Naty*Taja
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 Aja, a ima katera kak nasvet kaj pomaga proti napihnjenosti? Ampak ne od malega, ampak moji... Imam čisto napet trebuh, tako da me že vse boli, pa vetrove, in mi ni jasno od kje, ker ne jem nič prepovedanega... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys Majana, tale napihnjenost - bodi pozorna, glede na tvoje slabo počutje, da nebi bilo slučajno še kej druga narobe s tabo. Recimo kako nezadostno čiščenje al kaj podobnega. Nočem te strašit, sam opozorit, da je tudi kaj takega mogoče in ni glih fajn. Bi blo mogoče dobro, če bi si kak uz trebuha privoščla. Al pa vsaj svojga g poklič in vprašaj za nasvet, če bi bilo slučajno dobro it na kak pregled. A patronažna še kej pride - tudi njo lahko izkoristiš za kako vprašanje in pregled sebe. Al pa jo pokličeš... Proti napihnjenosti, oz. za odvajanje vode pa pomaga čaj iz češnjevih pecljev. Teh je zdejle dost. Pa koprivin čaj. Al pa kaka aktivija jogurt. Janci - za bradavice bi bilo mogoče bolje , da si nabavih Lanolin v lekarni. Se mi zdi, da bolj pomaga celit, pa še spirat ga ni treba. (bepanten bi načeloma morala spirat pred naslednjim podojem) Pa obstajajo tudi hladilni podložki za joške, oz. celo taki, ki imajo not nekaj, da ti pocelijo. Poglej si malo na kaki spletni strani kake otroške trgovine. Pa v lekarni po moje tudi tole dobiš. Kar se pa šivov tiče sem jaz napisala, da sem bila šivana in imela vnetje, pa ne vnetje nožnice, ampak teh šivov - se mi je zagnojila zadeva. To sem misla. Drugače pa tudi za ono vnetje, bi ti pomagala kopel iz hrastovega lubja. Pa meni je bolj, kot canesten pomagal Daktarin. Tira - če se prav spomnim se vidva ne dojita, a ne? Za težko kakanje je lahko krivo tudi umetno mleko...Mogoče probate zamenjat. Drugače pa masaža, pa našadvva če nista mogla kakat, sem z naoljeno bibapalčko malo po ritki požokala. (čist rahlo) pa tudi gre lažje. Drugače pa čakat, da se zadeva uravna. Kar se rejenja malih tiče - ne vem kaj tolk komplicirajo s temi tehtnicami zdej!! Dejte se ne obremenjevat preveč. Na prvem pregledu je panika, če mali vsega skup ne pridobi 500g in več.. Tak da 20-30 g na dan je po moje čist ok. Eh punce, čim bolj sproščeno, pa bo vse steklo. Poslušajte sebe in svojega otročka, pa čimmanj vseh raznoraznih nasvetov, tudi dohtarjev in sester, ker se njihova mnenja tak krešejo včasih, da je kr brezveze, mamice pa cele panične in negotove še bolj, kot je treba! Men gre to res na živce. Mi bomo imeli tatretjega v razmiku 4 let , pa je blo še pri vsakem kaka nova fora, kako in kaj, pa kaj moraš, pa kaj ne.... Bedarija. Otročki sami povedo in ko se jih naučiš "slišat" je vse čist izi. Prve tri mesece preguraš, če jih zvija, jih pač zvija - jaz sem zato, da se jih takrat tolaži, ker si res ne morejo nič pomagat. Ko pa to mine je pa tudi vse ostalo lažje! Lep dan vsem in čimlepše preživite prve mesece s svojimi sončki!