gogabojan
|
mbd UUU ti si mi pa to napisala zelo podrobno . Jaz pa tebi zelo malo Pri naših so pa s pisanimi črkami vzeli že u i e m Poštevanka, učiteljica je rekla, da naj jih doma naučimo, ker v šoli enostavno ne bo časa. tako da ne vem, ali naj ga kar začnem ali naj malo počakam, ker ne vem, na kakšen način bo razlagala, in če bi jaz drugače razložila, da ne bi potem vse skupaj še bolj zmešal. OK da se doma izpiliš do konca poštevanko, razloži pa vseeno lahko v šoli kajne. Saj naši tudi delajo naloge v podaljšanjem. Sam kaj, ko pa gre bojan prej domov, preden imajo uro za naloge delat. Tako da jih naredimo doma. Evo kaj so imeli danes za domačo nalogo. MAT en celi list računov na plus in minus od oz. do sto. Naučiti se pesmico pet kitic. Uno zlato ladjo iz berila. Prebrati 5x zgodbico o kraljični na zrnu graha Napisati obnovo v deset do petnajst stavkov Rešiti naloge v del. zvezku za književnost ena stran. Napisati deset stvari ki jih zna in deset stvari ki se jih uči v razpredelnici In zdraven vsega tega naprimer kak krožek zdraven. Evo odkar so začeli dobivati domače naloge je bil samo en dan, ko jim ni bilo treba narediti nič za nalogo. Drugače pa imajo vsak dan sigurno za kake dve celi uri domače naloge. Npr. vsak dan v zmajčku mora doma napisati nevem po štiri strani. To piše malo bolj počasi, ker hoče imeti zelo lepo napisano v zvezku. Je pa zato potrebno malo več časa. Samo vseeno mu to ne vzame toliko časa. Se mi zdi, da so v drugem razredu imeli bolj na izi vse, zdaj pa so prepuščeni realnosti. In učiteljica pravi, da so otroci stoodstotno bolj zreli. Ja v dveh mesecih počitnic so pa sigurno preveč zreli. Ej, kako ti razlagaš otroku računati??? Varianta najprej enice, desetice, stotice????? Ali uporabljajo stotiček (ne vem če sem prav napisala, ker me bojan glede njega vedno opozarja, da narobe izgovarjam). . Mislim, učiteljica jim je zdaj dala ta stotiček, naj bi z njim lažje računali. Ej mene če vprašaš, jaz sem bila samo še bolj zmešana, ko mi je bojan razlagal, kako morajo delati po njemu. . No ko je mama ukapirala, kako učiteljica želi, je minilo par minutk. Je pa malo težji način no. KaO računajo enice na levo desetice na dol. Kr neki. Aja, a ste dobili kakšen spisek, kaj za domače branje povedati oz. cankarjevo bralno značko????? Mi ga nismo, pa nimam glih občutka, katero knjigo naj mu dam za prebrati, ker smo lansko leto kao pretežke knjige brali (mi je rekla učiteljica, da so te knjige za višji razred ne za drugi. ampak prepozno, ker je bojan že vse povedal. ). Da bi morali ala muca copatarica ali pa pedenjped al kaj je že. lp
|