Janci F
|
Mislim, da je počasi čas, da se vam spet malo javim. Veliko vas pravi, da imate premalo mleka, jaz sem pa pravo nasprotje, saj imam izredno veliko mleka. Naš Tom pa ima izredno močen sesalni refleks in zato imam pogosto ranjne bradavici (levo nonstop) in seveda že skoraj od začetka zato uporabljam nastavke. Opazila sem že, da je To ko je bruhnil malo mleka, bruhnil tudi kri in prvič sem se resnično ustrašla in takoj klicala babco. No, da pa stvar ne bo preenostavna sem sedaj uspela pridelati še mastitis, prvi dan me je noro vročina kuhala (zunaj 30 stopinj, jaz sem bila oblečena v flis jopico in pokrita z dvema odejama in me je še vedno kar treslo od mraza. Vem, da je prva stvar ob zastoju mleka praznjenje dojk in to sem tudi naredila, vendar sem bila tako šibka, da me je moral dragi držat, da sem si lahko izčrpala mleko. Poklicala sem babco, ki mi je svetovala naj grem pod topel tuš, si zmasiram dojki in potem še malo načrpam, kasneje naj si dam pa gor še mrzle obkladke in če ne bo potem vse ok ali če se ponovi naj grem do zdravnice po antibiotike. Po praznenju, masaži, obkladkih, 2x dojenju je bilo boljše, vendar sem bila pa popolnoma izmučena. Naslednji dan se je zgodba ponovila, zato sem poklicala zdravnico in poslala moža po recept in antibiotike. Ne maram tablet, vendar to je edini način da bom lahko Toma še naprej dojila ( k sreči, so sedaj taki antibiotiki, da lahko dojiš zraven). No in danes zjutraj dojim Toma in potem pri previjanju spet opazim, da je popil mojo kri (ker občasno malo polije) in sedaj moram Toma dojiti samo na desni dojki (k sreči mu že ta več kot zadošča za en obrok, ker imam res veliko mleka), levo si moram masirati, obkladke dajat in črpati ven mleko, ki pa bo (sploh če bo krvavo) romalo v kanalizacijo. Leva bradavica me ves čas boli, ko si črpam mleko ali dojim pa noro boli, ampak to bo treba delat, če ne želim še več vročinskih navalov. No, dovolj jamranja. Tom je bil včeraj ves nervozen, predvsem popoldne mislim, da so ga začeli matrati krči in še vročina. Ponoči je pa spal od pol enih zjutraj do pol osmih, tako da smo se vsi trije naspali. Sedaj se pa počasi odpravljamo na en kratek sprehod. Gremo v pikapolonico pogledat, če imajo od MAM ročni prsno črpalko, kjer se da določati jakost črpanja. Avent ima z regulatorjem samo električno in stane 150,00€ kar se pa meni zdi noro velik, sploh glede na to da Aventovo ročno že imam (samo se ne da nastavljati jakosti). Če ima kakšna kakšen nasvet ga bom zelo vesela. Upam, da vas nisem preplašila. Maksimalno uživajte v današnjem, malo hladnejšem dnevu.
|