|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 9 [10] 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice iz MB in okolice
22.7.2009 21:31:57   
majska pikica
Dober večer

Uf ste bile pa pridne z pisanjem.
Smo danes prišli iz morja in sem sedaj celo uro brala tako da sem začetek že pozabila.
Vidim da se redno dobivate na kavici mogočaj se vam naslednjič pridružim no ja seveda če se še smem.
Tako sedaj smo sami trije doma tavelika fanta sta ostala še na morju jaz pa grem sedaj razpakirat.
Lepo se imejte
PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 226
23.7.2009 0:37:27   
Maj_taj
Ura je sicer ful pozna, ampak jaz sem komaj uspela vse pripravit, pospravit.. zdaj pa naenkrat več nisem zaspana. :) Upam da nisem česa pozbila. Tako dolgo še nikoli nisem pakirala stvari, ker sem skozi študirala kaj še moram za tamalo vzet.

Ebetka, tvoja pa je že prava babika, se je ful zredila od zadnjič, ne? Nič, pridno čvekajte in se tipkamo. Noč

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 227
23.7.2009 10:14:01   
vanilla
Dan...

O, pikica, lepo, da si se javila... A na morju ste bili? Saj smo se spraševale, kam si poniknila user posted image . No, super, napiši, kako je bilo... Ja, za kavo naslednjič pa se kar pridruži!!

Maj_taj, pa saj dobro, da so ti naši dopusti v civilizaciji in da še vedno lahko dokupimo, če res kaj pozabimo, tudi tam... S tem sem se jaz tolažila, ko smo se peljali na morje. Sicer sem pa kar v Kajini sobici stala in gledala na polico, v predale in samo ven jemala, za kar sem vedela, da vsakodnevno rabimo... Pa kup oblekic in bodijev sem vzela - za morebitne "nesreče" pri kakanju, polivanju itd. user posted image .

No, midve sva spet notri..... Zunaj sicer piha, sam vročina je pa ubitačna... Pojma nimam, kdaj bomo sploh lahko spet šle na sprehod user posted image . Jutri bo podobno... Saj zvečer se lepo ohladi, samo takrat pa se naša že prištimava za spanje.

Aja, tiste, ki ste za kavo drug teden... dajte povedat kateri dan, da bomo vse prišle. Meni je spet vseeno (madona, izpadem, kot da noben dan nimam kaj delat, hahahaha).

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 228
23.7.2009 14:50:00   
ebetka
Dan,

kak vročina, res neznosno.

Pikica, kako ste se imeli na morju? Zdaj si torej sama z najmlajšim...upam, da si boš malo odpočila in nabrala nove nergije za jesenske dni, ko se spet začne šola.

Za drug teden je meni zaenkrat še vseeno in mislim, da ne bo nič vmes prišlo (sem pogledala koledar user posted image ). Tako da npr. torek, ki je zdaj vidim, da že neka stalnica bi načeloma ustrezal. Ja, pikica, tudi ti bi lahko kaj prišla pogledat, če boš imela čas.

Danes je pa res noro vroče, še dobro, da sva šli zjutraj na sprehod, ker zvečer se nama niti več ne da pa še ohladi se ne skoraj nič. Bo pa v soboto spet baje malo lažje za dihat.

Jaz sem že cel teden nenormalno "aktivna" z našo malo, ker res spi samo še tu in tam po 15 minut, drugače pa hoče polno pozornost, samo za par minut se zna sama zamotit. Je kar zahteven otrok. Tako da komaj kaj naredim na hitrco ko malo zaspančka in tud tukaj sem vsakokrat samo na malo kaj napisala. Upam, da bo sčasoma postala vsaj malo bolj samostojna in bom imela kaj več časa za pospravit, skuhat, za sebe... Sem že prav utrujena te dneve. Pa tud zaspat ne zna/noče sama ko jo položim v ležalnik ali postlco in jo moram nujno dat na zizo, da lahko zaspi. Joj, to se tak groznosliši...ko še nisem mela otroka, bi rekla eni taki, da si je sama kriva in da je razvadla otroka pa niti približno ni tak. Naša je pač čista cartika in rabi tak način uspavanja. Vse sem že probala, da bi jo navadla zaspat (isto je zvečer - zaspi samo na zizi in to se trudiva po 5x, da jo dam v postlo in se predrami in ne more zaspat in jo moram ven vzet in spet uspavat) pa nič ne pomaga, jokat pa je res nočem pustit v postli, ker se mi zasmili, ko cela solzna rata in se tak joče, da skoraj dihat več ne more. Na koncu sem še z dudo poskusla pa tud ne pomaga. Tak da ziza rules user posted image .

Zdaj pa se mi je nekaj sladkega zaluštalo, grem preiskat hladilnik :).

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 229
23.7.2009 15:21:12   
vanilla
Meni je pa tečnooo.... ne vem, kam naj se dam, hehe.... Pospravljeno in zlikano mam vse, tamala spi, pa tut drugače ma danes nek dober dan, da se res veliko sama zamoti. Na igralni blazini leži in z nogicami brca v rob loka, ki se posledično zaziblje in zatrese igračke na njem. In to ji je taaak dobro user posted image , da je cela nora.

Joj, ebetka, kaj naj ti rečem o tem uspavanju. Jaz sem zadnja oseba, ki lahko kaj pametuje, ker ne dojim in ne vem, kako zgleda cartanje in spanje na zizi. Samo če boš hotela met enkrat mir in da se to neha (ker obstaja nevarnost, da se bo še dolgo hotela tak cartat in uspavat razen če se bo enkrat sama odstavila stran), boš morala eno "vzgojno udarit".... Jaz bi se tut isto počutila na tvojem mestu in ne bi vedla, kaj bi.
Probaj z dudo, pa zraven bodi, naj jo dudla, pa potem postopno odidi, ko zaspi... Čeprav verjamem, da to ne pali, ker si sigurno že probala.
Druga, ta grda opcija pa je, da se probaj psihično pripravit na akcijo in jo daj v posteljico, bodi zraven, jo poujčkaj z roko, daj dudo... Verjetno bo dretje, ampak mogoče enkrat pusti, da se zdere do konca, čeprav se ti zasmili. Potem bo od utrujenosti zaspala. Pa potem drug večer isto.... Vem, da se sliši grozno, ker tut meni se moja straaaaašno smili, ko vidim tiste solzice, pa vsa je rdeča, pa kar hlipa zraven in brez zraka ostane... grozno vglavnem... Samo kaj pa češ drugo? Samo vem, da so to punce že delale, pa je vžgalo, pa mogoče probaj tudi ti. Bo pa težko, verjamem... Ma, ne vem res, kaj bi ti svetovala, verjetno boljše nič, da ne boš mislila, da nekaj pametujem.
Mogoče bo par dni hudo (ko boš uvajala to metodo), pa se bo potem umirila in naučila, da je duda tudi fajn,da se pocarta pred spanjem z njo, pa tudi ti boš potem imela bolj mirne večere. Čez dan pa tut probaj podobno. Ne vem.
Joj, zdaj bi me linčale tiste, ki so proti izjokavanju... Samo včasih je verjetno to nujno potrebno. Saj ne škodi otročku, ker on itak z jokom izraža počutje in s tem tudi malo izsiljuje. Posledic mu pa ne bo pustilo, sigurno ne.
Oprosti no, če sem ti preveč vsiljiva s svojimi mnenji, sam vem, da je težko in da bi rada tut ti našla neko rešitev.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 230
23.7.2009 22:28:48   
majska pikica
Oi mamice

Na morju je bilo super in predvsem vroče.Smo bili malo naprej od Poreča v kampu ima moj brat tam prikolico.Sprva nisem hotela iti ker sem si rekla da z malim pa v prikolici ja ne boma mogla spat ampak potem sem pa na hitro spakirala in smo šli iz dans na jutri.Moj brat vsako leto rezervira parcelo za 5 tednov in tudi za male je fajn ker lahko tako dolgo uživajo. Saj vem da je prikolica ampak je praktično to da si lahko pripraviš flaško ko jo malecki rabi. Drugo letogremo pa na Rab v apartma ki je superca.Letos še ne upam tako daleč z malim.Drugače je mali užival malo tečkal in kar precej spal mu očitno diši morje tako kot meni ki bi od maja pa do oktobra uživala na obali.
Ebetka nočem biti preveč pametna ker jaz ne dojim ampak praviš da noče dudike za pomiritev kaj pa če bi kupila daktarin kremico in dudiko malo namazala da je sladka in ji parkrat dala v usta bi mogočaj zagrabla.Pa ta kremica ni škodljiva ker preprečuje ustni sor pri dojenčkih.Ali pa kuminov sirup se kupi tudi v lekarni in pač v tisto pomočiš in ji daš.Ko bo prišla na žmah bo veselo vlekla dudo.
Kaj pa se izjokavanja tiče pa kak za koga.Po eni strani sem za ta način po drugi pa ne.Sem ravno včeraj brala en članek tu na ringraja kako negativno lahko vpliva to na otroka.Sicer vem da ti malčki pač znajo po svoje izsiljevat ampak bom pogledala kje je ta članek da si ga mogočaj prebere katera.Vem pa da je težko ko nimaš niti minute za sebe.Saj s časoma bo to tudi za nami.
OK grem iskat članek

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 231
23.7.2009 22:46:33   
majska pikica
Forum Novorojenček dojenček  Sodobni pogledi na spanje dojenčka
Če katero zanima je ful zanimiv članek samo je dolg

Neposredna povezava do sporočila: 232
24.7.2009 8:33:30   
vanilla
jutro....

No, mi smo pa danes za spremembo bolj zgodnji... Že ponoči se je nekaj vrtela po posteljici, da sem ji parkrat dudo dala, da se ni čist razbudila. Verjetno je vročina kriva, čeprav je bilo kar ok hladno v spalnici. Ampak tut midva z mojim sva čist nepokrita spala samo v spodnih gatah, hehe... Kak pol ne bo tamali vroče, ko ma plenico pa bodi... še zoknčke sm ji dala, pa si jih je sezula ponoči user posted image , hehe.
Zjutraj pa je ob šestih jedla, pol pa nikak nazaj zaspat... Jaz pa kot zombi... Sm jo dala k nama v postlo in je potem spala tako do pol osmih in gotovo.. je blo treba auf..... Zdaj pa kavo pijemo na balkonu, dokler je še kolikor toliko sveže. Na sprehod se mi pa ne da, ker bom itak zašvicala user posted image .

Pikica, no, vidiš, bi se mi lahko oglasili pri vas prejšnji teden, ko smo šli domov iz Medulina... Poreč je bil sproti user posted image .

Ja, to spanje dojenčkov... Poznam ta članek, ja... Samo ga nisem še podrobno brala, ker naša zaenkrat dobro spi, se pa vsak čas bojim, kdaj bo tega konec, ker dojenčki majo različne razvojne faze in nikoli ne veš, kdaj se kaj spremeni. Ja izjokavanje je kruta zadeva, saj vem, saj nisem hotla tega na tako krut način predlagat... Samo če res ne bi nič druga pomagalo, bi mogoče to probala... pa ne da bi jo pustila tam pol ure jokat, ampak vsaj malo, da bi vidla, če bi se sploh pomirila.. Pa večkrat bi šla do nje k posteljici... Ma, ne vem, to je cela znanost okrog teh dojenčkov, hehe.

Aja, lahko torek spet za kavo, ja, se čist strinjam.

Neposredna povezava do sporočila: 233
24.7.2009 9:24:17   
ebetka
Zdravo,

sem že poskusla tud to, da sem jo malo pustila jokat pa nisem mogla vztrajat, ko sem vidla ta jok, ki se je samo stopnjeval in niti dihat več ni prav mogla. Tak da to z izjokavanjem odpade. Z dudo je pa tako, da ji že en mesec poskušam uturit pa nikakor ne zagrabi. Daktarina smo pa itak že porabli dve tubi, ko je imela sor in sem ga tud na dudo že mazala pa tud ne pomaga. Sem pa včeraj zvečer imela taščo na obisku in sva ravno malo o tem uspavanju govorili in je rekla, da je tud ona mogla svojega (mojega) podobno uspavat in to ful dolgo, mene pa moja mama prav tako. In je enkrat govorila z otroškim psihologom (družinski prijatelj), ki ji je rekel. da naj ga le carta in ga na tak način uspava, da si niti mislit ne moreš, kaj to otroku pomeni, da pa je seveda treba s tem del sebe in svojega časa žrtvovat. In tud meni se zdi fajn, ko vidim, da mala zadovoljna zaspi, ker se fuuul rada carta in tud jaz jo fuuuul rada cartam (kdaj pa jo bom, če ne zdaj) tak da bom kar ostala pri tem kakor je zdaj pa še najhitreje tak zaspi (na rokah al na zizi). Tak da naj kar uživa.

Zdaj sva prišle iz dolgega sprehoda, sva šli že ob pol osmih in je taaak pasalo, ker sem cel dan doma v tej vročini in je blo se fajn malo razhodit dokler je še kolko tolko normalno zunaj.

Zdaj pa grem še kaj postorit, ker mala še spi v košari od vozička ampak ne bo več dolgo.

Lepo se imejte danes in se pišemo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 234
24.7.2009 12:18:11   
Poloma
Dan :)

Uf, zdaj pa mam za sabo pestre trenutke. Mali je že od jutra nekaj slabe volje, pa sem rekla da greva malo ven v park v senčko, da lažje prebrodimo to nejevoljo (čeprav mi šetanje v tej vročini ne diši najbolj). In mali lepo zaspi, nakar se kmalu zbudi z takim jokom da nisem mogla vrjet. In ga nisem mogla potolažt, neglede na to kaj sem počela - al ga nosla, zibala, pela (ja v sili tudi to počnem), vozla,...skratka nisem ga mogla potolažit in sva odkorakala kar domov. Pol se je doma najedel, pa se je vseeno še kr nekaj zvijal, zdaj pa spi.

Jaz sumim včerajšnje tri mini-hruške ki sem jih pojedla...ampak takega joka pa še ne. Pa ponavadi se pomiri ko se začnemo vozit, tokrat pa nič ni "hasnilo". In pol na poti domov vse stare babe tak grdo gledajo češ zakaj otrok joče...grrr!

Sicer pa je priden; tudi kar se večernega spanca tiče, tak da ti težko kaj svetujem Ebetka. Tudi nikoli nisem mela problemov da bi zaspal samo ob joški tak da... Jaz ti lahko samo predlagam da si sama naredi tako kot ti bo najboljše, ampak vseeno ne pozabi nase oz. na tvoje dobro.

A bomo kaj kofetkale? Sej v Europarku je klima :P

Grem zdaj nekaj "spesnit" - ma ati (no zdaj dedi) rd, pa so mene zadolžili za čestitko :) Včeraj pa je mel naš Žiga 2 meseca (sem se mogla mimogrede pohvalit :))

Lepo bodite!

Papa

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 235
24.7.2009 20:50:26   
ebetka
Poloma, ne morem verjet, da je že pri tebi 2 meseca. Sicer pa malega ko pogledaš, ti je vse jasno... taki lepi korenjak je veliki. Ja, glede uspavanja sem v bistvu skapirala, da je še najlažje, da na zizi zaspi - zdaj sem jo na primer lepo nahranla in jo dala še malo v stolček nakar je začela papat svoje rokice in si manit očke (kar pri njej pomeni, da je zaspana) in sem jo dala še malo na ziziko in je lepo zaspala tako da sem jo dala v postlco in zdaj spi. Sploh ne vem, zakaj sem delala tak cirkus zaradi tega in ji še dudo poskušala dat, ko mi itak gre najbolj na živce.

Danes sva bli cel dan pri mojih in smo bli večino dneva (razen od 2-4) zunaj lepo v senčki in je mala uživala kot že dolgo ne. Na zraku ji res paše bit. Tak da bova tud drug teden če bo seveda lepo vreme večinoma tam.

Zdaj pa grem jaz malo uživat (sem sama doma, ati je šel ven) in si bom odprla eno pivičko user posted image .

Lepo se mejte in se pišemo.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 236
24.7.2009 22:08:19   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: ebetka

Zdaj pa grem jaz malo uživat (sem sama doma, ati je šel ven) in si bom odprla eno pivičko user posted image .

Temu sem se pa nasmejala... Pa kaj je to z nami po porodu? Meni tudi blaaaaaaaznooooo paše pivo!!!! Ma vsak dan bi ga pila vsaj enkrat... Prav neverjetno no. Toliko piva kot sem zdej spila, ga prej v lajfu nism, pa če bi trikrat živela user posted image user posted image . No, ne mislit, da mam kako alkoholno težavo, hehe. Sploh ko je vroče, mi paše in si ga tudi zvečer znam odpret. Noro no... Pa ti sendviči... Glih prej sem spet zmazala enega.....

Ebetka, vidiš, to si pa še najboljšo pot ubrala glede uspavanja tamale... Veš, maš v bistvu prav: kaj bi se upirala in živcirala, ko pa ti lepo otrok sam pove, kaj hoče in kaj mu odgovarja. Pač, malička je taka, da rabi tvojo bližino, rabi zizo za uspavanje... in kaj češ... Na glavo se postavit, pa jo nekaj silit v neke druge metode... Samo živci bi ti šli... Hja, vidiš, vsaka mamica je resnično najbolj pametna za svojega otročka, tak da, bravo! Super si to uredila, da si tut ti zadovoljna. Sicer pa; saj večno ne bo na zizi... Bo enkrt treba v šolo, pa ko bo najstnica bo rajši koga drugega lubčkala kot tvojo zizo, hahahha user posted image . No, malo heca mora bit.

No, jaz sem danes razhladila stanovanje s klimo, ker smo se res že pajsali pošteno. Sicer je izolacija na bajti dobra, pa sem trmasto vztrajala, da v tej vročini ne bom rabla klime, ampak zdej je blo pa res že prehudo. Zdaj je prijetno hladno in upam, da bo tut dete bolj umirjeno spalo.

Aja, ebetka, ti kar uživaj pri svojih lepo na zraku, samo vseeno se pa pridruži tokrat na kafetu.... v torek, ne?

Nočko, punce, lepo spite in naj tut dojenčki lepo spijo!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 237
27.7.2009 12:37:54   
vanilla
Ojla babe, kje ste???

Evo, pojedla kosilo, tamala se je tut ravno zbudila, tako da bom mogla it k njej... Končno ni več tiste vročine, tako da sva spet lahko bili na sprehodu.

Cel vikend smo se potepali, bilo je super. Zdaj pa spet nov teden.

Punce, nekaj smo se jutri menile za kafe, ne? A bi blo možno raje v SREDO??? Jutri mam namreč en opravek dopoldan, pa ne bi mogla. Bi šlo?

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 238
27.7.2009 13:31:52   
Poloma
Pa res smo nekam poniknile zadnje dni :)

No mi maksimalno izkoriščamo te ne preveč vroče dneve, ker pol ko bo spet obljubljenih 35 itak ne bo nikam za it. Pa še neke rd smo meli te pa tak ne sfolgam še kaj natipkat :)

Ma pa naš otrok neke izpade histeričnega joka in ga niti hrana ne pomiri. Joka kot da ga iz kože dajemo, ne zagrabi joške in se zvija ko črvek zraven. In to nam je prvič včeraj na enem obisku naredil, pa danes spet ista zgodba. Tak da ga morem najprej malo pomirit (beri: nošenje in petje :))), pol pa zagrabi in se naje. Ne vemk aj bi to blo, ampak me kr živčno dela s tem, ker ne vem kaj ga matra :(
Pa ni preveč lačen al pa posračkan al pa zaspan...eh res ne vem :( Je pa grozno ko tak joka pa ne veš kaj mu je in mu ne moreš pomagat, po drugi strani pa si cel zživciran in napet...

Glede kafeja - jaz sem misla da ostajamo zveste torku in sem za sredo že zmenjena. Se zmenimo te za četrtek?

Lepo bodite!

Papa

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 239
27.7.2009 14:09:42   
vanilla
Ja, jaz bi tut rada, da ostanemo zveste torku, samo je fora v tem, da nimam avta - no, sm napisala prej, da mam opravek, ker je tamala tečkala, pa nisem mogla razlagat, hehe... Moj gre službeno v Nemčijo na nek izredni sestanek k stranki in mi bo vzel avto. Hja, saj je do pred nekaj meseci imel svoj službeni avto, pa je firma od tistih, ki ne hodijo veliko okoli, zahtevala avte nazaj - zaradi recesije user posted image  (ker je mel plačano gorivo, leasing avta itd... hja, ukinjajo bonitete). Tak da zdej se mojega poslužuje user posted image .

Poloma, jaz lahko v ČETRTEK, ni problema!

Se res opravičujem, ker sem zasmetila torek user posted image .. pa saj nisem jaz, mojega nakurite, hihihihi.

No, histerični jok... Ja pri nas je včasih tudi podobno, kljub temu, da je na flaški. Jo moram tudi nosit in pomirit, da potem zagrabi. Pa tut pojma nimam, od kje to... Pa je vsa uštimana, previta, nič ji ne manjka, nič je ne črviči.... Kar naenkrat jo nekaj piči, ko je treba it jest. Čudno res, mogoče spet kaka faza al kaj.

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 240
27.7.2009 18:01:53   
ebetka
Zdravo,

jaz sem si pa torek že "fraj" vzela, četrtek pa še ni ziher, ker mi mogoče pridejo na balkonu eno steno delat. user posted image joj, kot da nismo na porodniški ampak mamo še službe zraven....tak težko se je dobit. Samo če pa je stalno nekaj na programu...

Histerični jok se pri nas pojavlja v tedenskih ciklih, vsakokrat v drugem delu dneva.

Naša mala pa je začela ful poredko kakat. Glede na to, da je do zdaj kakala po 5 ali celo 6krat na dan, je zdaj pravi praznik ko se pokaka - vsak 3. ali 4. dan !! In to zdaj že dva tedna. Upam, da je vse ok. Bom vprašala zdaj avgusta pri zdravniku, ko se greva cepit.

Drugače je pa postala pravi mali živec - če jo mama v naročju leže, se kar sama vstane s telesom v sedeči položaj in glavo že čisto fiksno drži pokonci. Vse se tak odvija, da naenkrat v enem dnevu nekaj novega pogrunta, prava faca mala.

Ja, nič, jutri če se ne dobimo, bova pa šle k moji mami in bomo zunaj na zraku, baje da bo lepo vreme.

Upam, da bo v četrtek več sreče, čeprav ne kaže glih tak (za mene) glede našega srečanja.

Lepo bodite in uživajte.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 241
28.7.2009 8:41:15   
vanilla
Jutro....

Dete še spi.... Moj je zjutraj ob 5h šel za Nemčijo, vendar je včeraj zbolel user posted image . Že ene tri dni je mel samo 37 vročine in nič drugega, včeraj pa je še jamral nekaj z mehurjem in potem zvečer mel kar 38,4. Je bil čist fertik, celo noč švical... Sem ga oštela, naj ostane doma, naj gre k zdravniku, pa ne, pa ne, pa ne... Saj veste, kaki so moški, kao nekega heroja se zdaj dela user posted image . No, pa dobro, da ni šel sam, da bo sodelavec zraven in tudi po potrebi vozil. No, k sreči grejo nekam čisto na začetek Nemčije, tako da bo nekje do 17h menda doma... Bo šel kar k zdravniku.
Jaz pa brez avta, pa glih danes bi ga rabila... Kot prvo za naše srečanje, kot drugo, ker moram na pošto (pa je za z vozičkom predaleč, za z avtom skoraj preblizu user posted image )...

No, včeraj pri kopanju je tamala vseeeee pošpricala, čisto se ji je mešalo od veselja in zdaj smo se odločili, da ne bomo več kopali v sobici, ker bo drugač laminat dvignilo user posted image . Naslednjič bo banjica v taveliki banji.

Zdaj kmalu pa grem na kafe s sosedo z ulice, ko ima 14 dni mlajšega dojenčka... Res mi je žal, da se je naš teden izfižil....
Zaenkrat mamo četrtek, ampak jaz lahko tut v PETEK, če vidve, Poloma in Ebetka, lahko.... Ker bi res rada da se vidimo!!!!!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 242
30.7.2009 7:54:30   
ebetka
Jutro,

jaz se spet malo oglašam, sva cele dneve pri mojih in niti ne pridem tam do interneta, ker sem več ali manj zunaj in se mi ne da...

Vanilla, upam, da je tvoj dragi ok in da je prišel brez vročine iz nemčije. Tvoja mala je pa pravi migec, če je že tako poškropila iz banice :), lepo. Naša zaenkra v bani še lagodno leži in uživa, ne da se ji kaj preveč čofotat, samo smeji se ven.

Zadnje dneve je spet tak napredovala, ful se pogovarja, smeji in gleda vsakega, ki se ukvarja z njo.  Danes zjutraj je kakala po 4 dnevih - res se ji je čist obrnila presnova - iz 5x na dan na 1x na 4 ali 5 dni.

Zdaj pa šibam preden bo vročina...lepo bodite, se pišemo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 243
31.7.2009 16:02:30   
vanilla
Joj, sem že enkrat napisala ceeeel roman, pa mi je error javlo. Jao jao.... Zdaj pa se mi ne da vse še enkrat pisat.
No, da povzamem....

Naša je ob svoji trimesečnici tut napreodovala: kravice past ji je vse bolj ljubo oz. zdrži kaki dve minuti in glavico lepo gor drži in je že boljše volje. Pa začela je prijemat igračke - kake manjše ji držim, pol pa se trudi ,da bi prijela. Pa ji rata in potem sunkovito maha z njo, pa ji pade... Pa potem večkrat probamo, ful se trudi in pol se kar malo jokat začne od tega, ker se utrudi menda.

No, ma pa še drugo finto: to njeno sesanje pesti se je spreobrnilo v sesanje palčka oz. katerega koli prsta.... In to je tako divje, da mamo kar borbe: jaz prste ven, dudo notri - ona dudo ven, prste notri user posted image . No, pa nekak jo že uspem obvladovat, samo ponoči je začela sračkat zaradi tega.
Sprva lepo spi z dudo, pol ji duda ven pade in lepo spi do sredi noči... Pol pa se začne nekaj mrdat in obračat in si prste rine v usta in glasno cmoka in sesa.... to mene zbuja in jo hodim popravljat in prste ven, pa dudo notri... In to večkrat na noč. In sicer se ona ne zbudi, sam taka nemirna je zarad tega....
Tak da ne vem, če bi res bli že kaki zobki al kaj? Ker v ustih nima nič otečeno niti nič.... samo tega sesanja si ful želi. Pa sem ji probala že pit pa mleko dat, pa ni hotela prav jest, torej ni bla lačna.... Tak da, pojma nimam.... Upam, da mine.

Zdaj pa moj kmalu pride in bova kavico spila, pol pa verjetno v Leclerca po fasingo. Je že ozdravel, vročine nima več, dobil je neke splošne antibiotike, ker mu niti kri niti voda nista pokazala kakega vnetja al pa kaj.. kao vse v redu. No, pa glavno, da je boljše.

Nič lepo bodite!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 244
2.8.2009 20:28:38   
Maj_taj
Oj, pa smo spet doma. :) Uspelo mi je prebrati dogajanje pri vaših user posted image . user posted image Se mi zdi da se je v teh desettih dneh ful spremenila kar se tiče zaznavanja. Takoj ko sem jo v apartmaju položila na posteljo je začela gledati okoli sebe in sledil je jok. Prvi dan je se morala privadit, potem pa je blo ok. Mogoče je bla tudi malo utrujena od vožnje, čeprav je spala skoraj celo pot. V jajčki sicer ni nekega udobja. :) Drugače pa je bla fu pridna, lepo smo se imeli. Veliko je spala na plaži, zgleda da ji je fajn pasal morsi zrak. Zvečer sva jo dala spat ob enakih urah kot doma, potem pa sem jo lepo preložila v voziček in smo šli na sprehod, v mesto. Veliko je sprehajalnih poti in ogroooomno družin z otroki. Moja je spala kot v poteljici, sploh se ni zmenila za nič. Proti koncu se je parkrat sicer začela bunit in zbujat, tako da sma raje pila prirčeke na terasi. user posted image Mislim da ne bo tudi doma ne bo problema glede spanja.

Pravi žicec je, ful se pogovarja. Ko je budna non stop nekaj mljaska, uspelo se ji je celo preobrniti iz ležečega položaja na trebušček, igračke si daje v usta in pogosto duda celo rokico in zraven ful cmoka. Vedno mislim da je takrat lačna, ampak ni. Vanilla, tudi jaz sem se že spraševala če so mogoče zobki, al je še prehitro? Danes sem si jo položila v sedeči položaj zraven mize in je začela prt dol vlačit. Teba bo pazit. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 245
3.8.2009 9:46:02   
vanilla
Jutro...

No, za nas je še jutro, ker sem nedavno vstala, Kaja pa še kar spi... Ne vem, kaj ji je danes, da še kar spi od šestih zjutraj. Sicer se vmes malo mrda, pa dudo vleče, tak da je to bolj dremanje verjetno :).

Maj_taj, super, da ste uživali na morju. Ja, res dojenčki nič ne zaznajo, da so kje drugje, ne? Kar nekako obdržijo svoj ritem, če se ga le tut mi držimo tako kot doma. A tako že napreduje tvoja mala? Ne morem verjet. Prav neverjetno res, kako se v par dnevih spremeni.
No, saj jaz sem tut rekla, da je v bistvu čez noč usvojila določene veščine. Pa iz hrbta se ji uspe na bok obrnit. Al pa ko leži na hrbtu na previjalni, se z nogicami (s podplati) upira na površino in da rito ter hrbet v zrak user posted image . Ja, res so začeli bit zanimivi, ker bo zdaj verjetno vedno kaj novega.

Včeraj smo imeli na obisku eno družinico, ki imajo 4,5 mesečnega dojenčka pa sem gamalce opazovala čisto tako za primerjavo - naglas se smeje, vriska z vso močjo, ves čas hoče sedet (ga morajo kar z blazinami podpreti na kavču, da sedi, ker ležat niti pod razno noče več), zelo malo spi čez dan, ker se mu ful dogaja in ful opazuje okolico... No, tako sem si nekako vzorec vzela, kaj nas čaka user posted image .

No, upam, da ta vročina končno mine... Danes zvečer naj bi baje, pa jutri... Sicer se hladimo s klimo, samo ven na sprehod ne moremo. Enostavno rata nervozna, ko jo položim v košaro, ker jo moti ta svetloba in sonce, če pa ji senco naredim, se pa jezi, ker nič ven ne vidi. Pa še vroče je v košari, tak da.... No, saj čez kak mesec bo že šla v športni del, seveda v bolj leželi položaj, pa bo mogoče boljše. Pa niti vroče ne bo več tak.

No, še zmeraj spi... Očitno se je utrudila od včerajšnjega obiska tega dojenčka, ker je ves čas cvilil, dosti jokal in se je posledično tudi ona ene dvakrat ustrašila in začela jokat. Aja, pa zjutraj je nekaj mogla sanjat, ker je kao jokala v sanjah. Sicer brez solzic in ni blo tisto tipično jokanje, ampak zvenelo je že tako... Pa imela je očke zaprte, tak da sem sklepala, da nekaj sanja... Mogoče res tistega dojenčka od včeraj, hihi user posted image .

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 246
3.8.2009 11:45:08   
ebetka
Zdravo,

no, mi smo s sprehoda, mala je celo jedla ko sva prišli domov (ker prej ko se je zbudila ni htela).
Smo pa že začeli uporabljat drug voziček (mali športni) - že cel prejšnji teden, ko sem jo pa danes dala spet v starega v košaro (ne vem zakaj) pa je takooo zašvicala, da ko sem jo doma ven vzela, je bla cela mokra. Športni je res zakon pa še meni je lažje ker ne rabim več košare po stopnicah gor in dol tovorit. Edino, kar ni fajn je, da je otrok vstran od mene obrnjen in ga ne vidim pa da moram cel čas marelo obračat zaradi sence, ker v košari pokriješ s pleničko in imaš mir. Zgleda da ima vska stvar svoje prednosti in slabosti.

Pa iz hrbta se ji uspe na bok obrnit. Al pa ko leži na hrbtu na previjalni, se z nogicami (s podplati) upira na površino in da rito ter hrbet v zrak user posted image
Naša tud to že kar nekaj časa počne pa seveda ležat več nikako r noče, obvezno mora sedet - al na mojih kolenih al pa v stolu oziroma na kavču obložena z blazinami. Edino na igralni podlagi še leže vztraja nekaj časa, dokler ji je zanimivo, se pa tud tega kar hitro naveliča.

Včeraj se je prvič na glas zarežala - ko sem jo žgečkla po trebuhu. In sem zdaj spet poskusla in spet taki lepi smehec glasni, kak je to fajn, ko je vedno nekaj novega. "Pogovarja" se pa itak že ful.

edino na trebuhu še vedno ni rada in noče kravic past, glavo sicer dvigne vendar za kratek čas in potem začne tečkat, da jo moram obrnit.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 247
3.8.2009 16:16:26   
vanilla
Evo, naša se je danes prvič naglas zasmejala.. Prej sem jo malce hecala in nosila po stanovanju v ležečem položaju ter jo zibala kot bi bla na kakem oblaku in se je začela smejati in to prav naglas in sploh ni nehala... Prav vesela in navdušena sem bla, da sem se kar prešvicala, hehe...

Ja, ebetka, očitno je res že čas za športni del vozička počasi.... V košari več niso srečni.

Hm, sem pa opazila eno spremembo v kakcu... Včeraj pozno popoldan je kakala sicer zelo malo, ampak je bil kakec skoraj bele barve... Take sivo bele. Ker je bilo zelooo malo, sem to pač pripisala trenutni neki črevesni reakciji. Ker prej čez dan je blo normalne zlatorjave barve.
No, danes pa je kakala spet normalno količino in tudi gostoto, vendar spet čudne barve: neko sivo-zeleno-rumeno... Sem se kar ustrašila in pojma nimam, zakaj to. Ajd, če bi dojila, bi si mislila, da sem kaj takega pojedla... tako pa je na AM že skos in nismo ga menjavali.... Bom vidla, kako bo jutri. Drugih sprememb na njej pa ni, le da danes pije vodo namesto čaja, ki ga je vedno prej pila.
Ma sem pomislila, da je mogoče sprememba v barvi tut zato, ker se je včeraj kar vznemirila in ustrašila ob tistem jokajočem dojenčku, ki je bil na obisku in takoj ko so šli sem jo previla in je bila malenkost pokakana s tistim belim kakcem. Nekaj sem brala na netu, da naj bi zelena barva pomenila izločanje barvila iz žolča, kar je normalno, ampak sivo zeleno lahko pomeni neko črevesno okužbo al pa kaj... Ampak od kje? Od kake igračke, ki si jih vlači v usta, pa plenico včasih, pa prste? Mogoče so ti "novi okusi" kaj vplivali? Kdove... Bom vidla jutri, kako bo.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 248
4.8.2009 10:26:54   
ebetka
Jutro,

danes pa nič ne bo s sprehodom...že vidim, kak bo mala tečkala cel dan ko ne bo mogla prav spat ker bo cel dan notri.

Vanilla, glede kakca bi jaz vseeno poklicala k zdravniku in vprašala...sej verjetno ni nič ampak za ziher. Naša pa ma včasih bolj zeleno blato, sem se tud prestrašla ko je blo to prvič. Zdaj pa itak kaka vsake 4 dni in takrat je pa dokaj "normalne" barve.
Lepo, da se je na glas zasmejala, napša pa zaenkrat samo ko jo imam leže na hrbtu in jo žgečkam malo po trebuščku. Leže pa bog ne daj da bi jo nosila, v prvi sekundi, ko si jo dam tak na roke zažene tako sireno da je joj. Ni šans, da bi jo tak še kdo nosil....je prav smešno, ko pride kdo na obisk in jo heče imeti na rokah pa si jo tak položi na roke in začne mala ipiko zganjat pol pa vsi mislijo da noče bit pri njih. Res, samo pokončno jo še mormo prenašat - obrnjeno k sebi ali pa vstran, da gleda okrog po svetu.

Danes sem nekaj urejala zavarovanje za tujino, preden gremo na morje in so mi ugotovili na zzzs-ju, da dejansko od 3.4., ko sem začela porodniško, sploh nisem bila zavarovana !! In krivi so seveda v moji službi, ker so mi takrat tud prekinli delovno razmerje in mi tega sploh niso povedali, mislim...katastrofa.

Moj otrok se je pravkar začel nekaj čudno oglašat, moram se ji spet posvetit user posted image .

Lepo preživite danes v dežeku in uživajtae.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 249
4.8.2009 10:48:30   
vanilla
Ojla....

Oh, končnoooo ohladiteeev!!! Ma, res sm je vesela... čeprav ne moremo ven. Sicer se naša kar lepo sama zamoti čez dan, tak da ni panike. Ja, tudi ni šans, da bi se ležeče nosila. Niti pod razno. Samo še tako, da čez ramo gleda, ali pa da je naslonjena name in gleda pred sebe. Tako čez dan nardim kakšni dve turi z njo po stanovanju po par minut, da malo vidi, "kaj se dogaja" user posted image .

No, glede kakeca: danes bo verjetno spet popoldne kakala, pa bom vidla, kakšne barve bo. Jutri imamo itak posvetovalnico in mislim definitivno vprašati. nekaj sem kot nora po internetu iskala, pa nič prav informacij našla. Baje, da je pri dojenih otrocih normalno, če je tudi zeleno kdaj, pa pri tistih, ki imajo krče.. No, naša ni dojena, zato me še bolj zanima. Drugače pa se počuti v redu, tak da.... bomo vidli. Baje, naj bi to žolč izločal taka barvila, pa jetra.... Ne vem.

Ste imeli kaj neurja? Tu je blo na Hajdini pa v enem delu Ptuja, pa v Kidričevem... pri nas konkretno pa nič posebnega, le močna nevihta zvečer.

Ebetka, kam grete na morje? Saj mogoče si že povedala, pa sem pozabila. Jaz bom tudi morala začet iskat nekaj za začetek septembra. Ko bi blo spet tak fajn, kot v Medulinu, ko smo reeeees imeli cel dan senco, tak da smo bli lahko zunaj.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 9 [10] 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 9 [10] 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.