Anonimen
|
najprej sožalje glede tvojega prijatelja. sedaj bom napisala bolj splošno kot ne, zato ne vzami to kot napad ali kaj takega. prebrala sem samo prvi list posta, naprej nisem šla brat. tole je bila izkušnja, ki bi vam morala biti v poduk. tisti, ki ste poznali fanta, upam, da ne boste več razmišljali o tem, da bi šli sprobavati konje in boste vožnjo prilagodili razmeram. tu je umrl on, v drugih razmerah umre še kdo zraven. torej, če je bila izkušnja dovolj poučna, boste naslednjič vsi, ki radi pritiskate na plin premislili na posledice, ki se lahko zgode in ne samo na svoj lastni egoistični užitek. toliko bom rekla, poznala sem človeka, ki se je razsul z motorjem. na dopustu je bil v piranu. zmenjen je bil v portorožu. usedel se je na motor brez čelade. pa so mu rekli, naj jo natakne. pa je rekel, eh, kaj se pa lahko zgodi v tako mali vožnji kot je od pirana do portoroža. in je šel brez. prišel je do vzglavja bernardina, kjer je odcep in kjer ljudje prihajajo iz stranske ceste. in kaj je bilo. pridivjal do tam, zletel pod avtobus, ravno tam, kjer se je takrat razsul rudan. odpeljali so ga v izolo, kjer je čez nekaj dni umrl. če bi imel čelado, bi preživel. in tisti, ki so bili zraven, so si naložili krivdo, ker so mu govorili in govorili glede čelade, pa jih ni poslušal. torej, so se počutili krive, pa čeprav niso bili krivi. njegov prijatelj s čelado na motorju je vozil za njim. hvala bogu, da je bil kar nekaj za njim, ker bi s tem potegnil še njega za seboj. meni je žal vsakega mladega. vendar bi želela, da tudi mladi prevzamejo svojo odgovornost in se začno zavedati posledic, ki jih s svojimi dejanji lahko store. upam, da vas je izkušnja kaj naučila in da boste v nadalje res razmislili, ali boste še pritiskali na plin. naše avtoceste še zdaleč niso varne. saj se tudi tam zgodi ogromno nesreč. je bila punca, ki je komajda naredila izpit, ki se ga je zelo veselila, pa je vzela s seboj prijatelje in so šli ravno na avtocesto. pritisnila na plin, prvič vozila avto, jo je v ovinku zaneslo v tisti zid pod mostom, posledice so bile jasne za vse, ki so bili v avtu. izkušnje, ki se nam dogode, so nam v poduk, da nas prebudijo. torej prebudite se in prevzemite odgovornost za svoje življenje, kjer se hkrati začenja tudi odgovornost do življenja drugih. pazite nase.
|