|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   konflikt
13.6.2009 18:33:07   
cupacups
lep pozdrav
imam en problem in sicer z čistilko v našem bloku
Pred dobrim mesecem smo se preselili v novo stanovanje ( lastniško )...in že od samega začetka nas ta čistilka grdo gleda...sicer zivi v istem nadstrpju ampak na drugi strani bloka.
Imamo skupno teraso, na katero nobeden ne zahaja in sva dala ven eno mizico in dva stola (v kot) tako da je na terasi še vedno več kot dovolj prostora da lahko dva še tango zaplešeta če jima paše.No, nakar sem na tla položila en tekač, zaradi otroka ki je z nama na terasi, da ne sedi na mrzlem.....nevem zakaj ampak vsakic ko sva prisla na teraso je bil tekač zbrcan....na koncu smo ugotovili da to dela čistilka.zakaj? njen argument....ja zato ker pucam po tleh nazaj ga boš pa že ti dal.Pri nas v prejšnjem bloku je čistilka vrnila vse na svoje mesto....torej zakaj ta gospa nebi mogla?
No nakar sta si z možem enega dne skocila v lase....se je drla na stopniscu da jo je cel blok slisal, ces kdo pa si ti pa kaj pa mislis da si ti....in mi je prekipelo...sem ji rekla, gospa...prvo znizajte ton, smo ljudje, ste starejsi od naju bi lahko vedeli kako komunikacija poteka....ampak ona kot mula skoz vrata in zaloputne...nato pa prileti ven na teraso in rece da sva si vse prilastila,....na to teraso pridejo na kavo sosedje ki pa niso takega misljenja....poklicala je se eno starejso gospo da poslusa zraven....in ko je cistilka odsla je ta gospa rekla da bi si ona tud na teraso dala mizico pa stolcke ampak se boji da ji nebi kdo pokradel...no sem rekla...jah potem pa takole slisis da si si vse prilastil....
Smo mislili da bo mir...nakar se je danes na oglasni deski znasel list papirja...na katerem pise....
"obvestilo" zaradi resnih grozenj gospoda tegaintega  ne bom vec cistila balkona v tretjem nadstropju .Vprašanje je ce smem cistiti hodnik na tretjem nadstropju , v tem nadstropju je njegovo stanovanje.cistilka tainta...
Za mene je to javna sramota in obrekovanje.Zaradi takih stvari danes ljudje ljudi tozijo.Sicer mi ni do tega ker bi me bilo sram zarad kaj takega it na sodisce, ampak vseeno .....nevem vec kaj naj si mislim oziroma kaj naj naredim okoli te zadeve ....in sem napisala tudi jaz na papir in obesila zraven
Spostovana go.tainta
zelim vas obvestiti da s tem ko ste na oglasno desko stanovanjskega objekta napisala list s svojim misljenjem in ga javno predstavila vsem na oci, to pomeni da ste krsila moje osebne clovekove pravice in kar je najhuje ogrozate osebno mene in moje mirno, ter predvsem varno bivanje v lastniskem stanovanju.
Prijazno vas naprosam da cimprej oziroma ob prvi priloznosti odstranite list , kateri me javno zali!saj vsi zelimo biti korektni in humani.in hvala lepa za razumevanje.
Sicer je to starejsa zenska ki prejema pokojnino s tem pa ko cisti blok dobiva se dodatnih 600 e mesecno da 4x na teden pocisti 4 nadstropni blok.S kaksno pravico se lahko vsaja v mene oziroma v mojo druzino in v skupne prostore kot da je ona lastnik in samo njena beseda nekaj velja.
Imate kaksen predlog kaj storiti pri taki zadevi in s tako osebo?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: konflikt
13.6.2009 18:43:22   
valerija77
Jaz ti predlagam naslednje: vaš blok mora imeti upravljalca in zato bi bilo dobro da se obrneš nanj. Če imaš možnost, vzemi tisti list, katerga je napisala čistilka, in ga nesi zraven ter mu daj za prebrat. Povej pa tudi za mizico na terasi. Potem pa prosi da se upravljalec pogovori z njo. Drugače mu pa kar povej da, če bo še naprej iskala konflikt, se boš primorana obrniti drugam po pomoč.
A drugače ste pa zadovoljni z njenim čiščenjem? Ker če se tudi drugi pritožujejo glede čiščenja, lahko stanovalci zberete podpise in zahtevate od upravljalca da zamenja čistilko. pol pa ne bo mogla več težit glede čiščenja.
Ali pa če se z upravljalcem dogovorite, da bi tisto teraso čistili sami.
Upam da boste kmalu rešili zadevo in vam ta čistilka ne bo več grenila življenja, ker enostavno ni vredno tega.
LP

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2009 18:52:14   
cupacups
sem ze od 4 slisala da ko cisti po hodniku nikoli ne vrne tepih nazaj, al pa ce so cevlji pred vrati jih zanalasc mal stran brcne....
do zdaj sva oz sem probala to resiti brez nadzornika....ampak mi je pa prekipelo...ker kot prvo gospa nima delavnega razmerja pri njih sklenjenega kar pomeni dela na crno....sem lahko kot prvo zleht ze zaradi tega in jih prijavim na inspekcijo za delo, bosta oba dobila kazen...kot drugo je pa tu zloraba oglasne deske , na kateri smejo biti le uradna obvestila...ona je tu zlorabila polozaj
sicer pa sem po tem ko sem napisala prele tisto gori poklicala nadzornega in ga vprasala s kako pravico ona obesa obvestilo v stekleno glasno desko in se to euradno obvestilo in da je to krsenje in zloraba hisnega nadzornega sveta.je rekel res je...potem sem rekla kdo placuje vodo s katero one zalivajo vrtove (mi).kdo placuje elektriko v garazah (mi) ker ni stevcev za vodo ampak je to kot v starih casih "VSE SKUPNO"....In na koncu se dodam, ali je gospa pri vas mogoce prijavljena da lahko dela, je zajeclal...sem rekla poklicte to gospo in se zmente z njo...ker mam poslikan ta papir na katerem lepo pise "cistilka tainta"...tako da ste pogorel tu.je reku imate prav takoj jo bom poklical in se zmenil z njo.
Tako da mir vem da ne bo, ker zenska nima pametnejsega dela kot nagajat.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2009 21:39:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups

Zamenjajte cistilko user posted image

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2009 21:58:33   
lotoska
Bodi žleht nazaj. Ampak zares žleht, če ne bo vedno kaj našla da vam bo nagajala. V glavi tako nima kaj dosti razen svojih spletk in želje, da si vas podredi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2009 22:11:23   
Tanja55
s tem pa ko cisti blok dobiva se dodatnih 600 e mesecno da 4x na teden pocisti 4 nadstropni blok.

Tole je lepa vsota, pridem jst cistituser posted image .

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2009 23:12:44   
smrka
zakaj nisi enostavno strgala list stran z oglasne deske - in drugo... kontaktiraj firmo v kateri je zaposlena cistilka ... povej kako je na stvari. Naj jo zamenjajo.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2009 9:17:40   
malania

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

s tem pa ko cisti blok dobiva se dodatnih 600 e mesecno da 4x na teden pocisti 4 nadstropni blok.

Ja, sam res..
Jaz dobim toliko če cel mesec delam po 8 ur.... user posted image

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2009 9:25:18   
valerija77
Bodi žleht nazaj. Ampak zares žleht, če ne bo vedno kaj našla da vam bo nagajala. V glavi tako nima kaj dosti razen svojih spletk in želje, da si vas podredi.

Jaz se na tvojem mestu ne bi spuščana na njen nivo. Bi ji pa kr povedala da če vam ne bo dala mira jo prijaviš na davčno, ker nima prijavljenega dodatnega dela.

Bi pa za tak denar tud jst delala kot čistilka. user posted image

Sem pa delala v trgovini in je imela čistilka enako plačo kot jaz pa še manj odgovornosti je imela. user posted image

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
14.6.2009 9:29:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2009 11:46:59   
Rožica I
Drugače pa se raznorazne hišnice, čistilke počutijo kot najmanj
kak šerif user posted image . Ko sem bila najstnica, sem jim z užitkom nagajala (kakor ponavadi večina mladostnikov), sedaj pa imam zelo diplomatski odnos z njimi, (tako doma, kot na starem naslovu, kjer še živijo stari starši).

Je pa res, da lepa beseda- lepo mesto najde, zato danes sploh več ne morem priti v konflikt s človekom na takem mestu.

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 14.6.2009 11:58:03 >

ROŽICA

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2009 11:58:52   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

--------------------
Tudi mene je ta misel prešinla user posted image ...

ROŽICA

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2009 12:40:45   
NevenkaP
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Dobro bi bilo slišati še drugo stran.

Ja, ponavadi je zanimivo. Kar se pa tiče 600€??? Da ni kakšna 0 preveč?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2009 13:31:12   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP

Kar se pa tiče 600€??? Da ni kakšna 0 preveč?

Veliko je ja, razen če imajo v bloku vsaj 30 stanovanj.

Drugače pa; čistilke se boste mogoče že znebili, sosede pa ne user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2009 13:55:43   
mateyka
Jaz ti predlagam naslednje: vaš blok mora imeti upravljalca in zato bi bilo dobro da se obrneš nanj.

oh ja, ful priporočam to. mi ga mamo pri babici in je zakon. on ureja vse zadeve uradno in ob soglasju več kot 51% lastnikov lahko sprejema odločitve do katerih ne bi sami lastniki nikoli prišli (vedno se najde enedn ki je proti). oni tudi urejajo vse spore in snažilke itd. imamo skupni font, ki je namenjen vzdrževanju bloka, da ko npr. menjaš streho imamo nabrano toliko, da to ne predstavlja en večji strošek v kosu na stanovanje. ne morem prehvalit upraviteljev. brez njih je sam šunder in kreg.
zdaj, upravitelja se plačuje in to je podjetje. imajo pa vse črno na belem. vse, od letnega plana, stroškov, skupnega fonda itd. in to redno dajo nam sprintano na sestankih lastnikov.

aja, zakaj to pišem - dpsti blokov nima pravega upravljalca, so neki zastopniki itd, samo to ni pravi profesionalni upravitelj. še zmeraj mu lahko kak lastnik dela težave in on ne more nič. pravi upravitelj lahko tudi toži lastnika, če ne plačuje skupnih stroškov ipd.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 14.6.2009 13:57:32 >

Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2009 14:05:56   
mateyka
men se zdi da plačate absolutno preveč za to kvaliteto čiščenja. koliko je pa stanovanj v bloku? pri mojih starših jih je 16 in mislim, da dobi okoli 250 na mesec. vedno da vse na svoje mesto. je pa to ena gospa, ki ima 12 letno hčerko, ki ji dostikrat pride pomagat čistit in sta ful prijazne user posted image dobrega upravika majo, ni kaj user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2009 17:45:08   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Ah, to je brezveze, ker potem se "igra" šele zares začne. Čimmanj se spuščat na njen nivo, probleme pa rešujte sproti in diplomatsko.

se je pa tudi meni vtaknila tista terasa, ki je, če sem prav razumela, skupni prostor. Ne vem, meni je logično in tako bi jz sama ravnala; tiste, katerih terasa je v solastnini, bi vsaj vprašala če lahko gor postavim mizico in stole. Tako bi se najbrž lahko izognila konfliktom in dajanju občutka kakor da ste zdaj bog i batina v bloku, ker imate ...waw... lastniško stanovanje. Konec koncev v razmerju do drugih sostanovalcev nima nobene veze al si ti v najemu al v lastništvu.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2009 18:00:17   
rija
mislim, da bi si naredila večjo uslugo, če pi dala 3 kekse na krožnik in šla v vašem nadstropju pozvonit vsem sosedom, jih vprašala, če imajo kaj proti, da si ti urediš to in to na tej SKUPNI terasi.....pa da lahko tudi oni, ko vas ni, kdaj pa kdaj posedijo na teh stolih in spijejo kofetek....user posted image

sem večino svojega življenja preživela v bloku in vem, kako si nekateri po hitrem postopku "prilastijo" skupne dobrine user posted image

...vox populi...

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.6.2009 18:14:19   
Splišni

Jaz bi vsekakor z veseljem pristala na to, da sama čistim tisto terasico. In s takimi strami kokami se ne bi kregala, ker nima nobenega smisla. Najboljše jih je ignorirat oz. dober dan pa čao. Ne pa se z njimi spuščat v besedno, in zdaj celo pisne boje.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.6.2009 21:17:39   
cupacups
No tako
Nisem se hotela pohvalit s tem ko sem napisala "lastniško stanovanje" ampak sem to napisala zato, ker nekateri ki živijo v tej stavbi podnajemnike sploh ne upostevajo...za njih so nic in nihce.Pa še to se mi zdi cisto mimo..saj clovek placuje zato najemnino.Whatever.
Čistilko se sicer da zamenjat, sosede ne user posted image to je res...In za ta denar ki ga ona prejema user posted image ja dejansko dobi od vsakega 15 e mesecno , je pa v stavbi 43 stanovanj.
Se strinjam z eno ki je napisala "da bi blo dobro slisat dve strani" vsekakor rade volje bi ti predstavila to osebo, da bi potem videla kako konfliktna oseba je in ne poslusa in ne slisi kaj se ji govori, samo tera svoje.
Kar se tice mizice in stolov - se je vprasalo in to upravitelja, ki pa je rekel to je skupni prostor lahko si postavite to, ampak se vedno ga lahko vsi uporabljajo.Normalno, in soseda zraven cunje susi.Tud druga soseda pride kavo dopoldan spit , zvecer pa sedimo zunaj 3 zenske vse sosede, pa nobenem ne gre nic v nos samo tej cistilki.

in vceraj moj moz prijavi na policijo, da je brcnila stezo...pod stolom pa je sedala moja 15 m stara hcerka....in ko je steza poletela je zadela moja hcerko.Vsak normalen bi sel za njo in jo nadrel, ker nekaj takega ne mores spregledat niti bit tiho. Nakar pride policija moj moz da izjavo, gredo se do nje...in kaj je bilo? moj moz je dobil 250 e globe zaradi grozenjuser posted image Nevem kaksnih ze, rekel ji je pa da ko vidi njenega sina mu bo povedal kaksna je in kaj dela, in da naj pusti druzino in otroka na miru, ker cene se bomo zaceli drugace pogovarjati.
Ona jo je odnesla moj moz pa dobil kazen...pa saj ne mores vrjet. zato ker on je njej "grozil" ona pa je "fizicno napadla otroka" kar pa ni dokazano.je treba zravn se slike prilozit al kaj. sicer pa se bo pritozil na to njeno izjavo.
Žleht ne bom, ker to ni moj nivo, sem diplomatska oseba in z njo bom sla samo po pravni poti, ker drugace ne gre.In mi je ze tako odvec poslusat in gledat kako se repenci kje sele da bi se spuscala na njeno raven.
Nas hisni svet je pa sicer sestavljen s 5 osebami in to samo z 50let+.na hisne sestanke hodijo samo starejsi , ker "mi# mlajsi delamo in se ne moremo udelezit sestanka ki je v torek ob 12h.primer. Tako da karkoli ze bo, cistilka bo verjetno ostala to kar je ...ce ji ne bom poslala med njenim ciscenjem delavne inspekcije...takrat pa lahko zakljuci svojo cistilsko kariero.
Pa clovek kamorkoli gre vedno se najde nekdo ki ti kvari veselje .... in to te stare zenske ki nimajo druzga za delat kot pa srat .... brez mozev (vsi pokojni) in to je to.
Pa se to ...na nasem hisnem redu pise , da obiskovalci ne smejo parkirat na parkirna mesta pred zgradbo...hahaha pa kam naj moja mama parkira auto ko pride na obisk, pred sosedovo hiso al kaj....đizs.
Sem tolk jezna user posted image da sem mogla se to napisat.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.6.2009 21:22:16   
rija

Nevem kaksnih ze, rekel ji je pa da ko vidi njenega sina mu bo povedal kaksna je in kaj dela, in da naj pusti druzino in otroka na miru, ker cene se bomo zaceli drugace pogovarjati.

cupacups, nimam nič proti tebi, ampak a je tvoj mož diht?

kaj pa ma njen sin z njenim obnašanjemuser posted image

fak, a zdaj se bo vsak, ki ma 5 minut časa spravljal na mojega otroka, kakšne piz.darije počnejo njegovi starši?

isuse....saj, slika postaja jasnejša....

je pa res, da bi čisto ven padla, če bi se spotikala v mojega otroka user posted image

...vox populi...

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.6.2009 21:28:20   
cupacups
njen sin je star okol 35 let....in ker se z njo ne da pogovorit se je zelel z njenim sinom, pa naj ji on potem pojasni kako se dela z ljudmi.

Rija....moj moz dela po 10 ur in se vec na dan , verjemi da se mu ne da z njo ubadat...nikol ni bil nasilen ali pa aroganten, tudi do nje ne!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.6.2009 21:42:07   
Virtualna
Joj, kr neki...user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.6.2009 1:34:08   
Rožica I
Dobro so policaji naredili, glede na to, da se jih kliče za takšne stvari user posted image .
Imam filing, da je tvoj mož parkrat znorel nad čistilko zaradi tebe, ker mu, po moje, nonstop govoriš kaj je naredla in je hotel imeti mir bolj pred tabo, kot pred njo.
Lahko, da se motim, čeprav cela stvar diši po tem user posted image . Sploh, ker praviš, da moža ni veliko doma...
V glavnem, dobra sta, da se gresta svetovno vojno z eno gospo, ki verjetno gleda, meddrugim, španske nadaljevanke, ko se ravno ne ukvarja z vama user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.6.2009 2:30:17   
selmaselma
zalimaj tekač na terasi. zalimaj predpražnik. prišraufaj stole in mizo. pa se nehaj ubadat z njo. policijo klicat samo poslabša situacijo. zato pa danes folk vzema zakon u svoje roke. verjetno je osamljena, jezna na cel svet, nima kaj za delat pa še pred vami je bla tam. točno vem kako ti je in sočustvujem s tabo. daj jo na ignor, bod vesela ona pa naj zgnije od jeze. če se kontra od nje obnašaš dosežeš veliko. 

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Plavalni pripomocki
maca83 RR

Uporabljajo vasi dojencki ali malcki na morju kaksne plavalne pripomocke?

Rokavcki (46%)

Obroc (4%)

Fredov obroc (38%)

Drugo (2%)

Nic (11%)

Število vseh glasov: 56

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!