|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
2.12.2009 18:24:30   
anžetka
Hruškolinka, s katerega konca Dolenjske pa si, če smem zvedet?
Praznični nakupi-opraviliuser posted image  No, vsaj 90%. Bova letos še piškote v škatli podarila vsaki familiji h kateri bomo šli. V petek jih moj probno peče...joj, to bo zanimivouser posted image  So pa darila zelo preprosta, tudi zapravila nisem dosti.
Anč, super za kredituser posted image  čeprav bi bilo bolj super, da ga sploh ne bi bilo treba vzetuser posted image Midva se tudi morava pozanimat kje je najbolj ugodno, če ne bova kar na najini banki vzela (unicredit). Kje pa kupujete stanovanje? Midva gledava bolj okolico LJ, nekje v bližini zdajšnjega doma, v LJ ne bi šla. Madona je drag ta špas...
Muca83, kaj pa če je žejna? Modrost moje mami in nekaterih kolegic... Mojemu dam včasih malo čajčka (komarčkov ali proti bolečinam v bušiju) s par sladkimi kapljicami proti krčem in včasih pomaga. Sem bila najprej ful proti, ampak včasih pa vseeno vžge. Glede obračanja-ja, sem tudi jaz mislila, da to pride kasneje, ampak se je mali pred kratkim začel obračati na bok in kmalu potem še do konca na trebuh. Včasih mu rokica ostane pod trebuhom, takrat pa mamica pomagauser posted image
Zabavanje malčkov-razkazovanje stanovanja/nošenje (vedno znova in znovauser posted image ) in potem vidim kaj mu je všeč, se tam ustaviva, počvekava, igralni center, vrtiljak nad posteljico, veliko se pogovarjava, pojeva, v kopalnico sem na steno napopala snežinke in božička in zdaj je to aktualno, dostikrat ga dam past kravice in pred njega igračo tako da jo lepo oslini, počveka z njo, jo prebunka...user posted image  Sej tudi jaz ne vem več kaj naj še počnem s tamalimuser posted image  Imam eno knjigico "Igrajmo se z dojenčkom" in tam imaš opisano kaj je primerno za otroka glede na njegovo starost.
Scrkljanost-moj verjetno je, pa kaj. Jaz sem njegova mami in jaz se ukvarjam s tem oz. se bom. Je pa prvi otrok/vnuk/pravnuk/nečak, tako da ima za kaj bit scrkljan!user posted image Meni so tudi težili s takimi, potem so se pa grebli, kdo ga bo imel prej in kdo dlje v rokahuser posted image  Kdaj pa jih bomo crkljali? Ko bodo malo večji se ne bodo hotli, ker bo to fuj in jim bo nerodno, potem bodo pa že itak tako veliki, da se bodo crkljali s svojo drago/dragim.

Sasa84

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
2.12.2009 21:02:23   
go_ta
'čeeer! Je bil lušten dan, sva se nasprehajala, igrala, smejala ...user posted image
hruškolinka, čestitke za 4 mesece! Kako čas beži ane. Pa upam, da bo današnja noč boljša! Ja, luna je bila, tudi na našega malega vpliva.
anžetka, jst tud Nikota zabavam podobno kot ti svojega. Ogledujeva si stanovanje, pojem, razlagam ... Včasih res zmanjka idejuser posted image  Takrat ga pa fliknem v igralni centeruser posted image
aja, muca, sem danes še razmišljala: mogoče je pa Lana lačna? Čeprav so verjetno krčki, če ji paše, ko jo masiraš.
živa, tudi jst te nisem pozabila, dobrodošla nazajuser posted image  Imaš pa pridnega otročkauser posted image  Tudi jaz imam v spominu, da korenček zapira.
miška, verjetno bo mama Nini za prvo kosilo naredila šnicle pa pomfriuser posted image  Eh, sj pri nas imajo tastarejše tete/mame tud cel kup 'dobrih' idejuser posted image  Sj vse niso slabe, kakšne me pa res presenetijouser posted image
aprilčica, ne daj seuser posted image  Pa super, da imate sončka končnouser posted image
Mi smo pa danes dobili vabilo za dedka Mraza, pa ne vem, a naj gremo. ta svinjska gripa mi kravžlja živceuser posted image
Grem papcat, lubi je palačinke spekeluser posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
2.12.2009 21:26:03   
Anonimen
Mišika meli smo podaljšano zlatenico, ker ima naš fant pomanjkanje nekega encima v krvi in ta mu ob infektih ali ob določenih substancah povzroča zlatenico ali slabokrvnost. No ko sem ga nehala dojit, je fant magično postal bel in ni bil več rumenko user posted image user posted image user posted image Šele zdaj ko gledam slikice za nazaj vidim kok je bil rumen... Vam pokažem...

rumenko:
user posted image

In ne rumenko :)
user posted image

(odgovor članu go_ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1878
2.12.2009 22:36:38   
hruškolinka
Anžetka, s Šentjerneja sem (bila) doma, ampak z možem trenutno živiva v Ljubljani. Jaz se tudi strinjam, da je treba dojenčka crkljat. In to fejst crkljat. Pol pa, ko bo malo večji pa ko bo otrok želel. Briga me, jst tud mojga crkljam, če ga mam pa tkoooo rada! Mogoče mi bo kasneje žal, če bo razcrkljat, ampak zdej ne morem razmišljat o tem.
Živa, bravo, da ste se pozdravili in odkrili vzrok!

Martin
2.8.2009

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
3.12.2009 1:24:12   
Muca83
Čer! Danes ko sva vstali pa zunaj taaak sonček, juhu! Končno spet malo ven, je ful pasalo. In tudi Lana je bila danes ful pridna, ni imela nobenih napadov joka, tako da je bil super dan. Zvečer je spet nekaj štrajkala in zaspala šele ob 23h, pa ravno danes, ko bo mogla zjutraj prej vstat, ker imamo posvetovalnico, ampak bo že. Upam, da bo dobro prenesla cepljenje, itak je pa moj jutri vzel dopust, tako da če bo kakšna kriza bova vsaj oba doma.
Temenca ima pa še kar, ma moram priznat, da se jih še nisem lotila user posted image Samo zdaj so se ji pa začeli luščit in se ji kar vidijo v temnih laskih in bo treba nekako dol spravit.

aprilčica, mi imamo cepljenje jutri, kaj je blo pa včeraj z njo pa pojma nimam, nekaj jo je moglo šravfati očitno. V vozičku se pa že itak ne mara preveč vozit, mislim da ji je dolgčas user posted image Tako, da ponavadi greva tako, ko je že malo zaspana, da jo potem uspava in odspi svoje pol ure. Pol pa hitro domov user posted image Pač imam malo nestandardnega otroka, ni kaj. user posted image

miska, Nina je pa pravi cukrček. user posted image Pa mislim, da si v podpisu zadnjo težo malo falila, za 1 kg user posted image

hel32, vidiš zanimivo, Lana pa ravno avta ne prenaša, voziček pa tudi samo pogojno. Ma saj pravim, še sreča, da ni to večkrat. Mamice, ki prenašajo ure neutolažljivega joka vsak dan so pa res carice! Mi na srečo tistih pravih večernih kolik nismo imeli, da bi cele ure vreščala, jo je pa cele dneve napenjalo in je kar precej jokala ampak nikoli več kot 15 min skupaj, tako da je kar šlo. Tisto včeraj pa upam, da se ne ponovi. Mah tašča moja pa pač nič ne ve o sodobnih pogledih na vzgojo dojenčkov. Od nje dobivam samo nasvete, da naj jo dam v posteljo, da se joka pa vedno je premalo oblečena user posted image Ma mi gre malo na živce ampak preslišim oz. ji rečem, da moj otrok pač ne bo sam nekje jokal, na srečo sva z mojim oba istega mnenja od prvega dne. Včasih so imeli pa res malo drugačne poglede na vse skupaj, brat od mojega je baje shodil šele ko je bil star 2 leti, ker so ga imeli skoz v posteljici user posted image Pa do 3. leta ni NIČ govoril, niti besede user posted image Pa ni čisto nič narobe z njim, samo očitno se niso res nič ukvarjali. user posted image Ali pa od sestrične od mojega mož (imata sedaj že 15 let staro hčerko) je rekel, da ko je bila dojenček, da če je bila previta in sita je niti enkrat niso v roke vzeli, da so jo kar pustili jokat. Mislim, en folk res ni normalen! Je pa punca danes res malo čudna, taka, nepriljubljena, vedno resna in težave s težo ima ful, pa nima debelih staršev. Mah... zdej sem se pa čist preveč razpisala o čisto tretji temi...

go_ta, zvezdico imamo pa nima pri nas kakega učinka. Mekaj časa firbčno opazuje medvedke na stropu, če pa zaspana postane pa se začne pritoževat, jo je treba vzet k sebi user posted image Nam se trenutno najbolje obnese vrtiljak nad posteljico (tega imamo: klik). Tega lahko gleda tudi do pol ure, če je dobre volje, pa kar smeji se pa maha z vsemi štirimi user posted image No, lačna pa tudi ni bla, ker se ni hotela dojiti, flaše pa tudi ne. user posted image

živa25, dobrodošla nazaj! A vi pa že kar GH uvajate, uau! Pa cortkan je fuuul!

hruškolinka, tvoja kolegica pa user posted image Kako ji sploh pride na pamet se vtikovat? Vsaka mama najbolje pozna svojega otroka.

anžetka, ni bila Lana žejna, sem tudi to probala. Meni je patronažna svetovala čajčka že takoj pri 3 tednih, ko jo je začelo napenjat, samo tamala noče skoraj nikoli pit. Včasih pa pije, tako da ga kar vseeno redno pripravljam. Čeprav ga res pije 1x na 2 tedna user posted image

Pri Lani je pa sedaj aktualno, da prime in v roki drži en obroč s krogci, ki je zraven igralnega centra prišel. Včeraj je kar ene pol ure držala zadevo pa mahala z roko pa v usta itak user posted image Danes sem jo pa fotkala, evo:

user posted image

Joj kakšne oči mi vedno dela, ko jo slikam, kar z belim gleda user posted image Ma pa ona ful natrpan igralni center, ker sva ji midva enega kupila še preden se je rodila, potem je pa še enega dobila za darilo in sva potem kar igračke iz obeh vse v enega nataknila in je totalno zafilan user posted image

Evo še eno fotko naše mis:

user posted image

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
3.12.2009 8:54:41   
hruškolinka
Muca, jst te čist podpiram. Svojega otroka vzgajaj, kot ti misliš, da je prav. Jaz tudi nikoli nikoli ne bi pustila otroka nekje jokati (pa tudi, če bi samo izsiljeval). Tako otrok izgubi zaupanje v starše, da se odzovejo na njegove potrebe. Pa eni otroci pač potrebujejo več cartanja, nekateri manj. Če se ne odzivaš na otrokov jok, lahko otrok postane apatičen. Če katera misli drugaču, naj me prepriča v to.

Martin
2.8.2009

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
3.12.2009 9:11:48   
go_ta
dobro jutro! spali zelo dobro,   zdaj se pa igrava - imava pavzo, da on gleda,kako mami tipkauser posted image
muca, super, da je bolje!user posted image  očitno so bili res krčki. Pa Lana je prava mala luštna damicauser posted image
hruškolinka, se definitvno strinjam, da otroka ne smeš pustit jokat, ampak to glede izsiljevanja pa čisto ne. Ne maram izsiljevanja (vem, sama sem bila taka kot otrokuser posted image ), ko otrok vedno doseže, kar hoče, potem pa se meče po trgovini in kriči, ker hoče nekaj dobit. Če pa ne eni to tako dobi, se kuja, joka ... Meni to tako kravžlja živce. Začnejo pa že zelo zgodaj - ko vidijo, kako nas lahko vrtijo okoli prstauser posted image  Tudi jaz Nikota crkljam, pa ga lupčkam, pa vstanem ponoči, ko se joka, ampak izsiljevanja pa res ne maram. Upam, da ga bom prepoznalauser posted image  No, to je moje mnenje.
živa, mali je pa ful luten, sem pogledala slikco na tistem spletnem naslovuuser posted image
gremo se naprej igrat, prej se je tako smejal na glas, ko sem ga zgečkalauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1882
3.12.2009 9:18:49   
aprilčica07
Jutro,

muca: mislim, da kdaj otrok spregovori ni odvisno od tega kolko se z njim ukvarjaš (moje mnenje) Jakob je bil prvi vnuk za moje in po 15 letih spet vnuk za njegove, se pravi, da je bil fejst prepestvan pa scrtan pa vsi smo se ukvarjali z njim  kr naprej, pa je začel govori letos  septembra, pr 2 letih in pol... kaj vem, po moje je ful odvisno od otroka do otroka... se pa strinjam s tabo, da tvojega otroka vzgajaš ti in tvoj mož, taščine nasvete pa presliši, če ti ne ustrezajo... je pa Lana ful luškana pupa, in se mi zdi velikaaaaaaaa, taka dolga...user posted image
go ta: jeeeeeeeeeeeeeeej, spet imamo sonce in mraz, je blo zjutraj minus 1 , ampak meni je to ok..
živa: joj, kašen cukr je maliuser posted image user posted image user posted image naša je bla tudi dolgo rumena, oziroma dokler smo se joškarle, je bla rumenčkana, pol pa ne več.. so rekli, da je premalo pr meni pojedla... boooo, v glavnem rumenica je zginila hitro..
hruškolinka: glede kolegice pa... malo mimo komentirat če nimaš pojma o stvareh..jst bi jo kr..user posted image user posted image

To je lih na brzaka javljanje, moram poštimat deco, da gremo pol malo ven, popoldan pa grem k frizerki.. nas heca elektrika danes, je že dvakrat zmanjkalo... da v mestu oz opredmestju zmanka je ful čudno.. pr nas doma je to klasila, ampak tle.... user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
3.12.2009 9:34:12   
eee35
Mislim, punce, da izsiljevanje bomo vse prepoznale (go_ta: jaz sem se tudi metala po tleh, pa se spomnim enih for, tako, da sigurno bom prepoznalauser posted image ), za zdaj po moje otročički rabijo našo bližino, pa nežnosti in to fuuuul, ker začeli so stvari dojemat, pa so tako sladki v tem, če se mojemu prav razveseli cel obraz, pa začne skakat skoraj v ležalničku, ko nekaj delam, pa pridem k njemu!
Pri Aleksandru se moram paziti, ko me pogleda s temi modrimi učki...uhhh, pol ko bo starejši bomse mogla prav pazit! Čeprav imam kar izkušnje s tem, moja dva brata sta bila ful crkljana, pa ne razvajena, prava mera vsega skupaj, upam, da mi bo uspelo to ponoviti.

muca: po moje so res krčki, patvoja je bolj živček in tok močneje je podoživlja zgleda. Je pa lepa pupika, takšne zabavne učke ima na slikah, resuser posted image . Igralni center imate po moje enak kot midva, prepoznam igračko, vrtiljak tudi fajn. Jaz Aleksandru že parkrat sem samo glasbo dala za poslušat, samo zvočnik sem pokrila, da ni tako na glas, pa se je kar umiril in zaspal. Včasih vžgeuser posted image .

No danes mali frajer spet od 23 do 2.30 je spal, pol do 4.30 in do 7.00. Kakšen smotan urnik...Pol sem spala še do 9.00 on pa še spi. Sama ne vem, a ga zbujat, ali pustit, saj spi ponoči, samo večkrat se doji, pa vsakič ful spije, zaspi tudi takoj na joški, samo ga dam nazaj v posteljo. Ma naj spi, če rabi...

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
3.12.2009 9:51:30   
Sanikaa
Jutro pupe!!
Sem danes kot kura brez glave...nekje sem zgubila mobiteluser posted image user posted image Vse sem pregledala klicala ga ..zdaj se več niti ne oglasiuser posted image upam da je baterija šla ker je pod lozinkouser posted image Še je edina šansa da mi je nekam v avtu zletel in ga zvečer nisem najdla..zdaj čakam da Leo zaspi in grem detaljno preiskat avto.
Škoda mi je dobrega mobitela..in slikic imam en milijon gor od mojih sončkov (kura nisem nič dala na kompuser posted image ) od dve leti nazajuser posted image user posted image user posted image

Muca lahko ti dam samouser posted image user posted image user posted image in upam da se bo tvoja princeska hitro pomirila. Ne poslušat druge komentarje..punce so te lepo potolažile in res je da do 6 meseca dojenčki nimajo še tok razvite možgane da bo svojim jokom izsiljevali...jočejo ker nekaj rabijo ,ali im nekaj ne paše...bodi zraven nje..da ve da ni sama...božaj in masiraj trebušček...tudi zaradi samega dotika, da ve da si zraven..da ni sama. Ti si tudi uzami odmor ..ker takega joka je težko dolgo poslušat in ostat mirnih živčkov in hladnokrven.. Res upam da se bo hitro pomirila....baje da sem jaz bila taki otrokuser posted image Moje starše so sosedi spraševali kaj delajo z manouser posted image

Ok grem iskat mobi!!

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
3.12.2009 10:11:59   
Anonimen
jutro punce....
evo bom opravila dolznost, da se vsaj 1x na dan javim!

za mano je kr neprespana noc. se je nasa luftarca zbudla ze pb 4ih in ni po bogu zaspat nazaj....pa ni jokala, ampak samo tecnarila...pa sem gospo Brus lepo previla, pa caja ji dala pa ji ni pasalo, pa mleko dala, pa ji tud ni pasalo, josko ponudila, se je odlocila, da ima ocitno dovolj mojih josk. 2 dni joh niti povoha vec ne!user posted image
zdaj pa seveda spi! mami, ti se pa J**i s tezzkimi vekami!

hahahah, aprilcica...JOSKARILE ta izraz bom posvojila hehehuser posted image user posted image user posted image

glede cartanja: punce, samo cartajte pa cartajte!!!! tiste, ki imamo vec kot 1ega otroka vam lahko povemo, da to cartanje takooooooo hitro mine!
pa saj ko zrastejo se še vedno sartamo...samo ni vec isto!

muca joooooj kake iskrive ocke ima tvoja pupa! vam bo se dala hudicka! hihi

pa hvala za opozorilo, ja sem zafrknila za 1kilouser posted image

(odgovor članu Sanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1886
3.12.2009 10:12:27   
Anonimen
sanika, upam, da najdes telefon!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1887
3.12.2009 10:24:13   
Sanikaa
Muca nisem mislila drugih komentarjev , kot od drugih punc , ampak tiste neumne da ti je otrok scrkljanuser posted image Ker to še sploh ne more biti!!

Miška..lepo da se javljaš in JA NAJDLA SEM GA !!! Zataknjen med vrata in sedež...ni čudn da ga nisem vidlauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
3.12.2009 10:25:34   
sams
ojla drage moje,
muca, si spraševala, kaj delamo z dojenčki, kako se ukvarjamo z njimi, npr. jaz z mojo tudi "telovadim", ji fuuul paše: vrtimo nogice, delamo škarjice, nogice gor dol... vsako vajo ponovim ene 10x in vidim, kako uživa... pa ful čas mine,res user posted image . Potem kmalu pa bomo začeli peti: jaz in moj ful rada pojeva in vidimo, da mali tudi rad poje (so nam tudi rekli v vrtcu) in tudi on nas zdej non-stop sprašuje, da mu pojemo... reče :musi, musi (kao muzika) user posted image ....

živa, aprilčica, jaz bi tudi imela še enega otroka (moj na žalost ne user posted image ), ampak fuuul rada delam. Tudi zdej med porodniško, ko se le da, se spravim delat (če ne drugo, da malo pogledam po internetu, kaj je novega) ... ker imam tako službo, da lahko in tudi nekako moram, ker se stvari prehitro razvijajo in moram ostati na tekočem...

sanikaa: meni pa je crknil mobitel z vsemi slikami in filmčki od otrok user posted image  in sem na hitro v ponedeljek kupila enega najbolj poceni (ker ne morem kupiti nobenega v akciji, ker imam že podaljšano pogodbo za paket) in imam katastrofa telefon user posted image . Dobesedno lahko samo kličem... res upam, da ga najdeš.

aprilčica, ufff. Jaz ful ne maram, ko mi kdo govori, kaj naj naredim (kot tebi zdej za vrtec) in potem ponavadi trmarim in naredim čisto po svoje, tudi če se zaj.... Dobre živce ti želim!

hruškolinka: mogoče pa tvoja kolegica ni mislila nič hudega. Jaz sem tudi pametovala 100 / h preden sem imela otroke.... Ne ji  zamerit, če pač ne ve, kako je. Bo že še prišla na tvoje user posted image

Jaz sem pa končno našla pesem, ki bo Sofijina himna: veste tisto od Šank Rock?
Jaz nimam noč za spanje,
ponoči se zbudim,
ne maram več sanjati,
jaz sanje raj' živim

Evo, točno to je zanjo!!!! In poleg vseh nespečnosti je bogica zdej prehlajena in se ponoči zbuja ker ima tako zamašen nos....

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
3.12.2009 10:44:53   
hruškolinka
Go_ta, se strinjam s tabo, ob izsiljevanju sem imela v mislih tako izsiljevanje pri dojenčkih, ko trmarijo, ko ga daš v postlo, al pa v stolček, pa neki rita, ker noče bit tam, pri večjih pa izsiljevanja tudi jaz ne maram.

Martin
2.8.2009

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
3.12.2009 10:48:17   
go_ta
hruškolinka, se strinjam s tabouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1891
3.12.2009 10:53:04   
Muca83
Evo nas s cepljenja. Joj, cel obisk pri pediatrinji je bil en sam ALARM. Sva jo mogla bogico zbudit iz globokega spanca, da smo lahko šli, potem je pa ene pol ure še bila nekako razpoložena, ampak že v čakalnici začela tečkat, vsa zaspana je postala. Pol ko smo šli pa končno notr in sem jo samo slačit začela je pa začela navijat, da je joj. Tko, da je jokala še preden je špiko dobila, ko so ji jo dali je pa samo še malo bolj. Pol smo jo mogli pa umiriti, da je vsaj še rotavirus cepivo lahko pojedla. In potem sem jo v čakalnici malo na joško pristavila in je malo spila in padla v komo in zdaj revica spi. Tako, da ni mogla nič pokazat kako kravice pase in nič.
Je pa zdravnica nekaj omenjala podaljšanje porodniške zaradi opornice user posted image Upam, da bo kaj iz tega, ker bi mi ful prav prišlo.

Glede izsiljevanja pa jaz upam, da ga bom prepoznala. Sem se vedno zgražala nad otroki, ki se po trgovinah mečejo po tleh, zdaj me je pa kar malo strah, da ne bo moja taka. Upam, da bom znala dobro vzgojit svoje dete. Sem bila pa jaz ful priden otrok, že kot dojenček in tudi potem. V trgovinah sem samo gledala, nikoli sploh rekla, naj mi kaj kupijo, na obiskih sem pa samo sedela pri miru. Moj je bil pa baje ful jokica, sam da ga je kdo pogledal je kar jokat začel user posted image Imam pa prijateljico, ki je bila baje grozna, kot dojenček je jokala cele dni, pol ko je bila pa večja in kaj ni bilo po njenem se je pa slekla do nagega in ulegla na ploščice user posted image Danes pa taka mirna duša, da si ne bi nikoli mislila.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
3.12.2009 11:02:18   
hruškolinka
Moj npr. ne mara v ležalniku sedet, pa zmeraj rit dviguje in se krega ko ga tlačim not. Sicer mu nikol ne popustim, ga zamotim s kako pesmico al pa igračko, pol se pa skup smejiva njegovemu ritanju. Pol pa itak pozabi, da ne mara bit v ležalniku. user posted image

Sanikaa, uff, super da si našla mobitel! Men če zgubim mobitel (enkrat so mi ga ukradli), mi sploh ni do telefona, ampak za vse tiste številke. In pol te nekdo kliče, in ti : ,,halo, tko je?''  In pol te oni prijatelj ''gleda debelo'': Pa kaj se zezaš, jst sem.''   O, mama mia, ko moraš spet zbirat številke okol!!!user posted image

Sams, mogoče imaš prav, sej kolegica nima pojma, midva sva tud vedno pametovala pri drugih, ko še nisva imela otrok. Hmmm, ji oprostim, ampak samo polovično, ker mi ni pazla malega, da bi šla jst loh plavat!!!!!

Sanika, ena akolegica se mi je še javla, da jo  loh pokličem za srede za varstvo, če bo mela cajt, tko da upam da bo kaj!!  Sam  verjamem pa ne 100 %, ker sta se mi tako že 2 sfižile. Morda pa gre v tretje rado! Mater, iščem to varstvo ko zlato!!!!!!!!!!!!!!!

Martin
2.8.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1893
3.12.2009 11:08:49   
hruškolinka
Še to pozabla povedat:
Včeri sva šla z dragim zvečer 1.skupi po 4 mesecih skupi sama na sprehod in na vročo čokolado. Je njegova sestra dala malega spat (rabila sta 2 uri user posted image , ji je nakraužlau živce). Men je blo takoooo dobr, sem se počutla ko na zmenku. Sem se spet kar zaljubila! Mater, to bova še ponovila! user posted image    Mojmu to sicer ni blo nič posebnega, ker pravi, da je glih tak super, če je tud mali z nama, ampak klinc gleda, men je fuuul sprememba. Jst tud zahtevam včasih 100 % pozornost!

Martin
2.8.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1894
3.12.2009 11:15:44   
hruškolinka
Muca, pri nas je zadnji obisk pri P tudi zgledal nekak tako, da ga ni mogla nič pogledat, se je drl ko žival (zaspan je bil ko slon!). Držim pesti za podaljšanje porodniške.
Jaz jo bom imela po difoltu podaljšano: se mi izteče porodniška 6.7.2010, poleti me zagotovo nihče ne bo vzel v službo, pa tudi vrtca takrat ne moreš dobit, tako da bom najmanj do septembra pač doma, na zavodu prijavljena. Pol pa bog daj kakšno službo (spomladi bom morala v akcijo z iskanjem). Jebela, mi gre to na živce, 3 leta delovne dobe, pa vsakič za 1 leto, pa zgleda, da bo tako še nadaljnih 10 let! 

Martin
2.8.2009

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
3.12.2009 11:25:47   
Anonimen
aja ounce, tiste ki imate igralne centre.
razmisljam da bi ga kupila. samo nasa tamala ima igracke na loku v lezalnicku. mislite,da se nam ga vseeno splača nabavit?

Neposredna povezava do sporočila: 1896
3.12.2009 11:26:49   
Anonimen
jao,,,, ko bi meni upelo 1x 1 post napisat brez napak....
ma, klinc! sj veste kaj mislim!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1897
3.12.2009 11:28:57   
eee35
hruškolinka: jaz sem se tudi baje povsod slekla, mami je imela križ z mano!user posted image . Pa v jaslih in v vrtcu na začetku, ko so me morale vzgojiteljice kakšnih 10x na dan oblečt nazaj, pa vsak vozel sem razvezala...Enkrat - to se še jaz spomnim, po moje sem bila stara kakšne 3 leta, sem se hotela pozimi slečt sredi Varšave, ker so me žabe baje ˝grizle˝user posted image . To sem vse lepo razložila, ker sem ful zgodaj začela govoriti. Madonca, upam, da jaz ne bom takšnega imela, ker mi bo kakšen živc počil...

Do zdaj je bil najin pri zdravniku ful priden, upam, da bo tako tudi ostalo.

Neposredna povezava do sporočila: 1898
3.12.2009 11:31:24   
Sanikaa
Hruškolinka suuuper za zmenekuser posted image user posted image Še enkrat ti hvala in od Maje !!! Sva se pogovarjali o plavanju dojenčkov in obema bolj paše ob 10 ker otroka oba gresta spat med 11 in 12. Za dan je pa vseeno. Če tudi tebi paše ob 10 nas lahko vse prijaviš da bomo v isti skupini. lp
Gota, Muca, Hruškolinka..pri večjih otrocih takoj ko opaziš izsiljevanje, ga začneš ignorirat. Če samo enkrat z isiljevanjem in npr. bacanjem po tleh dobi to kaj je otrok želel to bo POTRDITEV da na tak način točno to dobi!! Če se začne metat po tleh ,ali kričat ..takoj ga treba odnest npr. iz trgovine in mu povedat da zaradi kričanja ,ali kaj je že delal ne bo nič dobil. Hitro pozabijo tako vedenje , če nič z njim ne dosežejo. Seveda treba otroku ponudit alternativo..ko lepo zaprosi, se ga pohvali in dobi. Moj Vid si lahko vedno ko greva skupaj v trgovino izbere lahko eno malenkost-sladkarijo. Ponavadi je to jajček, sokec ali pez bonboni in ve da če kaj drugega hoče bo to moral vrnit na polico.

Neposredna povezava do sporočila: 1899
3.12.2009 11:32:01   
eee35
miška: jaz najinega prestavljam, ko se na ležalniku dolgočasi, gre v igralni center. In obratno, tako, da odvisno, če misliš, da se bo več igrala, pa ji je na ležalniku dolgčas, igralni center je fajn, ker se lahko zvija, obrača, pa malo več mišake trenira, na trebušček jo lahko daš, itd...

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?