|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: konflikt
26.6.2009 15:45:03   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ...Che

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

... se za študij psihologije odločajo predvsem ljudje, ki imajo sami s sabo nekaj za razčistiti. Sem o tem vprašala mojo sorodnico (psihoterapevtko) in je potrdila, da je v tem celo nekaj resnice.

Živel sem v prepričanju da tisti ki jih psihologija res zanima.

Itak, da je to res! Pa najbrž jih psihologija sama tut zraven še mal zanima...Pa poleg tega je velikokrat prisotno tut to, da imajo potrebo po reševanju ljudi, po pomaganju.Pa še kej bi se našlo.
Sam jst to gledam iz pozitivnega stališča: če bo človek pomagal sebi, bo lahko pomagal tut drugim. Eni hodijo k psihologu in s tem delajo na sebi, eni pa pač psihologi postanejouser posted image in skozi študij in potem skozi celo življenje pač rešujejo svoje težave...Eni pa pač kljub takemu študiju ostanejo pomoči potrebni...(ne zmorejo opustit svojih vzorcev)
In na splošno ni človeka, ki ne bi imel za razčiščevat s sabo stvari-eni več, eni manj...Tko da ta trditev 100% drži, ker drugače sploh ne more bit...

Drugače pa kar se same teme tiče, se strinjam s trditvijo, da je na vsaki strani nekaj krivde. In če bi se vsak mal bolj vase poglobil, kje ga je polomil, bi blo n-krat lažje reševat konflikte. Če pa vsak samo s prstom na drugega kaže, pol se pa res ne more nikamor premaknit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
7.7.2009 0:42:27   
Lizzzika
Hej,
tudi sama imam podoben problem...živim v bloku, ki je bil zgrajen leta 1975. Takrat se je vso delovno prebivalstvo preselilo v bloke, ki so bili takrat "fancy". Isti ljudje tukaj živijo še zdaj. Z mamo sva se preselili v blok s skupno 24. stanovanji.
Približno do izpred 3 let nazaj smo imeli gospo iz istega bloka, ki nam je čistila in kosila travo in kljub temu, da sem jo plačevala s približno 2-3 dnevnim zamikom ni bilo nikoli problemov. Nato je to delo prevzela druga gospa, ki ima po bloku svoje zaveznike/ce. Plačala sem ji isto z 2-3 dnevnim zamikom (metanje denarja v nabiralnik) in že kmalu so se pojavile težave, češ da tega denarja ni prejela. Po bloku je začela širiti govorice, da ne plačujem, nato pa da sem uničila zapiralni avtomat na vratih, da se več ne zapirajo in takrat sem se odločila, da jo soočim z dejstvom, da če bo s tem početjem še nadaljevala, jo bom prijavila davčni inšpekciji (btw-upravljalec bloka podpira njeno delo na črno in zapisuje njeno plačilo in delo v uradni zapisnik, ki je prilepljen na oglasno desko pri vhodu v blok). Ker je nadaljevala, sem se odločila, da ji ne bom več plačevala.
Sedaj me vsi v bloku gledajo postrani, zraven tega pa hodi k sosedi na kavo in si še med tem ogleda naš hodnik in shrambo, ki nista pod ključem, nato pa komentira po bloku, kaj vse je videla.
Na zadnjem zapisniku je celo pisalo, da bo upravljalec pisno obveščal vse neplačnike čiščenja (na črno)user posted image Sedaj se zaradi te primitivke ob mene spotikajo sami taki ljudje, ki z njimi nikoli nisem imela spora.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
7.7.2009 2:38:06   
Vijoličarka
Tvoj problem, Lizzzika, ima več možnih rešitev.

Vaš način plačevanja snažilki je primitiven, nepraktičen, nepregleden in nedokazljiv. Če prav razumem, ženska dobi v nabiralnik 23 kuvert z denarjem in ona sama naredi lastno evidenco, kdo ji je plačal in kdo ne.

Temeljni problem je, da ona ne more dokazati, kdo ji ni plačal in kdor ji je plačal, tega prav tako ne more dokazati. Ona se lahko pri sestavljanju svoje evidence zmoti, lahko kakšno kuverto kam založi ali celo stran vrže (skupaj z reklamami), lahko pa ji kdo kakšno kuverto tudi spuli ven iz nabiralnika. In potem ona misli, da plačila ni dobila, plačnik pa nima nikakršnega dokaza, da je kuverto vrgel v njen nabiralnik.

Zanimivo se mi zdi, da se očitno prav nič ne boji kakšne delovne inšpekcije (mogoče ima vaš upravnik kakšne veze?), zanimivo se mi zdi, da se ji zdi potrebno delati tak kraval. Mogoče je tvojo kuverto ali založila ali jo je kdo izbezal iz nabiralnika in zdaj misli, kako je pravica na njeni strani, kakšna pujsa si ti in si daje duška tako, da o tem razlaga po celem bloku.

Možnosti imaš več:

Žensko lahko vprašaš za številko njenega računa in ji odslej naprej denar nakazuj, vse dvomljivce pa pozovi, da jim lahko zdaj pokažeš potrdila, če želijo. Tako boš vedno imela dokaz, da si plačilo izvršila. Seveda te bo to stalo bančne provizije (razen če ima gospa račun na isti banki kot ti).

Zahtevaš lahko izredni sestanek hišnega sveta, predočiš slabosti tega sistema in poudariš, da je do nesporazuma prišlo, ker obe pač menita, da imata prav, žal pa se tega ne da preveriti in dokazati. Predlagaj npr., da se določi dan v tednu, ko ona pobira denar in naj vsakemu izstavi potrdilo o prejemu. To mogoče ne bo šlo, ker 24 različnih ljudi je težko ob istem času doma.

Lahko ji nakažeš znesek za čiščenje (če je vsak mesec konstanten) za leto dni vnaprej (in kopijo bančnega potrdila nalepiš na oglasno desko).

Lahko pozoveš ostale naj predlagajo kaj, da se take stvari ne bodo več dogajale. Pregleden, dokazljiv in preverljiv sistem. Naslednjič se lahko nekaj podobnega zgodi komu drugemu. Če ne bodo za to, lahko zahtevaš, naj upravnik čiščenje prikaže na rednem mesečnem računu za vzdrževanje, potem naj se pa znajde kakor hoče: ali upravnik sam najde način, da čistilki da keš na roko, na črno ali pa naj sklenejo pogodbo, pa naj gospa plačuje davke.

Sama osebno bi ji na TR nakazala plačilo za čiščenje vsako leto januarja vnaprej in potrdilo nabila na oglasno desko s pripisom: 'vsem ki jih zanima'.

Če pa se tebi finančno ne izide in nisi za to, potem pač predlagaj rešitve in zahtevaj diskusijo. Če mislijo ostati pri starem in te hkrati po krivem obtoževati in nočejo sprejeti dejstva, da sistem škripa in da ti lahko delajo krivico, potem pač fotografiraj obvestila upravnika v zvezi s plačilom čiščenja in obvesti delovno, tržno in davčno inšpekcijo. Upravnika imate zato, da te stvari uredi. Če jih noče, naj nosi posledice. Upravnikov  ne manjka, čistilnih servisov pa tudi ne.

Drugače mislim, da si reagirala prehitro in preveč drastično. Kot njej, tudi tebi ni prišlo na misel, da je lahko kriv samo ta trapast sistem pobiranja denarja. Ni prav, da ji ne plačuješ. Plačaj ji čimprej, kar si ji dolžna, seveda na dokazljiv način, pa magari če zato skličeš sestanek, da bo čimveč prič.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 7.7.2009 2:42:46 >

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Lizzzika)
Neposredna povezava do sporočila: 78
7.7.2009 6:27:21   
Primoza

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Zahtevaš lahko izredni sestanek hišnega sveta, predočiš slabosti tega sistema in poudariš, da je do nesporazuma prišlo,

Sklic zbora etažnih lastnikov lahko zahtevajo tisti katerih delež znaša vsaj petino deležev.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
7.7.2009 6:45:41   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: amii
A upa katera od vas svojemu šefu (pač kdo vam daje plačo) zoperstaviti?

Ja, jaz. Kadarkoli. Ker to, da mi daje delo in me zanj plača, ne pomeni, da me je kupil, temveč, da mi je plačal, da sem opravila delo, ki je koristno za njegov dobiček. Moja plača je kaplja v morje proti njegovemu dobičku in on sam, brez delavcev, (takšnega) dobička ne bi ustvarjal. Jaz nisem nenadomestljiva, on pa tudi ne - če se ne moreva uskladiti, se bova pač razšla. Simpl k pasulj.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
7.7.2009 9:22:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Lizzzika
(metanje denarja v nabiralnik)

Plača se izstavljen račun. Če tega ni,...   vse ostalo je samo v dogovoru. Ko nastane problem se vrne k načinu plačevanja z računom. Pri nas je hišnik moral ustanoviti s.p., da lahko še naprej opravlja hišniška opravila - za plačilo.

(odgovor članu Lizzzika)
Neposredna povezava do sporočila: 81
7.7.2009 15:41:45   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Zahtevaš lahko izredni sestanek hišnega sveta, predočiš slabosti tega sistema in poudariš, da je do nesporazuma prišlo,

Sklic zbora etažnih lastnikov lahko zahtevajo tisti katerih delež znaša vsaj petino deležev.

Razumem. Ampak v tem primeru, ko upravnik praktično pomaga pri nelegalnih poslih, bi jaz krepko pritisnila nanj. Preveč bedarij sem že videla, ki se razvijejo iz takih 'poslov zaupanja', da nikoli ne bi metala kuvert v nek nabiralnik.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 82
8.7.2009 9:14:33   
Anonimen
O fak...kje pa spadam jaz, ko nimam izobrazbe in sem sama svoj šef?

upam da si tolk gibčna, da se sama pod sebe spravišuser posted image user posted image

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

če bi se vam dohodek zmanjšal za 20%, bi zmanjšali vrednost nakupa igrač za priložnosti kot so rojstni dan, Miklavž, Božiček?

da (58%)

ne, bi varčeval pri drugih stvareh (23%)

ne (7%)

ne vem (12%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!