|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice in januarčki 2009/II. del
13.7.2009 12:28:39   
petra88
hejlA!
mi se tud še dojimo, čeprov mi že vsi govorijo naj mu že zaćnem dajat.. no ene 2x je probal banano in blitvo in to je to. tudi meni se še nikamor ne mudipa še bolj komot je tako user posted image
ko smo bili na morju smo šli vsak dan z Davidom malo počofotat v vodo, je blo okol 24˚, samo sva ga mi2 držala, ker so bili preveliki valovi. je bil pa tako navdušen notri, brcal kakor le mogel in večji val kot je prišel bolj je vriskal. midva pa komaj stala na tleh user posted image
mi je bila pa najboljša ena babica, nevem al je pršla z 2mlajšima sestrama al pa hčerkama, si je naštimala stol na plaži, se slekla, uni dve sta jo prijele pod pazduho in so šli skupaj v vodo. notri je malo poplavala, poklicala ostali 2, sta prinesli palico jo prijele pod pazduho in so šli do stola user posted image user posted image
ne morem verjet! David mi je zaspal tu na kavču, brez dude, brez vsega! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
13.7.2009 12:45:21   
petra88
a vam nardim par skominov z dopusta? user posted image user posted image

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
13.7.2009 13:53:21   
krtekxx
Od P: 6M1T - 7045g, 69 cm. Dali kri, pa bris za klamidijo in patogene bakterije (iz učka), vode pa ne ker se ji je una vrečka 2x odlepla, ker tako brca. Bom probala zjutraj kaj vode ujet, ker se vedno polula, k jo imam ene pol ure odvito. Ali pa že danes čez dan. So pa vsi in povsod komentirali, kako je živa in ne da tudi sekunde miru...no, ko bi oni poznali še njena bratca, bi se jim jaz in moj dragi gotovo pošteno smilila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
13.7.2009 13:58:21   
kiara24
ojla

Kako smo kaj? Vidim, da ste bile pridne. Mi smo se ful potepinkali včeraj sva z mojim imala tukaj 6 otrok se nama je kar keglalouser posted image . Ampak je šlo.

Zunaj je super ok je vroče samo je super. Midve sva se potepali po KR in s kolegico ki je rodila 5 dni za menoj sva šli na kavo in klepateali pol sem pa jaz po trgovinah hodila in groza polne ljudi ker so se začele razprodajeuser posted image . Greva popoldan z mojim v nabavo.

Kako naj zamotim Klaro ko sedi zadaj sama, ful hitro joka pa ji dam igračke in  vse pa ne pomaga. Komaj se pripeljeva do KR? Sploh če je zaspana.

Ali je možno da ji ziobki sedaj ven bodejo še enkrat spodaj  ne pa zg.user posted image

Krtexx- hvala sem naša pol na netu ja. tidto za EU kartico sem hotela.

Ronja- hvala ti bom napisla nisem še sigurna je kar velik zalogaj in bolj nenavado.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
13.7.2009 14:18:42   
Ploha
naša je bla zanč na pregledu zvagana, tko da ima pri 5 mescih skoraj 8 kg,...aja pa nič posebnega ni s srčkam, to pač zgine ta šum nekje do 1 leta,...

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
13.7.2009 14:24:34   
Nea
Hojla!

Tudi jaz Erika še vedno samo dojim, pojutrišnjem bova potem začela s korenčkom. Takrat bo točno 5.5m.
Mislim pa da pobalin ima več kot 8kg. Ga že ful težko dvigujem, hrbet me boli za user posted image . Danes se je začel postavljat v položaj, da se s trebuha obrne na hrbet. Prišel je do polovice... tako da kmalu pa bo.
Sedet ga jaz še nič ne dam... Podpirala s pojštri ga tudi ne bom. Ko bo čas bo že sedel.

Naslednji teden ima tretje cepljenje in posvetovalnico.

kiara24 - kaj pa če jo daš na sedež zraven sebe? Ne vem kolko bo pomagalo, lahko pa te posluša in ti gleda obraz ko ji kaj govoriš ali poješ. Če se peljem sama je Erik vedno na sprednjem sedežu... s tem da ja airbag na off.

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
13.7.2009 14:31:39   
ronja
A dojite še vse? kolikokrat?

jaz še, kolikorkrat pač hoče - velikokratuser posted image Nadomestila nisem še nobenega obroka, 1x na dan ji dam soparjen korenček, zadnjih par dni, zdaj bojo počasi bučke.

no, grem šivat naprej

Blagor tebi, ulla, jaz čez dan ne morem nič zašit - z lejlo v slingu in medtem ko pojem Ronji pesmice se sicer da kak stavek napisat, ampak šivat tako mi pa še ni ratalo (pa ni da ne bi probalauser posted image ).

hehe, ulla, da pa ti enkrat mene podpišešuser posted image

lih zarad tega se tok trudim na vse druge možne načine, ne na zadnjega možnega... sam opažam, da ne pali in da če bom probavala v nedogled, pa ona ne bo upoštevala, jo bom mela vse manj rada. in tega tut nočem, ker je v bistvu čist ok človek

Podpis.

a si se že naseksalauser posted image za nazaj???

uršika,hehe, ob dveh malihuser posted image user posted image pamžih?user posted image kar sanjaj! Se bova po moje šele, ko bosta onidve začeli seksatuser posted image . No, čeprav včeraj zvečer oz. danes ponoči je bilo pa norouser posted image . Saj pravijo, da je važna kvaliteta, ne kvantitetauser posted image ...

ja, vidim, da ste vse take dobre dušice, pa se ne želite kregat. hehe, ko vam bo tašča kaj takega storila, kot je nama, se boste že drugače pogovarjale

itak!

mogoče je s tvjo isto, pa Lejlo prepusti tebi, ker je še tolk manjša, pa se ji zdi mogoče bolj primerno, da je pri mamici pa tako je Ronja bolj zanimiva ali pa se ji smili, ker se tamala skoz nosi na rokah, ona pa ne.

hm, Ronje ni hotela dat iz rok, pa ko je bila stara 1 mesec... Pa čeprav je bil bratranec pol leta starejši, se je takoj zanjo zagrebla... Jaz mam občutek, da je zaljubljena v Ronjo in to je to.

vode pa ne ker se ji je una vrečka 2x odlepla, ker tako brca

Hehe, pri nas je bilo pa tako komot, ker sem rekla, da naj mi kar posodico dajo, pa se je kar vanjo polulala, pa je bilo. Ful lažje ko une vrečke!

Ronja- hvala ti bom napisla nisem še sigurna je kar velik zalogaj in bolj nenavado.

kiara, kar, nič bat! Pri nas je nenavadnost v držini, pa tudi lubi je ima precej na zalogiuser posted image . Tak da ne boš izstopala;)
glede vožnje: nam pomaga una igračka, ki jo potegneš in vibrira, pa una žaba, ki jo brca in plavajo ribice. Če je zaspana, je najlažje, če ti zaspi v avtu - probaj jo uspavat tako kot doma - pač da je ne držiš, ampak mogoče poješ, mirno govoriš,... to seveda gre, PREDNO se ti že na polno dere. vedno jo prej podoji (če še dojiš), da se malo pomiri, pa nasiti, da bo lažje zaspala. Pa če je tema, ji daj zadaj eno malo lučko, Ronjo je bilo strah v avtu v temi sama zadaj sedet. Moram pa priznat, da je pri Lejli ful manj problemov s tem, zdaj jih praktično ni več kot pa jih je bilo pri Ronji... Mogoče zato, ker ma ves čas sestrico v vidnem polju, pa se bolj varno počuti?user posted image

ploha, čestitke za srček!

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
13.7.2009 15:03:27   
symona
Oj!

A ma kera predlog, kaj se da na hitro narediti iz melone?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
13.7.2009 15:08:07   
Jancci
Midve sva se potepali po KR

A smo se kje srečali?? user posted image

Ploha user posted image za srčka.

Uršika.. moja ima pri 5mesecih in 20 dnevih okrog 7 kil, ene 70 cm, en teden že je gosto hrano in je čist navdušena. Drugače se pa še doji. Plazi se v rikverc, sedi še ne, plavat hodi v razne bazene in je moj mali smejko. Skos se smeje, še ko se joka se vmes mal neha in se smeje in pol spet joka. Faca je!

Khurde možno ja, da ta teden 1x. user posted image Kaj pa ju3?

Ronja hvala! user posted image

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
13.7.2009 15:09:30   
Jancci
A ma kera predlog, kaj se da na hitro narediti iz melone?

Mene povabi, jo bom na hitro pojedla user posted image

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
13.7.2009 15:31:36   
symona
Jancci, ti kar pridi, če ti ni predaleč

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
13.7.2009 15:33:32   
ronja
symona, najhitreje jo kar poješ. Sicer lahko narediš sorbet: malo sladkaš melonin pire in zmrzneš (vmes mešaš). Ali pa kake skutne kocke z melono (biskvit, skutna krema in melona z želejem)...

jancci, zakaj že?

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
13.7.2009 15:37:24   
Jancci
jancci, zakaj že?

za nasvet kako starše vzgajat user posted image

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
13.7.2009 15:38:52   
Jancci
Jancci, ti kar pridi, če ti ni predaleč

ja glede na to, kolkrat bi se mogla zaradi tamale ustavit, bi vrjetno prišla 1x avgusta?user posted image

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu symona)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
13.7.2009 15:46:42   
ronja
za nasvet kako starše vzgajat user posted image

aja, hehe. KOt male otroke, tiste res male! Jaz sem lani vedno pisala, da je lažje se karkoli zmenit z 1letnico kot z 61 letnico!user posted image vem, zakaj, sem to pisalauser posted image .
Vzgajaš jih enako, v bistvu: z veliko ljubzeni in potrpljenja in z neomejeno količino doslednosti - ta je še precej bolj pomembna kot pri otroku, ker ta bo naslednji dan "kot nov", lahko začneš od začetka, če ga enkrat polomiš, ne bo panike... Pri 61letnci boš pa eno napačno potezo kar dolgo popravljala, da boš prišla spet na nulo... Evo, kako je nam ratovalo:
- striktno ne nagrajevat nezaželenega vedenja (če se recimo mami/tašča nalima na vrata, da bo z vnučko, enostavno spokaš z vnučko, seveda, stran - če bo vsakič videla malo, kadar bo hotela "navratit na vrata", potem bo to tudi vedno počela)
- nagrajevat zaželeno vedenje: npr. pri meni zdaj če vzame "manj oboževanega otroka" v roke, jo strašno pohvalit, kako jo ima ta otrok rad itd... oz. kar se hrane tiče: "kako lepo, da ste ravno zelenjavno juhico skuhali, ki jo ima Ronja tako rada"...
- NIKOLI ne odgovorit na njihove "ideje", ker "kdor molči, pritrujuje" - vsaj pri moji tašči. Vpraša 10x, valjda 10x rečeš ne, ona vpraša še 11tič, tebi se zdi neumno, pa si tiho in zanjo je to ja. Torej striktno vsakič rečeš ne, če pač misliš ne. Ne jih pustit sanjat nečesa, kar ne boste pustile, ker ko se enkrat zasanjajo, se bojo sanj oklepale... Recimo moja tašča je sanjala, da ko se bo Lejla rodila, bo pa ona mela Ronjo... Sem jo striktno vsakič ustavila v teh sanjah, da bomo lepo skup in je enkrat končno dojela in se vdala.
če se še kaj spomnim, ti sporočim oz. napišem.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
13.7.2009 15:50:37   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

khurde ma kaj ti bo tolk dnarja...dnar ljudi pokvar ...

moj karakter bi že preživel to sedmico user posted image user posted image user posted image

ulla, za un set ne vem... še nisem rabla

uršika, tamala gre tja nekam prot 8 kilam, en mesec nazaj je mela čez 7. sedi še ne, se pa postavi na vse štiri in se gunca, pa v "trikotnik", tko da se bo verjetno kmal sama posedela. zaenkrat jo sam dojim, kolikokrat hoče, z GH bom počakala, da bo 6 mescev stara. kopa se v banji, zaenkrat, septembra greva na plavanje za dojenčke. spi tko-tko, je en mali hiperaktivc. a še kej? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Kar se bazenov tiče pa: dojenčki ne smejo v navaden bazen, še manj pa v toplice. Samo v bazene, kjer je recimo vadba za dojenčke, ker so prilagojeni njim (višje temperatura vode, preceeeeej strožji kriteriji za bakterije, manj klora in nobenih večjih količin mineralov, ker je vse to lahko precej slabo za dojenčke). jasno, vsak po svoje, lahko dojenčku ne bo nič v navadnem bazenu, ampak to so priporočila - direktno od teh, ki se prav s tem ukvarjajo oz. raziskujejo.

podpišem user posted image

sem pa mislila, da mam sam jaz ene predsodke do tega, pa da spet "kompliciram" kot bi kdo reku... user posted image

petra, ti kar prilimaj kako slikico, pa priden ta tvoj pob, da kr tko zaspi!

ploha, super za srček!

jancci, kaj pa v sredo? jutri gremo verjetno mal okoli z mojim, v sredo pa 100% ne. če bi še katera prišla, naj se pofočka!

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
13.7.2009 15:52:53   
khurde
haha, ronja, ma ti bi lah že priročnik napisala! user posted image user posted image user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
13.7.2009 16:06:49   
ronja
hehe, zbiram material, tak da z besedo na plan, punceuser posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
13.7.2009 16:20:02   
uršika***
hvala za tole, kar ste napisale.
da malo vidim kje smo.
mi smo imeli vmes še fizioterapije s tamalim, ker je bil v trebuhu full velik in se je malo nagibal v eno stran, da je imel dovolj prostora. ta položaj mu je tudi najbolj odgovarjal zunaj trebuha- to se je najbolj videlo ko je hotel zaspati samo na eni starni, samo eno zizo bi imel(sva se potem navadila leže), drugače pa s prostim očesom ni bilo videti te napakice- to je videla zdravnica in naju poslala na mini fitnessuser posted image
no, tam pa z malim počne vse živo- tako da se mi kotali že več kot en mesec in pol, sedi pa brez opore že tudi zelo lepo. seveda si jaz tega  nebi upala početi kar tako sama, kot dela ta fizioterapevtka, ko pa mi je pokazala, kako se lahko razgibavamo in kaj moramo vse počet, se je mali zelo na hitrco vse naučil. Samo na vse štiri se pa še ne postavlja.
je pa tudi zelo velik. blizu 9 smo že. imamo v sredo pediatra, pa bomo točno videli.

jaz pa nisem imela več dovolj mleka- najbrž zaradi stresa, žalosti, preobremenitve, ko sva bila sama, pa še vso to sranje s taščo,... pa je prineslo svoje. tako da imam mleko samo še enkrat ponoči in zjutraj. se pa takrat stiskava pa muckava bolj, da nadoknadiva ostale obrokeuser posted image .
en obrok- kosilo smo že nadomestili(zaradi njegovega zanimanja za hrano. sem mislila, da bo trajalo dlje, da se bo navadil na GH, žličko in to, pa je takoj pokapiral in je steklo zelo gladko. sedaj pa tako uživa ob vsakem obroku, da je res veselje gledat kako papca.
danes bom poizkusila še z večerjo, da vidim, če bo slučajno prespal celo noč. ja, vem, sanja svinja kukuruz,...user posted image

ma, vidim, da z mlekom ni več ravno zadovoljen in mislim, da sem se pravilno odločila.(upam)pa še manj kot dve uri je prej zdržal med obrokoma, sedaj pa 3,5 ure.
mi je pa začel zdaj bolj lepo spati čez dan. hvalabogu, ker prej včasih cel dan ni- hiperaktivec.

ja, pa oblekice bo treba spet zamenjat- 68 je premalauser posted image user posted image user posted image , kapice so tudi na knap,..nekaj malega sem že zamenjala, bo pa še treba,...
a imajo za dojenčke tudi kaj razprodaj????

šibam na sonček, sta moja poba že zunaj, jaz pa sem prišla mlo k vam- moram pridet na tekoče z dogajanjem, moram vse za nazaj izvedet.
a imate kakšen seznamček s kilami, kdaj imate pediatra in podobno?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
13.7.2009 16:25:16   
petra88
par utrinkov z morja :

user posted image

ta hrib je bil pa najboljši user posted image
user posted image

še ena plaža:
user posted image

na teli plaži smo bili mi:
user posted image

in še KU-KUK:
user posted image

khurde saj to je slučajno tako zaspal, pomoje se že od 1 meseca ni zgodilo da bi sam zaspal. tudi zvečer ni šans, da bi sam zaspal. na joško in potem počasi ga zmanjka. sem si že nabavla uno knjigo, ki jo je Jancci predlagala, pa so mi že pisali iz knjižnice, da bo pretekel rok user posted image morm podaljšatin prebrat in proat prakticirat, če bo šlo.

Ulla ti si iz Mozirja.. poznaš kakega malega Lenarta?? user posted image

sem vas uspela prebrat!!!! user posted image user posted image sem rekla, da bom rabla 1 teden user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
13.7.2009 16:29:39   
uršika***
Ronja v priročnik dopiši, da se je potrebno taščam izogibati v veeeeeelikem loku in se družiti z njimi samo toliko, kolikor je nujno potrebno. držati je treba distanco!!! drugače si mislijo, da so ti toliko pomembne kot lastna mami- no, vsaj moja(ampak ona je seveda posebna sortauser posted image , ki misli, da jo moram imeti rajši kot lastno mater in je bila užaljena, ker sem z njo sedaj po rojstvu še bolj povezana)

Bolj ko berem svoje stavke vidim, da ima moja tašča resne probleme s samopodobo. in seveda s tem, da se mora svet vrteti samo okoli nje. čim je nekdo drug v središču pozornosti ima že nos do tal in se počuti nezaželjeno.
primer za psihiatra za moje pojmeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2746
13.7.2009 16:32:29   
ronja
Aja, še podatki, uršika: še dojim, nič ne dodajam, mleka imam še pa još, dobi pa zdaj že 1x na dan soparjen korenček + moje mleko + podoj po kosilu. Težka je 7240g in ima 67 cm, zdrava in lula na kahlico oz. wc (kjer jo pač držim). Samostojno še ne sedi, tako da bi se sama usedla, se pa že usede iz polsedečega položaja, samo se potem še prevaga, če je ne držim. (je pa ona že pol leta stara, v bistvu že skoraj 6,5 mesecev). Kaj si še vprašala?

a imajo za dojenčke tudi kaj razprodaj????

Če majo petične mamice, potem ziheruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2747
13.7.2009 16:38:17   
petra88
petične

kakšne so to?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
13.7.2009 18:39:02   
VRTNICA84

Oj!

Ste me morda kajh pogrešale?

Nisem se mela časa javit, ker sem ves čas zasedena z nečim in mi sploh ne rata prit do računalnika.

Meni pa je naša mala začela zavračat flaško. Sploh noče več jest adaptiranega mleka. Ima katera kakšen nasvet, kaj naj naredim?

Midve pa sma se kopale v malem bazenčku.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
13.7.2009 18:39:57   
VRTNICA84
3895339.

Ko se otrok rodi, si ne moremo kaj, da ga ne bi ljubili in skrbeli zanj.
Epictetus

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Dobri možje
Admin

Kateri "dobri mož" obišče vašo družino in obdari vaše otroke?

Božiček (20%)

Miklavž (28%)

Dedek Mraz (7%)

dva od naštetih (30%)

vsi trije (13%)

noben (3%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!