|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Udariti starše
26.6.2009 21:33:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Če dobi otrok vzgojno po riti ni nikakršen greh (recimo 1x na mesec, ravno toliko, da si zapomne)

Čist tko...preventivno, ane?user posted image user posted image
...jao...

Ne mislim preventivnouser posted image , ampak če ti res živec potegne.user posted image
Majhni otroci, majhne skrbi...

Ko so veliki jih je treba pa garbat al kako? Ne, res, daj razloži to enkrat na mesec.

A ste spet zapele, al kaj?
Mogoče vsakega prvega v mesecu, kaj praviš?user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
26.6.2009 21:34:56   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Če dobi otrok vzgojno po riti ni nikakršen greh (recimo 1x na mesec, ravno toliko, da si zapomne)

Čist tko...preventivno, ane?user posted image user posted image
...jao...

Ne mislim preventivnouser posted image , ampak če ti res živec potegne.user posted image
Majhni otroci, majhne skrbi...

Ko so veliki jih je treba pa garbat al kako? Ne, res, daj razloži to enkrat na mesec.

A ste spet zapele, al kaj?
Mogoče vsakega prvega v mesecu, kaj praviš?user posted image

Meni je vseeno, katerega v mesecu, ker jaz svojega ne. Ti za svoje pa itak najbolje veš kdaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
26.6.2009 21:38:34   
Anonimen
Ma pa valjda, da ga nabutam.user posted image

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
28.6.2009 17:05:01   
mišk
Mene je mami večkrat za ušesa al pa lase pocukala, pa se mi nikoli ni zdelo, da bi mi to pustilo kake travme. Je ponavadi kar dosegla želeni učinek.user posted image  
Ati me ja pa enkrat s kolom po rit, ker sem svojo 6 let mlajšo sestro za vrat tiščala!user posted image  Jst sem bla stara osem let.
Nikoli nisem pomislila, da bi jih nazaj udarla. Prej sem na to pomislila, če me kam niso pustili it... Pa še to seveda sem samo v tisti jezi pomislila, ko sem se kje kujala v svoji sobi.
Prave klofute nisem nikol dobila. To se mi pa res zdi kar kruto.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
28.6.2009 21:13:37   
picola1
Kaj pa se v bistvu sploh razume pod travme v tem kontekstu? Imam občutek, da nekateri mislite, da so travme sam, če si kot odrasel zarad tega alkoholik al pa narkoman al pa nasilen in take skrajnosti...Kot da subtilnejše travme pa ne obstajajo oz. manj očitne. Kot naprimer občutek, da se ti je zgodila takrat krivica al pa da te je oče osramotil al pa da so ti nabil ene občutke krivde...Al pa občutek, da te ne razumejo...Po mojem mnenju se ti občutki tut prenašajo v odraslo dobo...

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 55
28.6.2009 21:17:08   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Mene je mami večkrat za ušesa al pa lase pocukala, pa se mi nikoli ni zdelo, da bi mi to pustilo kake travme. Je ponavadi kar dosegla želeni učinek.user posted image  

Sej, če je dosegla želeni učinek še ne pomeni, da je to pa ok. Tut s klofuto al pa še s čim hujšim se da dosežt želeni učinek...

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 56
29.6.2009 0:22:13   
Anonimen
Zanima me, koliko tistih ki so jih starši tepli, je udarilo starše nazaj. Če je to komu sploh prišlo na misel.

Mi je prislo na misel, veckrat.
Samo kaj naj jih se tepem, ce so ze itak ubogi in zleht user posted image

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
29.6.2009 0:27:07   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Samo kaj naj jih se tepem, ce so ze itak ubogi in zleht user posted image

Mas prav, najbolje prenasati iz roda v rod user posted image  
Tako vidis, da je tudi obcutek krivde ali sramote (ker ni smela v disko ali ni smela namazana kot z zelezniske) dejansko trauma iz otrostva.... Vse kar niso rozice so traume user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
29.6.2009 0:30:50   
Anonimen
Ej, draga moj, kje se ti skrivas zadnje case :)?
Samo tolk, da te pozdravim, ker mi je baterija ze na koncu.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
29.6.2009 6:59:55   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Ej, draga moj, kje se ti skrivas zadnje case :)?
Samo tolk, da te pozdravim, ker mi je baterija ze na koncu.

Ne skrivam se, samo nevidno se delam in cakam dopust. user posted image user posted image user posted image

Se malo, se malo pa bo.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
29.6.2009 9:33:48   
emaa
IZVIRNO SPOROČILO: BISKVITKA

Ah dej no emaa tle pa mal pretiravaš no!! Oče te je hotel ubiti ma lepo te prosim no!!!
Ne vem no ampak na tvoje poste si mi na momente čudna ti, pa brez zamere.user posted image user posted image

Kaj se pa ti usajaš? In kaj ti veš o mojem očetu, da boš tukaj nekaj sodila, če se pa tebi kaj takega ni zgodilo, si pa lahko srečna.

(odgovor članu BISKVITKA)
Neposredna povezava do sporočila: 61
29.6.2009 9:50:02   
ttamariskaa
Popolnoma se strinjam!!! Mater mi grejo na živce tisti, ko prenesejo vse kar jim starši naredijo, pol pa rečejo: Starši so samo eni in jih moraš spoštovat!!! Pa ljudem dopoveduj da si tvojega spoštovanja ne zalužijo!!! Satrši so ljudje kot tisti, ki jih vidiš v trgovini, na cesti, v banki.... In to še ne pomeni, da boš spoštoval prodajalca, ker te je lepo pozdravil. Z njim pač vzpostaviš nek lep odnos. Če starši s taboi ne ravnajo lepo, ti niso nikoli na voljo, v podporo in v pomoč jih pač ne moreš spoštovati in konec!!! Če bi mene moji kadarkoli udarili, mučiliitd bi naredila veliko distanco. Sem pač taka. Je res, kot je bilo prej napisano, da smo podedovali 50% od tega in 50% od onega straša, samo lahko da smo od vsakega potegnili najboljše, kar pa pri njih niti ni razvidno. Starš je človek in človek si mora spoštovanje zaslužit. Ob rojstvu dobiš svoj lastni jaz, ne pa čip v glavo ki ti pravi Spoštuj straše tudi če želijo ubiti tvojio osebnost!!!!
Je pa razlika med udarcem in mučenjem. Da bi me starš udaril, ga zagotovo ne bi nazaj ( zakaj le?. ), v kolikor bi šlo pa za dolgotrajno mučenje, bi pa verjetno pobrala stvari in šla. Škoda mojih živce za enega ki tega ni vreden!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
29.6.2009 9:50:56   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ne napadam tebe, ampak se mi pač zdi neumno nekomu govorit, da me MORA imet rad ali da me MORA spoštovat, to pride samo od sebe, če ne pride, pa ni nič vredno, tudi če to "izsiliš", ker se mora. Sama imam rada svoje starše in ju spoštujem, samo si to zaslužita. Mislim, da imata tudi mene moji dve mali radi in delam na tem,d a bi si to zaslužila - o nekem spoštovanju pri tako malih še ne morem resno razmišljat...

Se strinjam. Spoštovanje si moraš kot starš zaslužiti.
Mene in brata je sicer oče velikokrat pretepel za BV stvari in nikomur ne želim tega. Tolažila sem se tem, da je imel težko otroštvo, ampak OK, jst svojih otrok še vedno ne bi tako vzgajala in pretepala. Verjetno ni znal drugače in vse, kar si je zaslužil je bilo strahospoštovanje in sovraštvo. S časom sem mu seveda oprostila, pozabila pa seveda nikoli. Udarila ga nisem nikoli nazaj, ker ga nisem upala. V mislih pa velikokrat.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 29.6.2009 9:55:25 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
29.6.2009 10:13:16   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ne napadam tebe, ampak se mi pač zdi neumno nekomu govorit, da me MORA imet rad ali da me MORA spoštovat, to pride samo od sebe, če ne pride, pa ni nič vredno, tudi če to "izsiliš", ker se mora. Sama imam rada svoje starše in ju spoštujem, samo si to zaslužita. Mislim, da imata tudi mene moji dve mali radi in delam na tem,d a bi si to zaslužila - o nekem spoštovanju pri tako malih še ne morem resno razmišljat...

Se strinjam. Spoštovanje si moraš kot starš zaslužiti.

In kdaj to zves ali si si ga zasluzil ali ne? Mislim - do katere starosti lahko otrok caka in je do starsa brez spostovanja, preden se odloci ali si je spostovanje zasluzil?

Imo spostovanje je a priorna kategorija, a ne a posteriorna. Imamo ga in pritice nam - kaj bomo z njim naredili - nadgradili ali zapravili, je nadaljevanje zgodbe.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 64
29.6.2009 13:58:52   
Freycha
jaz sem bila velikokrat na tapeti - kriva, ne kriva sem jih fasala..... pa mene še zdej včasih ima, da bi očeta pretepla, čeprav ga nisem nikoli udarila.... če bi imela jajca, bi ga..... Ko pa sem že toliko odrasla, da bi ga res udarila, če bi on mene in ko sem tudi sklenila, da bom to naredila, me je pa nehal. Verjetno je vedel, da se ne sme več hecat user posted image

Je pa to en grozen vzorec, ki ga podedvaš in se mu je težko upreti. Največkrat zato, ker drugače ne znaš, pa je potem to "rešitev"......  zato ne obsojam tiste, ki kdaj pa kdaj udarijo otroka......

obsojam pa početje mojega očeta, ki je to zlorabljal in se nikoli ni za naju dva z bratom brigal, vse je mogla urejat moja mama, ko pa sem bila zanj preglasna, ker je hotel v dnevni sobi igrat, sem pa pobirala klofute......

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 65
29.6.2009 15:17:13   
ronja
In kdaj to zves ali si si ga zasluzil ali ne?

ko vidiš, da te otrok spoštuje ali pa da te ne. PO moje otrok nič ne čaka, to pač pride samo od sebe, samo da najprej še ne veš, da je to, kar čutiš, spoštovanje. Pač širiš besedni zakladuser posted image .
Dokler nekdo ne naredi nič tako slabega, da bi izgubil spoštovanje, pač računaš, da je dober in ga spoznavaš. Globoko ga verjetno še ne spoštuješ, vseeno ti pa tudi ni zanj, ne bi dovolil, da ga kar tako ponižujejo - torej si nekje vmes. Ko nekoga poznaš dlje in veš, da je zelo dober človek, pa ga globoko spoštuješ, zaradi poguma, dobrote,... pač vsega dobrega, kar je.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
29.6.2009 15:33:02   
Anonimen
Ooooo olmajti Ishmaelu, treba nam učitelj!!!

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   [Brisano sporočilo]
30.6.2009 10:17:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lotoska)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
30.6.2009 14:25:40   
Misek

In kdaj to zves ali si si ga zasluzil ali ne?

ko vidiš, da te otrok spoštuje ali pa da te ne. PO moje otrok nič ne čaka, to pač pride samo od sebe, samo da najprej še ne veš, da je to, kar čutiš, spoštovanje. Pač širiš besedni zakladuser posted image .
Dokler nekdo ne naredi nič tako slabega, da bi izgubil spoštovanje, pač računaš, da je dober in ga spoznavaš. Globoko ga verjetno še ne spoštuješ, vseeno ti pa tudi ni zanj, ne bi dovolil, da ga kar tako ponižujejo - torej si nekje vmes. Ko nekoga poznaš dlje in veš, da je zelo dober človek, pa ga globoko spoštuješ, zaradi poguma, dobrote,... pač vsega dobrega, kar je.

Spostovanje je paleta. Za vsakega je drugacna niansa, za vsakega nekaj drugega. Ne samo dobro in ne samo spoznavanje. Spoznavati nekoga ker ga spostujes? Ali spostujes ker ga spoznavas?
Spostujes vedno v kompletu ( osebnost) ali nekatere znacilnosti? Lahko nekoga nimas rad, pa spostujes njegov nacin dela? Lahko spostujes necigar bolecino?

Zgolj retoricno....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 69
30.6.2009 15:28:33   
ronja
Ali spostujes ker ga spoznavas?

to drugo.
spoštujem v kompletu, celega človekam če ima pač več dobrih, spoštovanja vrednih lastnosti kot pa takih, zaradi katerih bi ga prezirala. ne spoštujem recimo hitlerjeve vztrajnosti, recimo - pa je to dobra lastnost. samo jaz spoštujem samo celega človeka, ne posamezne lastnosti.
komot nekoga spoštujem, čeprav ga nimam rada. Tudi rada imam koga, ki ga ne spoštujem prav zelo.
jaz bolečine ne spoštujem. spoštujem pa to, kako se nekateri spopadajo z njo, torej pogum, recimo. Pa seveda imam toliko empatije, da ne bom šla drezat v rano, če bom vedela, da je tam.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 70
30.6.2009 15:33:26   
water lily
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Nista naju s sestro starša nikoli tepla, samo kake kazni so padale pa tudi ne kaj hudega npr.prepoved izhoda, ali k prijateljici...drugače smo reševali težave, tudi ko naju je "metalo" v puberteti user posted image  (posebej mene). Zelo dosti smo se pogovarjali.

Ni mi niti na kraj pameti padlo, da bi tepla ne mame, ne očeta. Starši so eni,ne moreš si jih izbirat in rad jih je treba imeti. To učim tudi najinega otroka.

Ma kje ti živiš? V pravljici?

Zato k te je nekdo na svet spravil, pa se izživljal nad tabo dokler nisi šel od doma ga moreš spoštovat? Ker mata podobne gene?
Se upaš to rečt 10 let stari punčki ki jo oče že pet let posiljuje?

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 71
30.6.2009 19:42:16   
ALWAYS LARA
mene nista nikol tepla, ma ja sem fasala kero, ponavad k sem jo zaslužla. ampak udarla pa nazaj ne bi nikol. sem pa mamo, ki me je kotla neki natepst k sem bla stara 16 let in sem pršla mal pozn dam prjela za roke, da me ni mogla tepst in je pol lahko samo kričala :)

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 72
30.6.2009 23:41:37   
Misek

Ali spostujes ker ga spoznavas?

to drugo.
spoštujem v kompletu, celega človekam če ima pač več dobrih, spoštovanja vrednih lastnosti kot pa takih, zaradi katerih bi ga prezirala. ne spoštujem recimo hitlerjeve vztrajnosti, recimo - pa je to dobra lastnost. samo jaz spoštujem samo celega človeka, ne posamezne lastnosti.
komot nekoga spoštujem, čeprav ga nimam rada. Tudi rada imam koga, ki ga ne spoštujem prav zelo.
jaz bolečine ne spoštujem. spoštujem pa to, kako se nekateri spopadajo z njo, torej pogum, recimo. Pa seveda imam toliko empatije, da ne bom šla drezat v rano, če bom vedela, da je tam.

Povezava dobrote in spostovanja - dobre lastnosti, dober clovek... kaj je dobrota? Ali je dobrota in dobro v nasi druzbi enaka kot v drugi druzbi? Ali se spostujejo enake stvari v nasi druzbi kot v drugi druzbi? Skratka - paleta. Tistega kar veni druzbi ne spostujejo, spostujejo v drugi. In vse je vredno spostovanja in vse je dobro. Marsikdo spostuje Hitlerja ker je delal dobro za nemski narod (fasizem je nanazadnje se vedno zelo ziv). To privede do misli, ali je spostovanje psostovanja vredno, ali je spostovanje dobro, ali res spostujemo samo dobre stvari ali zgolj stvari, ki se nam osebno in nam kot delu docene druzbe zdijo dobre.
Spostovati bolecino je samo in zgolj prispodoba pomena spostovanja. In tujo bolecino spostujem, ne glede na to kako se z le to spopadajo. Na enak nacin kot spostujem dano besedo, dogovor....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 73
1.7.2009 8:20:56   
Snoopyka
da bi me oče kdaj udaru se ne spomnim (mi je blo komaj okrog 7 let ko je umrl), me je pa mami večkrat in vedno le kadar je bla pijana (kar pa je bil skorajda vsakdanjik), je pa me tud psihično martetirala. sestra ni bla nikol tepena z mamine strani, ker tega nism dovolila, sm stopla pač pred njo. mamo sm enkrat porinla vtran od sebe, ker bi me skorajda ugriznila sred enega prepira in če bi bla v drugačnem položaju bi ji vrjetno prisolila eno, mi je malo žal in sm se odločila da nikoli v življenju več nebom škodila mami, čeprav je ona ravnala narobe. sm pa mela prave borbe z očimom. pijan je vedno in vedno išče same probleme. se je velik spravljal nad mamo in mene pa sm ga vedno nazaj (tam po 3 letih prenašanja tepeža). zdej ko sm se odselila pa sestra trpi, ampak ga tud ona nazaj udari in se mu ne pusti.mogoče to res ni lepo ampak, kar je preveč je preveč in zase se je treba postavit preden je prepoznouser posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 74
4.7.2009 18:02:48   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Ma kje ti živiš? V pravljici?

Zato k te je nekdo na svet spravil, pa se izživljal nad tabo dokler nisi šel od doma ga moreš spoštovat? Ker mata podobne gene?
Se upaš to rečt 10 let stari punčki ki jo oče že pet let posiljuje?

Povedala sem svoje mnenje, ne pa kaj in kako imate eni stanje v družini, zato prosim, da me ne napadaš za brezveze...Če nisi tega sposobna pa pač te teme ne beri...malo zrelosti ne bi bilo odveč.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Dvoimensko ime
binyy

Ali ste za dvoimensko ime otroka?

da (31%)

ne (69%)

Število vseh glasov: 241

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!