Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl Luči so različne. Ene povdarijo samo barvo rib in niso za rast rastlin. Te ponavadi svetijo bolj modro in jih ponavadi dobiš zraven akvarija. Tiste ki svetijo bolj roza so najbolj primerne za rast rastlin, lahko pa dobiš tudi kombinirane. Pnavadi ti lahko svetujejo akvaristi v trgovinah. V Mr. Petu v BTCju so super strokovnjaki in se ti posvetijo in dajejo dobre nasvete. Za mladice imaš lahko še ričijo (se tudi dobi v Mr. Petu). To je rastlina, ki plava na površju in jo nekatere ribice tudi rade jedo. Ampak lahko da ti javanski mah ne raste zaradi luči. Glede količine ribic moraš pa gledt tako, da je 1 cm ribe na 1l vode... Ko kupuješ ribice moraš pogledat koliko zrastejo. Ja, to o velikosti rib in litrih vode, to vem. kar se tiče rastlin, je meni v bistvu vseeno, če ne rastejo, tudi če crknejo vsake toliko časa, bom pač nove dala. Samo te alge mi gredo malo na jetra. No, pa zdaj ne več toliko, ko vem, da ribam ne bodo škodovale. Edino zorpno mi je, da bi morala pa zdaj tam not med ribam skozi nekaj šarit, saj bom še z rastlino vred kakšno ven potegnila ali pa v pesek zakopala. Pa da imajo skozi ene šoke, ko jim vzamem nekaj, pa dam nekaj novega, tudi najbrž ni dobro. No, saj po tem, ko neham z rokam notri šarit (ko pulim tiste rjave liste ali pucam šipe), jim hitro za jest dam, pa so spet vse hepi. Vsaj tako se mi zdi. Samo mater,s em mislila,d a bo vsaj ta rastlina, ki jo imajo akvaristi za plevel, obstala. Na, pa še ta očitno ne bo. Bom šla v Mr. Pet v Kr. pogledat, če imajo to rastlino. Ma pa za ta javanski mah sem preletala cel Kranj, da sem ga dobila. In res so se po mje na njem začele te alge delat, ker prej je bilo vse O.K.
|