jana84
|
Pozdravček vsem skupaj! Se mi kar ne da spravit, da bi se lotila pakirat stvari za v toplice...Lenoba lena. Še vedno sem v pižami zaspanka... No, sem malo prebrala kaj debatirate in da vam malo povem kako je pri nas: - glede hrane: naš je zajtrk, malico, kosilo in popoldansko malico v vrtcu, tako da zato mi ni treba skrbeti. Ko pride iz vrtca okrog 15.30 imamo mi kosilo, tako da on poje kaj zrven ko mi kosimo, ponavadi pa mu podtaknemo kakšen piškot. POtem še enkrat pomalica tam okrog 17-17.30 kakšno sadje (najraje vidi da mu dam banano kar v roko - jo dam na tri kose in on jo lepo popapca, brez kakšne večje packarije). za večerjo pa poskusim da mu podturim kakšno sadno skuto, včasih celo uspe, da poje nekaj gresa s kakavom...In zadnje čase prakticiramo, da mu zvečer v mleko dam malo keksolinota ali čokolinota, tako da še vedno teče skozi malo večjo luknjo na cuclju in se mu kar dopade. Ampak ugotavljamo, da se je spet lotil zjutraj ob 4-5h zbujati, ker je lačen, tako da bo treba kakšno konkretnejšo večerjo pojest! Čez vikend pa je tako: zjutraj mu poskusimo podturiti še v postelji malo mleka, po možnosti s keksolinotom ali čokolinotom, potem zajtrkuje tam okrog 8h če nam uspe poje kakšno mlečnožitno kašico ali pa kruh in marmelado, posebno salamo, včasih tudi hrenovko...KOt se mu sprdne, oziroma kot zajtrkujemo mi. Za malico poje kakšen jogurt s sadjem in kosmiči, kosilo je ponavadi kakšna zelenjavna mineštrca s testeninami ali kuskusom, v nedeljah je juhca, če je dovolj pri močeh in lačen pa še kakšen krompirček in malo mesa...Popoldan pa tako kot drugače med tednom: sadje, sadna skuta, piškot...Kar pride pač pod roko... - oblačenje za v vrtec in doma: bodi brez rokavov ali s kratkimi rokavi, kratka majčka, dolge hlače od trenerke, nogavičke in copati (doma je včasih tudi bos, ker imamo dokaj toplo po tleh in mu samo v nogavičkah drsi). Ko ga zjutraj pelje mož v vrtec mu da čez še eno majčko z dolgimi rokavi od trenerke...Je pa res, da je pri nas zaenkrat še kar toplo, tudi zjutraj je tam okrog 18stopinj. Itak gre samo iz hiše v avto in iz avta v vrtec...Dve sekundi na zraku. -zdravje: hvala bogu je naš fantina zelo zdrav in se ga v vrtcu še ni nič prijelo. No, malo je prehlajen in mu ponoči zamaši nosek, ampak to je pa tudi vse. Tudi do sedaj ni bil nič kaj hudo bolan. Pri enem mesecu je bil v bolnici zaradi suma na pilerostenozo - zakrčena mišica med dvanajsternikom in želodcem - sum ovržen. POtem je imel enkrat maja meseca eno manjšo virozo z vročino, ki je trajala en teden čez 38stopinj, nič drugega, čez 14dni pa je staknil še eno virozo z bruhanjem in drisko, ki je tudi trajala en teden...Res hvala bogu, da mu ni nič hujšega...MOgoče zato, ker je mama šolska zdravnica in prinese domov marsiketeri virus, pa doma skoraj nikoli nihče ni bolan - smo očitno pridobili vsi dober imunski sistem zaradi tega in zgleda da je tudi Jakob tak! Res samo hvala bogu lahko rečem! -kaj vse že zna: ja samostojno stoji kadar se z nečim zamoti in pozabi da ga nihče ne drži oziroma da se zaradi igrače v rokah ne drži za kavč ali kaj podobnega. Hodi še ne, no vsaj samostojno ne. Ob opori pa zelo rad, ampak ne hodi temveč teče...Jaz pravim da ne bo shodil ampak stekel...Kajti tak brzinko kot je naš fantina...ga je treba kar lovit...Če mene vprašate, še nekaj časa ne bo hodil, ker se mu zelo dopade plaziti in že od 6meseca plazi in mu nič predaleč...Tako, da bo verjetno še nekaj časa na trdnih tleh. Ja kar se tiče plezanja pa počasi izgubljam živce: ma ne mineta dve sekundi od tega ko ga daš na tla, da ne spleza na kavč ali na kašno večjo igračo (avtomobilček, klopco...). Hvala bogu se je dokaj hitro naučil, kako se spleza tudi dol, tako da večjih bušk in padcev ni bil deležen. Ja še včasih pade s kavča, ker v vsem skakanju in plazenju pozabi da je na kavču in da je slabega pol metra do tal...nič hujšega, sploh ne joče če pade s kavča, ker očitno ve, da si je sam kriv... Govorimo tako tako, nekam po svoje blebeta...Ampak to pa veliko. NOn stop nekaj blebeta in poje...Je prava klepetulja. Če ga med njegovim govorjenjem nobeden ne pogleda in mu odgovori nazaj, se prav pošteno razjezi in zakriči, pri tem pa še po mizi udarja...Res smešen je takrat za pogledat...Edino besedo, ki smo jo do sedaj izluščili iz njegovega besednjaka je MAMA, ampak tako reče meni in tatu tudi...No eneparkrat mu je rekel tudi tata, ampak zgleda da se mu ne da več, in ga ponavadi pokliče kar EH... Najbolj zanimiva igrača so mu mobiteli - ima ene par starih odrabljenih mobitelov s katerimi telefonira in blebeta...res pojava. No druga stvar pa so seveda dalinci od televizije. Mu uzamemo baterije ven in potem od usmeri dalinec proti televiziji in pritiska na gumbe...Res smešen, kot bi hotel spremeniti program... -zobki: ja še vedno sta samo dva in to spodnja sekalca. Tako stanje je že en mesec in pol, pa nič ne kaže, da bi bilo kaj drugače...Bo že...Še nobeden ni ostal s samo dvema zoboma, vsaj kot dojenček ne, potem ko nam izpadajao je druga pesem... Tako, zdaj sem mislim, da napisla vse in še preveč kar se dogaja pri naši hiši. Zdaj bo pa počasi čas, da grem spakirat za na dopust...Ker itak rabimo ene šare s sabo, da ni za verjet! Lepo se imejte in se tipkamo kaj ko pridemo z dopusta, da vam povem kako ni kaj! papa jana
< Sporočilo je popravil jana_k -- 17.9.2009 10:28:54 >
|