Zanica
|
IZVIRNO SPOROČILO: maya2 Sama delam v šolstvu, delam z najstniki in na žalost je res tako, da se zadeve iz generacije v generacijo slabšajo. In to ni neko moje 'staranje', ampak so zadeve podprte z raznimi raziskavami in dejstvi. Starši so dandanes čisto preveč ambiciozni, otroke pritiskajo, zahtevajo od njih uspeh, za neuspeh pa ne iščejo vzroke pri sebi ali otrocih, temveč pri vzgojiteljih, učiteljih,.... tako je pač najlažje. Meni je ravno letos ena mamica 'lepo' razložila, da njen 18-letni sine, ki mimogrede ne zna govorit, ker je ona njegova 'odvetnica' in mora ona prihitet za vsako figo v šolo, pač NE LAŽE in zatorej lažem JAZ! Ne vem zakaj.... Ali pa punca šprica šolo ves teden, mama nima pojma, ko pa pride do tega da bo dobila kazen, se mama 'spomni' da je bila bolana.... Neverjetno kako daleč so nekateri starši pripravljeni it - izsilijo lažna opravičila od zdravnikov,........ potem pa je kriv sistem in ustanove ...... BLA, BLA, BLA.... Če bi vsi pospravili pred svojim pragom, bi bile zadeve popolnoma drugačne!! Pa še eno dejstvo: najhujši so 'uspešni' starši: odvetniki, zdravniki, direktorji,.... tu ne prideš nikamor!! Najlažje je sodelovanje s 'preprostimi', celo neizobraženimi starši, ker so dosti bolj realni, pa to ne pomeni da nimajo radi svojih otrok in ne bi zanje vsega naredili Upala sem da se bo kaka prfoksa oglasila, hvala Maya! Ja lahko rečemo da je vedno bilo tako, in da bo vedno mladina kaj bluzila! Ampak kaj, ko je ta situacije vse slabša! G. Che, jaz sem iz tega razloga katerega vi navajate, začela to temo. Ker sem zaskrbljena PREDVSEM za svojega otroka, in upam da se bomo večina staršev strinjala z tem, da MORAMO postavit meje svojim bodočim najstnikom, učiti jih da napake nose posledice, a ne to da jih bomo BREZPOGOJNO vlekli ven iz vsakega dreka. Če naš sin/hčerka ni v šoli 10 dni, in mi to nismo vedeli, ko je treba opravičiti izostanek z pouka, upam, res upam da ne bomo šli k zdravniku po lažno opravičilo, samo zaradi tega ker nas je sram priznati to da NISMO VEDELI KJE JE MOJ OTROK BIL VSAK DAN OD 8-14!!!!!
|