ursa_p
|
Spet se ze dolgo casa nisem oglasila, ampak res nisem imela casa. No, napisala bi ze lahko, ampak prebrat vas je tezko. Tko da bom spet mal o temah za nazaj. Sem rabila kar 3 ure, da sem vas prebrala!!! Prisotnost partnerja ob porodu ... ze prvic je bil zraven in bo tudi tokrat (vsaj namen imava). Mi je pa precej pomenilo, da je bil lahko ob meni. Ceprav je moskemu lahko celo huje kot nam ... hehe ... vsaj Maticu je bilo grozno, ampak zato, ker je gledal kako in kaj, sam pa ni mogel kej dost pomagat. V glavnem so bogi zato, ker so cisto brez moci. Strumf ... sej tvoj ne rabi gledat krvi. Ce bo ob tebi, ne bo nic strasnega videl in se lahko tisti trenutek stisne k tebi. Strumf ... zgaga ... sem ze enkrat napisala, da zelo pomaga soda bikarbona. Mandarine so pa strup za zgago. Nosecka24 ... malo pozno ... iskreno sozalje. Zoey ... smo si pa konkurenca. Moj je fotograf in se ukvarja s fotografiranjem porok, obletnic, rojstnih dni, krstov, pa tudi za nosecnice se nekaj najde ... jaz pa mu pri porokah pomagam. Vsaj takrat, ko je veliko svatov. No, ce koga zanimajo fotke (na spletu so samo porocne), jih najde pa na www.matickuder.com . Pogrevanje hrane ... mi jo brez problema pogrevamo. Tudi ce je v golazu krompir ga brez problema jemo tudi pogretega. Ravno golaz in jota, ki jo ponavadi naredimo za dlje casa. Vekybel ... se kar stinjam s tabo, pa mi je kar grozno, ko sem zdej uvidla, da dajem Galu sranje za pit - pogreto mleko v mikrovalovki. Dokler nisem spoznala Matica, tudi mikrovalovke nismo nikoli uporabljali. Bo treba res mleko za kakav kar na stedilniku gret. Rozca26 ... zanimivo kako z lahkoto pa nekaterim dajejo podaljsano porodnisko, pa z njihovim otrokom ni nic kaj posebnega (hipoton ali pa obratno). Samo da si bil pri fizioterapevtu, pa si ze dobil podaljsano. No, meni ni prav prisla, ker itak nisem bila v sluzbi in nisem prejemala nobenih dodatkov razen pokojnine, ki sem jo imela po ocetu. Zivez, tinc407, pea82 ... dobrodosle. Upam, da nisem se kaksne izpustila. Zoey in Tjasa27 ... moski ... vse kar govorita so le in enostavno MOSKI ... hehehe. Sej vem, da ni smesno ... tudi meni ni in mi gre to, da moram vsako stvar pokazat precej na zivce, ampak smo vse v istem zosu (no, pri enih mal boljs, pri drugih mal slabs). Dobri kuharji ... moj tudi odlicno kuha ... sam ponavadi si take recepte zamisli, da kuha in kuha in kuha - mu je prav uzitek 2 uri al pa se vec kosilo pacat. Men je pa skoda casa. Plamen ... a ti si tud iz domzal? Priseljena al prava domzalcanka? Sicer pa tudi mene zanima kje je GM. Meti.v ... aparat za merjenje pritiska je v hoferju al pa lidlu zdej ful znizan - na 6 EUR (poglej v zadnjih par reklam). Ne vem pa al je za okoli zapestja ali ne. Elevit ... jaz sem ga zacela zdej jest (nimam nobenih tezav), ker ne jem ravno veliko zelenjave oziroma nic drugega kot solato in krompir ... hehe. Od sadja pa tudi bolj malo (mandarine mi tokrat zacuda ne delajo preglav z zgago). Okornost ... moram rect, da je to stvar, ki mi v nosecnosti ni tudi priblizno ne vsec. Me prav moti, da se ne morem normalno sklonit, pa cevlje zavezovat, pa itd. Cepljenje ... se ne bomo, ampak od danes naprej pri nas ze vlada panika ... v Kaseljski (nasi) soli imamo primer nove gripe ... Srecanje ... jaz imam v cetrtek cas ... samo povejte kdaj vam odgovarja. Brcike ... jaz brcike cutim ze nekje od 14., 15. tedna, ampak z roko jih pa cutim od 19. tedna (v 1. nosecnosti od 18. tedna), prav tako tudi Matic. Drugace pa nas dogaja in dogaja. Jaz cutim brcike cez cel dan, ce se ponoci zbudim pa tudi ponoci. Nic miru, res. Se pa brcanje tudi ze vidi. Zdej si samo se Gal zeli brcike cutit, ampak se nismo uspeli ujeti trenutka. Morfologija ... sem s pregleda. Vse ok. Tezki smo 433g. Pregledala je cisto vse. Pregled je bil super in se je moja g res potrudila, da smo vse pregledali in premerili. Od obsega glave, do obsega trebuha, do stegnenice, srcka, zelodcka, hrbtenice (koza je cez celo hrbtenico), ... v glavnem se je res potrudila. Na koncu sem pojamrala, da imam izcedek in da me zanima kako dolg imam mv, pa me je se to pregledala. Dobila sem ene svecke, ce so slucajno bakterije - glivice niso. Mv imam pa dolg samo 2,7 cm. Sicer je rekla, da je rizicna 2,5 cm, ampak men se zdi to precej blizu, ona pa je rekla, da ni panike. Srbenje koze ... mene strasno srbi po prsih, tako da bo treba kremo proti strijam nabavit. Upam, da ne bo krize s strijami. Bowling ... smo sli ta teden z Galom na bowling in je bil navdusen, tako da gremo se. Sem imela ta najlazjo kuglo in mi ni bilo nic tezko. Sicer se nam je kar precej dogajalo ta teden, ampak moram sibat na plesne - jih imava cez 10 minut. Sibam in se oglasim kaj kasneje. Lp, Ursa
|