![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 20:01:44
|
|
|
|
saruška
|
čau ženske... eko belen, končno smo se spoznale ... sem bla čisto zgubljena in živčna, ker sem pozabla listek kaj je za kupit doma, pol sem pa tričetrt stvari pozabla in kupla vse drugo samo tisto kar bi mogla ne ... momacus, kaj se še mogoče spomneš če je imel tvoj pri cepljenju za 18 mesecev kakšno reakcijo? andraž ima ful zatečeno nogico, smo se pa cepli v petek...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 20:07:57
|
|
|
|
BIA79
|
teicy dobrodošla... Glej Belen Klara dela to kar pišeš za mesec in pol...homeopatska zdravila ji dajam redno, ker baje učinkujejo na dolgi rok, Calgel pa ji dam samo ponoči, ko jo nič ne more umirit da zaspi nazaj...če je ne "boli", po mojem ni treba mazat...ali pa enkrat poskusi kakšen efekt ji bo naredilo.. Momacus, kdaj misliš ti začeti z mesom? Zdaj bom poskusila Klari dajat zelenjavne juhice, pa čez ena dva tedna sem mislila dat notri še košček piščanca...se ti zdi prezgodaj? Danny...kje po netu si gledala stolček? Jaz bi pogledala za avtosedež... Jabolko..pri nas je kot pri Belen, v spalnici ne kurimo. Klara je v pajacu, čez spalna vreče in kovterček. Pa nisem nikoli zasledila da ima mrzle rokice. Pa tudi če ima mrzle rokice ne pomeni da jo zebe, drugi dela telesa so topli? Kar se tiče stolčka pa imamo model Antilop (nekaj takega) z mizico vred pride tam okoli 25 eurov...Jaz poznam veliko ljudi, ki ga ima in so vsi zadovoljni. Imamo tudi lesenega, ampak za takega malega prča mislim da je boljši ta. Pa še hitro se očisti :) Belen ma veš da imam isti problem s čevlji? Mene vse superge stiskajo...Še dobro da si rekla, ker sem mislila da se meni meša haha...Ja na popustu imajo samo določene izdelke, pred marcem morajo izprazniti trgovino, ker se selijo v tuš center. Kdo ve, če bodo dali vse na popust...sem šla pogledat tudi jaz v petek, ma nisem našla nič...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 20:22:33
|
|
|
|
Belen
|
ne ne da ne bo pomote,js zobke oz.dlesni še ne mažem....ampak čakam,da mi prinesejo to kremo-gel al whatewer za swaki slučaj-ko bo rablo
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 20:32:07
|
|
|
|
saruška
|
punce, eno vprašanje... jaz full nimam domišljije okoli daril in tega in že ki prihaja tak cajt... kaj imaste ve navado podarjat?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 20:55:53
|
|
|
|
BIA79
|
Saruška jaz sem začela že avgusta delat seznam in kupovat...resno :) Meni bo problem, ker ne vem, če bom uspela naredit albume za none..Kaj kupit? Vem da je grdo, ampak jaz včasih raje vprašam (najboljšo prijateljico, sestro), drugače pa podrobno poslušam, ker prej ali slej vsak reče kaj mu fali in si ne vzame nikoli časa za kupit... Drugače pa sem gledala da bi vzela en krožnik (tipo za sadje), pa ga okrasila s svečko, potpuri in kakšne čajčke, pa ciobar, pa čokolatine...Najcenej bom prišla če bom šla v Ikeo (še nisem bila in si ful želim it, tako da vsak izgovor je dober)...Pojdi pogledat v Bombonček v Kp, lani so imeli luštne stvari po dobri ceni..Pa tudi sedaj se začnejo v italiji vsi sejmi...Jutri gremo verjetno v Udine, ki je sejem Idea Natale :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 21:15:10
|
|
|
|
saruška
|
že avgusta? pridna... jaz imam vsako leto isti problem, ta ideja s koledarčkom mi je full všeč... nasplošno imaš fajn ideje, praktične in najbrž ne preveč drage ... no če boš vidla kej pametnega na sejmu, boš povedala, ker mi vsaka ideja prav pride... kaj pa za obletnice kupujete vašim ?
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 15.11.2009 21:45:37
|
|
|
|
BIA79
|
Saruška jaz pravim basta il pensiero...ma če je "uporaben" in lepo zapakiran je toliko boljše ;) In glede na to da šoldov ni dosti, je treba malo šparat :) Obletnice...ma letos ne dobi nič, ker je lani pozabil hahaha Drugače pa poskusim dobit kakšen ugoden vikend paket v kakšnih toplicah ali kje drugje, ker tako sva sama in se lahko še razvajava...no bomo vidli kako bo sedaj ki je še mali prč :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 7:51:55
|
|
|
|
Belen
|
jutro mame, widim da je debata o darilih...mi smo dali naše koledarčke že w tisk (1o) in še 3 podlage za miške....za naše sorodnike.....ki bojo weseli da imajo naše w spomin saruška: nič kot andraža spokat k noni, eno sexy perilo, ena dobra wečerja, in..... eno sestrico za andraža
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 9:38:45
|
|
|
|
DannyS
|
Ojla... BIA79, ma ne vem če je fora samo v tem davku, ker npr. en stolček za hranjenje je pri njih 100 eurov, pri nas pa skoraj 200. Ah, to da se v Famili ne splača kupovat skoraj več nič pravim jaz tašči že več kot kako leto, ma ni nekega efekta... edino panetoni se mi zdi da so bolj ugodni. Drugače pa ja, sej bi šla tudi jaz kaj mimo IKEe samo zdaj s temi gripami mi ni lih za hodit tam, sploh z majhnim otrokom. Sem pa slišala tudi jaz, da jih ful hvali ta stolček. Jabolka, mi imamo v spalnici od 18-20 stopinj, pa še to se mi zdi včasih pretoplo... se mi zdi da ni dobro pretiravat... v dnevni in kuhinji pa kako stopinjo do dve več. teičy dobrodošla med nas. momacus ja samo mi se dojimo, al si mislila da bi samo npr. za en obrok mu probala dat ta Novalac, pa da vidim če bo kaj boljše? Drugače pa je do enega tedna nazaj malo nič polival... O je pa res priden za papat tvoj.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 9:50:11
|
|
|
|
DannyS
|
... da nadaljujem... BIA79 stolčke za hranjenje in avtosedeže sem gledala na: www.o-baby.de in na www.pramworld.co.uk/index.html, s tem, da če naročaš nemške stvari je boljše naročit na o-baby, medtem ko pa angleške na tej drugi. Na pramworldu se je dobro vedno vnaprej pozanimat kolko bo znašala poštnina. Drugače pa je meni najbolj všeč avtosedež Britax (Romer) evolva plus, je pa od 9-36 kg. Glede daril nisem lih esperta, zato ne bom kaj dosti komentirala, tudi za obletnice nimamo neke navade se obdarovat, oz. sva se zmenla da ne bova kupovala nekaj brezveze.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 9:53:39
|
|
|
|
momacus
|
belen ma lej, jaz Gašperju namažem samo ko vidim da nič drugega ne zaleže ko je siten. in ponavadi zadanem saruška nič hudega če ima otečeno okoli mesta vboda, lahko boš tudi še čez 1 mesec čutila zatrdlino . važno da ga ne boli, magari daj gor mrzel obkladek ma ne iz hladilnika tudi meni ko sem bla noseča so bli vsi čevlji majhni, ma zdaj sem spet na 39 . hlače pa mi še niso prav , tiste prednosečniške ha ha ha bia jaz sem z mesom n ameravala začet konec 6 meseca, do atkrat pa šočasi gluten. ma nevem , mogoče bom začela kaj prej z meseom ki moj je nenasiten včeraj sm mu dala juho ki sem jo skuhala za nas ( goveje, kokošje, zelenjava-brez soli) in mu je bla takooooo fina danny mogoče bi bil počasi čas da ga začneš odvajat od dojenja in preideš na flašo, žlico...počasi vsak dan malo
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 10:00:10
|
|
|
|
DannyS
|
momacus, bom poklicala pediatrinjo danes popoldan in bom vprašala kaj bi blo najboljše... lih dojit ne bi rada nehala tako zgodaj... drugače pa sem itak razmišljala da bi začela počasi uvajat GH, itak bo imel v sredo 4 mesece. Samo s čim je najboljše da začnem, s kakimi temi riževimi kosmiči, s sadjem ali zelenjavo. Ker se mi zdi da če mu dam kako jabolko, da bo mogoče ta kislina od jabolke mu hodla še bolj gor.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 10:03:58
|
|
|
|
momacus
|
joj danny oprosti sm mislila da ma Florijan že 6 mesecev.... hm kaj nardit, ma mogoče res probat novalac pa kupčke ful podirat pa dvignit vzglavje....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 10:05:13
|
|
|
|
momacus
|
po moje je od GH najboljše riževi kosmiči za začetek , magari s tvojim mlekom http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/158422
< Sporočilo je popravil momacus -- 16.11.2009 10:06:13 >
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 10:06:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Belen mene pa zanima kje si kupila stolčke za hranjenje po taki ceni? Midva sva gledala v babycentru, ki je cena 240 €, v Italiji pa je najcenejši 219 €. sarčy dobrodošla. To noč je Tadei končno prespal v celoti. Sem se pa jaz zbujala in preverjala ali še vedno diha, ker enostavno nisem mogla verjeti, da spi. Prejšnja dva tedna se je zbujal na vsako uro. Glede Anglije je res, da ni davka na otroške stvari, vendar imajo tudi trgovine manjše marže, zato je pri njih taka cena. Enostavno si ne morejo privoščiti velike marže, ker je preveč nasičen trg s takimi trgovinami in zato posledično prodajajo po nižji ceni. Tako mi je vsaj prijateljica povedala, ki živi v Angliji.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 10:10:56
|
|
|
|
momacus
|
bia tu sm jaz gledala za nov stolček, ma nimam prave kartce....http://www.pingpong-online.de/osc/index.php
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 10:58:20
|
|
|
|
DannyS
|
Hvala za članek momacus. Bom si magari probala malo izčrpat mojega mleka in mu bom dala kako žličko dve notri teh riževih kosmičev. Kaj lahko tudi te od Hippa? Piše gor od 4. meseca naprej? Bravo Tadei za prespano noč. Mi drugače ponoči ful lepo spimo, prvo rundo kakih 5-7 ur, pol papamo in spimo še kake 2-3 ure.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 12:30:51
|
|
|
|
BIA79
|
DannyS tudi jaz sem evolvo 123 (9-18kg)sam bi vzela model plus, sam kot drugi avtosedež za ga dat mojim...drugače sem gledala romerja za nas (seveda ne po slovenskih cenah)... Na tej spletni strani so testi za leto 2009, 2008 in 2007...sem hotela kupit en avtosedež v trgovini Pikapolonica, sam ko sem vidla rezultate na testih me je kar odvrnilo... http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp#
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 12:37:46
|
|
|
|
momacus
|
bia tudi jaz sm gledala evolva 123. ma kaj ta test za evolva na adac ni lih neki super. nemško žal niht kapiren
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 13:05:56
|
|
|
|
BIA79
|
Ne najdem testa za evolvo ker je model iz 2006...Pri Pikapolonici sem gledala avtosedež Brevi od 9 do 36 kg...stane 115 eurov tam okoli...pa poglej si rezultat... http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=794...slabše ni mogel bit ocenjen!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 13:08:31
|
|
|
|
BIA79
|
Evo našla...ocena za evolvo je zadovoljivo...http://www.motorevija.si/datoteke/tabela-sedezi.gif Dobro ocenjeni so avtosedeži Kiddy...sam pri nas jih nisem zasledila in so res nekaj posebnega...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 13:10:14
|
|
|
|
momacus
|
ma uffa jaz iomam zdaj romer ki je oh in sploh in ni mijasno kako je lahko evolva , ki je od britax -hčerisnko podjetje romerja, samo zadovoljivo ?!"?"?
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 16.11.2009 13:16:40
|
|
|
|
momacus
|
ma kiddy imajo v baby centru, quelle...
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTo so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.