katrinka
|
dober dan cveke najprej cestitam vsem novim mamicam in tistim, ki ste imele roj.dan ko me ni bilo jah tkole je to ko te zivljenje preseneti - najbolj glasna sem bila, da bom zadnja rodila in to celo augusta, pa se je moja princeska odločila, da nisem jaz sef temveč ona in prisla nasvet točno 2 tedna pred PDP-jem, hm...kako naj začnem...no, bila je nedelja, nič posebnega, nobenih krcev, nobenga cepa, nič. Popoldne sva mela se obiske, zvecer se stusiram, moj me se ocedi spodaj ker sem imela v pon naročen bris za streptokok, se odpravim v postelju zalozena s sladkarijami in namenom da pogledam kak dober film, pa opazim da mi voda odteka, malo pa po malo, počakm da vidim kaj in kako, popadki v eni uri iz 20 min na 5 min, kliceva v P za inf in nama povejo naj prideva, moj je bil cist zivcen in zgubljen, jaz pa se kar dobre volje, ob pol enajstih prideva v P - na sprejemu me pregledajo in ugotovijo, da sm odprta le 1,5cm - ta pregled me je tok bolel da sem tulila - je sestra rekla da boli tok zato k sem bla premal odprta, potem je sledil ctg, papirnata vojna, klistir in tus, za britje je moj seveda poskrbel 2 uri nazaj kot da bi vedla, pa tale klisir res pase, a vstavljanje tiste cevke pa nikakor ne, predihavam popadke - niti ne močne, mi babca razloži da bom dolgo rojevala ker sem premalo odprta, moji popadki niso bili dobolj močni, prvorodka itd...ob enih pridem v porodno in z mojim se hecam kok mava lepo-vijolcno, popadki pa vse bolj močni, me pregledajo in sem bila odprta 4cm,potem se je pa zacelo, popaki moji tok močni da sem komi cakala da mi kaj dajo, tisto v zilo-karkoli ze je, ni prijel cist nič, ko pa sem masko dobila je ta postala moja nova najboljsa prijateljica in ni sans da jo nam dol iz obraza, zelo na hitr sem se odprla do 8,5cm-ta pregled je bil grozen k me je ze tok sililo da potisnem, no kmalu se pa v porodni zacnejo nabirat babice in sem vedla da gre za res - olajsanje da sem loh potisnila a bolecina obupna, nisem zajc a me je bolecina presenetila v smislu kok je močna, glavca je bla kmal zunaj-ah tisti topli laski, ob 2:56 pa se je moja suzi rodila..precudovita, crne laske, ko je babca rekla da je puncka je moj zacel skakat od veselja - je naviju za hcerko, z eno rokico me je malo poskodovala tko da je babca rekla da dobim 2 siva - no nista bla dva ampak vsaj 5,6 - k ji je cverna zmanjkal, uradno pa niso sploh napisal kok sivov sam da je bila poskodba, prerezana pa nisem - vsaj to, posteljica je sla hitro vn, potem pa koncno mir in cartanje z mojo suzi, kmalu sta mi oba v naročju zaspala - en bolj utrujen kot drugi ob sedmih so me odpeljali na d oddelek, skratka hb da sem dejansko rojevala slabi 2 uri k nisem imela moči za več in vsaka cast tistim, ki ste prezivela daljsi porod, je pa seveda res da na vse pozabis ko vidis svoj zakladek... hb za dobri cimri in obisk od nase ljubljancanke zive ker drugače bi umrla od dolgcasa - pa nevrjetno sem pogresala svojga mozka in najin dom, sem tok vesela bila, da je suzi lepo se dojila in ni bilo tezav s kilazo, rumena ni bila, kolke mava a nic hudga, tako da v cet sve prisle domov je pridna, dojenje gre, ne mara previjanja niti umivanja, patronazna je ze bila pri nama vceraj, oči je vanju cisto zaljubljen, skratka kar gre nam.. kar se tiče lj p - naceloma vse pohvale, vecina sestr super, pohvala medicinskemu bratu - k je suzi previju je edino utihnila - sem jo hecala da ze za fanti gleda hrana - jah meni se je zdela bolj shujsevalna, naceloma ok, sam sem bila lacna,super za cimri - da je cas mineval, a ja - ja slavf je obvezen - ce si sivan ali ne - loh je navaden napihljiv ali pa un taprav npr. iz sanolaborja - obcutna razlika,vreden denarja ziva se enkrat hvala za obisk vsem ostalim hvala za cestitke boomer - hvala k si objavila in za cestitke
|