Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Ankica IZVIRNO SPOROČILO: valerija77 Oprostite ampak po moje tudi poligon ni rešitev. Ker bi se jih tam spet nekaj našlo, ki bi ogrožali drugega in ne samo sebe. Da bi bil pa čisto sam na poligonu pa verjetno ne bi bilo zanimivo ker ne bi imel s kom "tekmovati" Se strinjam. Spremenilo se ne bo čisto nič, dokler se ne bo spremenila miselnost ljudi in dokler bodo za take nesreče iskali vzroke v poligonih, cestah, vremenskih razmerah,... namesto v tistih, ki so nesrečo povzročili. Dokler ne bodo ljudje sposobni sprejeti odgovornosti za svoja dejanja in življenja ter življenja drugih. To je najlazje, v eni sapi kritizirati, kaksni smo, v drugi pa apriori zanikati vsak pozitiven ucinek dolocene spremembe. Se popravljam . Bodo spremembe na bolje, se strinjam, da je poligon nujen, pa tudi trening varne vožnje za vse voznike (ne samo novopečene), vendar sam poligon ne bo rešil vseh težav. Niti novi zakoni, niti najsodobnejše ceste, dokler ne bomo pri sebi razčistili. Snoopyka, vsak ima pravico do žalovanja, tudi avtorica te teme. In razumem, da ji je hudo za prijatelja, da žaluje. Ampak to ni izgovor za to, da opravičuje zavestno divjanja. Življenje je vedno nepredvidljivo, marsikaj se nam lahko zgodi, lahko te zadane strela z jasnega. Da pa zavestno izzivaš, to mi ne gre skupaj. In ja, lahko se otrok zaduši v posteljici vsakemu, ampak če ga boš pokrival z odejo čez glavo, je za to veliko večja verjetnost, a ne? Razumeš razliko? Starši kar se mene tiče, tu zraven nimajo nič. Skušaš otroka naučiti najbolje, a ko je polnoleten, je polnoleten - sam prevzema (ali pa tudi ne) odgovornost za svoja dejanja.
|