|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2009 - 2.del
15.7.2009 18:48:04   
tina69
ojla
Tudi pri nas ni nič novega. Imam zatečene noge-me kr blazinice na nogah bolijo ko hodim, pa hrbet me boli, težko diham, obliva me, izčrpana sem...drugače smo pa super. Vsak dan čakam, da bi začutila tiste prave redne popadke, a jih kar ni in ni. Mi pa trebuh redno otrdeva, izcedka imam tudi na pretek, a na žalost to še ni to - no saj mi manjka do roka še celih 9 dni (v tej fazi se mi zdi to cela večnost in vsak dan manj se mi zdi cel teden!). Ne želim it čez rok in morm rečt, da se mi kar smilte tiste, ki ste že v tej fazi. Kar ne morm verjet, da sem tako hitro pozabila kako izgleda tole čakanje, ko ne ves kdaj bo napočil tvoj trenutek.
Ali ve tudi tako nihate v razpoloženju? Mene je kdaj poroda zelo strah, kdaj si rečem ma sej je itak neizbežen - samo, da bo mimo...
Vsek dan znova planeram, kam bo šla Taja v primeru, da grem jaz v P - kako imate pa ostale glede tega pošlihtan?

Za seznam: CTG 21.7.

moja sončka, mož in jaz

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
15.7.2009 20:29:04   
vim
Tina69 enaka občutja, 1x pravim samo da gre ven dete, drugič pa si mislim grozno rodit bom morala preden bom svojo štručko videla.

Trenutno pa se ukvarjam z besedilo, da bova z možem obvestila najbljižje pa nimam pojma kaj napisat, da je lepo, malo pocukrano, a vseeno ne preveč. Pa ne gre in ne gre.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu tina69)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
15.7.2009 23:21:53   
Vixen
Meni je pa prav hecno, kako me ni nič strah. Komaj čakam. Pri čemer me je zobarja recimo groza. user posted image

Besedilo bom pa sestavila, ko bom videla user posted image  - rabim navdih. user posted image  Po mojem bo kar MMS s slikco. user posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
16.7.2009 0:00:58   
Češnca

IZVIRNO SPOROČILO: Vixen

Meni je pa prav hecno, kako me ni nič strah. Komaj čakam. Pri čemer me je zobarja recimo groza. user posted image

Edino prav (pa ne mislim za zobarja user posted image ) user posted image user posted image user posted image

Jutri je uradni PDP, pa pregled (CTG) mam... user posted image brca na polno, jst se še komi skup držim... Ah, ja, še vedno koooomi čakam!!! user posted image Sam zdej ne vem, a se čem zment z user posted image , da do sobote počaka, da bom s starejšim bratcem še praznovala...user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
16.7.2009 0:56:11   
Vixen
IZVIRNO SPOROČILO: Češnca
Sam zdej ne vem, a se čem zment z user posted image , da do sobote počaka, da bom s starejšim bratcem še praznovala...user posted image

Pa v soboto se bo baje ohladilo. user posted image  Jaz mam takrat PDP, tako da če ne bo danes (ko je moj RD), bo sobota kar ok. user posted image

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
16.7.2009 8:01:22   
ana**
Dobroo jutro user posted image  A sm jst prva??? user posted image

Mi smo se ravno previli in nahranili user posted image  Matr ga na vsake 3 ure previjam in je vedno pokakan user posted image  Hitro gre to pri njemu.

Drugače pa smo meli včeraj jok zvečer user posted image  Kot da bi ga že krčki mantrali, sploh ga nisem mogla potolažit. In pol sm še jst bila cela živčna zraven njega user posted image  Okoli 11ih pa se je umiril in gledal kot sova user posted image

Včeraj je bila še patronažna zadnjič pri nam, smo se kopali. Je Val fuuul užival user posted image  Zgleda,da mu je pasalo malo ohladitve. Popoldne pa smo še ven hoteli ampak sm jst bila preveč out in smo na danes prestavili.
Sem pa čist zmedena- kaj naj mu oblečem za sprehod? Je kr vroče in nočm,da mi čist zašvica.

Nč grem zdaj poočasi, še kr neki jamra v posteljici.

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
16.7.2009 8:05:34   
darjussa
Pozdravljene julijke!

Malo se vam javljam po dolgem času iz SV dela Slovenije. Tudi tukaj se nič še ne dogaja, pa čeprav sem teden pred pdp-jem. No trebušček je bolj nagnjen dol...na wc hodim še veeč...beba pa tudi enakomerno brca, čeprav malo bolj umirjeno. Mislim, da bom tudi jaz čez rok...nevem....čeprav bi rajši, da me preseneti. No kakor bo bo...

vim - Ja tudi jaz gledam in zbiram besedilo, ki ga bova potem imela pripravljeno za pošiljanje. Kje pa iščeš te primere?

Za seznam nebi nič več dodajala, le kilogramček je šel gor... Dokončno imam urejeno tudi sobico in vse potrebne stvari za bebo. Ogledate si jo lahko v albumu...sobico je delal ati!

Vsem želim vse lepo, predvsem prijetno čakanje in še lepši porod.

26.7.2009 je prikukala na svet moja mala pikica Kiara!

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
16.7.2009 8:07:50   
Chebellca
Jutro!
Jaz sem še kar domauser posted image , zdaj je pa že moj čisto neučakan...sem šla ponoči na wc, je bil v sekundi pokonci in uprašal če že grevauser posted image

Ana, glede oblačenja v tej vročini...moja kolegica pravi da je body s kratkimi rokavi čisto dovolj v tej vročini in da je tamali še v njem vroče...

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
16.7.2009 8:09:53   
ana**
Jooooj kak sm pozabljiva user posted image

Naša julijka tacamuca sporoča, da ima njena Taja streptokok b in sta na pediatriji. Se zal ni testirala zato user posted image  zdaj pikajo v glavico. Čestita vsem novim mamicam in želi vso srečo bodočim.

Taja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Tacamuca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
16.7.2009 8:14:31   
Freycha
Češnica je danes ob 6.35 povila fantka  Ažbeja user posted image user posted image

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
16.7.2009 8:18:43   
ana**
Sm en seznam našla na forumu, mogoče pride kateri prav user posted image

Prva pomoč za julijske mamice  user posted image user posted image

Dojenje:   user posted image

LA LECHE LEAGUE SLOVENIJA
NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA
ISKALNIK NAJPOGOSTEJŠIH VPRAŠANJ MON
DOJENJE MON FORUM

Otrok:    user posted image
Brošura MOJ OTROK IMA VROČINO
Brošura DOJENČEK -  kako ga pestujem in kako se ukvarjam z njim (Handling)
PEDIATRIJA MON FORUM

Masaža dojenčkov in otrok  user posted image
http://www.masazadojencka.si/masaza.htm

Baby handling:
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

Kapljice (A)D3 (zamenjave):
- Idroplurivit (Italija)
- Oleovit D3 (na oljni bazi, naj ne bi povzrocal krcev. Dobi se v AT ali lekarna Arnika. Sk. loka)
- Plivit D3
- dodajte!

Kapljice proti krčem:
user posted image user posted image
- Mylicon (Italija)
- Sab simplex
- Colic calm
http://www.coliccalm.com/index.html
- Antiflat (AT)
- Milicon Goccie (IT)
- Colikind (homeopatske granule, IT ali lekrna Arnika)
- Vetrovne kapljice (koroske lekarne)
- Lefaxin (AT)
- GasBimbi (v lekarni receno, da naj ne bi bile najboljs)
- bioGaia (probiotiki www.biogaia.si )
- dodajte!

Cepljenja:
- Knjizica za starse - cepljenje otrok
- rotavirus:
http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=357
http://med.over.net/forum5/read.php?37,4244011
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2206492
- norice (vodene koze): http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=275#norice-vodene%20koze
- redna cepljenja: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1766
- cepljenje otrok s konjugiranim pnevmokoknim cepivom

Od rojstva brez plenic:
- http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=10&MMN_position=251:14
- http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=article&view=8&MMN_position=237:14:224
- http://www.ringaraja.net/forum/od_rojstva_brez_pleni%C4%8Dk/m_3945712/tm.htm
- http://med.over.net/forum5/read.php?1,4473621

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
16.7.2009 8:19:10   
ana**
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Češnica je danes ob 6.35 povila fantka  Ažbeja user posted image user posted image

Čestitkeee mami in Ažbe user posted image user posted image  Pa je prišel točno na rok user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
16.7.2009 8:22:56   
Chebellca
Češnca čestitkeeeeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ana**)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
16.7.2009 8:45:53   
Češnca
Jooooj, punce, žal je prišlo do pomote...Jst sm še 2 v 1. user posted image
Išče se identiteta Ažbejeve mamice... user posted image Vsekakor iskrene čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
16.7.2009 8:46:36   
Freycha
ne ne, češnca ni rodila... mater, ena je rodila, pa sem bila prepričana, da je to ona, pa očitno ni user posted image user posted image user posted image user posted image

zdej morm pa ugotavljat, katera je user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
16.7.2009 8:57:47   
liam
Čestitke vsem novim mamicam!!!!
Naša malčica se je ravno kraljevsko najedla, tak da sedaj lepo aja. Je pa zelo priden dojenčen na splošno. Danes ponoči je spalaod 12h-4:30h. Kk fajn. Sem bla ziher da bo ponoči direndaj glede na to da je čez dan tudi tko pridna. HB ni tak.

Kdaj pa ve mislite kaj peljat male prvič ven? Jaz sem mislila počakat do petka, da bo stara 1 tedn pol pa počasi ven. Najprej za kakih 10 min pol pa čedalje več. Pa tud patronažna je nekako tak rekla.

Pa še neki: a ste ve že dobile od Baby centra seštevek nakupov pa bonitete? Kako dolgo to ponavadi traja?

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
16.7.2009 9:21:51   
lilka
Hej, hoj....

ČESTITAM VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM IN VSEM, KI STE RODILEuser posted image user posted image user posted image

Mi še čakamo, pa sem bla ziher da bom rodila prej, prvič sem 4 dni pred rokom, no zdej imam še 6 dni do roka, bomo vidli.....

Mi še pa nič ni, danes sem npr. že polikala, pa dala zavese iz dnevne sobe v pranje in pomila 2 okni, ne vem jaz sem še čisto o.k. sploh zjutraj in dopoldne, popldne sem že bolj utrujena. Ma tudi prvič je blo tako, sem še posteljnino preoblekla in posesala, dokler je mož prišel iz službe, da me je peljal, ko sem se šela pokazat ker sem mela prve popadke in roza izcedek in nisem vedela kaj in kako....taka sem jazuser posted image

Oblačenje novorojenčka: ja, je kar smotano, ker ne veš kako bi jih oblekel v tej vročini, če mene vprašate čim manj, najbolj nevarno je, če se preveč pregrejejo....je boljše manj kot preveč.

tina69: ja drugič je drugače kot prvič, ker te še za prvega otroka skrbi, jaz ravno o tem največ razmišljam, a bom mogla it ponoči al kdaj, a bo lahko babi prišla k Tinki, mož je ta teden popoldanski in v soboto cel dan, samo me je še tašča malo prej klicala, da pride v soboto za 14 dni iz morja domov, tako da bo lahko tudi ona uletela, če bo treba. Me pa nasploh skrbi kako bo Tinka, ker me je tako navajena zdej, pa kako bo odreagirala, pa da bi ja čim prej lahko šla iz bolnice in take stvari mene skrbijo....
Ja jaz sem tudi pozabila, kako je blo prvič to čakanje, zanimivo kako hitro pozabimo.....

Zdej imam pa že res vse tipi topi pripravljeno, posteljnino sem preoblekla v spalnici, kupila nov luster, novo zaveso dobim danes, okna pomita, vse počiščeno, še moja oblačila za iz bolnice domov sem včeraj pripravila, ploščice po zunanjih stopniščih in blakonih mi sicer še polagajo, samo bo v dveh dneh končano.

Drugače sme pa še čisto o.k. prav nič me ne daje, samo je blo tudi prvič tako pa sem poil še prej rodila, bomo vidli, jaz govorim mojemu otročku v trebuhu, da danes ali jutri naj pride, v nedeljo ne, da jo bomo še sami trije skupaj preživeli ker zdej moža ni, potem pa v ponedeljek lahko....

Držite se drage moje, sej bo kmalu prišel naš čas....

< Sporočilo je popravil lilka -- 16.7.2009 9:45:12 >

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu liam)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
16.7.2009 10:43:19   
vim
Ojla.

Jaz sem ia ponoči spet lažne alarme, mislim za znoret. Mali je pritiskal dol k hudič pa razganjal ga je full in seveda mene zraven. Tako je brcal, da na trenutke tudi dihat nisem mogla in to do treh ponoči potem pa mir do 6h zjutraj.

Jaz ne vem kako je pri vas, a vas tudi brcike bolijo, namreč da bi bili popadki se mi pa tudi ne zdi. Morda bo malce neumno vprašanje, ampak a otrok brca med popadki?

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
16.7.2009 11:24:48   
julija2009
Ojla,

pri meni je enako, ko brca me zelo boli, še posebej je aktivna ponoči, tako da ne spim. Glede na to, da sem teden čez rok komaj čakam, da bo konec, ker sem izčrpana. Ta vročina slabo vpliva na otekanje nog!user posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
16.7.2009 11:38:33   
Alex01
Naš pa ponoči spi. Zelo redko kaj brca. Čez dan je pa aktiven, da imam včasih občutek, da bo kar čez trebuh ven pogledal user posted image .
Jaz sem pa 5 dni čez rok in že tudi komaj čakam, da pride dan  D. Danes sem bila na CTG-ju v P, pa imam spet kontrolo v soboto, če se naš user posted image kako drugače ne odloči user posted image

(odgovor članu julija2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
16.7.2009 12:23:14   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: andy28

Po dolgem času se vam javljam z lepo novičko. 6.7. je na svet privekala naša Julija. Težka je bila 3530 g in velika 52 cm. Domov sva prišle v petek, vendar še ni bilo časa, da se vam javim. Je zelo pridna. Samo spi, je in kaka. Težka je že 3760g.

ČESTITKE!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andy28)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
16.7.2009 12:24:15   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

ČESTITKE tudi za AŽBEJA!!!!!!!!!!!! Mamico pa še najdemouser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
16.7.2009 12:24:37   
julija2009
Oj,

zanima me kakšne izkušnje imate z ginekologi sedaj, ko je čas dopustov. Pri nas na Goriškem imamo preglede kar v porodnišnici, tudi sedaj ko sem čez rok čakam 3 ure in več, pregled pa se od ginekologa do ginekologa razlikuje, nekateri pogledajo le CTG in nič drugega, drugi pa naredijo pregled v celoti CTG, pogledajo plodovnico, koliko si odprt, ta razlika med posamezniki me malo bega, a je res samo CTG dovolj? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
16.7.2009 12:27:16   
rina22
Tudi jaz imam CTG in pregled 23. - na PDP, če ne bo kaj prej, samo sem vedno bolj prepričana, da bom rodila ČEZ rok..

Tudi mene boli, ko brca (posebej ponoči). Imam tak občutek, kot da bi me nekdo rezal od znotraj navzven. Je res bolečeuser posted image Ampak ne vedno - samo včasih me tako boli, ko brcauser posted image Se dogaja to še kateri?

Sicer me pa trebuh pa vse že tak boli, da že res komaj čakam, da se znebim tega orjaškega trebuhauser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
16.7.2009 12:41:22   
vim
Rina22 evo to to jaz imam enako bolečino, enake občutke. Razganja me, da me bo raztrgalo in imam trebuh že čisto razbolen.

julija20009 jaz imam danes še 14 dni do PDP in imam pregled + CTG. Naslednji pregled pa imam na PDP torej 30.07. Vmes ne bom imela nič. Moja G je ta in drugi teden na dopustu, tako da imam danes pri drugi G.
Očitno je praksa res povsod drugačna. Do sedaj sem imela 1 CTG prejšni teden. In to je to.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?