|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
22.9.2009 22:24:39   
mk8
Očitno je naša še hujša "manekenka" - ima šele 5.200 približno. Sem tudi jaz že probala z dodatkom pa ga noče - malo popije, potem se pa samo s cucljem igra user posted image user posted image . Jokava pa čez dan ni, tako da predvidevam, da imam dovolj mleka

In zdaj smo trije...
Veronika, 4.6.2009

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
22.9.2009 22:29:04   
majana79
Nič se skirat punce, važno da user posted image lepo napredujejo. user posted image  

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
22.9.2009 22:30:58   
July08
POSEDANJE po moje še malo prezgodaj. Naše user posted image še nikakor ne posedam, in sem prav nervozna, ko jo kdo drži v naročju tako, da mu "sedi" na kolenih. Se strinjam z Meti, da je pravi čas takrat, ko se user posted image samo dvigne v sedeč položaj. Pri mlajšemu sinetu smo imeli težave zaradi neprave drže, in me P opozarjal, da naj otrok čim dalj časa leži, čimveč na ravni podlagi.
Naša Julija še sploh ne drži glavice, ves čas se ji maje, tako da ji moram z roko dajati oporo.
Res zanimivo, kako različni so naši user posted image

Joj, alarm, grem in če bom lahko, kasneje še kaj pokomentiram.
Nočko user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
22.9.2009 23:33:30   
July08
Da sporočim še podatke o naši Juliji:

NICK                        (PDP)     RODILA     PODATKI  
24.July08                (13.06.)    10.06.      Julija (4200 g, 53 cm) 
1. mesec:
  nismo imeli pregleda & tehtanja
2. mesec: 6140 g, 61 cm
3. mesec: 7070 g, 63 cm
4. mesec:
Naslednji pregled: . 21.10.

Vnaprej hvala, če jih bo katera objavila na seznamu.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
23.9.2009 0:21:08   
10ka
meti21 - se strinjam glede tvojega komentarja o posedanju

mi smo imeli danes celjenje in je bila katastrofa. najprej sva čakali več ko uro, tako da je bila ob cepljenju je čisto razdražena in ji seveda pikanje dodatno nibilo všeč.

stolček bumbo - ga imamo še od prve punčke, pa ga nismo uporabljali, ker ji ni bil kul. ga ne bomo tudi sedaj - ko bo katja lahko sama sedela, bo sedela na trip trapu ali antilopu. če katera rabi bumbota (roza barve) naj mi javi na ZS. smo pa kupili tegale antilopa od ikee. ga mamice ful hvalijo, pa še 10 € stane.

user posted image

slikice otročičkov - ma sami cortki so user posted image

manekenske mere - jim ima tudi katja. P je rekla da se redi OK, tako da vztrajam pri dojenju.

tecka - čestitke za kotaljenje oz samostojno obračanje!!! naša pride samo do boka, ampak bo že počasi tudi do trebuščka. joj, še malo, pa se bodo kotalili!

imam eno vprašanje. opazovanje rokic in igranje s predmeti- ali se vaši user posted image že igrajo z ropotuljicami, jim sami namerno primejo, namerno tolčejo po igračkah v igralnem centru itd? se mi zdi da naša tega še ne dela, rokice tlači v usta in jih opazuje, grabi stvari, samo se mi ne zdi, da to dela s kakšnim namenom. tudi prvorojenka tega ni delala, pa ni imela nobenih problemov s fino motoriko kasneje (obvladala pincetni prijem, samostojno jedla pri 12 mesecih itd). kako je pa z vašimi user posted image

< Sporočilo je popravil 10ka -- 23.9.2009 0:22:25 >

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
23.9.2009 8:04:46   
bačko
Jutro!
Kaminek tudi naša se ko leži na hrbtu dviguje glavo in malo hrbta.Kot bi delala trebušnjake.In ko je držim v naročju se čisto pokonci lepo usede in drži glavo kot velika punca.Pri nas je kar v gugalniku ko jemo kosilo.
Glede posedanje mislim da otrok že sam nakaža kdaj je sposoben.Eni so bolj močni in lahko se že prej posedajo eni pa so bolj šibki pa ne gre.Jaz vem da je Žana že pri 4 mesecih zelo lepo sedela ob opori.
Tira tvoj sinček pa je pravi fant.Močan.user posted image user posted image user posted image
Lora je tudi začela pasti kravice in tudi čaj je končno začela piti.Ko prase kravic eji še čisto malo manjka da se ne prevali in trebuha na hrbet.
July prava lepotička.Kako se lepo smejčka.user posted image user posted image user posted image
10ka naša še ne prijema ropotiljic in igračk sama.Če ji dam v roko potem daje takoj v usta in se pogovarja.Sama pa še ne prime.Ista je kot tvoja.Bo že ko bo hotela.Jo nič ne silim.

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
23.9.2009 8:06:56   
Hanuši
Dobro jutro,

tako kot sem enkrat že napisala, naši junijčki so res pravi cukri.user posted image  za vse male zakladke.

IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

imam eno vprašanje. opazovanje rokic in igranje s predmeti- ali se vaši user posted image že igrajo z ropotuljicami, jim sami namerno primejo, namerno tolčejo po igračkah v igralnem centru itd? se mi zdi da naša tega še ne dela, rokice tlači v usta in jih opazuje, grabi stvari, samo se mi ne zdi, da to dela s kakšnim namenom. tudi prvorojenka tega ni delala, pa ni imela nobenih problemov s fino motoriko kasneje (obvladala pincetni prijem, samostojno jedla pri 12 mesecih itd). kako je pa z vašimi user posted image

10ka pri nas že samostojno zagrabi in drži predmet, si ga nekaj časa ogleduje, nato pa hop v usta, se mi pa niti slučajno še ne vali s hrbta na bok, kaj šele cel obrat na trebuh. Ko je na trebuhu se sicer poskuša malo prevalit, vendar bolj iz tegote, ker mu pozicija na trebuščku sploh ni všeč.

Tko, da se vsak  razvija po svoje in sploh ni pravila, da bi morali vsi obvladati vse.

Še prehitro jih bomo lovile in jim neprimerne stvari iz rok vlekle

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
23.9.2009 8:16:50   
kaminek
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Bumbota dobiš skoraj povsod, lahko pa ga pogledaš tukaj http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160188 

Mislim, da pa sem zadnjič v BC-ju videla tudi mizico za zraven.

Meni ga bo posodila soseda in ga bom začela uporabljati kmalu potem, ko bo star 4 mesece.

sm ga opazila med iskanjem stolčka. kako pa funkcionira, mislm, a so otročki zadovoljni. mal se mi zdi, da niso potem tolk okretni. drgač pa je preprost, fajn.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
23.9.2009 8:35:20   
kaminek
sam tale stolček bumbo se mi pa zdi kar okoren; ne morš ga zložit na hitrco, ni oblazinjen, je bolj robusten. mi bomo nabavli kar v BC od haucka, smo se že čist odločl.

posedala pa jo še ne bom, kr sm tud mnenja, da za hrbteničko ni dobr. sam mi imamo pa tako vpitje, če jo recimo imamo na rokah in jo imamo v polležečem položaju, začne takoj navijat in mormo jo dat mal v sedeči položaj. grozno. pa vse bi kr sama nardila, kr mal preveč dela za to starost. z njo gre vse v usta, pograbi in si baše sto na uro, da že čist rdeča rata od jeze, ker si ne more vse naenkrat stalčt.user posted image user posted image

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
23.9.2009 9:35:06   
bačko
No pa še ena slikica naše Lore:
user posted image

(odgovor članu kaminek)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
23.9.2009 9:53:21   
meti21
Ojla user posted image user posted image user posted image

Našuser posted image je dobil ponoči vročino okol 38 v ušesku tko da sem mu dala ob 5ih svečko, ni bil pa nič nemiren zaradi vročine, zdaj je nima in upam da je bilo to to, je pa bila to reakcija na cepljenje, zdravnica mi je rekla da lahko dobi vročino v roku 24 ur in res, jebela... tamala ni pa nikoli imela vročine po cepljenju, kako smo si različni!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
23.9.2009 9:55:11   
meti21
Aja, če ne bi doživela vročinski krč pri taveliki mu pomoje še ne bi dala svečke, tko sem pa kar v strahu pred to vročinouser posted image

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
23.9.2009 10:03:28   
majana79
Kako si pa vedela, da je dobil vročino? A si ga kontrolirala, ali je imel kakšne druge znake? Ker jaz stalno razmišljam kako bom sploh vedela da je Jure bolan... user posted image

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
23.9.2009 10:03:35   
meti21
Bačko, tvoja je tut že prava "babnca"user posted image lušna

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
23.9.2009 10:07:30   
meti21
Normlno se je zbudu za jest in sem takoj čutila da je vroč pol sem mu pa še tem zmerila in je blo, zdej že skor uganem kok ma, k sem pri taveliki skor doktorirala iz vročine. Z ustnicam probam čelo in takoj vem al jo ima al ne.

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
23.9.2009 10:07:34   
July08
Pozdravljene!
Jaz sem ravno pri "zajtrku", čeprav sem že od 6h pokonci.
Julija je prehlajena in kašlja. Odkar sta fanta od 1. septembra v vrtcu, smo bolj ali manj vsi prehlajeni. Dva dni nazaj je imela Julija celo vročino, izmerila sem ji 38,4 v ušesu in ker je neprestano jokala, sem ji dala svečko. Potem se je umirila in zaspala za 3 ure, in se zbudila nasmejana.
Meni je prav zoprno to prehodno obdobje ravno zaradi viroz, prehladov,... Ko peljem fanta v vrtec so vsi otroci šmrkasti in kašljajo user posted image
Upam, da ne bo prišla še kakšna gripa...

Ko berem, kaj vse že počnejo vaši otročki, sem kar presenečena. Julija se še nič ne obrača, dviguje tudi bolj malo. Zelo rada opazuje različne igračke, prime jih pa bolj po naključju.
Seveda bodo pa vse vse obvladali ob pravem času. Jaz raje vidim, da gre ta razvoj bolj počasi. Prvi sin je bil namreč zelo hiter, z vsem je prehiteval, tudi shodil je pri 9,5 mes., potem je pa ves čas padal in bil neroden.
Drugi je bil bolj počasen, bolj siguren, pa mi je bilo bolj fajn.

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
23.9.2009 10:08:58   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: meti21
Bačko, tvoja je tut že prava "babnca"user posted image lušna

Ja, res jeuser posted image user posted image user posted image . Se podpišem.
Sta si z Žano zelo podobni? Meni že zgleda tako, ko primerjam fotki.

< Sporočilo je popravil July08 -- 23.9.2009 10:10:22 >

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
23.9.2009 10:09:41   
meti21
Majana boš videla mama najbolje VE, da njen otrok ni "taprav"

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
23.9.2009 10:18:26   
Hanuši
IZVIRNO SPOROČILO: July08

Ko berem, kaj vse že počnejo vaši otročki, sem kar presenečena. Julija se še nič ne obrača, dviguje tudi bolj malo. Zelo rada opazuje različne igračke, prime jih pa bolj po naključju.

ja mamice, pa še nekaj moramo vzeti v obzir, da eni so rojeni že maja, drugi pa konec junija. Pri treh mesecih se pa vsak dan zelo pozna.
Naš še do pred kratkim ni hotel kravic past, evo zdaj imamo pa glavico ful v zraku in to z nasmehom, tko kot mannina, pa mi je bilo to en teden nazaj še misija nemogočeuser posted image

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
23.9.2009 10:22:15   
Mala_princeska
Daaaaan,

mene je pa včeraj skuhalo - zeblo me je, potila sem se k norc user posted image . Je na srečo že bolje, Manca pa je spala od 19h-skoraj 2 zjutraj, pa potem seveda po dojenju in previjanju do 7h...Ma še dobro, da user posted image vejo, kdaj morajo mamico pustiti pri miru.
Zjutraj smo pa Nini klopa z ramice odstraniliuser posted image . Na kaj moram biti pozorna???

user posted image Samo link je, je pa vsaj nekaj, da "pokažem" našo Julijo user posted image

Iiii kak cortek user posted image user posted image user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: 10ka
imam eno vprašanje. opazovanje rokic in igranje s predmeti- ali se vaši že igrajo z ropotuljicami, jim sami namerno primejo, namerno tolčejo po igračkah v igralnem centru itd? se mi zdi da naša tega še ne dela, rokice tlači v usta in jih opazuje, grabi stvari, samo se mi ne zdi, da to dela s kakšnim namenom. tudi prvorojenka tega ni delala, pa ni imela nobenih problemov s fino motoriko kasneje (obvladala pincetni prijem, samostojno jedla pri 12 mesecih itd). kako je pa z vašimi

Igračko na igralnem loku sama udarja, sama grabi igračko, z ropotuljico maha (če ji jo dam v rokico).
Edino rokic(dlani) ne razpre in ne maha z njimi pri kopanju - sicer ne joka, vendar rokice v pestko drži.

Mere otročkov - naša je v primerjavi z drugimi tudi bolj manekenka user posted image user posted image user posted image - no komaj čakam drug teden, da vidim koliko je pridobila na teži. Nosiva pa 62 št.oblačilc. Se mi pa zdi da otroci z MF hitreje rastejo in pridobivajo? user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
23.9.2009 10:24:49   
majana79
Hvala meti user posted image

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
23.9.2009 10:28:41   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

Tko, da se vsak  razvija po svoje in sploh ni pravila, da bi morali vsi obvladati vse.

Še prehitro jih bomo lovile in jim neprimerne stvari iz rok vlekle

Se strinjam.

A ste gledale včeraj "Preverjeno", ko je bila resnična zgodba o deklici, ki se je med vožnjo dušila z bonbončkom in so jo na srečo rešili, potem pa so govorili in ljudi na ulici spraševali o zadušitvah. Ena mamica je rekla, da ni mogoče da se bi njen otrok dušil čist šokirana, da češ njenemu otroku se to ne more zgodit (kakšna mamauser posted image ). Ma saj bog ne daj da se to komu zgodi, samo prispevek je pa dal misliti in kazali so kako otroku pomagati.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
23.9.2009 10:32:37   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

ja mamice, pa še nekaj moramo vzeti v obzir, da eni so rojeni že maja, drugi pa konec junija. Pri treh mesecih se pa vsak dan zelo pozna.
Naš še do pred kratkim ni hotel kravic past, evo zdaj imamo pa glavico ful v zraku in to z nasmehom, tko kot mannina, pa mi je bilo to en teden nazaj še misija nemogočeuser posted image

Res je, se kar pozna skoraj 1 m razlike med našimi sončki, ko smo mi rojeni konec junija.

Dvigovanje in obračanje - tudi mi še ne vemo kaj je to.

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
23.9.2009 10:35:19   
meti21
Mala_princeska-klop, opazuj 2-3 tedne, če bi se začel delat rdeč kolobar okol, ampak mislim da ni panike

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
23.9.2009 10:37:19   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

off topic

Mala princeska ali imaš dostop do izpitnih rokov????Prosim, če pogledaš, hvala

Evo me user posted image user posted image user posted image

Izpiše:
"Dostop do izpitnih rokov onemogočen".

Pri še eni sošolki je enako. user posted image user posted image user posted image

Menda se to nedeljo začne tuj jezikuser posted image . Bomo pa manj na RRju in več na BBju user posted image user posted image user posted image

Zdaj bo pa treba res začneti z diplomo....S temo...Pa da se odločim mentorja dobit.

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?