tecka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaminek pri nas pa že v kaminčku gori, ker se mi zdi, da ni kej preveč toplo notr, okol 20 st. je. tko,da bomo šlo zvečer lepo gor poležavat, pa kakšno knjigco v roke, pa bo. pa ve? ste že kaj zakurle? Živ, punce. Tudi pri nas že gori v kaminski peči - že en teden. Ko je temperatura v dnevni padla na 19 stopinj, sem začela kuriti. Hišo imamo v senci, tako da je pri nas kar hladno. Včeraj je bilo čez dan zunaj samo 15 stopinj. Je pa res, da ne pretiravam. Kurim do 12h ali 13h, potem pustim, da pogori. V dnevni je prijetnih 22 stopinj, drugod 21. Lani sva bila še brez otročka (pa tudi brez kaminske peči), pa sva centralno začela kuriti 16. septembra. Majana, meni je kolegica rekla, da bo otroček po cepljenju bolj miren. Figo, naš je bil 3 dni bolj živahen. No, včeraj je že več spal. Žal pa tudi Srečko spi večkrat po ene pol urce. Jaz bi raje videla, da gre čez dan spat 1x ali 2x za dlje časa. Tako pa nimava nikakršnega urnika. Mogoče je krivo tudi moje pomanjkanje mleka in navajenost, da se dojiva na 2 uri. In ker je lačen pač ne more spati. Uspavanje: Čez dan zaspi v vozičku ali na joški, ga je pa treba zvečer uspavati. Če to dela mož, se z malim guncata na telovadni žogi, če pa jaz, pa najprej probam v zakonski postelji - duda, uspavanka na varuški in božanje. Je pa res, da jaz mogoče pridem na vrsto 1x na teden. REs sem razvadila malega. Zjutraj se drugič dojiva ob 5h, 5.30, ga dam nazaj v posteljico, pa žal ni miru. Najkasneje ob 6.30 ga moram vzeti v zakonsko posteljo, kjer spiva do približno 8h. Danes ponoči sem prvič opazila, da sesa palec. Sem mu takoj dudo uturila. Je pa hudič, ker jo je treba ene parkrat pobrat, ko mu pade z ust. Ja, kot kaže ga bomo navadili na dudo. Športni del vozička: mi imamo še kar košaro, je meni bolj udobno, če v vozičku zaspi . Sem se pa tudi jaz včeraj spraševala, kako hudiča veš, kdaj je pravi čas za prehod. Naš se v košari zaenkrat buni samo, če mu je vroče. Kot kaže, bo mož kupil svoj avto in bom jaz malo bolj mobilna. Seveda bova šla s Srečkotom najprej malo zapravljat:). Zdaj pa eno butasto vprašanje. Če se prav spomnim, se da v živilskih trgovinah lupinico namestiti na nakupovalni voziček? Sicer imajo tudi take vozičke s sedežkom za otročke, pa se mi zdi Srečko še premajhen za to?
|