|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: konflikt
15.6.2009 6:48:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Dobro so policaji naredili, glede na to, da se jih kliče za takšne stvari user posted image .
Imam filing, da je tvoj mož parkrat znorel nad čistilko zaradi tebe, ker mu, po moje, nonstop govoriš kaj je naredla in je hotel imeti mir bolj pred tabo, kot pred njo.
Lahko, da se motim, čeprav cela stvar diši po tem user posted image . Sploh, ker praviš, da moža ni veliko doma...
V glavnem, dobra sta, da se gresta svetovno vojno z eno gospo, ki verjetno gleda, meddrugim, španske nadaljevanke, ko se ravno ne ukvarja z vama user posted image !

Zanimivo videnje user posted image user posted image

(odgovor članu Rožica I)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
15.6.2009 6:59:00   
MLADAMAMICA
cupacups meni se pa ti zdiš zelo konfliktna oseba. glede na to da si šele prišla in že terjaš neke pravice. ta čistilka je očitno že pred tabo imela nek sistem ki je drugim ugajal (če ne bi se že pritožili). to kar pa delata vidva z možem mi je pa čist mim... klicat policijo, govort sosedam in pa njenim bližnjim user posted image  kr neki

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.6.2009 7:01:03   
MLADAMAMICA
Dobro so policaji naredili, glede na to, da se jih kliče za takšne stvari user posted image .
Imam filing, da je tvoj mož parkrat znorel nad čistilko zaradi tebe, ker mu, po moje, nonstop govoriš kaj je naredla in je hotel imeti mir bolj pred tabo, kot pred njo.
Lahko, da se motim, čeprav cela stvar diši po tem user posted image . Sploh, ker praviš, da moža ni veliko doma...
V glavnem, dobra sta, da se gresta svetovno vojno z eno gospo, ki verjetno gleda, meddrugim, španske nadaljevanke, ko se ravno ne ukvarja z vama user posted image !

se strinjam...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.6.2009 7:05:48   
Primoza
Na skupne površine se ne sme nalagati stvari kar na tako, najbolje je zaprositi za navedeno na zboru lastnikov. V nasprotnem primeru ste vi tisti, ki kršite obstoječo zakonodajo, čeprav je primer nedolžen.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.6.2009 7:19:19   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups

Žleht ne bom, ker to ni moj nivo, sem diplomatska oseba in z njo bom sla samo po pravni poti, ker drugace ne gre.In mi je ze tako odvec poslusat in gledat kako se repenci kje sele da bi se spuscala na njeno raven.

Pa ti v to res verjameš user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.6.2009 10:02:57   
liliana
Copacups.....po mojem sta se z možem že od začetka lotila reševanja problema napačno.....res sama nikoli nisem živela v hiši ali bloku z več stanovalci......vendar običajno, lepa beseda vedno lepo mesto najde.......

Jaz se z njo na hodnikih ne bi prepirala.....ne bi javno, na oglasni deski prala z njo umazanega perila.....ampak bi se lepo mirno pogovorila z njo....brez pokroviteljskega tona, kjer se takoj čuti tisto, ti si samo čistilka in še na črno delaš, jaz te pa plačujem in se moraš s spoštovanjem do mene obnašati, ker drugače te bom tožila, ker me javno obrekuješ.......ljudje smo na te pokroviteljske tone občutljivi......s prijavo na policijo pa sta po moje tudi malo pretirala......

Sami smo na firmi par let nazaj imeli probleme z eno čistilko....sama nisem vedela kaj ji je padlo v glavo (pozneje se je izkazalo, da sta imeli ona in njena delodajalka neke probleme)....kar naenkrat je prenehala čistiti, izpraznila je le koše in to je bilo to, včasih niti tega ne.....prijazno sem ji nekaj krat napisala sporočilo (prihajala je pač čistit ob 20. zvečer, ko nikogar več ni bilo), da jo prosim, da tam in tam malo posesa, počisti, se ji na koncu lepo zahvalila.....vendar ni pomagalo......počistila še vedno ni, je pa nekaj dni konstantno puščala zložene stole po mizah, stari po mizah je razmetala.....priznam, da se je tudi meni dvignil pritisk....zato sem jo nekega dne počakala in jo vprašala s čim smo se ji zamerili......in začela je nekaj jecljati v stilu, da ji delodajalka ne plačuje, da za ta denar pa ona ne bo čistila.....nakar sem jo vprašala, če želi, da jaz pokličem delodajalko oz. ji pošljem dopis, v katerem napišem, da z njenim delom nismo več zadovoljni......rekla je, seveda, pošljite.....in ko sem ji potem predstavila posledice tega (punca je želela, da jo delodajalka odpusti, da bo potem iz zavoda kasirala) dopisa, kjer jaz napišem, da nisem zadovoljna in še eni dve drugi stranki, pa se lahko pod nos obriše za vsa nadomestila, ker je bila odpuščena zaradi neopravljenega dela......je samo debelo gledala in se začela opravičevati, da ona ni mislila do nas biti nesramna, da je pa delodajalka do nje.....in je začela spet lepo delati, dokler ni čez nekaj časa sama odšla vstran.......

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.6.2009 13:27:42   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Žleht ne bom, ker to ni moj nivo, sem diplomatska oseba in z njo bom sla samo po pravni poti, ker drugace ne gre.In mi je ze tako odvec poslusat in gledat kako se repenci kje sele da bi se spuscala na njeno raven.

Pa ti v to res verjameš user posted image user posted image user posted image

In tudi unih 250 € bosta kar prebolela? Blagor se vama.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.6.2009 14:38:08   
TomTaylor
Imamo skupno teraso, na katero nobeden ne zahaja in sva dala ven eno mizico in dva stola (v kot) tako da je na terasi še vedno več kot dovolj prostora da lahko dva še tango zaplešeta če jima paše.

Normalno, in soseda zraven cunje susi.Tud druga soseda pride kavo dopoldan spit , zvecer pa sedimo zunaj 3 zenske vse sosede, pa nobenem ne gre nic v nos samo tej cistilki.

pa je potem še plac za dva plesalca tanga?

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 33
15.6.2009 14:44:12   
cupacups
Ja normalno da sem jo prijavla na policijo glede na to da ona brca tepih in z njem zadane mojga otroka. Ja sem jo prijavla na policijo pa naj ma 70 let al pa 15 let. Ce clovek ni moralen se ne da z njim pogovarjat...lepa beseda lepo mesto najde .VEM ....ampak ste ze kdaj naletele na osebo ki se ne zna pogovarjat?
Sploh pa....nekatere tu niste v nobeno pomoc, in ze tako me jezi, pa ne da bi jaz hotla nova pravila uveljavljat ampak normalno zivet, ce grem pa enkrat na dan kavo na teraso spit pa mislim da to ni noben problem. Kakor za koga.
Lp..to je bilo v tej temi vse za mene. se mi ne da brat razno raznih ocitkov in cist butastih izjav.
Hvala pa vsem ki ste mi prisluhnile in podale neko nepristransko misljenje.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.6.2009 14:53:09   
rija
namesto da si užaljena do lune in nazaj in vihaš nos nad kometarji, ki niso po tvojem okusu, se raje zamisli, zakaj nas toliko gleda malce drugače na vso zadevo.

mogoče pa ti le uspe najti v zadevi tudi drugo stran user posted image

...vox populi...

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.6.2009 14:55:14   
uursa
Res imajo nekateri čas in voljo se prepirat. Tole mi je "kr neki".

lp

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.6.2009 16:01:17   
liliana

Ja normalno da sem jo prijavla na policijo glede na to da ona brca tepih in z njem zadane mojga otroka. Ja sem jo prijavla na policijo pa naj ma 70 let al pa 15 let. Ce clovek ni moralen se ne da z njim pogovarjat...lepa beseda lepo mesto najde .VEM ....ampak ste ze kdaj naletele na osebo ki se ne zna pogovarjat?
Sploh pa....nekatere tu niste v nobeno pomoc, in ze tako me jezi, pa ne da bi jaz hotla nova pravila uveljavljat ampak normalno zivet, ce grem pa enkrat na dan kavo na teraso spit pa mislim da to ni noben problem. Kakor za koga.
Lp..to je bilo v tej temi vse za mene. se mi ne da brat razno raznih ocitkov in cist butastih izjav.
Hvala pa vsem ki ste mi prisluhnile in podale neko nepristransko misljenje.

Res mi je žal, da si moj pogled  na zadevo vzela kot očitek......

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 37
15.6.2009 17:20:30   
Anonimen
Ja normalno da sem jo prijavla na policijo glede na to da ona brca tepih in z njem zadane mojga otroka.

Ce bi bil to tvoj sef, od katerega bi bilo odvisnih naslednjih tvojih 12 plac in mogoce cela kariera, bi bilo to se vedno normalno? Zgolj retoricno vprasanje, na katerega ne pricakujem odgovora.

Sicer pa ti ne bo lahka, ce bos vsako "ogrozenost" otroka "resevala" na ta nacin. Otroci hitro skuzijo, ostali mislim.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
15.6.2009 17:30:48   
Bambi D

Oprosti, ampak se nikakor ne morem strinjat s tvojim mišljenjem. Kot prvo mi deluje, da misliš, da je čistilka tvoj podložnik, ki bi ti morala čistit in spravljat za teboj in po možnosti še kavico skuhat. Če si tako vzvišeno štartala odnos, potem ni čudno, da ste prišli v konflikt. Bo bolje, da sama pri sebi razmisliš, kot da iščeš potrditev za svoja dejanja na forumu. Poleg tega ti spregledanje dejstva, da je ženska čistilka ne bi škodilo, ker je v vsakem primeru najprej tvoja soseda in solastnica terase, potem pa čistilka.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.6.2009 21:48:29   
lotoska
Enkrat sem brala neke pravilnike o večstanovanjskih zgradbah mislim, da je bilo v zvezi s požarno varnostjo. V skupnih prostorih (kar terasa tudi je) ne sme bit niti podstavka za čevlje ali rože, kaj šele mize, tepihi  in stoli.

Če hočeš bit diplomatski potem je to treba znat. Pisarjenje po oglasnih deskah ni diplomatsko. In ne razumem dobro kdo je klical policijo  in zakaj, če je bila avtorica teme oglobljena. Hm...

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.6.2009 9:48:09   
Zanica
Jaz mislim da je tukaj čistilka tista ki je mal user posted image ,  vendar reakcija od "cupacups" je tudi malo pretirana.
Kot prvo, ni bilo treba odgovarjati na oglasni deski na čistilkin "dopis", kot drugo, iz izkušenj vem da je treba take ljudi dati na ignore. Klicati policijo.... jaz bi vam tudi napisala kazen če ste me zaradi take gluposti klicali. Če bi ženska uzela tisto preprogico Z NAMENOM da zadane otroka, bi bilo drugače. Ampak, zdi se mi da je to res bilo slučajno.

Drugače povej "čistilki/sosedi" da, če se ne bo umirila z takim obnašanjem da jo boš prijavila delovni inšpekciji, da to res ne bi rada naredila, ampak da boš morala, če bo še vedno neprijateljski nastrojena. Povabi jo na kavo,  in pokaži dobro voljo z svoje strani.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 41
16.6.2009 11:00:08   
Virtualna
Je napisala, da ne bo vec brala komentarjev na to temo...tak, da zenske drage...pisi propalo user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
16.6.2009 11:17:08   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna

Je napisala, da ne bo vec brala komentarjev na to temo...tak, da zenske drage...pisi propalo user posted image user posted image user posted image

---------------------
Ti se samo smej......, bodo še nas prijavli user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 43
16.6.2009 11:24:07   
Virtualna
Ti se samo smej......, bodo še nas prijavli user posted image !

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 44
16.6.2009 11:36:09   
tehnofil

1. Čistilka mora čistiti tiste skupne dele in prostore, za katere ji to piše v pogodbi o delu.
2. "okupiranje" terase (skupnih delov in prostorov) brez solglasja ostalih lastnikov je grob poseg v lastnino ostalih lastnikov.
   Če je to tako "normalno", kako debelo bi gledala, ko bi nekega dne en sosed sedel za TVOJO mizico in pil kavico s prijatelji? na tvojem tepihu?
3. Prijava policiji za brcanje tepiha pa je že malo zloraba tega organa za svoje neumnosti.
4. Če čistilki "ne paše" tvoja mizica, bi to lahko reševala s koordinatorjem in hišnim svetom, upravnikom in končno na zboru stanovalcev, ki je 1x letno. Če pa bi uporabila tvoj način pa s prijavo na inšpekcijske službe. Potem bi ti hitro razumela da pitje kavice na terasi brez uporabnega dovoljenja ni možno.

Ampak tako pač je. Kupijo si stanovanje v bloku in potem začnejo zasedati razne dele nepremičnin. Eni teraso za kavico, drugi meter zemlje pod balkonom za rože, tretji pa celo pločnik pod balkonom ali čez cesto -ker tam ONI vedno parkirajo. Ali pa skidajo tista 2m snega in si s tem pridobijo pravico parkiranja na tistem prostoru za "celo zimo".

Če hočeš saditi rože, si kupi vrt -če hočeš pit kavico si kupi atrijsko stanovanje - če hočeš parkirati si kupi garažo. Vse ostalo je na račun drugih lastnikov.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 45
16.6.2009 13:15:43   
Anonimen
čupa, a nis ti neka psihologinja al neki tacga ?

user posted image

sem že enkrt rekla - jao nam ob takih strokovnjakihuser posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
16.6.2009 13:59:33   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

user posted image  

eh daj.....a ti to resno?user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
16.6.2009 14:03:27   
ssevin
Glupi folk.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 48
16.6.2009 15:02:59   
ronja
No, ja, malo ste pa vseeno prestrogi: napisala je, da je vprašala upravnika za dovoljenje, če lahko postavi tisto mizico in da dovoljuje posedanje na njenih stolih ob njeni mizici tudi drugim sosedom... Jaz bi sicer vseeno vprašala še sosede, s katerimi delim teraso, ker se mi zdi to prijazna gesta, ampak mogoče se pač ni spomnila na to.
tehnofil, kar se pa rož na zelenici tiče (sama sicer nisem še nobene zasadila na skupnih površinah), pa jaz rada vidim, da so tam in če ima kdo veselje s tem, naj jih seveda zasadi! Kaj mi pa s tem vzame, če tam par rožic posadi? ne vem, nisem vrtičkarski tip, vendar pa tega veselja res ne bi jemala sosedom... A ni vsem lepše, če je okolica urejena?

cupacups, vsak blok ima koga, ki pač rad dela zdraho - vendar pa se da tudi s temi ljudmi navadno kar nekako vozit, če se potrudiš. Sama se te vojne ne bi šla, ker se mi zdi škoda živcev. Pa včasih taka soseda živi z nekom, ki je pa čisto ok in s tem narediš zid tudi do tega človeka, kar pa je škoda. Torej, na tvojem mestu bi sicer najprej vprašala, če lahko postavim stole in mizico tudi njo, ker pa si to zamudila, bi jo vprašala, če jo motijo, potem, ko si jih vedno našla premaknjene. Prideš prijazno in poveš, da je terasa tako veliko bolj uporabna in da upaš, da ji niso preveč napoti, vprašaš, če ji je težko čistit tam okoli in se ponudiš, da pač pod mizo ti počistiš, ona pa naj samo okoli mize, da ji ne bo treba nič premikat. Za tisti predpražnik bi jo tudi prijazno prosila, če ga lahko da nazaj, ko pomije po tleh, da ni treba, da je čisto na istem mestu, samo približno pred vrati, ker prideš včasih s polnimi rokami, pa je težko premikat.
Včasih so čistilke, hišniki in drugi, ki urejajo našo okolico, malo jezni na stanovalce, za katerimi morajo pospravljat, včasih mogoče nezavedno kaj premaknemo, umažemo bolj, kot bi bilo treba... In oni to čistijo in jih jezi. In se da lepo zmenit, če si prijazen.

Tudi sama živim v bloku in je še par blokov okoli, tako da lahko verjameš, da je veliko starejših gospa in gospodov, ki ne morejo nikamor in pač gledajo skozi okno, kaj se dogaja. Dostikrat grdo gledajo, ker so pač navajeni tako, ker so jezni na svoje življenje, na to, da so ujeti med 4 stene mogoče, ne vem, na kaj, na cel svet, ker ni nič tako, kot bi moralo biti...  Ampak jaz tem ljudem pomaham v pozdrav in se nasmejem. Nekaterim pač res ni pomoči in grdo gledajo še naprej ali se umaknejo, večina pa jih vendarle pomaha in se nasmeje nazaj. In kaj me je to stalo? čisto nič. Nekomu pa lahko narediš 2 minuti lepši... In mogoče bo tisti dan majčkeno manj jezen na ves svet...
Tudi naša čistilka je vedno zelo grdo gledala. Jaz sem jo vedno lepo pozdravila in se ji nasmehnila, včasih sem se ji zahvalila, da je počistila tudi kljuke od vhodnih vrat, ker imam male otroke in je fajn vedet, da so stvari čiste in čez čas se je tudi ona odtajala. Ugotovila je, da ji čisto nič hudega nočem in da pred mano ne rabi tistega oklepa, ki jo varuje pred vsemi, ki se jim zdi fino grdo govorit ali obnašat do čistilke samo zato, ker je pač čistilka. In zdaj včasih kakšno rečeva in je vedno prijazna do mene in mojih tamalih. zdaj ve, da če je na malici in ji zaželim dober tek, to res mislim in je ne zafrkavam, zakaj ne dela (prej se mi je zdelo, da je to bolj tako jemala).
Vsi profitiramo: ona ni slabe volje, ker nas vidi, moje male vidijo, da so ljudje okoli nas čisto fajn, mogoče celo kdaj ne bosta padli, ker bo povedala, da so stopnice mokre, recimo... Se splača - vložiš malo energije prej in dobiš lahko veliko vrnjeno kasneje...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 49
16.6.2009 15:48:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

user posted image  

eh daj.....a ti to resno?user posted image

ja tko mi je enkrt v eni temi pribila - da ona je pa diplomirana (celo!) psihologinja al kva, pa bo že vedla...

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?