor članu inch)
    Neposredna povezava do sporočila: 195
    11.8.2009 13:22:20   
    barvar
    No, da se pofočkam še jaz! PDP 22.4.2010. To je moja 2.user posted image , 0user posted image . Stara sem 28.let in prihajam iz Ptuja. Napišem kaj več čez kak dan, ko bom informacije še malo predelala user posted image user posted image user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu Venera)
    Neposredna povezava do sporočila: 196
    11.8.2009 13:24:43   
    gugy
    tut js sem nova! Po mojih izračunih rok 14.4.2010, na pregled naročena 9.9. stara pa sem 26

(odgovor članu barvar)
    Neposredna povezava do sporočila: 197
    11.8.2009 13:50:03   
    azeleja01

IZVIRNO SPOROČILO: ŽanaTaja

IZVIRNO SPOROČILO: azeleja01

Brez slabosti, čeprav sem zadnjič brala, da so otroci nosečnic, ki jim je bilo slabo, bolj inteligentni od tistih, ki jim ni bilouser posted image user posted image user posted image ....

A  res?? Kje si pa to bralauser posted image  Potem bo oz je moj Žan Tai nadpovprečno inteligenten, ker jaz, sem pri njemu tttaaaakkkko bruhala, da sem kar čez dan spala na wc - ju in sam glavo noter obračal, shujšala 6 kg, bila čist nemočna...

Upam, da zdaj ne bom deležna tega in bom šla mimo brez težav...

Dobrodošle vse nove nosečke aprilčice...super koliko nas je žeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Kopiram iz www.bambino.si

Raziskovalci iz Hospital for Sick Children v Torontu so svoje trditve podkrepili z rezultati zbranimi na primeru 121 materi in njihovih otrok, starimi med 3 in 7 leti.

Raziskava je prav tako pokazala, da so jutranje slabosti povezane z boljšimi spominskimi rezultati in komunikativnimi sposobnostimi pri otrocih.

Raziskovalci opozarjajo, da uporaba zdravil za lajšanje kliničnih simptomov jutranjih slabosti niso bila povezana s slabšimi rezultati testiranj, je objavil Journal of Pediatrics.

Slabosti so zelo pogoste v prvih treh mesecih nosečnosti, povezane pa so s spremembami prisotnosti določenih hormonov, ki so nujni za normalen razvoj posteljice.

V predhodnih raziskavah so jutranje slabosti povezovali z manjšim tveganjem za spontani splav in prezgodnji porod.

(odgovor članu ŽanaTaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 198
    11.8.2009 13:54:51   
    NATAŠA35
    gugy dobrodošla med nami...madonca veliko na bo imelo otroke z rogovi, do 20 aprila kraljuje oven, potem pa bikuser posted image

(odgovor članu azeleja01)
    Neposredna povezava do sporočila: 199
    11.8.2009 14:39:54   
    majas
    Mariborčanke kam boste kaj šle na nuhalno svetlino? Kake izkušnje, predlogi?

Pozdravljene vse nove user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NATAŠA35)
    Neposredna povezava do sporočila: 200
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
    Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
    7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
    пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?