vanilla
|
Ojla punce... Počasi bova šli ven, upam, da ne bo kake plohe. Spali smo kot ponavadi, Kaja od 20.30 pa do štirih (je včasih tut že do 5.15, ampak to je bil rekord, hehe). Poziranje za osebno: midva sva jo nesla, ko še niti 4 tedne ni bla stara . Moj jo je držal na prsih, da je ravno gledala naprej, pa neko modro plahto so mu dali še prej na prsi kao ozadje za slikco, hehe. Smo pa slikali za potni list, kjer so zahteve zelo stroge tut za tako male - morajo striktno naprej gledat in glavo glih prav met obrnjeno.... Saj ne vem res, kak nam je ratalo, ampak je . Za osebno pa ni tako strogo, tak da mislim, da ne bote mele težav. Pa mislim, da tudi leže slikajo dojenčke. Pikica, naša po nočnem hranjenju med četrto in peto zjutraj nazaj tut ne zaspi čisto takoj v isti sekundi. Jaz jo kar lepo dam v njeno posteljico malo spusti kakšen glasek, ampak se po nekem času umiri. Jaz tut lahko zaspim šele, ko je čisto tiho , ampak k sreči res hitro zaspi nazaj. Maj_taj, nosek ji čistim po potrebi, če vidim notri kake velike smrklje ali pa da težko diha čez nos. Ma vzamem kar vatirano palčko in ji z noska ven potegnem tisto kar vidim. Če potem dobro diha, je ok. Po potrebi pa ji kapnem notri kar nekaj fiziološke in ker začne jokat, se zahlikne in začne kihat in se dret, kar povzroči, da smrklje porine skozi nosnice ven. Sicer naj bi se baje čistilo tudi z nekim aspiratorjem, ampak jaz ga nimam in ne vem, če je potreba po njem - zaenkrat . Uhice pa ji z uno vatirano palčko z zadebeljenim koncem - malo notri po votlinici, ko se kopa, pa okrog po uhlju po kanalu. Vedno pazim, da nima mokrih po kopanju, da ne bi kakšno vnetje fasala. Je pa pediatrinja rekla moji kolegici, da nič preveč tistega ušesnega masla ne pucat, ker je to naravni filter, ki preprečuje vnetja. Joj, koliko muh imamo po stanovanju, kot da smo v štali. Nonstop jih ubijam, a notri rinejo kot hudič. Ne morem pa met vse zaprto. Poloma, a res, tako lepo je poskrbljeno v Ikei? Kje pa imajo ta grelec za stekleničke, gratis hrano itd.? V previjalnici al kje drugje? Aja, seveda te pogrešamo, ti ti . Aja, punce, ko hodimo po trgovskih centrih, se da lepo dojit menda tudi v previjalnicah, ne? Notri se zakleneš, pa je... Saj takega navala tut menda ni. Pa potem lahko tut dlje ostanete in ni treba domov. Jaz bi menda sigurno to prakticirala, tut če bi sama šla s tamalo. No, ker pa je na flaški, pa jo lahko vsepovsod.
|