lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Dan! Jaz sem od dohtarce, sem mela kontrolo... danes sem še doma, jutri grem pa delat k sreči mi je tanajhujše popustilo, tako da sem samo še zategnjena v križu, mam baje kar bunko no, še mal masažice, pa bom kot nova... najbolj mi je pa pomagalo, da me je moj zmasiral z Justovim oljem 31 ... Noč je bila obupna, Janez se je ob 3.00 zbudil in začel jokcat, pa je šel moj dol in ga potolažil in dal nazaj v posteljico, pol pa taka histerija, da čist konc no, eno uro smo se drli, pa se vmes tolažili, samo se nisva dala, se mi zdi da je že čas da se vsi pošteno naspimo ma, mi je šlo kar jok, najrajši bi ga šla k sebi vzet, pol sem bla jezna, ker nimamo več prostora v stanovanju, da nama ne bi blo treba bit na galeriji, pa bi ponoč tamal vseeno lahko prišel k nama, če bi mu pasalo ... tako pa ne more po stopnicah lazit ... ne vem, bomo vidli, če bo v par dneh kej izboljšanja, če ne se bova mogla pa nazaj v spalnico preselit, kar pomeni da Janez spet ostane brez sobice, midva pa tud brez prostora zase No, potem je pa le zaspal in spal do sedmih ma meni je blo tako grozno, ker je prov jezen bil, ker ni bilo po njegovo... ne vem no, sej nisem ziher, če je ta metoda ok, sam da sem pa jaz po 16 mesecih čist spufana pa tud ni dobr, a ne? ne vem no, men ni logično in normalno, da otrok začne šele okol 3. leta normalno spat ponoč, kakor mi večina razlaga popizdiš ... Dejte mi povedat, kdaj se vam zdi primeren čas, da se otrok nauči da spi sam v svoji postelji oz. da tako prespi celo noč (od cca. 20ih do 7ih)????? A jih še veliko jemljete k sebi in spite skupaj? Ne narobe zastopit, sej men ni nič odveč Janeza crkljat pa ga božat in mirit, sploh zjutraj se je luštno pokrkljat, sam kaj ko, se naš zadnje čase zjutraj noče več muckat, ker takoj vstane in začne raziskovat po stanovanju... ponoč bi me pa za trepalnice vleku, pa moj nos raziskuje in podobne, tako da sploh ne moremo več spat skupaj ... Mah, mal sem slabe volje dones, ker sem ga pusila jokat, da ni dosegel svojega Primeren čas je ko se rodi. jaz nisem niti enega ne drugega dajala k sebi v posteljo. Ok, če je to nekomu prav, tudi prav, ma je treba malo pomislit, da se otrok nečesa navadi in je nepošteno pol do njega da se mu kar na enkrat to vzame, če bi on še vedno rad spal z vami. Če otrok spi sam v svoji posteljici, se lahko lepo navadi, da je posteljica za spanje. Glede cartanja ne bi o tem, ker ni v pomanjkanju, če spi v svoji posteljici. Kvečjemu lepše spi in bolj v miru, ker se en drugega v spanju ne motite. Je pa sigurno nekaterima lažje dojit v zakonski postelji in ga samo položit zraven pa naprej spat, ma jaz sem raje 3x na noč si ga vzela iz posteljice, ki sem jo imela zraven zakonske, podojila in dala nazaj v posteljico. še moje skromno mnenje. načeloma se strinjam z Blažo, po drugi strani, pa ne mormo vseh otrok v isti koš metat. čist drugače je al maš recimo zdravega otroka, al je bolj bolan, ma krče...pol eni radi spijo, drugim je to nujno zlo. eni mirno spijo, drugi majo nočne more...jst sem jih recimo mela do 6,.leta- u iber hude. pa sem spala v svoji sobi, sam smo vsako noč vstajali... verjamem, da se da vsakega otroka naučit, da spi sam v svoji postelji, sam se mi zdi, da je odvisno od vsakega malčka, kdaj je temu dorasel. malo za šalo: še nisem slišala za nobenega 15-letnika, ki bi spal pri starših in malo zares: nihče ni rekel, da je vzgoja otroka lahka. pa še to, mene čist jezi, k so raznorazne knnjige pisane za povprečne otroke. bi prou rada prebrala kakšno na temo spanja, za male posebneže. najin sin bo spal v spalnici, dokler ne bo dovolj zrel, da bo razumel, da ni nikoli sam v hiši in da bo vedno nekdo prišel, ko bo poklical. in ja, včasih ga vzameva k sebi- pa ne bi bilo potrebno, a je najlažje za vse. pa ne me zdej kregat