|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: konflikt
16.6.2009 15:49:51   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ja tko mi je enkrt v eni temi pribila - da ona je pa diplomirana (celo!) psihologinja al kva, pa bo že vedla...

in ti se upaš dvomit? user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
16.6.2009 17:37:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

ja tko mi je enkrt v eni temi pribila - da ona je pa diplomirana (celo!) psihologinja al kva, pa bo že vedla...

in ti se upaš dvomit? user posted image

No ja.
Ocitno je faks pustil sledi...

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
17.6.2009 10:56:50   
mika
Ko smo mi začeli gradit, so tovornjaki zablatili cesto. Seveda smo redno čistili, ampak kljub temu pride domačin in začne govorit tastu, kako mora pometatuser posted image . Ta domačin je zelo znan in nam je najbrž prišel povedat, kako se 'tukaj' dela. Povabili smo ga na špricer in od takrat naprej smo vse prav naredili. Nikoli nobenih težav ni bilo z nikomer.
Sem mnenja, da ko se preseliš na novo lokacijo, se je treba najprej pozanimat, kakšen ritem imajo sosedje in če se hočeš dobro razumet, ga ne motiš. Pa smo se mi selili na svojo parcelo, v svojo hišo....kaj šele v bloku, kjer je toliko sosedov.

Če bi ti čistilko že takoj povabila na kavo, ko si videla da grdo gleda in bi jo vprašala, če jo motijo stoli, bi danes s svojo družino lepo v miru uživala na skupni terasi. Ampak ne.... whu the **** is ena čistilka, ki bo tebi govorila kaj boš ti delala, ker živiš v lastniškem stanovanju. Pa še policijo kličeš...pa kaj si ti nor.

< Sporočilo je popravil mika -- 17.6.2009 10:57:11 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 53
22.6.2009 14:45:36   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kar se pa rož na zelenici tiče (sama sicer nisem še nobene zasadila na skupnih površinah), pa jaz rada vidim, da so tam in če ima kdo veselje s tem, naj jih seveda zasadi! Kaj mi pa s tem vzame, če tam par rožic posadi? ne vem, nisem vrtičkarski tip, vendar pa tega veselja res ne bi jemala sosedom... A ni vsem lepše, če je okolica urejena?

Ja, za mene pa je nesprejemljivo vrtičkati ob objektu. Praviloma se gleda, da se voda odvaja od objekta, ne pa da se še zaliva ob objektu. Skupne površine pa so to kar so - skupne.

Torej recimo da mal stran od objekta en polepša okolico in zasadi rože. In potem en eno rožu utrga. Kaj se zgodi? Ta ki sadi rože ponori, kakšni so ljudje, istočasno pa za sebe nabere šopek za v vazo. Saj to je zgolj hipotetično, ampak končni rezultat kakršenokli uporabe skupnih površin za osebme namene je vedno SKREGANOST sosedov. Za nekoga je vrt z rožamo polepšanje okolice, za drugega pa je željena trava, da lahko na njej lula njegov psiček. In spet sta si v laseh, zakaj njegov pes lula po okrasnih rožah.

Ja. Lahko se uporablja skupne površine ampak s poprejšnjim dogovorom z lastniki.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
22.6.2009 17:45:50   
nincrli
Ja mogoče je pa res dipl. psihologinja. Glede na to, da je (domnevam) nobena od vas ne osebno pozna, ne vem kako lahko sodite kakšna je.
Pač obrnila se je na forum z nekim problemom. Nobeden od nas pa ne ve cele zgodbe, res je da vemo samo njeno plat

Ampak, jaz sem imela podobne izkušnje s sodelavko, ki me je gledala postrani, ker ji kao dobiček odžiram. Ja kaj naj jaz, če so potrebovali eno s takšno izobrazbo, ona je pač ni imela.

Me pa zanima zakaj naj bi ta čistilka njih grdo gledala že odkar so prišli, v mojem primeru mi je bilo to jasno... Ampak tu je očitno ali neka tečna bakica, ki nima kaj za počet al pa ji je res cupa z njenim odnosom ali bilo čim začela it v nos...

Tako, da pomoje najbolje, da se poskusijo nekako pogovoriti in dogovoriti(če se res ne da osebno pa prek raznih pristojnih služb), glede na to da bodo še kar nekaj časa sobivali.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 55
22.6.2009 17:51:59   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Ja mogoče je pa res dipl. psihologinja. Glede na to, da je (domnevam) nobena od vas ne osebno pozna, ne vem kako lahko sodite kakšna je.
Pač obrnila se je na forum z nekim problemom. Nobeden od nas pa ne ve cele zgodbe, res je da vemo samo njeno plat

a ni ta dovolj, da potegneš neke zaključkeuser posted image

od neke psihologinje se pa vendarle pričakuje racionalnejše obnašanje in poznavanje ljudske čudiuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 56
22.6.2009 17:58:21   
Anonimen

od neke psihologinje se pa vendarle pričakuje racionalnejše obnašanje in poznavanje ljudske čudiuser posted image

Kaksna dipl, Mag, z veliko user posted image .
Mag mehiskih nadaljevank, bi lahko rekla. Takih in drugacnih.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
22.6.2009 17:59:46   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Kaksna dipl, Mag, z veliko user posted image .
Mag mehiskih nadaljevank, bi lahko rekla. Takih in drugacnih.

seveda....sem čisto pozabila na to novo smer.....pa ravno so prvi dipli končali.....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
22.6.2009 18:11:10   
nincrli

Mogoče res.

Mene moti tisti del, da od tam naprej ne bo več prebirala postov, ker nek psiholog bi moral pričakovati, da bodo mnenja različna in ne bodo vsa v njeno korist. Če pa te to moti pač tega ne sprašuješ na forumih ampak vprašaš samo tiste ljudi, za katere veš, da bodo potegnili s tabo, ampak v tem primeru dobiš preveč subjektivne odgovore...

Drugače pa te faks ne nauči kako dejansko delovati v življenu, to se mora znajti vsak sam pa je psiholog al pa rokodelec user posted image

< Sporočilo je popravil nincrli -- 22.6.2009 18:14:36 >

Optimism always works!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 59
22.6.2009 18:26:58   
TomTaylor

jao...a zdaj smo pa že pri njenem poklicu? Drugače pa pravijo, da se za študij psihologije odločajo predvsem ljudje, ki imajo sami s sabo nekaj za razčistiti. Sem o tem vprašala mojo sorodnico (psihoterapevtko) in je potrdila, da je v tem celo nekaj resnice.

drugače me pa njen poklic ne briga.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 60
22.6.2009 18:38:12   
sneguljčica
Joooj, saj človek ne ve kaj bi rekel. Verjetno je ta gospa vedno tako malo črnogleda, kot marsikateri starejši človek, ki je jezen na mladino in njihovo obnašanje ali pač karkoli. S takimi ljudmi se naljažje opravi s prijaznostjo. Verjetno tudi drugim ni všeč, da so čevlji razmetani, ampak so se s tem navadili živeti in vejo, da se ni vredno kregati zaradi tega.
Tepih je verjetno brcnila zaradi ihte, ne morem pa reči, da je to fizični napad na otroka. In to, kar ji je tvoj mož rekel, je grožnja, pa če se vama zdi ali ne. Komaj ste prišli, pa ste se že zaznamovali pri sosedih.
A ni škoda denarja, živcev in slabega imena zaradi ene stare gospe, ki enkrat na teden počisti in pri tem celo malo razmeče vaš tepih in stoličke? Tega pa ja ni težko dati nazaj na svoje mesto... in v miru popiti tiste kavice.user posted image

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 61
22.6.2009 20:08:50   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

jao...a zdaj smo pa že pri njenem poklicu? Drugače pa pravijo, da se za študij psihologije odločajo predvsem ljudje, ki imajo sami s sabo nekaj za razčistiti. Sem o tem vprašala mojo sorodnico (psihoterapevtko) in je potrdila, da je v tem celo nekaj resnice.

drugače me pa njen poklic ne briga.

Tudi sema poznam eno tako punco, ki je bila sama bolj potrebna svetovanja, kot pa da take stvari študira. Ker sem vedno mislila, da mora biti človek, ki se odloči za tak poklic izdelana in trdna osebnost, sem jo vprašala, kako misli opravljati svoje delo, če je pa sama taka razvalina. In mi je povedala, da je ona še v redu, da so ostali še hujši in da se itak vsi odločajo za tak študij, da bi nekako spoznali ali celo razvajali sebe.

Kar se pa tega primera tiče, je težko soditi. Najbrž je krivda kar lepo pol na pol razdeljena.

Stara gospa je pač navajena nekega določenega reda in jo moti vsaka sprememba v njenem dnevnem ciklu. Nekako se ne more sprijazniti z dejstvom, da živi v večstanovanjski hiši, da se lastniki stanovanj menjajo, da prihajajo drugi, drugačni, z drugačnimi življenjskimi navadami ter da niso prišli zgoj in z namenom, da bi njo jezili.

Naši novi stanovalci pa so morda malo preveč vase zagledani in zadeve z mizico, stoli in tekačem niso izpeljali preveč diplomatsko. Poleg tega tu čutim tudi tisti večvrednostni odnos nasproti snažilki in tudi mislim, da z njenim zaslužkom pretiravajo, njeno delo pa omaležujejo. Glede na podatke gre tukaj za stavbo z vsaj dvema stopniščema, neštetimi vhodi, skupnimi terasami. Vse prepogosto ljudje kar nekaj nekam postavijo in čistiti okoli vse te krame ni ravno nedeljski piknik. Tudi prvič slišim, da bi v boloku pred stanovanjskimi vrati čevlje puščali. In če tam stanujejo taki ljudje, se niti ne čudim, da gospa nori. Mislim da vsi poznamo razliko, kaj se pravi čistiti prazna tla in tla, ki so založena z vsem mogočim. 

Imam eno hecno zgodbo na temo snažilke. Ko sem še živela v garsonjeri, je bilo to v takem bloku, kjer je imelo nekaj stanovanj skupen hodnik z vrati, ki so bila zaklenjena (dodatna varnost). In ta notranji hodnik naj bi čistili stanovalci sami. Garsonjera je imela to 'prednost' da je mimo nje vodila tudi pot do trisobnega stanovanja. In plemstvo iz trosobnega stanovanja ni nikoli čistilo tega skupnega hodnika. Ker sem sama zrasla v hiši, pa umazanije ne maram, sem dolgo časa svoj in njihov del hodnika čistila samo jaz, ker se mi je smešno zdelo biti malenkosten. Optimistično sem mislila: en teden bom jaz, drugi teden pa oni. No, hodnik je bil očiščen samo vsake dva tedna. Po kakšnem letu mi je začelo presedati in sčistila sem še kakšni dve ploščici od svoji vrat proti njihovim, potem pa ne več. Kmalu se je izoblikovala črta in žal so 'mačke' iz njihovega dela zelo rade 'primijavkale' k meni. Ampak se nisem dala. Potem pa me je neko soboto ujel sosed in me nadrl, kaj mislim da sem, da čistim samo polovico hodnika. Sama sem bila čisto paf, ampak k sreči se je ob meni znašla soseda iz nasprotne strani  in njega nadrla, kaj misli da je, da morajo drugi namesto njega čistiti hodnik. No, izjasnilo se je da se sosed sploh ni ukvarjal s tem, kdo čisti hodnik, je mislil, da sem snažilka. In potem se je opravičil, da je z mano 'govoril kot z navadno snažilko'. user posted image   S snažilkami se očitno lahko ravna kot s smetmi. In je bil drugače izobražen in kultiviran človek na zelo uglednem delovnem mestu.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 62
23.6.2009 8:25:39   
nincrli
Vijoličarka se popolnoma strinjam, da je krivda na pol razdeljena.

Drugače pa glede tvojega primera, res ne razumem zakaj se nekateri do ostalih tako obnašajo, ker pač imajo nižjo izobrazbo, a v resnici pa se lahko v življenju 100x bolj znajdejo kot pa on sam, ki je imel srečo, da je lahko študiran. Pa takšnih primerov je na miljone...

No kakorkoli že, upam da bojo rešli ta konflikt s čim manj grdega gledanja.

Optimism always works!!!

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
23.6.2009 14:13:12   
amii
Razjezi pa tudi mene čistilka, ki jo imamo v službi. Zakaj lahko ona čisti tako zanič, da bi bilo bolje če sploh ne bi (z isto mokro krpo malce povleče po tleh, pa istočasno po mizi in nato WC školjko, tako da se naslednji dan vsepovsod vidijo kje je potegnila s krpo,....Fuj tajfl), zato ker ima majhno plačo? Pa hudiča, saj imam tudi jaz majhno plačo, pa opravim svoje delo kot se spodobi.

Zakaj je lahko ona sitna in grdo gleda vse okoli sebe, jaz pa se moram strankam smejati in biti prijazna?

Zakaj je ona boga če ima nizko izobrazbo, a jaz pa nisem boga ko sem mogla tolko in tolko let guliti klopi?

Zakaj bi se moral le "prišlek" prilagoditi, zakaj se ne bi tudi čistilka prilagodila novim spremembam......

Mislim da nekatere zagovarjate čistilko, ker je pač "nižje" kot tale, ki je odprla temo. Pa če vam paše ali ne, dejansko je "nižje". In še zadnje vprašanje: Zakaj ne bi bila "nižje", če pa moram biti tudi jaz pod svojim šefom. A upa katera od vas svojemu šefu (pač kdo vam daje plačo) zoperstaviti? Jaz si ne upam in požrem na tone "dreka". Takšno je življenje.

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 64
23.6.2009 14:17:14   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: amii

Razjezi pa tudi mene čistilka, ki jo imamo v službi. Zakaj lahko ona čisti tako zanič, da bi bilo bolje če sploh ne bi (z isto mokro krpo malce povleče po tleh, pa istočasno po mizi in nato WC školjko, tako da se naslednji dan vsepovsod vidijo kje je potegnila s krpo,....Fuj tajfl), zato ker ima majhno plačo? Pa hudiča, saj imam tudi jaz majhno plačo, pa opravim svoje delo kot se spodobi.

Zakaj je lahko ona sitna in grdo gleda vse okoli sebe, jaz pa se moram strankam smejati in biti prijazna?

Zakaj je ona boga če ima nizko izobrazbo, a jaz pa nisem boga ko sem mogla tolko in tolko let guliti klopi?

Zakaj bi se moral le "prišlek" prilagoditi, zakaj se ne bi tudi čistilka prilagodila novim spremembam......

Mislim da nekatere zagovarjate čistilko, ker je pač "nižje" kot tale, ki je odprla temo. Pa če vam paše ali ne, dejansko je "nižje". In še zadnje vprašanje: Zakaj ne bi bila "nižje", če pa moram biti tudi jaz pod svojim šefom. A upa katera od vas svojemu šefu (pač kdo vam daje plačo) zoperstaviti? Jaz si ne upam in požrem na tone "dreka". Takšno je življenje.

A res......user posted image

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 65
23.6.2009 15:06:41   
Anonimen

... se za študij psihologije odločajo predvsem ljudje, ki imajo sami s sabo nekaj za razčistiti. Sem o tem vprašala mojo sorodnico (psihoterapevtko) in je potrdila, da je v tem celo nekaj resnice.

Živel sem v prepričanju da tisti ki jih psihologija res zanima.

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
23.6.2009 15:49:28   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: ...Che

... se za študij psihologije odločajo predvsem ljudje, ki imajo sami s sabo nekaj za razčistiti. Sem o tem vprašala mojo sorodnico (psihoterapevtko) in je potrdila, da je v tem celo nekaj resnice.

Živel sem v prepričanju da tisti ki jih psihologija res zanima.

Tut jz.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
23.6.2009 16:00:00   
rija

amii, daj reci, da si si ga danes ruknila.....

...vox populi...

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 68
23.6.2009 22:37:59   
Rožica I

--------------------
Tudi sama imam kar nekaj brihtnih nad sabo (oz sodelujem z njimi), ampak ker nočem požret niti 0,0001 kg.... tega, kar ti, raje dobro delam in si na račun tega lahko to privoščim  user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 69
24.6.2009 12:52:31   
Virtualna
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

Tudi sama imam kar nekaj brihtnih nad sabo (oz sodelujem z njimi), ampak ker nočem požret niti 0,0001 kg.... tega, kar ti, raje dobro delam in si na račun tega lahko to privoščim  user posted image !

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 70
24.6.2009 12:55:13   
Primoza

Jaz si ne upam in požrem na tone "dreka". Takšno je življenje.

Ni nikarte tako depresivno, no, saj bo posijalo sonce.

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 71
24.6.2009 16:41:43   
amii
Ma ne, nisem nič ruknila, je pa res da sem bla slabe volje včerajuser posted image . Danes je bolje. So me v službi razkurli, da je joj. Pa dobro delam, samo kaj ko to šef noče videt.
Potem pa preberem skozi komentarje, kak ste vsi za to, da se pogovori in "spravi" pa mi je dekl dvignilo user posted image .
Sem se kar postavila v čistilkino kožo in si predstavljala kako se v službi zdirajo in kakšni so odnosi, pa sem si zgleda po tihem kar želela, da bi se zoperstavila šefom, kot se je ona sosedom.
Eh, slabe volje sem bla user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 72
24.6.2009 18:14:30   
Anonimen

Ma ne, nisem nič ruknila, je pa res da sem bla slabe volje včerajuser posted image . Danes je bolje. So me v službi razkurli, da je joj. Pa dobro delam, samo kaj ko to šef noče videt.
Potem pa preberem skozi komentarje, kak ste vsi za to, da se pogovori in "spravi" pa mi je dekl dvignilo user posted image .
Sem se kar postavila v čistilkino kožo in si predstavljala kako se v službi zdirajo in kakšni so odnosi, pa sem si zgleda po tihem kar želela, da bi se zoperstavila šefom, kot se je ona sosedom.
Eh, slabe volje sem bla user posted image

mogoče bi pa mogla enga ruknt user posted image  pa potem šefu povedat, kar mu gre user posted image

(odgovor članu amii)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
24.6.2009 21:36:12   
Rožica I

user posted image . Danes je bolje.

-------------------
user posted image

ROŽICA

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 74
25.6.2009 21:52:23   
čipka

O fak...kje pa spadam jaz, ko nimam izobrazbe in sem sama svoj šef?user posted image user posted image user posted image

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?