|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
27.10.2009 17:57:44   
Anonimen
Plenice - naši tamali na začetku ni imela nobenih problemov s plenicami. Uporabljali smo DM-ove, Muellerjeve, Huggies, Pampers pri vseh teh nismo imeli nobenih težav, dokler nismo enkrat ker smo bili slučajno v hoferju kupili njihove plenice, ker nam je šlo na malo  in doživeli plenične izpuščaje, ki se jih še danes nismo rešili. Tako da smo sedaj izključno na Pamperskih.

Denarna pomoč - naša občina torej Slovenska Bistrica, ti da ob rojstvu za prvega otroka 200 eur in za vsakega potem 300 eur.

(odgovor članu ursa_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 2751
27.10.2009 18:56:06   
lucika
naj se vam še jaz malo javim...

pojma nimam kdaj imam morfologijo, mogoče celo naslednji teden. 2.11. imam namreč pregled, jih imam pa zdaj na 14 dni, odkar so začeli s pritiskom paničarit. ampak pri meni je super, ker itak vedno uz naredi...

trebuh mi je zrastel ful. sem ga imela že od prej, tak da imam zdaj že konkretno žogo. ki mi pobira sapo, ko se prepognem. pa tudi po stopnicah mi diha zmanjkuje... uf, kaj šele bo.

sem se pa zdaj dogovorila da bom manj v službi...jutri sem doma, jupi. malega smo uvedli v vrtec, je kr ok, zdaj sem pa jaz na vrsti, da malo nase pogledam...

tudi sama sem začela z vlečenjem stvari na kup:) včeraj smo kuopili posteljico. sem imela pri prvem večino stvari sposojeno, in sem jih vrnila. zdaj bom pa kr nabavila, počasi, pa bo. vozek bomo imeli stari, traxx smo imeli in je bil super, ohranjen je pa itak. posteljico in jogi imam, zibko za v dnevno dobim od kolegice. v bistvo so to itak največji stroški. ja, previjalno še rabim. tako široko želim, pri prvem sem imela ozko, pa mi ni niti malo všeč... cotk še pa niti gledala nisem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
27.10.2009 19:20:53   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

rožca - kako to misliš zaradi pritiska če me boli? Malo sem zmeden človek ja user posted image .

Mene trebuh velikokrat boli zato, ker mali pritiska dol, ko stojim ali hodim. Čutim pa bolečine tudi še v rit - natančneje v trtici user posted image  

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
27.10.2009 19:33:45   
rožca26
pleničke - mi si z racmanki nismo kej mogl pomagat - so žal narejene za donošene otroke. Pri nas je bil problem že s plenicami za enkratno uporabo. Najprej si jih težko dobil, pa še drage k žafran. Začeli smo z Moltex (za nedonošenčke, k jih dobiš v P ali pa v določenih trgovinah po SLO - zdej jih pa najd user posted image ), pol smo šli na Pamperske 1, 2, 3, pol sm pa ugotovila, da te puščajo neke čudne kosemčke od vate in sm presedlala na Muellerjeve. Pa tudi Lumpijeve uporabljamo. Pri nas ne kompliciramo, ker na srečo (tok, tok po lesu) nima občutljive ritke. Če pa otrok ima občutljivo ritko pa mamice (vsaj kokr sm slišala od večih) uporabljajo nemške Pamperske - te ne povzročajo vnetij user posted image  Pa nej še kdo reče, da tisto ne drži - boljši proizvodi za Z trg user posted image .

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
27.10.2009 19:48:59   
ursa_p
Brcike .. a ste prebrale tole?
Plod - 20. teden
Ce bo tole drzalo, se pravi ritem po porodu, bom navdusena ... ta bi znal biti se bolj priden kot Gal. Namrec zbudi se ko sem jaz ze cca. pol ure v sluzbi - okoli 8-ih, cez dan je kar precej aktiven, zvecer je se malo akcije, ampak ze pred 22-to se vse neha.
Gal je bil pa tako priden, da ponocevanja pri nas sploh ne poznamo. Smo od nekdaj spali cele noci, edino pri zobkih je bilo malo tezav, ampak nic hujsega. user posted image

Pamperske ... jih nisem nikoli marala, ker ce je otrok malo bolj polulan, spustijo zele. V glavnem meni niso vsec. Smo pa na zacetku, se spomnim, dobili nekaj plenick od Tosame, ki imajo tudi ta male, pa so bile kar ok (no, Muellerjeve so bile precej boljse, sedaj pa so se boljse, kot so bile takrat - edino pri ta starih Muellerjevih mi je bilo vsec, da niso imele skoraj nic tega  zeleja, ampak samo "vato"). Nemske pamperske se pa verjetno tud v Muellerju kupijo.

Se ze mal prevec oglasam danes ... hehe ... morm pocas nehat. user posted image

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 27.10.2009 19:49:31 >

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
27.10.2009 20:06:23   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p

Brcike .. a ste prebrale tole?
Plod - 20. teden
Ce bo tole drzalo, se pravi ritem po porodu, bom navdusena ... ta bi znal biti se bolj priden kot Gal. Namrec zbudi se ko sem jaz ze cca. pol ure v sluzbi - okoli 8-ih, cez dan je kar precej aktiven, zvecer je se malo akcije, ampak ze pred 22-to se vse neha.
Gal je bil pa tako priden, da ponocevanja pri nas sploh ne poznamo. Smo od nekdaj spali cele noci, edino pri zobkih je bilo malo tezav, ampak nic hujsega. user posted image  

Nemske pamperske se pa verjetno tud v Muellerju kupijo.

Se ze mal prevec oglasam danes ... hehe ... morm pocas nehat. user posted image

Lp, Ursa

Ja, seveda se tm dobijo. Pa baje tudi v Mercatorju in BC, sam moraš malo bolj pogledat.

user posted image user posted image  Bomo pa mi končno spoznali, kaj je to ponočevanje. Čeprov se mi zdi, da je bil Vid tudi ponoči tko živahen kot pupa, pa se je ponoč zbudil le 1x. So ga zgleda že babce na EINTu k seb spravle user posted image  Niso popustile in je fant mogu pet tko k so one dirigirale in nič drgač user posted image  Jest se bom držala ritma, da je na 3 h, ker sem mnenja, da je to tudi zelo veliko prineslo k redu pri spanju ponoči (edino ponoči ni jedel na 3h). Je pa res, da kokr te naučijo v P, tko delaš. Vsak po svoje.

Ni problem, vsaj nov sam mene gor user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
27.10.2009 20:06:51   
Anonimen
ursa_p - glede nemških pampersk,po tanovem se jih da dobit  celo v DMu. Sem enkrat prav pogledala, ko je gor na paketu pisalo "made in germany"

drugač se pa najbolj splača kupovat pamperske v avstriji ali nemčiji. Cel paket nas pride 7EUR. Vem, ker jih moj user posted image  nosi meni iz Nemčije. No je pa res, da je to njemu itak "usput", ker je med tednom tak skos v nemčiji.

(odgovor članu ursa_p)
  Neposredna povezava do sporočila: 2757
27.10.2009 20:08:20   
strumf
čav punce. jaz pa sem danes malo panična, so mi rekle kolegice da mam mali trebuh za štiri mesece pa pol. pa nisem glih pri suhih. brcih ravno tako še ne čutim, pa me je panika zagrabila. kdaj ste jih ve začutile. jaz sem sedaj 18 tednov in pol. pa sem kar rahli panik. čeprav rečejo da imam še čas. pomagajteuser posted image user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
27.10.2009 20:13:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

user posted image user posted image  Bomo pa mi končno spoznali, kaj je to ponočevanje. Čeprov se mi zdi, da je bil Vid tudi ponoči tko živahen kot pupa, pa se je ponoč zbudil le 1x. So ga zgleda že babce na EINTu k seb spravle user posted image  Niso popustile in je fant mogu pet tko k so one dirigirale in nič drgač user posted image  Jest se bom držala ritma, da je na 3 h, ker sem mnenja, da je to tudi zelo veliko prineslo k redu pri spanju ponoči (edino ponoči ni jedel na 3h). Je pa res, da kokr te naučijo v P, tko delaš. Vsak po svoje.

s tem se pa čist s tabo strinjam, mi smo se podnevi držali ritma, da smo jo hranili na tri ure, ponoči smo pa pač delali kakor se je pokazala potreba. Je pa res, da me je Živa že kmalu razveselila z nočnim spanjem - pri dveh mesecih smo spali že celo noč in tako je še danes.

(odgovor članu rožca26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2759
27.10.2009 20:17:11   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: strumf

čav punce. jaz pa sem danes malo panična, so mi rekle kolegice da mam mali trebuh za štiri mesece pa pol. pa nisem glih pri suhih. brcih ravno tako še ne čutim, pa me je panika zagrabila. kdaj ste jih ve začutile. jaz sem sedaj 18 tednov in pol. pa sem kar rahli panik. čeprav rečejo da imam še čas. pomagajteuser posted image user posted image

Veš, jes bi te tvoje kolegice v rit brcnila. Kot prvo, vsaka ma drugačen trebuh. Kot drugo se zelo razlikuje če si prvič noseč ali n-krat noseč. In kot tretje se mi zdi, da so ti malo fovž. user posted image  Koke zabiuser posted image !!!!!
Strumf, nikar se ne sekirat. Moja mama je mela pol manjši trebuh k jest, pa je blo z mano vse ok.
Kar se tiče brcik, pa imaš še nekaj tednov časa - mislim da celo do 22. Tko da se ne sekirat, pa lepo presliši te neumne pripombe tvojih kolegic, ki so ti kr fovž. Če bi bilo pa kaj narobe, bi pa že G kej rekel. Pa ni!!!!
Pa če praviš, da nisi ravno pri trlicah, je to mogoče še dodaten razlog, da se ne opazi tako očitno. Ne skrbi, do marca boš mela bušija že krepko čez glavo in boš samo še čakala, kdaj ti štručko položijo v naročje. Resnično, ne se ubadat s takimi brezveznimi in neumnimi pripombami. Nekaterim se je trebuh poznal šele v 27 t. Tko da maš še 9 tednov fore. user posted image

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
27.10.2009 20:17:53   
Anonimen
strumf - ne se sekirat pa ne poslušaj bedarij. Če si prebrala par strani nazaj, si lahko vidla, da je čist odvisn od posameznika kakšen trebuh imaš. Jaz npr. mam že zdaj takega kot bi bila v 7 mesecu user posted image user posted image , moja mami pa pravi da sem v 1user posted image  jaz imela v 5 mesecu imela tak trebuh, kakor ona v 9 mesecu.

Tako, da mislim če nosečnost napreduje normalno se ne sekiri, trebuh tak še prehitro pride.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2761
27.10.2009 20:19:32   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

IZVIRNO SPOROČILO: rožca26

s tem se pa čist s tabo strinjam, mi smo se podnevi držali ritma, da smo jo hranili na tri ure, ponoči smo pa pač delali kakor se je pokazala potreba. Je pa res, da me je Živa že kmalu razveselila z nočnim spanjem - pri dveh mesecih smo spali že celo noč in tako je še danes.

Ja, pri nas je pa marca začel spat celo noč. Rodit bi se pa moral decembra. Smo bili tudi zelo hitri. Zdej pa spi do 11h ponoči in še 2x podnevi. Ni kaj, je zaspane, sam k je pa buden, je pa prec pripravljen narediti lumparijo ali pa kero neumnostuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
27.10.2009 21:45:54   
zoey
Čeeeeer!
Ma ste ble pridne user posted image . Zvezdici- welcome back user posted image
Rožca - sem pa ja utrjena, saj veš kje delam, tako da si mi mala malica user posted image . Dej no, zakaj te pa ne bi prenašale. Pol kr rečemo za petek. Skodrana mama, Sanip in ostale available, se boste pridružile???? Toplo vabljene. Zdaj jaz častim, sam da naute čist sestradane prišle user posted image Javite, da dorečemo uro.
Joj, kako so ti moški komplicirani. Jaz sem itak diplomirala iz vozičkov in je bilo mišljeno danes samo da mu pokažem, da pohvali moj izreden okus in potrdi. In potem prodajalka pokaže Muro, ki je njej oh in sploh in se moj čist napali ... Men je pa ful grd, pač stvar okusa. Sem mogla preusmerit pozornost, tako da so še trikolesniki v igri. Pa tko izi je kazal user posted image . In pol je bil čist fertik od dirkanja z vozički in me ni peljal v kino user posted image . Sem pa iztržila eno čokolatino v Zvezdi user posted image , mmmm.
Jutri pa še na Rudnik, da še tam malo raziščem. Sem čist zdivjala, samo da sem nehala bruhat user posted image .
Ste me pa čisto zmedle s temi pralnimi plenicami, to je cela znanost. Sem mislila, da je to še vedno tetra pleničke, pa mal plastike pa povijalka user posted image . Sem pa mal eko in se mi že zato zdi fajn. Sva se pogovarjala z lubijem in mislim, da bova šla na kombinirano varianto. Ampak zdaj pa vprašanje katere, racman, eko, ... ??? Izkušene, oglasite se user posted image He he, mi je pa smešno, koliko se lahko zakomplicira vse skupaj če hočeš.
Pupce, lepo se imejte, božajte bušije in lubije

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
27.10.2009 23:57:55   
3Sonček3
Evo prijazna tetika mi je pisala. Zdej pa tko

skodrana mama lahko zate svetlo modro-temno modro al pa rdeče-črno
MijaŠ svetlo modra - temno modra al pa rdeče - črna
Capika za tvojo pravi da je samo črno rdeča na razpolago
Jassika  isto samo črno rdeča
Pikapolonica80 svetlo modra-temno modra al pa črno rdeča
TejkaPK zate isto svetlo modra-temno modra al pa črno rdeča

Ta naročila niso bla narjena in poslana naprej, če boste spremenile naročilo, bo to hitro steklo. Vse ostale pa lahko že jutri oz. vrjetno kr dons (kr je že jutr k to berete vrjetn) prčakujete majčko, če nebojo na pošti kej kompliciral tko je rekla prijazna tetika.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
28.10.2009 3:48:51   
sneguljka1
No da se še jaz malo javim. Počutim se odlično, le malo mi že najeda delo prek računalnika ker cele dneve posedam in buljim v monitor. Še cel vikend sem pretipkovala zalogo ker smo imeli v firmi inventuri tako da se mi zdi kot da ta teden traja že 10 dni user posted image

Probleme imam edino s počasno prebavo, sploh prejšnji teden sem bila zaprta kar kakšne 4 al 5 dni. Krivdo pripisujem seveda nosečnosti, pa tudi pomanjkanju gibanja in moji prehrani, ker namreč ne maram skoraj nobene zelenjave in sadja tako da mi manjka vlaknin. Sem omenila ginekologu na zadnjem pregledu in mi je priporočal ene vlaknine ki jih primešaš soku ali vodi, če pa še tisto ne bi delovalo, mi je pa priporočil ene kapsule s tekočim vazelinom ki se jih dobi tukaj v lekarni. Takrat je bil že peti dan in sem bila tako obupana in napihnjena da sem jih šla kar kupit, ampak me je potem že samo odprlo, tako da mi še nobene ni blo treba vzet.
Sem malo brskala po internetu in pri nas ni tega tekočega vazelina. Tukaj kakšni starejši ljudje kupijo kar v večji embalaži tekoči vazelin in ga potem kdaj pa kdaj pojejo eno žličko, da jim prebava steče. Vazelin baje "podmaže" črevesje in se zadeve hitreje pomikajo po njem. Piše edino da se ga ne sme jemat več časa zaporedoma ker lahko prepreči absorbiranje hranilnih snovi iz črevesja v telo. Pa piše še da ti lahko pri predoziranju lahko tuk pospeši da ti uide v hlačke user posted image
Sem morala mal omenit tale tekoči vazelin ker se mi zdi kar zanimiva varianta, pa zanimivo da v Sloveniji tega nisem zasledila.

Drugače pa user posted image že kar čutim kakšna 2 tedna skoraj vsak dan da me kaj šlata od znotraj, je prav fino da vsaj vem da je živ user posted image . Čeprav se par dni nazaj kakšna 2 dni ni nič javil, me je začelo kar mal skrbeti user posted image . Že komaj čakam da ga čutim še malo bolj pa da ga bo še moj lahko začutil.

Tukaj mam eno kolegico, ki je zdaj v 37.tednu in ji bojo naredil jutri carski rez, ker ima že kakšne 3 tedne občasne popadke; najprej jih je imela ker se je preveč forsirala z delom in ni nič počivala, zdaj je pa že 3 tedne na bolniški in mora počivat ampak se še vedno pojavljajo, v soboto so ji morali še eno injekcijo dat da so se ji umirili, zdaj bo pa zgleda kar finiš.

Aja, saj res, sem se spomnila da sem v mojem blogu napisala en post o dojenčkih v Argentini, če katero zanima kaj tukaj delajo z dojenčki si lahko preberete user posted image
http://sneguljka.wordpress.com/2008/04/01/dojencki-v-argentini/

Pa lep pozdravček vsem user posted image user posted image . Ko pridem v Slovenijo se vam pa še jaz pridružim na kakšni tortici, od novega leta naprej user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
28.10.2009 7:12:42   
TejkaPK
Pozdravljene!

3Sonček3: jaz bi kr svetlo-temno modro majčko.Pa hvala ,ker tako lepo skrbiš za nas in nas vedno opozarjaš. Hvala tudi za opozorilo o uporabi AS. Vmojih navodilih nič ne piše da je karkoli omejeno, itak pa ne bom uporabljala pretirano, samo na hitrco za prečekirat če je OK in če še miga.

Ostalim, ki ste mi odgovorile glede dioptrije: vem da sama dioptrija ni pogoj za CR. Kot sem že prej omenila imam tudi težave z mrežnico. Pred par leti sem bila operirana zaradi odstopa mrežnice; eno oko so mi klasično operirali, nato so mi pa še oba lasersko zapečatili. In imam že tako prepoved dvigovanja stvari  težjih od 5 kg in fizično se ne smem naprezat. Niti kadar kihnem ne smem zapret nosa (ker se takrat drastično poveča očesni pritisk in bi lahko spet prišlo do odstopa). Tako da ... CR mi ne uide - razen če se kakšen čudež zgodi.

Zdej se pa grem počasi pripravit, ker imam čez dobro uro pregled user posted image user posted image user posted image . In danes najbrž dobim tudi datum za morfologijo. JEEEEEEEEEEEEE! Me že počasi kar zanima kaj se skriva tam doli (user posted image aliuser posted image ). Itak je najbolj pomembno da je user posted image  zdrav, samo potihem pa navijam za user posted image .

Poročam, ko pridem nazaj.

LP

THINK PINK :)

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
28.10.2009 8:31:30   
Skodrana mama
oj user posted image  moje! Jaz sem bila danes na morfologiji in je bilo vse uredu, vse organe smo videli jasno, tako da nič ne manjka. Ampak nam G ni mogla povedati še enkrat spola ker je naš user posted image  obrnjen tako čudno da ni bilo mogoče videti. Ampak nismo nič zato razočarani ker smo itak na nuhalni svetlini zvedli da je user posted image  tako da ves čas govorimo v ženskem spolu. Kok je to dober kok ni uglavnem uživamo na koncu bomo pa itak vidli kaj 100 % je čeprov je bil tisti Ginekolog 100 % da je punčka, no ampak bomo vidli. jaz sem ful vesela da je vse uredu je pa naša user posted image  obrnjena z rito na dol tako da mi je potrdila Ginekologija mojo analizo in brca me večinoma v mehur.

Naslednji pregled imam 23.11.2009 .

V petek se lahko dobimo jaz sicer nedelam v petek si bom vzela dopust tako da punce za user posted image  povejte kdaj se bomo dobile.

3Sonček3 pol bi jaz rajši tako kombinacijo barve kot si jo ti naročila se mi zdi da je blo neki orančna.

Lepo se mejte moje user posted image  pa se še kej slišimo pa čuvajte na svoje user posted image .

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
28.10.2009 8:42:39   
Pikapolonica80
3sonček3 - jaz bi svetlomodro z temnomodrimi rokavi. Pa bomo tudi me dobile ta teden? Sem že malo nestrpna k bi se že rada považila s tako fajn majčko user posted image .

veliko berem da imate probleme z prebavo, tudi jaz občasno, v bistvu zadnje čase precej pogosto na kake dva do tri dni, vendar ravno kontra. Me zvije da ne morem biti pokonci, me boli za zjokat in preden ne gre vse vn iz mene, ne pridem k sebi user posted image . Pa ne vem, kaj bi delala narobe, ne jem (vsaj mislim) nič kritičnega.

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
28.10.2009 9:28:48   
lorelaj*
Punce, zdaj sem se pa čisto prestrašila. Rocio, praviš, da še vedno pod popkom čutiš brcike in da to ni dobro. Jao, moj user posted image niti približno še ni prišel niti blizu popka. Me čisto v spodnji del trebuha vedno brca. user posted image Ma, tok komaj čakam že kakšen ultrazvok. Kar groza me včasih grabi. Kako pa sploh veš, če imaš kratek maternični vrat? A to z UZ ugotovijo ali z vaginalnim pregledom? 

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
28.10.2009 9:33:35   
Skodrana mama
Lorelaj to ni nič narobe jaz tudi čutim otroka da me brca samo v mehur in sem bila danes na pregledu in mi je povedala da je to normalno ker otrok se je pač tko obrnu, res pa je da ima še vedno nekaj časa da se obrne tako kot treba. Jaz mislim da ni panike. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lorelaj*)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
28.10.2009 9:38:01   
W.W.
mene tudi včasih brca ful nizko, včasih pa visoko. Pomoje je to odvisno od lege, zdaj ko ima še veliko prostora se lahko malo razkomoti. user posted image

(odgovor članu Skodrana mama)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
28.10.2009 9:47:47   
lorelaj*
Huh, Skodrana mama, si me kar malo potolažila. Upam, da je res vse O. K. Komaj čakam na petek in na pregled ...

Neposredna povezava do sporočila: 2772
28.10.2009 9:50:50   
lucika
kar se tiče brcik in vsega, ni nič narobe, kakorkoli pač je... jaz sem par tednov nazaj, sigurno je bil kak 18,19., poslušala srčka z as, pa je bil čisto spodaj pri sramni kosti. sem vprašala g, kak to, če pa je že kr velik dojenček, pa pravi, da se pač tako obrne, nič bat...

sicer je pa sedaj maternica ravno nekje pri popku, mogoče kak cm gor... tak da je itak še vse nizko...

danes sem doma. mi je že malo dolgčas:)))) zdaj sem se malo nase preusmerla in bom več počivala, se crkljala, uživala... kdaj pa, če ne sedej. neke zadeve sem v glavi pošlihtala, pa mislim, da kr vredu... tak da bom malo več z vami sedaj...

lepo bodite.

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
28.10.2009 9:51:24   
Rocio
Lorelaj, najprej brez panike.... (čeprav te razumem, jaz sem tudi en veliki panik user posted image ).  Jaz imam pač otročka nizko in že od mislim da 14. tedna čutim pritisk navzdol, tak neprijeten, sploh, če dlje stojim ali pa sem fizično aktivna.( BTW, tudi nuhalno so mi morali delati vaginalno...) Ampak baje to ni povezano z MV (mislim, da je to pravi Pušenjak pa še moj G je to rekel). In ker je ta pritisk lahko tudi znak, da se krajša MV, je pogledal z vaginalnim UZ, potem pa še 1x, ko sem povedala, da čutim brce zelo nizko. Lahko pa je pritisk tudi zaradi vezi, zaradi raztegovanja etc. Pa tudi pri meni ni nič kritično, samo preventiva. Sam več počivanja mendauser posted image .

Če te skrbi, povej G oz. prosi, da ti pogledajo MV, ker vsi ne delajo tega rutinsko. Malo je pač vasih treba težit. Po mojem bojo še prehitro pri popku in tudi nad njim naši user posted image , pol se bomo pa pritoževale, da ne moremo dihati da nas brcajo v rebrauser posted image user posted image .

Drugače pa, vsem čestitke za morfologijo!

Glede dioptrije, jaz sem tudi bolj pri "krtkih" (-7), in so mi rekli, da bo CR, če bo porod predolg in prenaporen... res upam, da ne bo potrebno, se je pa treba menda v 7. mesecu naročit pri oftalmologu, da pogledajo stanje očesnega ozadja in mrežnice in ostalega. A ve katera, ali se v P lahko dogovoriš, da ti v primeru, da se odločijo za CR, naredijo takega z epiduralno, da si pri zavesti?

Pozdravček vsem

Neposredna povezava do sporočila: 2774
28.10.2009 9:52:41   
Tjasa27
Oj!

Da se vam še jaz malo javim iz službe user posted image Hvala vsem za spodbudne besede, sej včeri je bilo že boljš, tako, da se morm zgleda samo malo navadit pa bo.

ursa_p jz mislim da telovadba je dons, kljub počitnicam, ni prejšnji teden nič rekla da je ne bo. Jz bom prišla, je pa ob 19 15 v kleti ZD Fužine.

lorelaj jz tud čutim brcike povsod, najprej čist nizko, naslednji moment pa lahko že čist gor. Tko da po moje je to čist v redu.
Ja, mam še cel letošnji doupust, ker sem bila samo en dan na dopustu, pa skor 3 mesece na bolniški in z novim letom dobim novega. Morm pa ga vsaj 10 dni porabiti letos, če ne mi propade. Tako da bom od konca decembra na dopustu.

Glede materničnega vratu tud mene zanima a so vam ga vsem zmerili? Men ga na morfologiji ni, pa sem ji hotla rečt pa sem pozabila. Sigurno ji bom pa rekla na naslednjem pregledu. Samo me čudi, da ne zmerijo to sami od sebe zdravniki.

Ljubljančanke in ostale kdaj mate spet kej časa za tortico? Jz lahko do decembra samo popoldne, tako da se bom na Vrhniki pridružila šele čez mesec in pol, razen če boste prestavile uro na popoldne user posted image

Nič, morm it delat naprej, se vam javim še kaj

Lep dan,

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?