vanilla
|
Daaan.... Evo, vreme je spet čudovito... jaz ne vem, kje najdejo oblaki toliko dežja . Včeraj sva šli ven popoldan, ko se je razjasnilo, samo jaz grem vseeno rajši dopoldne, ker si potem nekako dan lepše razporedim. Ja, ebetka, tečni so, ko so skos notri... Naša se sicer kar zamoti z igračami, ampak tudi ne za dolgo in se moram zraven vsest in se pogovarjat itd... Kapljice: ja, nam so jih predpisali 5. Sem pa zaradi tega, da se ne bi zaradi njih kaki krči pojavili, prvi teden dajala samo eno, potem nasl. teden dve, itd. Zdaj smo že na petih. Jaz ji dajem zjutraj, ko jo rihtam in leži na previjalni. Takrat na žličko kapnem nekaj čaja iz flaške in potem še kapljice. Potem pa ji s prstom odprem spodnjo ustnico (ker sama valjda ne bo odprla ust, ko vidi žlico, haha) in ji kar zlijem v ustka . Malo se nakremži ampak spije dol. Malo gravitacija pomaga, ker leži, hehe... Sedé sigurno ne bi ratalo. Imamo pa tri flaške vsega skup. Prve bo kar kmalu konec, ker pet kapljic je kar dosti vsak dan. Spanje čez dan: ko se najé, je včasih utrujena takoj in v ležalniku zaspi. Včasih pa mi jo uspe prestavit na igralno blazino, da leži na boku in ji tudi paše in zaspi. Večinoma pa se malo igra z igračami in mojo animacijo zraven, pa potem nekak zaspi. Ja, ebetka, pa duda zelooooo pomaga.... Ne vem, kaj bi brez nje. Sicer ni neka manijak-dudarka , ampak za potolažit pa je.. pa za zaspat z njo. Aja, ebetka, sem nekaj brala o tem uspavanju in pri dojenih otrocih je tak, da pač radi spijo na zizi al pa nošenju, ker s tem se počutijo varne.. No, in nasveti za spanje so bli tudi: probaj dat kakšno svojo majico zraven nje (neoprano , da še diši po tebi), ko jo daš v ležalnik (ali kje pač spi čez dan), da bo dišalo po tebi, pa ji jo daj k ličku in jo malce pobožaj, polubčkaj... pa boš vidla, če zapira očke. No, mi pa v nedeljo v Medulin. Sem pa "našla" še eno kolegico vozičkarico v ulici. Rodila je sredi maja in enkrat sva se naključno srečali in šli potem malce skupaj. Potem sva šli tudi na kavo in zdaj se kar zmeniva za enkrat na teden, da bova malo prošetali z vozički in šli na kavo.
|