Anonimen
|
Ulla, naš fant je tudi nekaj časa imel nočne more. Sam je kako leto starejši. Je pomagalo, ko smo se tudi čez dan pogovarjali o njegovih nočnih sanjah. Menda se skoraj vsakemu otroku kdaj taki nočni strahovi pojavijo. sej ne vem, a so nočne more al kva, tud ne vem kaj tako travmatičnega se ji dogaja, revci bogi, da bi jih lohk mela sam pomoje se ji res neki sanja, k včas še kr miži, pa tuli, pa jo morm iz postle vzet, pa zbrihtat, k seb spravt, pol pa zaspi nazaj. pogovor o tem pa zgleda tko - a te je ponoči kej bolelo? ja. a se ti je sanjalo kaj? ja..... u glavnem kr neki.....bomo vidla kaj bo, ko bo večja.... babe eno dilemo mam...kaj bi ve nardile razmišljam namreč, da bi koncu porodniške šla delat na 4 ure in to samo ponoči - od 10ih do 2h. zdej plačo prikazano mam tko bolj kot ne minimalno, pol dodatki nanesejo svoje, ti bi ostali nespremenjeni, plača bi pač šla na pol, pa ker bi blo nočno delo, je še mal boljš plačano, u bistvu bi mi za 4 ure naneslo približno kot če bi jih delala 6......men se zdi zlo mikavno, zarad otrok predvsem, ker bi bla praktično skoz doma, cel dan, če pridem mal čez dve domov, se do 7ih lohk kr naspim, pol otroke v vrtec ob 8ih, pa lohk grem še kako kitico oddremat, pa če bi bla bolana al bilokej, mi neb blo treba bit na bolniški, nobenga mi neb blo treba za varstvo gnajvit itd....je pa res da delo neb blo bohvekaj, proizvodnja, ampak mi dol visi, une 4 ure bi že kej prčkala tam sam da sm jst doma.....
|