|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08- 4. del
16.9.2009 0:42:44   
gogabojan
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Aja, a se vam zdi možno, da je otrok alergičen na beljak, na rumenjak pa ne? Inya namreč že od 4. meseca je rumenjak, beljak sem ji zadnjič dala prvič pa je bolj redko kakala. Čez vikend bom ponovila, da vidim če je res od tega.

Ja je možno biti alergičen samo na jajčni beljak. Kopirano:
Nekateri otroci z alergijo na jajca po prvem letu starosti dobro prenašajo jajčni rumenjak.
in še

• alergija na jajca
user posted image Alergija na jajca se pogosto pojavlja skupaj s preobčutljivostjo za kravlje mleko, lahko pa tudi samostojno. V većni primerov se pojavi samo alergija na beljak, medtem ko rumenjak lahko uživamo. Najlažje to storimo v obliki trdo kuhanega jajca, kateremu odstranimo beljak.

Znaki bolezni
  • prebavne motnje: krči v trebuhu, bruhanje, driske
  • kožne spremembe: koprivnica, srbeča koža, otekanje, rdečica
  • simptomi dihalnih poti: kihanje, zamašen nos, oteženo dihanje
Kadar niso vključeni imunski mehanizmi, pravimo, da gre za psevdoalergije. Kažejo se na povsem enak način in z enakimi simptomi kot prave alergije.
Psevdoalergije Psevdoalergije povzroča hrana, ki vsebuje veliko histamina. Histamin je eden pomembnih posrednikov (mediatorjev) pri alergijah. Na primer v prebavilih se pri razgradnji hrane sprošča histamin, ki povzroča težave na enak način kot histamin, ki se sprosti pri alergijski reakciji.
Veliko histamina je v svežih jagodah, črnem vinu, nekaterih sirih, prekajenem mesu, pa tudi v konzerviranem tuninem mesu. Po zaužitju se lahko pojavijo enaki simptomi kot pri alergijski reakciji, kar pa ne pomeni, da smo alergični na tuno.

Če je oseba preobčutljiva za neki alergen, se lahko ob stiku z drugim alergenom sproži alergijska reakcija.
Morda pa je samo preobčutljiva. Morda pa je čisto slučajno tako kakala.

Toliko za info.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
16.9.2009 8:13:20   
mbd0411
Jutro!
Zdaj ste spoznale naš kraj in šolo,če ste gledale 24 ur in svet na A kanalu..
Joj,joj,ta gripa in panika okoli nje.
Dane pa imam z Nikom kontrolo.Grem viruse iskat v zd..user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
16.9.2009 9:40:13   
jana84
En lep pozdravček!

Še pred tednom sem se lepo pohvalila, da bomo aprila že štirje v naši družinici, žal moram sporočiti, da temu ni več tako, saj  je našemu dojenčku v 9.tednu preneholo utripati srčece in sem bila včeraj na enem najbolj žalostnem in krutem posegu v mojem življenju; namreč na čiščenju odmrlega ploda. Razum ve, da je tako najbolje za moje telo in nadaljnje poskuse nosečnosti, vendar v srčku pa je še vedno prisoten občutek da je v mojem trebuščku živelo detece, ki ga sedaj ni več.
Na veliko srečo imamo doma našega Jakoba, ki ti da vsakič ko ga pogledaš vedeti, da je naš in da sem sposobna donositi zdravega otroka. Ga ni boljšega zdravila, kot da te še ne enoletni sinček močno močno objame in pritisne en moker poljubček. Kot bi vedel, da sta mamica in tata žalostna.

No, drugače pa ni vse tako žalostno pri nas: Jakob lepo priden hodi v vrtec. Mož ga pelje že zjutraj ob 6.30, iskat pa ga gre po službi ob 15.30. Mislim, da se je že lepo navadil na vrtec je je z vsakim dnem bolj zadovoljen ko gre tja. Zaenkrat je še zdrav brez kakršnih koli problemov, predvsem pa se je začel v popoldanskem času kolikor smo skupaj ogromno crtati in stiskati. Ni kaj pač pogreša starše.

Jutri se odpravljamo v tolpice na zaslužen počitek in oddih, tako da bo naš mali razgrajač razgrajal po bazenu in po hotelu...

Lepo se imejte in se slišimo ob prvi priliki!
papa

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
16.9.2009 10:05:28   
jolly123
Joj Jana_K zelo mi je žal user posted image  Res je da so otroci naše najboljše zdravilo in kar lepo crkljajte Jakoba.

Midva sva bila pri pediatru na kontroli, dobil je še eno dozo antibiotikov in doma mora ostat še 10 dni potem gre pa lahko v vrtec. Kriza, še dobro da ga mojedva lahko tkole malo počuvata, drugače sploh ne vem kdaj bi šla delat ob takem tempu...drugo leto septembra očitno user posted image  user posted image

Včeraj sem bila na poslovnem sestanku z enim Ekvadorcem, to sploh ne je*ejo, rečeš da si poročen in da maš doma eno leto starega otroka, pa ti cel cajt govori you are the most beautiful woman user posted image  user posted image  Yeah, right user posted image user posted image  Sem ga pozabila vprašat, če potrebuje vizo user posted image  user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
16.9.2009 10:22:05   
janja 27
jana_k user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sem bila na istem k ti le dva tedna nazaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...ni  besed k bi te potolažile, sama boš prešla to oviro in postala še bolj močna......je res da imamo naše otročičke okoli s katrimi ti čas uide in ne študiraš kaj zakaj kako.....meni pa vseeno zvečer k vsi zaspijo potečejo solzice po licih za nekom ki bi lahko bil z nami pa ga ni več user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jakobu pa user posted image user posted image user posted image k je tko priden v vrtcu user posted image user posted image user posted image user posted image

jolly user posted image user posted image zate in tajkota da se pozdravi......ekvadorci že vejouser posted image user posted image user posted image da si the most beautiful women user posted image ...briga njega familiy and husband......važno da se je tebe nagledaluser posted image user posted image user posted image .....

mdb....upam da je nik bolje, sem gledala včeri celo paniko okoli gripe po moje mal preveč pretiravajo no user posted image user posted image user posted image starši mislim ....

lučka....user posted image user posted image user posted image za vala in uvajanje......naša metka tud danes ni nič več zajokala k sva jo dala vzojiteljici user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......lepo slišat da se počutiš ok, pa kr pokaž bušija v novih cunjicahuser posted image user posted image user posted image .

lovely kako gre uvajanje ...???

pikica ....uapm da dobiš kmalu net ......te že doooolllgooo ni tle...........

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
16.9.2009 13:14:56   
Lovely
Jana, user posted image  nas je kar nekaj takih med mladimi mamicami, ne? Ampak me smo močne in gremo naprej zaradi naših malih lumpijev :)

Gogabojan, hvala za tale info o alergiji, sploh nisem imela časa googlat. Danes sem ji dala omleto s piščancem (seveda spasirano, ker še ne gre ves obrok po koščkih) in bomo videli kaj bo.

Uvajanje: danes je šla po kosilu v varstvo, ker je varuška imela zobarja al kaj ne vem. V glavnem, slišiva se čez 1 uro, da mi poroča kako je in bova videli kako dolgo bo ostala. Zaenkrat bp. Ampak po tem kar sem prebrala o alergiji na jajca me je pa zdaj strah. Kaj če je alergična in bo z dihanjem kaj narobe itd... Mame. Skoz nas nekaj mori. No v glavnem, bomo videli kako bo šlo danes. Saj veste, da je pri Inyi pravilo, da ni pravil. Do zdaj je bilo OK, upam, da bo še naprej tako.

Jolly, afkors da si beautiful woman, kaj te briga, komplimenti vedno pašejo a ne? Pa še uporabiš lahko to kot orožje pri komunikaciji z možem. Zdravo je, da se zavedajo kake bejbe imajo, da ni samoumeno, da smo tu. A ni res. Jaz ga rada malo podražim, da je malo ljubosumen, je pa treba pazit na meje...

Nič, jaz sem kar nervozna zdaj ko čakam kaj bo z mojim sončkom tam in se raje skipam dol z neta. Pa pa

Lovely

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
16.9.2009 13:25:01   
mbd0411
Punceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tistim,ki so se zgodile žalostne stvari ;Jana,Janja....Takšno je življenje...Vse bo tako kot si želite in kot mora bit...

Gripa se nezadržno širi... Vedno več jih je...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem danes videla polno novinarjev okoli šole in zd.
Sva imela kontrolo z Nikom in je bolje.Kontrole zdaj ne bova imela razen če se poslabša..Moram kar po telefonu povedat in sama presodit kako je...
Sicer pa bolje tako,ker gripa ne izbira.
Sem se založila z razkužilom...žal je tako,da to moramo imeti.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
16.9.2009 13:36:29   
Tejčika29
Vsem ki ste prekinile nosečnost pošiljam user posted image user posted image , vem kako vam je pri srcu.

V ponedeljek sem bila pri ginekologinji na odvzemu brisa in sva malo poklepetali, rekla je da bi že lahko počasi delali na drugem, se je pa zelo čudila da je Alina slaba z železom, ker sem jaz imela ok železo vso nosečnost, menstruacijo pa sem dobila po 5 mesecu in ji ni in ni jasno kaj je to blo. Zaščite nisem vzela nobene, ker mam dost kemije s tabletkami, bomo pač pazili, če ne pa kaj naredili user posted image .

Alina je še kar prehlajena, ponoči je slabo spala, ker ne zna drugače kot dihati čez nos, ki se ji je mašil, tako je potem ko je končno dobro zaspala, spala do 8. ure zjutraj. Pol pa ven, trgovina, kava... zdaj pa spančka, mene pa glava boli, ojej ne vem kaj mi je, mogoče tole vreme, ne vem.

Jaz tudi mislim, da tole s Polzelo malo pretiravajo, no bomo videli kaj bo prinesel čas.

SEM VAS MISLILA VPRAŠAT, KAJ NPR. KUHATE ZA KOSILO SVOJIM, KAJ IMAJO OTROCI RADI, ALI KAJ JEDO KAJ V VRTCU, KER MENI ZMANJKUJE IDEJ, KAJ ŠE NAJ NAREDIM ALINI.

Lovely - omleta s piščancem, prosim za recept!

Lep dan vsem!

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
16.9.2009 13:49:23   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Živjo!

Naš Nik ima pa Laringitis...če sem prav napisala.Komaj je dihal.Že v soboto sva bila pri dežurnem,sva dobila ventolin,pa je bolj malo pomagalo.Saj je,samo ko se je zbudil pa totalna kriza dihanja.Pa HB za aspirator in sesalnik.Toliko sva ven dobila iz nosa,da ne moreš verjet.
Danes pa je pri P dobil eno inekcijo in zdaj je kot nov.Seveda imava napotnico za pediatrio,če bo slabše,kar pa upam,da ne.
Sem pa danes ,ko sem čakala zvedela,da imamo prvo potrjeno okužbo z novim virusem gripe in to v šoli.user posted image user posted image user posted image user posted image Koliko je še okuženih Bog ve.Med starši panika.Če kdo kiha kašlja in podobno ne sme v šolo.Pa vsi od P so hodili ven z zaščito čez usta.Joj,joj,joj...user posted image user posted image user posted image

Moj Nik je tudi imel laringitis pa sva hitro dobila inekcijo in je bilo dobro, samo midva sva tri dni hodla okrog zdravnikov da so potem tretji dan pogruntali kaj je pa še to dobro da je zakašljal v ordinaciji,če ne bi naju spet domov poslalauser posted image - no naučila pa sem se da vem kakšen je lajajoč kašelj, ker to je prvi znak laringitisa.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
16.9.2009 13:52:56   
sončnica24
Zdaj pa še poročilo. V vrtcu se ima baje fino smo včeraj imeli sestanek joče samo še ko pride v vrtec in ko jaz odidem potem pa je baje ok. O gripi še pri nas ni ne duha ne sluha je pedijatrinja mama enega otroka v vrtcu, tako da še ni nič posebnega. Pač higiene malce več, je pa mene tudi tega strah sploh da bi Nik dobil to gripo ker je takoj prehlajen če kdo zraven njega smrkauser posted image .

Zobi so v stanju mirovanja 6 jih imava in to je tudi vse, ne vem kdaj pridejo ostaliuser posted image .

Stojimo nonstop samo hodimo še ne radi če ga primeš za roke se takoj na rit vrže, ni efektauser posted image .

Sedaj se počasi odpravljam po njega pa se še kaj beremo in tipkamo.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
16.9.2009 14:36:59   
Lovely
Evo, pa je bila uro in pol pri varuški sama. Pol so šli pa ven na vrt (še sin od varuške, ki je prišel iz šole - ga obožuje) in je začela jokat. Prvič pri njej. In me je poklicala. In ko sem prišla sem vidla, da je mala čist zaspana. No, vsaj vidla je varuška kako to zgleda. In prideva dam in mala zaspi v pol minute user posted image
Jutri pa poskusimo od zajtrka do kosila. Ajde da vidimo še to čudo.

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 3136
16.9.2009 14:43:58   
Lovely
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Živjo!

Naš Nik ima pa Laringitis...če sem prav napisala.Komaj je dihal.Že v soboto sva bila pri dežurnem,sva dobila ventolin,pa je bolj malo pomagalo.Saj je,samo ko se je zbudil pa totalna kriza dihanja.Pa HB za aspirator in sesalnik.Toliko sva ven dobila iz nosa,da ne moreš verjet.
Danes pa je pri P dobil eno inekcijo in zdaj je kot nov.Seveda imava napotnico za pediatrio,če bo slabše,kar pa upam,da ne.
Sem pa danes ,ko sem čakala zvedela,da imamo prvo potrjeno okužbo z novim virusem gripe in to v šoli.user posted image user posted image user posted image user posted image Koliko je še okuženih Bog ve.Med starši panika.Če kdo kiha kašlja in podobno ne sme v šolo.Pa vsi od P so hodili ven z zaščito čez usta.Joj,joj,joj...user posted image user posted image user posted image

Moj Nik je tudi imel laringitis pa sva hitro dobila inekcijo in je bilo dobro, samo midva sva tri dni hodla okrog zdravnikov da so potem tretji dan pogruntali kaj je pa še to dobro da je zakašljal v ordinaciji,če ne bi naju spet domov poslalauser posted image - no naučila pa sem se da vem kakšen je lajajoč kašelj, ker to je prvi znak laringitisa.

Hej, naši lumpiji znajo že čez usta dihat. al se meni samo tako zdi?

Omleta s piščancem, nič posebnega, kos piščanca narezanega na koške najprej malo popečem z malo soli in česenčka. Ampak ne preveč, da ni presuh mesek. Pol pa zalijem z zžvrkljanim jajčkom s kislo smetano. In pol vse to popečem. Ampak ker Inya še ne je koščkov moram spasirat in ukašit (mal dolijem vode al pa še malo kisle smetane dam). In to je to user posted image  zdaj čakam kakec al pa kaj drugega... 

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 3137
16.9.2009 14:45:08   
Lovely
No, tale moj prejšnji post je bil namenjen Tejčiki, ne vem kaj se je zgodilo pri citiranju user posted image

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
16.9.2009 14:45:57   
Lovely
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

Zdaj pa še poročilo. V vrtcu se ima baje fino smo včeraj imeli sestanek joče samo še ko pride v vrtec in ko jaz odidem potem pa je baje ok. O gripi še pri nas ni ne duha ne sluha je pedijatrinja mama enega otroka v vrtcu, tako da še ni nič posebnega. Pač higiene malce več, je pa mene tudi tega strah sploh da bi Nik dobil to gripo ker je takoj prehlajen če kdo zraven njega smrkauser posted image .

Zobi so v stanju mirovanja 6 jih imava in to je tudi vse, ne vem kdaj pridejo ostaliuser posted image .

Stojimo nonstop samo hodimo še ne radi če ga primeš za roke se takoj na rit vrže, ni efektauser posted image .

Sedaj se počasi odpravljam po njega pa se še kaj beremo in tipkamo.

user posted image

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 3139
16.9.2009 14:49:29   
Lovely
IZVIRNO SPOROČILO: Tejčika29

Vsem ki ste prekinile nosečnost pošiljam user posted image user posted image , vem kako vam je pri srcu.

V ponedeljek sem bila pri ginekologinji na odvzemu brisa in sva malo poklepetali, rekla je da bi že lahko počasi delali na drugem, se je pa zelo čudila da je Alina slaba z železom, ker sem jaz imela ok železo vso nosečnost, menstruacijo pa sem dobila po 5 mesecu in ji ni in ni jasno kaj je to blo. Zaščite nisem vzela nobene, ker mam dost kemije s tabletkami, bomo pač pazili, če ne pa kaj naredili user posted image .

Alina je še kar prehlajena, ponoči je slabo spala, ker ne zna drugače kot dihati čez nos, ki se ji je mašil, tako je potem ko je končno dobro zaspala, spala do 8. ure zjutraj. Pol pa ven, trgovina, kava... zdaj pa spančka, mene pa glava boli, ojej ne vem kaj mi je, mogoče tole vreme, ne vem.

Jaz tudi mislim, da tole s Polzelo malo pretiravajo, no bomo videli kaj bo prinesel čas.

SEM VAS MISLILA VPRAŠAT, KAJ NPR. KUHATE ZA KOSILO SVOJIM, KAJ IMAJO OTROCI RADI, ALI KAJ JEDO KAJ V VRTCU, KER MENI ZMANJKUJE IDEJ, KAJ ŠE NAJ NAREDIM ALINI.

Lovely - omleta s piščancem, prosim za recept!

Lep dan vsem!

Kosilo: meni tudi že zmanjkuje idej. Zdaj sem za spremembo začela večkrat dajat rdečo papriko za osnovo k jedem (najprej popečem pa pol dodajam še kako zelenjavo in sadje. Pa zadnjič sem ji spet naredila lososa s pečenim krompirjem pa sem dala kar vse v folijo skupaj s paradižnikom in papriko pa drobnjakom in je bilo OK. Morda za idejo.

Drugače pa Inya večinoma je posebej zanjo pripravljeno hrano, ker sva mi2 z možem na dieti in ne jemo enake hrane. Sem pa shujšala 4kg v 2 tednih user posted image

Lovely

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
16.9.2009 15:35:08   
gogabojan

Punce pozor.

Za vse mamice, ki ne vedo kaj bi kuhali, oziroma kako hrano jejo v vrtcu, vam dajem link, kako je na vrhniki s tem. Upam, da vam bo vsaj kdaj prišlo prav. Meni vsekakor.

Sta pa dve povezavi. Ena je ta, za ta mesec

http://vrtec-vrhnika.si/articles.php?lng=sl&pg=133

http://vrtec-vrhnika.si/

Ta ta drugi link: levo spodaj boste videli prehrambeni kotiček, in tam so jedilniki

Upam, da vam bo prišlo prav. Meni marsikdaj, ko nevem kaj bi kuhala, ko se mi zdi, da jemo vsak teden eno in isto, oziroma, da se stvari ponavljajo.

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
16.9.2009 15:50:30   
gogabojan
MBD eno vprašanje:

Mi smo imeli roditeljski sestanek. Pa me sedaj zanima, kako je pri vašem otroku.

V drugem razredu je snov zajemala:
  • 50 črk (male in velike črke male tiskane)
  • Seštevat in odštevat do sto
  • Liki,.....
  • 3 knjige za bralno značko in dve pesmici
  • branje doma s pomočjo staršev
  • in še bi se našlo
  • obnova segala  5 stavkov

Vtretjem razredu pa:
  • dodatnih 50 črk
  • seštevanje in odštevanje do tisoč
  • liki
  • 3 bralne knjige in tri pesmice (seveda morajo čisto čisto sami prebrati in se naučiti)
  • vsak teden pesmice se za doma naučiti in to 5 kitic, spet čisto čisto sami
  • poštevanka
  • in še bi se našlo
  • obnova sega od 10- 15 do 20 stavkov
So pa nam na roditeljskem sestanku rekli, da moramo mi starši doma sami naučiti otroke poštevanko, ker kao v šoli ne bo časa za to, ker je preveč snovi v tretjem razredu za otroke, tako da kao morajo imeti tudi šolo doma. glede učenja poštevanke.

Brati ne smemo mi otrokom, otrok mora sam prebrati in povedati obnovo. Saj je to ok, če bi imeli prejšnje leto fajn podlago glede tega. So sami prebrali, s starši obnovo naredili, in povedali v šoli, neko kratko in lahko knjigico.

Sedaj morajo sami prebrati, sami narediti obnovo in povedati v šoli, in to kar pošteno knjigo (mislim kot da bi tri knjige od drugega razreda spravila skupi, je zdaj ena knjjiga). Pa bojan pride do konca knjige, pa že pozabi, kaj je bilo na začetku, ker se trudi da bi čimbolj gladko bral, da bi se več zapomni.

EN NEMOGOČ PRESKOK SE JE ZGODIL. IN VSI STARŠI (več ali manj) SO POLNI SKRBI, zakaj lansko leto niso malo več dali otrokom napora, da sedaj se jim ne bi bilo doma potrebno toliko učiti.

Bojan je pri matematiki fulll bister (to lahko povem, ker se še odloča, če bi šel na dodatni pouk, kjer naj bi imel malo večji izziv). Pa to dela pri matematiki nalogo po uro dve. Zadnjič je delal nalogo od treh popoldne do osmih zvečer. Vmes sem mu dajala malo pavze, pa je on ni hotel meti, ker drugače ne bo mogel narediti naloge do konca. Pa sem ga prisilila. Mislim, saj je šele začel no. Res je, da ponavljajo še nekatere snovi iz lanskega leta, samo vseeno ne bi smeli biti tako močno obremenjeni. Da se sedemletni fant (kmalu osem) SEKIRA, da ne bo naredil nalogo, ker jo je vsebinsko TOOOO MUCH.

Aja, zdaj šele sledi vprašanje.

Ali imate vi tudi navodilo, da morate otroke naučiti poštevanko doma. Jim ne smete pomagati pri obnovi ali branju????

Neposredna povezava do sporočila: 3142
16.9.2009 16:07:16   
gogabojan
Zdaj pa še malo vsake:

Janja in Janja - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ob izgubi angelčkov

Jolly - priznaj, da ti je pasalo, ko ti je govoril, da si čudovito lepauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , komu pa ne bi

Tejčika - upam da prehlad kmalu mine, pri nas se vleče že dva tedna

Lovely - naš Rok je alergičen na beljak in rumenjak. Te info sem zbrala že takrat, ko smo zvedeli za alergijo, tako da sem kopirala in ms office in ti gor prpopala.
No hočem reči beljak in rumenjak, dokazano alergičen prek kožnih in krvnih testov. Samo vidiš poanto. Pri kuhanem jajčku bog ne daj, da bi dali roku rumenjak ali beljak, pri pečenem jajčku, rumenjaku mislim, ko je zmešan z beljakom, pa ni nikakršne reakcije.

Tako da je tudi možno od načina pridelave. Ker z določeno pridelavo izgubi hrana (jajce) določeno beljakovino oz. neki h.... tako da potem pa lahko je. No večinoma se na veliko izogibamo in smo na ''strogi dieti'' sam včasih mu pa vseeno ponudimo jajčka, ker mu je al. dokazana na 2 in 3 stopnji. Ni tako kot arašidi, ki ga življensko ogroža.

Pa veš kako pravijo.

Nikoli ne piješ alkohola. Malo ga spiješ, pa si že pijan. Če pa redno pomalem piješ, čisto po malem, ti tudi tisti kozarček ne bo škodoval.

Tako je tudi pri hrani. Tako da se mi enkrat mesečno pregrešimo pri jajčku in dobi za pol čajne žličke jajčka, in HB do sedaj ni imel alergijskih reakcij. Mel pa je na kuhan jajček. Tako da smo to opustili. Pa tudi testenine ali karkoli kar vsebuje jajček smo opustili. Razen kak piškotek. To pa mu damo malo.

MADONA SEM SE RAZPISALA, samo to je zanimiva tema. Ker te alergije se znajo pojaviti do otrokovega tretjega leta starosti.

IRMA - tebi se pa javno opravičujem, ker sem te pošteno ustrašila z mailom, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , mislim, hb je bilo u živo, in sem se skoraj polulala od smeha. Nikoli več, ti ne pošljem tak mail. Kako je z Nikcom v vrtcu????

Janja - kako je bilo na pregledu za rebro?????

Lučka - hvala za spodbudne besede in želim ti, da uživaš v daru, ki ga nosiš v sebi. Da boste živi in zdravi. In naj bo punčka, da bo parček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Bo starejši bratec čuval mlajšo sestrico.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No toliko na kratko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3143
16.9.2009 20:28:55   
Lovely
Zgleda, da ni alergije. Kakala je super duper, nobenih flekcev. Jutri ji spet dam, da potrdim. Juhuhu

Na HBO se je pa začel en hud film grem gledat.

Lovely

Neposredna povezava do sporočila: 3144
16.9.2009 20:37:08   
PikicaStonoga
ČAWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!

Kako punce?
Joj internet, pojma nimam, kdaj bo, tm enkrat čez kako leto user posted image user posted image user posted image  Sej načeloma lahko grem na net preko itak džabesta in svojga telefona, sam to tok dolgo traja, da res grem samo maile pogledat, pa včasih vas kej prebrem in to je to ...nimam potrpljenja, tolk je to počasno! user posted image user posted image

Vidim, da je pestro tukej gor ... pa bom komentirala vsaj tistol, kar mi je še ostalo v glavi! :(

Jana, Janja, pa Lovely še enkrat ... user posted image user posted image user posted image  ful mi je hudo za vas in vam pošiljam en objemček!!! Pa dejte enga lupčka vašim pikecom, bo takoj lažj!!!!

valla in ostale ...hvala za namige o čeveljčkih, copatkih ...na koncu sem šla v Deichmana v Domžale in ji tam kupila ene čeveljčke (imajo kr nekej izbire, solidne cene in tud kr nekaj modelov je bilo na znižanju), copatke sem ji pa naročila kr na netu na malenogice.si (sem preračunala in so kak evro ceneje te kot pa tiste it ebaya), jih v petek dobim! :) komaj čakam ...ene bodo za varstvo in ene za doma!

Lučka! ojoj, samo da se je dobro končalo z Valom ...sem se takoj spomnila na vse, kar smos Tijano dali skoz in vem, da ti je bilo hudo., ko si čakala, kaj in kako ...no to je za vami! Imejte se radi in pazite nase! Komaj čakam, da te vidim s trebuščkom, že dolgo nisem videla nosečnice! ;)

goga...a kr hodite že! Ja super!

kuhanje ...jaz ne kompliciram, kuham za vse tri enako!

Lovely, super za uvajanje! Boš vidla, bo Inya carica vse to zmogla! Ej kdaj se vidmo? Moj skoz teži, te hoče dobit v kremplje! user posted image user posted image user posted image

jolly ...joj no, kok mi je žal Tajkota, skoz nekej pokasira!!! HB vsak da imaš mami pa atija, da mal pomirkata!  Je problem ja, nama bo tud težko, če bo Tijana zbolela ...

naša hiška ...jutri samo še prelakirajo parket tretjič, potem pa še pridejo vrata in zunaj končamo dvorišče, HB konec bo kmalu ...ne da se mi več! user posted image user posted image user posted image  pol pa vsaj do spomladi nič večjega ...

grem, zdej še mal na FB pa se beremo še kaj kasneje pa jutri (ker smo pri tašči zarad laka, ki smrdi po bajti!) ...

papa!

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 3145
16.9.2009 20:48:05   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: jana_k

En lep pozdravček!

Še pred tednom sem se lepo pohvalila, da bomo aprila že štirje v naši družinici, žal moram sporočiti, da temu ni več tako, saj  je našemu dojenčku v 9.tednu preneholo utripati srčece in sem bila včeraj na enem najbolj žalostnem in krutem posegu v mojem življenju; namreč na čiščenju odmrlega ploda. Razum ve, da je tako najbolje za moje telo in nadaljnje poskuse nosečnosti, vendar v srčku pa je še vedno prisoten občutek da je v mojem trebuščku živelo detece, ki ga sedaj ni več.
Na veliko srečo imamo doma našega Jakoba, ki ti da vsakič ko ga pogledaš vedeti, da je naš in da sem sposobna donositi zdravega otroka. Ga ni boljšega zdravila, kot da te še ne enoletni sinček močno močno objame in pritisne en moker poljubček. Kot bi vedel, da sta mamica in tata žalostna.

jana_k, drži se - žal mi je da se je tako končalo...jaz si trenutno ne predstaljam, da bi šlo kaj narobe...že trkam. ODPOČIJTE in nauživajte se v toplicah!! potem pa novim zmagam naproti user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
16.9.2009 21:02:04   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely

Kosilo: meni tudi že zmanjkuje idej. Zdaj sem za spremembo začela večkrat dajat rdečo papriko za osnovo k jedem (najprej popečem pa pol dodajam še kako zelenjavo in sadje. Pa zadnjič sem ji spet naredila lososa s pečenim krompirjem pa sem dala kar vse v folijo skupaj s paradižnikom in papriko pa drobnjakom in je bilo OK. Morda za idejo.

Drugače pa Inya večinoma je posebej zanjo pripravljeno hrano, ker sva mi2 z možem na dieti in ne jemo enake hrane. Sem pa shujšala 4kg v 2 tednih user posted image

najprej super za dieto - kapo dol! user posted image user posted image user posted image
bom še jaz poiskala link od vrtca z jedilniki - mogoče kateri prav pride user posted image

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
16.9.2009 21:06:08   
Lucka1
http://www.vrtec-ciciban.si/content/view/50/79/

evo recimo naš vrtec....

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
16.9.2009 22:02:17   
PikicaStonoga
ja kaj zdej, jaz bi čvekala, vas pa ni ...
sam zdej bom počasi šla spat ...še možeka nahecam, da mi zmasira hrbet, me boli ko hudič, pol pa spat, morm zgodej vstatm, ker morm štartat ene 6.15 da še nekej kopiram pa 7.10 mam že pouk :(

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
16.9.2009 22:58:04   
irma78
Čer,

se po nekaj časa spet malo oglašam - se nam toliko dogaja, da sploh nimam časa na net priti. Mi smo bili v nedeljo tudi na Bazaru in sem bila zelo zadovoljna (smo videli veliko idej za Nikovo sobico, pa igrač,...). Seveda Nika vse skupaj ni veliko zanimalo, ko bo pa večji, bo pa tudi zanj bolje. Potem smo šli pa še k svaku na obisk tako da smo preživeli lepo nedeljo.

Drugače pa je do danes Niki zelo priden v vrtcu. Joka nič (razen ko je utrujen), je vse, spi tudi (zadnja dva dni sicer le dobro uro, tako da potem doma nadoknadi), sam se lepo zaigra, v glavnem vzgojiteljice pravijo, da si želijo, da bi bili vsi otroci tako pridni. Sem zelo ponosna na mojega sončka, čeprav se mi zdi, da potem on doma vso žlehtnobo pokaže. user posted image user posted image user posted image

Hodimo še ne, ampak le na veliko kobacamo, včasih pa izgleda podbno kot pri Janji. Nasploh pa zelo rad stoji, ob opori seveda, pa čedalje večkrat se samo za eno rokico drži. Zobka imamo tudi še vedno samo dva, ampak pri hrani mu to ne dela nobenih problemov.

Smo pa imeli včeraj velike probleme z mojo psico (ni mogla vstat in se vsest), tako da sem celo dopoldne preživela pri veterinarju. HB se je očitno le malo poškodovala in ni nič resnejšega.

Drugače pa nameravamo it v petek za 4 dni v München - malo na izlet (Oktoberfest pa to) in malo v šoping. Upam, da bo vreme kolikor toliko vredu.

Sem pa ta teden izvedela še eno slabšo novico in sicer je hči od sodelava od mojega, ki je 14 dni starejša od Nika baje otrok s posebnimi potrebami. Baje se sploh ne dviga in ima eno okvaro z medenico, tako da so baje napovedi zelo grozne. Me kar stisne pri srcu, ko na to pomislim.

Nič, toliko o nas na dolgo in široko, sedaj vas grem pa še malo za nazaj prebrat - ste bile kar pridne.user posted image user posted image user posted image user posted image

1. oktobra 2008 je na svet prijokal naš angelček Nik.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Prekrivalo za striženje, ki lovi lase
abee

Ali bi ti uporabljal(a) prekrivalo za striženje las v obliki narobe obrnjenega dežnika, ki lovi lase tako, da ne padejo na tla?

Da (35%)

Ne (53%)

Ne vem (12%)

Število vseh glasov: 75

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!