|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Udariti starše
22.6.2009 21:47:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Starši so eni,ne moreš si jih izbirat in rad jih je treba imeti. To učim tudi najinega otroka.

Kako imaš lahko rad nekoga, ki odpre plinsko bombo in čaka, da prideš domov?user posted image  In po možnosti prižgeš luč.user posted image

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
22.6.2009 22:55:03   
Muca83
Starši so eni,ne moreš si jih izbirat in rad jih je treba imeti. To učim tudi najinega otroka.

S tem se tudi jaz ne morem nikoli strinjat. Da moram imeti rada nekoga samo zato, ker je prispeval 50% mojih kromosomov, ne glede na to koliko gorja je naredil? Ne, hvala! Biti starš pomeni veliko več kot prispevati svoj delež genetike in zato jaz mojega očeta ne bom nikoli marala, ker ni bil nikoli pravi oče, bil je samo nekdo s katerim sem mogla živeti, se ga bala in je prinesel veliko gorja.

Hvala bogu, da sem imela zlato mamico, ampak kaj ko je pa že 4 leta pokojna...

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.6.2009 23:23:12   
Nikita***

Starša me nikoli nista tepla. In ja, imam ju rada in spoštujem ju.
Dejstvo pa je, da nekoga, ki bi nad mano položil roko, ne bi mogla imeti rada niti ga spoštovati. Zato se s telim tvojim stavkom nikakor ne strinjam.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.6.2009 10:49:28   
Teya*D.
Govoriti eno in ne biti v taki situaciji je drugo, doživeti pa je spet druga zgodba.
Ja, tudi sama sem bila deležna tepeža, cukanja za lase... Verjamem, da je bila dostikrat vzrok moja trma, s katero mogoče danes kaj lažje dosežem ker sem 'trmasta ko šoln' 'user posted image ampak vseeno je pustila posledice... Danes imam otroka in se zelo trudim, da takšnega načina ne bi uporabljala, ker vem da mi ni bilo prijetno, je pa kar težko glede na to, da druge vzgoje nisem bila tako zelo deležna. Vseeno pa sem raje, da je otrok v kotu pa ve za kaj je kaznovan, kot pa da ga klofutam, pa nima pojma kaj je bil vzrok. Saj smo se tudi pogovarjali ampak ko so mami popustili živci je bila štala. Ko sem bila bolj starejša sem se taki situaciji raje umaknila. Sem se pa marsikaj naučila, če ravno na tak način, saj mama drugače pri meni ni kaj dosti dosegla, sem bila pačuser posted image .user posted image

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.6.2009 11:40:52   
maca m
IZVIRNO SPOROČILO: Nikita***

Dejstvo pa je, da nekoga, ki bi nad mano položil roko, ne bi mogla imeti rada niti ga spoštovati. Zato se s telim tvojim stavkom nikakor ne strinjam.

Jaz pa mislim, da je botrca mislila to za starše, ki so "normalni", ki se z otrokom ukvarjajo, ga dobro vzgajajo, imajo radi.......brez raznoraznega nasilja. Saj ne moreš vsakega starša metat v isti koš.

Jaz tud upam, da naju bo najin otrok imel rad, naju spoštoval......ker vem, da sva mu dobra starša, trudiva se po najboljših močeh.

Tudi jaz sem dobila kdaj po riti, ampak zaradi tega jima nisem zamerila. Zelo ju spoštujem in imam rada, ker sta me lepo vzgojila in vodila po pravi poti.

Je pa res čisto nekaj drugega, če te starši tepejo, ponižujejo, zlorabljajo. Za take pa čisto verjamem, da jim zdaj tudi otroci ne morejo pokazat ljubezni in spoštovanja.

V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče.
(J.Arony)

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.6.2009 16:25:11   
pokica_
HB, da imate večina tako vredu starše, da niso položili roke na vas,...če pa že pa kako vzgojno po betici. Pr nas je blo stanje drugačno, žal. In ja, bi udarila nazaj, če bi si upala, ampak kot otrok si nisem upala takrat, ker sem premišljala že takrat, kaj bi šele pol naredli z mano, če bi udarla nazaj.
Zdaj, da se mi to zgodi, bi bla zgodba čist kontra. Sploh 2x premislila nebi o tem kaj bi sledilo, ampak tepla se pa sigurno nebi. Se mi zdi nizkotno dejanje, se da na drugačen način to uredit...user posted image . Ampak, bilo i prošlo, pravjo, ane. Hvala bogu, da obstaja še prihodnost, da ni treba ostat v spominih.

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 23.6.2009 16:26:31 >

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 31
23.6.2009 16:38:06   
3jesončki
pri nas ni bilo tepeža pa čeprav je oče zelo rad pogledal v kozarec.
se pa spomnim, da je brat enkrat tako razjezil mamo, da je vzela kuhalnico in tekla za njim ter mahala z njo tako močno, da jo je na koncu zlomila. pa ne na bratovi riti, ampak kar ob kuhinjski šank. reva je ob poku tako začela jokat, midva z bratom pa v smeh...

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
23.6.2009 19:18:27   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

...če pa že pa kako vzgojno po betici.

Ojej...a to je sprejemljivo zate?
Drugače pa je lahko botrca mislila s tem na normalne starše....sam če imaš normalne starše, je čist logično, da jih imaš rad in jih spoštuješ...(mimogrdde, razvajanje je zame tut neke vrste zloraba in pripelje do tega, da otroci ne spoštujejo svojih staršev ravno zaradi tega, ker jim vse znosijo k riti in vse naredijo namesto njih)
Moja mami me je parkrat po riti, oče pa me je dvakrat klofutnil. Bolj sem zamerila očetu, ker sem se ob tem počutila ful ponižano. Udarila pa nisem nikoli nazaj, niti nisem pomislila na to...Mislim, da je to bolj posledica ekstremnih razmer: ko starši ali čustveno ali telesno zlorabljajo svoje otroke ali pa jih prekomerno razvajajo...

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
23.6.2009 21:49:48   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: maca m

IZVIRNO SPOROČILO: Nikita***

Jaz pa mislim, da je botrca mislila to za starše, ki so "normalni", ki se z otrokom ukvarjajo, ga dobro vzgajajo, imajo radi.......brez raznoraznega nasilja. Saj ne moreš vsakega starša metat v isti koš.

Jaz tud upam, da naju bo najin otrok imel rad, naju spoštoval......ker vem, da sva mu dobra starša, trudiva se po najboljših močeh.

Tudi jaz sem dobila kdaj po riti, ampak zaradi tega jima nisem zamerila. Zelo ju spoštujem in imam rada, ker sta me lepo vzgojila in vodila po pravi poti.

Je pa res čisto nekaj drugega, če te starši tepejo, ponižujejo, zlorabljajo. Za take pa čisto verjamem, da jim zdaj tudi otroci ne morejo pokazat ljubezni in spoštovanja.

Hvala, maca m točno tako kot si napisala sem mislila.

Hvala bogu, da ne poznam družinskega ali kakršnega koli nasilja in žal mi je za tiste, ki imate take starše.

< Sporočilo je popravil botrca -- 23.6.2009 21:50:43 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.6.2009 22:28:01   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

Kako imaš lahko rad nekoga, ki odpre plinsko bombo in čaka, da prideš domov?user posted image  In po možnosti prižgeš luč.user posted image

--------------------
Stara- legenda si, da si vseeno zrastla v tako super punco (po postih sodeč) user posted image !

P.S.: Tudi za vse druge mislim, da ste prave korenine, glede na to, kaj ste doživljale user posted image !

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 23.6.2009 22:31:10 >

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
24.6.2009 7:56:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

--------------------
Stara- legenda si, da si vseeno zrastla v tako super punco (po postih sodeč) user posted image !

P.S.: Tudi za vse druge mislim, da ste prave korenine, glede na to, kaj ste doživljale user posted image !

user posted image  čisto običajna napsihirana mama user posted image

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
24.6.2009 8:06:56   
higuys

--------------------

Nataša je itak en pravi balzam tle gor...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.6.2009 8:16:35   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: BISKVITKA

Ah dej no emaa tle pa mal pretiravaš no!! Oče te je hotel ubiti ma lepo te prosim no!!!
Ne vem no ampak na tvoje poste si mi na momente čudna ti, pa brez zamere.user posted image user posted image

v bistvu bi bila velika sreča, če bi emaa pretiravalauser posted image

in če je čudnauser posted image  a je to kaj čudnegauser posted image

...vox populi...

(odgovor članu BISKVITKA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.6.2009 8:32:29   
ronja
Saj ne moreš vsakega starša metat v isti koš.

Saj ravno zato pa ne moreš na splošno rečt, da je starše TREBA spoštovat in TREBA imet rad. Starši, ki so dobri, jih to niti ne bo skrbelo, ker dobre starše bojo otroci ITAK imeli radi in jih spoštovali, če si bojo spoštovanje zaslužili! Ni treba, da jim to kadarkoli rečeš! če so pa starši kreteni in si tega ne zaslužijo, pa mislim, da nima nobenega smisla in razloga, da bi jih bilo treba imet rad ali spoštovat. Oboje si je treba zaslužit, tudi pri lastnih otrocih! Govorit otroku, da te MORA SPOŠTOVAT in imet rad, je za moje pojme skrajno trapasto! Če si tega ne zaslužiš, potem te itak ne bo. Če si, potem se mu bo butasto zdelo, da mu to govoriš, da mora. To se mi zdi kot ena nesamozavest - ker nisi prepričan, da si dober in ne upaš stopit pred njih čisto "gol" in rečt: evo me, tu sem, tak sem, a je tole dovolj dobro? se skriješ za en ščit: "starše je treba imeti rad in jih je treba spoštovat", pa tudi če sem včasih malo krivičen ali karkoli drugega pač... Ma, ne vem, no, cenim pogum...

Niso me pretepali, oče me ni nikoli nič, mami me je kdaj po riti in ja, seveda sem pomislila, da bi jo najrajši nazaj. Je pa nisem, čeprav je bilo mamljivouser posted image . Svojih otrok pa rajši ne bom v to skušnjavo spravljala, sta močni punci že zdaj, kaj če me nazajuser posted image . (beri: sem proti tepežu otrok oz. proti grobosti, če ni ogroženo življenje)

(odgovor članu maca m)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.6.2009 8:36:31   
botrca
Ronja in ostale, preberite kaj sem napisala v prejšnjem postu, pa vam bo jasno kaj sem hotela povedat...ne vem zakaj me zdaj napadate ene...

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.6.2009 8:45:48   
ronja
Ne napadam tebe, ampak se mi pač zdi neumno nekomu govorit, da me MORA imet rad ali da me MORA spoštovat, to pride samo od sebe, če ne pride, pa ni nič vredno, tudi če to "izsiliš", ker se mora. Sama imam rada svoje starše in ju spoštujem, samo si to zaslužita. Mislim, da imata tudi mene moji dve mali radi in delam na tem,d a bi si to zaslužila - o nekem spoštovanju pri tako malih še ne morem resno razmišljat...

Da bi nekoga morala imet rada, samo zato, ker je edini, se mi zdi pa tudi trapasto, zato pri meni tisti pregovori: starši so eni, mama je ena, ipd... pač ne palijo.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
24.6.2009 8:53:28   
Anonimen

Ronja in ostale, preberite kaj sem napisala v prejšnjem postu, pa vam bo jasno kaj sem hotela povedat...ne vem zakaj me zdaj napadate ene...

ti bom povedala na kratko (ronja to čist preveč razvlečeuser posted image ):

- normalen starš ne rabi govorit otrokom, da ga morajo spoštovat, ker to pride samo od sebe.
- nenormalen starš se s tem skriva za lastno nemočjo in nesamozavestjo.

(odgovor članu botrca)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
24.6.2009 9:04:02   
ronja
se podpišem
ronja to čist preveč razvlečeuser posted image

maš pravuser posted image se učimuser posted image - čez 10 let bo žeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
24.6.2009 13:34:58   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Sigurno bi očetu in mami manj zamerila, če bi dobla le kako po riti, kot pa prave klofute, a ti ne? user posted image Najboljše je pa sigurno, da nič od tega, ampak ni blo možnosti izbire, če bi človek lahko izbiral, bi si tudi starše po meri izbral.

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 24.6.2009 13:36:18 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
24.6.2009 14:08:58   
Nikita***

Sigurno bi očetu in mami manj zamerila, če bi dobla le kako po riti, kot pa prave klofute, a ti ne? user posted image Najboljše je pa sigurno, da nič od tega, ampak ni blo možnosti izbire, če bi človek lahko izbiral, bi si tudi starše po meri izbral.

Zame je kakršen koli tepež fizično nasilje, pa naj bo to kakšna po riti ali pa klofuta... Res pa je, da ne vem, kako se otrok počuti, če dobi kakšno po riti ali klofuto.  Zame je to isti šmorn.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
24.6.2009 21:37:25   
Rožica I

--------------------

user posted image  čisto običajna napsihirana mama user posted image

---------------------
No, pa saj o tem govorim user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
26.6.2009 0:05:53   
Anonimen
Če dobi otrok vzgojno po riti ni nikakršen greh (recimo 1x na mesec, ravno toliko, da si zapomne), če pa se nad otrokom izvaja vsakodnevni tepež, klofuta brez pravega razloga, to pa je nasilno dejanje.
In udariti starše...v primeru, da gre za zlorabo, ja.
Mene ni mami tepla, me je pa psihično uničevala in ko se mi je postavila po robu pred menoj, ko sem bila noseča in sem mislila, da bo skočila vame....če bi, bi jo nazaj, res, ne vem kaj bi bilo v tistem trenutku, zabranila bi pa sebe in otroka, dost je blo vsega...

< Sporočilo je popravil decembrka -- 26.6.2009 0:10:47 >

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
26.6.2009 15:19:25   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Če dobi otrok vzgojno po riti ni nikakršen greh (recimo 1x na mesec, ravno toliko, da si zapomne)

Čist tko...preventivno, ane?user posted image user posted image
...jao...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
26.6.2009 21:21:01   
Anonimen

Če dobi otrok vzgojno po riti ni nikakršen greh (recimo 1x na mesec, ravno toliko, da si zapomne)

...jao...

Ne mislim preventivnouser posted image , ampak če ti res živec potegne.user posted image
Majhni otroci, majhne skrbi...

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
26.6.2009 21:24:26   
Volga

...jao...

Ne mislim preventivnouser posted image , ampak če ti res živec potegne.user posted image
Majhni otroci, majhne skrbi...

Ko so veliki jih je treba pa garbat al kako? Ne, res, daj razloži to enkrat na mesec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

bonbon
dojenček223

koliko sladkarij lahko pojejo vaši otroki?

zelo veliko (9%)

srednje (29%)

malo (46%)

ob praznikih (4%)

nikoli (5%)

ne vem (7%)

Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!